אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אי-שוויון, ניצול, ותסכול: הצד האפל של עבודה בגוגל

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
עובדי הקבלן בכתבה לא שונים בהרבה מאנשי הניקיון או הטבחים בגוגל
הם אמנם עושים עבודת "צווארון לבן", אבל שונים מאד מהמהנדסים בדבר אחד: הכישורים שלהם הרבה יותר נמוכים, מה שאומר שהרבה יותר קל למצוא עובדים כאלה. מערכת ההטבות בגוגל (ודומותיה) מיועדת למשוך (ולשמר) את המהנדסים הכי טובים בסביבה, שהם מצרך יחסית נדיר. עובדי הקבלן הם פשוט לא כאלה, ואם אפשר למצוא מספיק אנשים שיעבדו בשכר כזה, כנראה שזה מה ששווה המשרה. אני לא בעד העסקה נצלנית, אבל הכתבה הזאת לא רצינית.
132 | 30.05.19
16.
הפתעה - מקומות עבודה משלמים לפי השווי של העובד לדעתם
שמתי לב שאין פה תלונה שאותם "עובדים שחורים" מקבלים מעט כסף ביחס לעבודה שהם עושים. אלא רק שהם לא מקבלים את התנאים של "הכוכבים" כן, חברות ההיי-טק הגדולות אינן מנסות להחיות את כלכלת ברית המועצות, ולא מקימות קיבוץ קומוניסטי - נכון שזה מפתיע?
הריאליסט | 30.05.19
14.
וואלה, כי כשעבדתי כמלצר בשיפודי עזרא ובניו לא ניצלו אותי בי-כללל.
די להתייפיפות. זה בעסה להיות עובד לא מקצועי וקל להחלפה בכל מקום, ויהיה על הכיפק אם המצב ישתנה. אבל להשוות את תנאי המהנדסים בגוגל לתנאי המלצרים בקפיטריה שלה זה סתם דמגוגיה. וקוריוז קטן - אחת הדרכים האפקטיביות להיטב את תנאי כח האדם הלא מקצועי הוא היא הקשחה קיצונית של חוקי ההגירה. אבל אני לא רואה את להקת המקוננים מריעה לטראפ על פועלו בנושא. (דיסקליימר - אני, באופן אישי, בעד הגירה. אבל גם לא מתעלם מהמחיר שמשלמים עילה השכבות החלשות)
יוסי | 30.05.19
11.
שנאת עשירים במיטבה
אותם עובדים בשכר "זעום" יכולים לקום וללכת אם יש להם אפשרות טובה יותר. רגע, אין להם? אז אולי בזכות גוגל יש להם עבודה טובה יותר משהייתה להם לולא גוגל? להציג את זה כדבר רע זו פשוט רשעות. הפערים בין המהנדסים, שהם המוכשרים שבמוכשרים, לבעלי תפקידים שמה לעשות, לא מצריכים יכולות מדהימות בלשון המעטה, הם לא רלוונטיים. העובדה ששניהם "עובדים בגוגל" לא רלוונטית. אי אפשר להשוות מנקה לאלגוריתמיקאי.
אביעד | 30.05.19
7.
עובדי קבלן זה רק עוד גלגול של מעמד המשרתים והוואסלים
מאז שהתחילה ההיררכיה בחברה האנושית - תמיד רוב האנשים היו בצד התחתון הסובל שלה. אי אפשר לקיים פירמידה הפוכה מבחינה כלכלית - זה לא עובד - המעטים מרוויחים הרבה והרבים מרוויחים מעט - תמיד היה כך ותמיד יהיה כך. מה שכן - אנחנו במאה ה 21 - המצאנו את הרעיון שאסור לתת לאנשים לגווע ברעב, וצריך לאכוף שכר מינימום בהתאם. יש מדינות שבהם וועדי העובדים באמת דואגים לכלל העובדים ולא רק למעטים - אבל זה גם די נדיר. מה אפשר לעשות מבחוץ? 1) שכר מינימום חודשי (לא שעתי) ולאכוף את זה. 2) למנוע מצב של עובדי קבלן - העסקה ישירה עם זכויות סוציאליות ישירות. 3) לא צריך למנוע פיטורים של עובדים מחברות שלא באמת צריכות אותם, אבל כן צריך לדאוג למצוא עבודה חדשה לעובדים המפוטרים - חברה אחרת או הסבת מקצוע - כדי לוודא שאף אחד לא יישאר מובטל בבית. אבל זה צריך להגיע מהממשלה - ושלנו אלרגית לרעיונות הללו.
יסמין | 30.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת