אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האכזבות של באפט

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
סליחה, קטונתי, אני חולץ נעליים ומשתחווה, אבל אסטרטגיית ההשקעות של באפט מבוססת על מונופולים
הפועלים בכל מדינות ארצות הברית ולעיתים גם בעולם. כך קוקה קולה, גייקו (ביטוח), הבנקים הגדולים, אפל ועוד. לחברות הללו רווחיות גבוהה מאוד וצמיחה סבירה כל עוד הכלכלה/הדמוגרפיה צומחות.
אחד | 30.05.19
27.
בתקופה שהוא התחיל להשקיע לא משנה איזה מנייה הייתם קונים היא הייתה עולה x2000
זאת לא חוכמה גדולה !! כל אחד שהשקיע בסוף שנות התשעים עשה בוכטות של כסף בלונג טירם כי כל המניות של החברות הגדולות גדלו בצורה מטורפת.. אפילו מי שהשקיע בברזל ובנדלן וכו׳ לעומת זאת, מי שישקיע עכשיו זה סיכון גדול כי יש אווירה שהגענו לשיא הבועה והכל יתפוצץ למשקיעים החדשים בפרצוף, כי מה לעשות הכי חכם ובטוח לקנות למטה ולמכור למעלה.. ולא ההפך.
חכם בלילה | 30.05.19
26.
אתם לא מבינים את ברקשייר אם אתם מודדים רק את תיק ההשקעות.
קודם כל טבע זו השקעה זניחה שלא הוא ביצע , וולס פרגו זו לא מניה חדשה שהוא קנה והוא מורווח עליה מון , IBM אכן השקעה לא טובה כמו קראפט- אבל מותר ...ברקשייר זה עסק תפעולי ומי שלא מבין זאת לא מבין את ברקשייר. קשה להשיג את התשואות של פעם עם משקל כבד כמו שיש לו היום , מה גם שהתחרות מצד הקרנות מעלה מחירים ומצמצמת הזדמנויות. וורן הוא אותו וורן אגדי , אבל מה לעשות מדי פעם קורות טעויות...אם יש מישהו שאומר על עצמו שהוא לא טועה - תתחילו לחשוד.
דוקאטי | 30.05.19
25.
Long Term
כתבה כתובה יפה אבל גם היא נופלת בעניין של ראייה לטווח הקצר. אומנם השנים האחרונות בעיתיות אבל אם מסתכלים בראייה כוללת, אפשר לראות שבשנים האחרונות הונו קפץ בעשרות מיליארדים בעקבות הזמן שהוא בשוק (Compound interest) וראייה לטווח רחוק. אם ההשקעות שדובר עליהן פה הן טובות או לא, נדע רק בעוד כמה שנים.
פאקמן | 30.05.19
24.
למה אתם לא בודקים נתונים ?
בדיוק לפני 10 שנים (15מאי 2009) BRK-B הייתה 58 והיום 202 (הכל במחירים מתואמים) בדיוק לפני 10 שנים SP500 880 והיום 2850 (הכל במחירים מתואמים) נו מי ניצח ברור שבאפט ב 27% יותר זו בושה שלא יודעים לחשב ומספקים תוצאות שגויות ובונים עליהם תיאוריות שמימיות
באפט היכה את המדד 10 שנים לאחור ! | 30.05.19
22.
ל20 הייתה חברה עם שווי ריאלי גדול יותר משל אפל ואמזון ביחד, שלא שמעת עליה
העולם דינמי ומכיוון שאדם יכול להגיע ל100 שנה, אז 20 שנה בעולם ההשקעות זה נראה הרבה. אני לא אומר שהן לא הולכות לשרוד עם זאת לא הייתי קונה את המניות עם כל התיק שלי וגם לא עם 10 אחוז ממנו. באפט צודק שהוא משקיע או לא משקיע הכל עניין של הרגע בזמן שאתה בוחן את התוצאה שהוא חוזה. ובאופן כללי התאוריות שלו לא חדשניות או גאוניות מצד שני באפט מאוד מאוד ממוקד וזאת המעלה הכי גדולה והכי חשובה שיש לו. "כאן כדי להשאר" הבורסה קיימת כמה מאות שנים תראה כמה חברות קיימות מאז הקמת (תשובה: 0) - אינדיקציה לטענה שלך. ולגבי הכתבה הקנייה של באפט ב 2008 הייתה יותר מדבר בטוח ממה שמתארים בחדשות בכלל ובפרט בכתבה או בתגובות כאן.
הקוראבכוסריקה | 30.05.19
18.
גם לפני הקריסה של 2000
גם לפני הקריסה של שנת 2000 אמרו שהוא איבד את זה כאשר כולם עשו עשרות אחוזים בשנה מבועת הדוט-קום. אחרי הקריסה, כשרוב המלגלגים נותרו עם 10% מהתיק במקרה הטוב או שנמחקו כליל במקרה הפחות טוב, הוא חזר להיות גאון. כאשר רכש מניות בנקים בקריסה של 2008 כולם אמרו שוב שהוא איבד את זה. כשהרוויח עליהן תשואות חלומיות, שוב חזר להיות גאון. בעוד 5-10 שנים שוב יהיה גאון (גם אם לא יהיה בחיים עד אז).
משקיע | 30.05.19
13.
פעם מרוויח פעם לא. אם מרוויח הופך ל"אל" ואם לא... אז לא..
אנשים שמשקיעים ומצליחים לעשות את ה"קופה" הופכים לאלילים בעיני כל אלו שלא "עשו את זה". אבל הרוב המקרים זה ברובו מזל ולא יותר מזה. מכנל"ים מוכשרים יכולים להצליח בחברה אחת ואחר כך לא להצליח באחרת, למה? אף אחד לא יידע. אז פעם הוא השקיע בצורה זהירה יותר והצליח יותר, עכשיו יש לו כל כך הרבה שהוא משקיע פחות זהיר ולכן גם מפסיד. מה קרה? כלום.
אבנר | 30.05.19
9.
עם כל זאת, אנשים משלמים מליוני דולרים לארוחת צהרים בת שעה איתו....
עם כל זאת, אנשים משלמים מליוני דולרים (אני חושב הסכום עומד כרגע על 35 מליון דולר) לארוחת צהרים בת שעה איתו.... כמה נקודות נוספות-- באפט לא משקיע לטווח קצר. כל הקשקוש על מניות הטכנולוה הוא הייפ זמני, שיגמר. אולי אפילו בריסוק. באפט בעצמו אמר - תשקיעו מדד בלבד (בעיקר SP500). וצדק. אבל בגדול - מה לעשות, עוד לא נולד הגורו שיכול לחזות את המחר, וביחוד לגבי הבורסה ומודלים כלכליים
זמני | 30.05.19
8.
כתבה מרתקת
מאוד נהניתי לקרוא. המסקנה? תשקיעו בעתיד במקום להשקיע בעבר. טכנולוגיה זה עתיד. בנקים וקטצ'ופ זה עבר. בטכנולוגיה כמובן יש די הרבה אפשרויות ולא בדיוק טריוויאלי לחזות מה בדיוק יצליח. אבל בעידן המודרני שהכל מקושר והמידע זמין לכולם זה נראה המציאות הקיימת. לעומת העידן הישן של באפט שאז היו יותר כשלי שוק בגלל אי זמינות מידע לציבור הרחב שהוא ניצל בצורה טובה.
קורא | 30.05.19
5.
הבעיה של באפט, קיבוע מחשבתי
באפט לא האמין בכל המתרחש בעידן הטכנולוגי. לא פעם הכריז ברבים על סלידתו מכך. הוא נותר נאמן למה שבנה אותו לכל אורך הדרך, והתעלם מהעולם החדש ההולך וטופס את הבכורה. רק לאחרונה הגיע למסקנה, עד כמה הוא טעה בהעכרותיו. אם הוא היה פתוח יותר להשקעות בטכנולוגיה, היה היום יושב על הון עצום ורב. היה מכפיל את הונו בקלי קלות. על זה נאמר: "מה שמחדירים למוח, זה מה שמקבלים". קיבוע מחשבתי, מזיק מאוד.
גבי | 30.05.19
2.
לבאפט לא קרה שום דבר
היו לו הפסדי ענק וכשלונות גם בעבר. מי שטועה כאן אלה מעריציו שבחרו להעריץ אותו עפ"י תקופת ההצלחות שלו ולצפות שהן תמשכנה לעד. לא בוחנים ביצועים עפ"י קטע זמן קצר של כמה שנים, כפי שלא בוחנים ביצועים של קרן השקעות עפ"י תקופת ביצועיה הטובים בלבד.
אזרחית | 30.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת