אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקפיטליזם ההפוך של ג'ון דריסקול

99 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

99.
מדהים לקרוא את הטוקבקים הדתיים קיצוניים מתפתלים עם הגדרות ה"קפיטליזם"
מה זה משנה אם קוראים לזה "קפיטליזם לא חזירי" או "סוציליזם שאינו נגד שוק חופשי" או כל שם אחר... משנה המהות. והמסר שמשתמע מהסיפור הזה הוא שגם לתפיסת ה"קפיטליסטים" טובת החברה כניראה עוברת דרך טובת העובד. כמה לא מפתיע. אבל כשאתה עז בעדר הנוהה אחרי שרלטנים גם הדברים הכי ברורים ומתבקשים אינם ברורים וקדימה לקלל ולשנוא.
איזה לחץ | 18.06.19
94.
למתלהבי הקפיטליזם, אין בעולם יותר קפיטליזם
כל המדינות בעולם הן סוציאליות במידה כזו או אחרת. קפיטליזם טהור שוק חופשי הוביל לשתי תוצאות: מונופלים ועושק עובדים. לכן המדינה הייתה חייבת להתערב, בחוקי מונופול והגנה על עובדים, מה שהפך את ארה"ב לסוג של מדינה סוציאלית. מה שהבינו מנהיגי ארה"ב שהיד הנעלמה לא רק שלא קיימת, אלה שהדרך למהפכה קומוניסטית קצרה, אם הממשלה לא מתערבת.
רוני | 16.06.19
91.
הכל היה טוב ויפה עד ש...
... הזכרתם לטובה את הנרי פורד. לידיעתכם, מר פורד היה אנטישמי נלהב, ותומך גדול של המפלגה הנאצית בכלל ושל היטלר בפרט. הנרי פורד, היה אחד משלושת התורמים הגדולים של המפלגה הנאצית לפני עלייתם לשלטון. הוא תרם את חלקו לעלייתם לשלטון בכך שסבסד אותם כאשר הם נחשבו לתנועת שוליים, והוא אחד התורמים לשואת היהודים. יהודים ושבויי מלחמה הועבדו במפעלים של פורד על אדמת גרמניה בזמן המלחמה. תזכרו את זה.
Ford | 15.06.19
89.
100% קפיטליזם. לא הפוך ולא נעליים
זו הכתבה הכי פרו קפיטליסטית שקראתי כבר די הרבה זמן, חבל שהכותב לא מודה בזה. מנכ"ל של חברה פרטית מגיע למסקנה שהעלאת שכר העובדים יעזור לחברה. הוא מנסה וזה מצליח. לא הייתה רגולציה, לא הייתה העלאה של שכר המינימום, לא הייתה התערבות של המדינה בכלל. כל מה שכתוב פה זה דוגמא לכך כולם חיים טוב יותר כשיש שוק חופשי.
. | 15.06.19
87.
8 שנים היו בשלטון בימי אובאמה ולא
ןעשו את זה אז מה פתאום עכשיו הם נזכרים לבוא עם מצע כזה מעניין שיכול להביא הרבה מצביעים ? רק בשביל להחליף את טראמפ הם צבועים כשהיה להם הזדמנות לעשות את המהפיכה הזאת הם לא עשו זאת פתאום אכפת להם מהעובדים החלשים פוליטיקאים קטנים ולא יותר ....
מספר 28 שקר וכזב זה לא המצע הדמוקרטי | 15.06.19
85.
רק מאמריקאים הגונים וחכמים יכולה לצאת בשורה טובה כזאת. כשרואים את הסדרה צ'רנוביל, מבינים
מה הרס את ברית המועצות. אותם הדברים ששולטים כיום בישראל: שקרים, טיוח, "כיסוי תחת", שחצנות, "אני ואפסי עוד", תרבות החפיף, ותרבות ה"יהיה בסדר", רדיפת בצע על חשבון חיי אדם וחוסר שיויון זועק. הבעיה שלא עלו לישראל אמריקאים אלא רוסים, שהשתלבו כאן כמו כפפה ליד והדברים רק רק החמירו בשני העשורים האחרונים. המדינה בדרך לאבדון.
גלי | 15.06.19
79.
לא היה פה שום דבר אצילי - ממש להיפך
1. 20 מנהלים חזירים הואילו בטובם לוותר על *תוספת שכר* של 7.5 מליון דולר () של החברה הקורסת שלהם. 500 העובדים המנוצלים קיבלו סוף סוף תמריץ לא לברוח. 2. אהבתי את ההשוואה של השכר הממוצע בחברה (ממוצע שכולל 20 מנהלים עם משכורות עתק), לשכר החציוני האמריקאי שכולל את כל עניי המדינה בלבד. איזה כיף שהשכר בשמיים 3. כמובן שבמועד הכתבה כבר ביטלו את הקפאת השכר של המנהלים... החגיגה נמשכת... 4. לסיכום - מנהלים חזירים שבלית ברירה נאלצו להיכנע לחוקי ההיצע והביקוש לעובדים. ללא שכר רלוונטי יישארו ללא עובדים.
קפטן תחתונים | 15.06.19
76.
לא מדובר הקפיטליזם הפוך אלא קפיטליזם פשוטו כמשמעו
אנשים לא מבינים מהו קפיטליזם כשהם תופסים אותו כ"חזירי" או כמשרת את העשירים. קפיטליזם הוא החופש לתת לחברות לעשות על מנת להתייעל כאשר הן רואות לנכון בלי להגביל אותן, והאמונה שהדבר יתרום גם לרווחתם של העניים. כתבה זו מצדדת דווקא בעד הקפיטליזם, שכן דווקא בשוק תחרותי בו הייתה צריכה החברה להציג רווח, עובדיה הזוטרים קיבלו את התנאים הטובים ביותר. אם החברה הייתה פועלת בשוק סוציאליסטי לצורך העניין, בו היא מוגבלת על ידי רגולטרים, סביר להניח כי החברה לא הייתה משתקמת, קורסת, וכל עובדיה היו מובטלים.
דן | 15.06.19
74.
דריקסול
סוף סוף יש מישהו שחושב שצריך לתת לעובדים במקום למנהלים מי עובד יותר קשה המנהל או העובד? למה צריך לתת למנהל את כל הקרדיט ולתת משכורות ובונוסים גבוהים ולעובד לתת את הפרורים? למה אי אפשר לתת גם לעובדים משכורת טובה וגם בונוס נורמלי למה הם צריכים לאכול את כל העוגה והעובד שעושה את כל העבודה מקבל פירורים?
אני | 15.06.19
72.
יש שיטה שחברת טויוטה דוחפת שנקראת LEAN
היא מורכבת משני עמודים, שאחד מהם הוא רווחת העובדים והשני הוא ערך ללקוח. מומלץ לקרוא עליה בהקשר הזה - יש לזה הרבה דברים משותפים. הרעיון שלאנשים צריך להיות כסף לבזבוזים כדי להמריץ את התעשייה הוא לא חדש - אבל יש סוג מסויים של אנשים שממש מתנגד אליו בצורה פעילה - וחבל. נחמד לשמוע על מישהו מהצד השני של העמדה הכלכלית.
יסמין | 15.06.19
71.
דריסקול
אני רואה בחזוני שבמדינה הקפיטליסטית החזירה (ישראל) יש חזיר כל שהו שיסקים להעלות את שכר המינימום הנהוג היום ולו באגורה אחת כל שכן להכפיל אותו. יהוגים תמיד ניו קפיטלסטים וחסרים גדולים והם לא רואים את העובד הנאנק תחת עול הפרנסה ושחי על הלוואותוהלוואות דמכסות הלוואות
מאיר | 15.06.19
66.
דריסקול הוא תותח, ואם קרן המתנות שהוא
שאליה מפרישים כל העובדים לצורך סיוע לעובדים אחרים בעת צרה הוא לא מהלך סוציאל דמוקרטי אז אני לא יודעת מה זה. עם כל הכבוד להגדרת הקפיטליזם ההפוך, יש בה נגיעות סוציאליסטיות ולא יעזור כלום. אי אפשר לחיות בלי לעזור אחד לשני. לבד אף אחד לא היה שורד.
הקים בחברה שלו | 15.06.19
63.
תגידו סוצאליזם הוגן! לא קפיטליזם הפוך! קפיטליזם מעצם טבעו (מקסום רווח).לא יכול להיות הוגן!
כל הזכויות עובדים שיש במערב הקפיטליסטי הושגו. עקב פחד הקפיטליזם שהעבדים לא יבחרו באלטרנטיבה. שהיא סוציאליזם. עבד שיודע שהוא מקבל שכר של עבד מהווה איום על הקפיטליזם
המציאו מילא על מנת לא להודות בכישלון הקפיטליזם | 15.06.19
60.
מהלך מבורך אני מרוצה שהוא הצליח
אפילו אם יש עוד גורמים אשר עזרו כמו בתגובה 31. המהלך לא נכשל, והוא הוכחה שלא צריך כפיה ממשלתית על מנת לשלם משכורות גובוהות, עובדה, רוב האנשים מקבלים מעל שכר מימינום, ומדינות כגון סינגפור אין שכר מינימום ויש משכורות גבוהות לאדם הממוצע אך כל המהלך על בסיס וולונטרי, וכל קפיצה מחשבתית לרגולציה וכפיה ממשלתית לא מתבקשת מהנסיון של החברה הזאת. למעשה התערבות ממשלתית היתה רק גורעת.
יוסי יוסי | 15.06.19
58.
כמו בתנובה זה שאין לו לא יהיה לו וזה שיש לו יתמלא
יש מנהלים שהולכים עם מזוודה של כסף לבית ורכב צמוד ועוד , טיסות לחו״ל .. ויש עובדים אחרי שנים רבות בקושי גומרים את החודש , מדברים על תוספת מצידם שתמות אבל לא תוספת , דבר אחד זה שחיי ממעט חיי ונושם תודה לאל , וזה שחיי משכר חבל״ז ורכב ועוד ולא רואה את הפשוט יבוא היום שהפשוט לא יראה אותו ..
טראקס | 15.06.19
57.
העובדים הפשוטים הם אלו שמחזיקים את החברה
כשלעובד לא טוב הוא תוך כדי עבודה לפעמים מסתכל ומחפש עבודות אחרות ויש תחלופת עובדים גבוהה יותר ואיכות עבודה ממש נמוך גם אם המנהלים שלהם חזקים אבל כשלעובדים טוב גם בשכר וגם ביחס יש תחושה לעובד שזה מקום שאסור להפסיד אותו וככה יש ותיקים שיודעים את העבודה בצורה מושלמת ובנוסף הם נותנים 100 אחוז, מנהלים הם אלו שרק שומרים על החברה אבל לא המייצרים
.... | 15.06.19
56.
ל-47 - בהחלט כן!
מה האלטרנטיבה האחרת חוץ מלשלם לכל עובד לפי הערך שהוא מביא? לשלם לכולם במידה שווה? איזה מוטיבציה זה יוצר לאנשים להשקיע ולהצטיין? ניסו את זה בכל כך הרבה הזדמנויות וזה נכשל בצורות כל כך קטסטרופליות שזה ממש בלתי ייאמן שאנשים ממשיכים להציע את אותם פתרונות...
אבגד | 15.06.19
55.
תגובה חזרה ל-32
ועם כל זאת, זה בדיוק מה שכתבתי, שיש לא מעט עבודות שבהן לא צריך יותר מעובדי שכר מינימום. אם היה משתלם (כלכלית) לחברה לשלם יותר, היתה עושה זאת. בעלי ההון הם הרי קפיטליסטים חזירים שכל מה שאכפת להם זה הרווח, לא? אז למה לא עושים זאת יותר אם זה מביא יותר רווח?
אביעד | 15.06.19
53.
אצלי המנכל החזיר מקפיא שכר לעובדים ודואר להגעלת דכר לעצמו ולמנכלים
וכמובן שמחלק לעצמו ולקרובים בונוסיםש מנים על פעילות אפסית . עכשיו אני רק מחכה שמועצת המנהלים החדשה תעיף אותו וחלק מסמנכלים האימפוטנטים לכל הרוחות. חבורת נהנתנים שטסים רק בעסקים נוסיעם במכוניות גדולות ונהנים משמכוורת חסרות פרופורציה בשעה שכל העובדים יושבים על משכורות שלא עלו כבר שנים באגורה
קרמגדון | 15.06.19
44.
אין לזה סיכוי בישראל
תודו לעצמכם באמת הכואבת. ישראלים רבים מדי, כמעט הרוב, הם ח מ ד נ י ם מטורפים, בקיצוניות שאין שניה לה בתבל. למה הכל אצלנו כל כך יקר בהשוואה לעולם? פערים של מאות ואף אלפי אחוזים, דבר שלא נתפש אגב, הכתבה מתארת קפיטליזם טהור, כי הרווח עלה בסוף. זאת המטרה הסופית. ואם זה אומר לשפר תנאי שכר של עובדיך, להוריד בשומנים, אז זה המעשה הנכון. כאן חושבים רק איך לחמוד, לעשוק, להרחיב פערים. עצוב, אך אנחנו עם אכזרי לעצמו.
שיילוק ניישאן | 15.06.19
41.
אצל המנהל הישראלי התייעלות זה צמצום עובדים
במקום חשיבה ותכנון לטווח ארוך המנהל הישראלי לא חושב מחוץ לקופסא. אפס יצירתיות, לעשות עוד מאותו הדבר לפטר, לצמצם ואז לטפוח לעצמו על השכם על רווחיות רבעונית או שנתית שעלתה אבל למעשה מדובר על הישג קצר מועד.
אין חדש תחת השמש | 15.06.19
38.
ל21 שלא מבין מה זה hr
משאבי אנוש לא מסתכם רק בגיוס. משאבי אנוש היא המקבילה לתפקיד קצין ת"ש בצבא. זה אומר לדאוג לתנאים של כלל עובדי החברה בכל השנה. מי מארגן את מסיבות הרמת הכוסית בחגים, את תלושי השי, את המתנות? אירועים שונים בחברה, כל הדברים האלו ועוד זה hr. לך תלמד לפני שאתה מגיב סתם.
הישראלית  | 15.06.19
37.
הכתבה הזאת היא בזבוז זמן
לקחתם חברה אחת וממנה אתם מסיקים על שאר השוק. מזל שעיתונאים זה התחתית של התחתית של האנשים וזה ידוע שכולכם מטומטמים מוחלטים שאין להם מושג על מה הם מדברים, לפחות באקדמיה (בחלק מהפקולטות) עדיין מבינים שיש דרישות כמו גודל מדגם שרלוונטיות כדי להסיק מסקנות ולהבין מה נכון ומה לא.
sadasd | 15.06.19
36.
ל-31 הצמיחה מגיעה ברובה המוחלט מהעלאת שכר זוטרים
שכר גבוה יותר מעלה את פריון העבודה ואת מצב הרוח של העובדים,בתמורה לכך מניבים תוצאות טובות יותר למקום העסקתם. אותם עובדים שחוו שיפור ביכולת שלהם לשלם עבור מוצר או שרות, מגדילים את איכות חייהם ואת הרווחיות של עסקים אחרים במשק - במאזן הכללי נוצרת צמיחה חלוקת העוגה בצורה פרגמטית זה כל הסיפור
ע | 15.06.19
35.
מה הפוך פה? משלמים יותר למשרה עם שחיקה גבוהה מדי
זה בדיוק הרעיון, אם יש לך 30-40 אחוז תחלופה, כנראה שתנאי העבודה לא תואמים את הדרישות. אז העלו שכר ועכשיו עובדים אשכרה רוצים להישאר ולעבוד. כמו שצריך. הסיבה היחידה שזה נראה לכם "אנטי קפיטליזם" זה רק כי הקפיאו שכר לבכירים כדי לממן את זה. אבל בקפיטליזם אמיתי אין שום קשר בין שכר הבכירים לשכר הזוטרים, כולם מקבלים לפי הכסף שהם שווים לחברה - זו רק הפיקציה הקומוניסטית המחרידה שבה יש "מעמדות" וכולם צריכים לקבל לפי מקומם בחברה ביחס לשאר.
כלכלן | 15.06.19
34.
מרשים, זה עובד כשמתחילים משכר נמוך מאוד כ- 1400 דולר לחודש...
מעט מגוחח שאנשי השיווק, הכספים והמכירות שלך שולחים לך הכתבה. הם כבר מרוויחים פי 3 מזה. לגבי שכר מינימום, אכן, נכון, לא מעסיקים אדם לאורך זמן בשכר מינימום. ישארו לך רק אנשים ללא ברירות ואלטרנטיבות. לא מעוניין להחזיק כך אנשים ואראה בכך כישלון שלי.
כלכלן | 15.06.19
33.
עובד שבע נותן יותר
חב' המזלזלות בעובדים מרוויחות פחות, מאחר ולכל דבר יש מחיר. עובד "רעב" נותן פחות ומשקיע פחות מאמץ, כתגובה לזלזול בו. זה מתבטא ופוגע ברווחיות החברה. זהו המחיר שחב' משלמות, שלא מתגמלות את העובדים כראוי. תגמול העובד = פריון גבוה ורווחיות גבוהה יותר.
דני | 15.06.19
29.
תגובה לאביעד (16)
כתבת שברוב העבודות שבהן מרוויחים שכר מינימום, אין צורך בעובדים איכותיים יותר שעולים יותר. זו ראייה צרה, כי לתשלום שכר הוגן לעובדים הזוטרים יכולות להיות הרבה השפעות מיטיבות על החברה. ברגע שהעובד משתכר בכבוד, הוא יותר מרוצה ממקום העבודה שלו. הוא ימליץ עליו לאחרים, וכך יהיה קל יותר לחברה לגייס כוח אדם. הוא ירגיש חלק מהחברה, ולכן עשוי להשקיע יותר, לעשות עבודה טובה יותר, לא להוציא את התסכול שלו על הלקוחות או לחבל בכוונה בתהליך הייצור. האווירה בחברה עשויה להשתפר, וכך גם מי שמנהלים את העובדים הזוטרים יהנו יותר מעבודתם. תהיה פחות תחלופת עובדים, מה שיחסוך לחברה הרבה עלויות של גיוס והכשרה, ויצמצם מצבי חירום של "3 עובדים התפטרו ואין מי שיכסה את המשמרת". בקיצור - לגרום לעובדים לחוש שטוב להם במקום העבודה שלהם זה לא רק מוסרי, אלא גם מועיל לכל החברה בהרבה רמות.
אש | 15.06.19
28.
זהו המצע הדמוקרטי, אבל האולטרא-עשירים הפחדנים זועקים "קומוניזם".
בכך, הם מגייסים את הנבערים מן העם החוששים מקומוניזם ובאים לקונגרס ומנסים להוכיח כי "העם פוחד מן השיטה הנ"ל" כדי לגבות עצמם. הם מבצעים מניפולציה על החלשים והמוגבלים אינטלקטואלית כדי שידפקו את הרעיונות האמורים לעזור להם, ובכך הם ממשיכים לשקוד על השמרים, לזעוק "'קומוניזם" ולרמות את כל העולם עם משכורות בדיוניות.
זהו קפיטליזם בריא ותקין. | 15.06.19
22.
זה ממש לא ההיפך מקפיטליזם
הכל נעשה במסגרת של שוק חופשי ובחירות חופשיות של כל הנוגעים בדבר. המנהל החליט לשלם יותר כסף לעובדים האיכותיים כי כוח העבודה שלהם כנראה שווה יותר משכר מינימום והתוצאות הגיעו בהתאם. אף אחד לא גנב כסף מאף אחד אחר אלא פשוט נעשתה סדרה של אינטרטקציות עסקיות חופשיות בין מספר גורמים חופשיים. זה בדיוק קפיטליזם.
קפיטליזם זה חופש | 15.06.19
18.
במילים אחרות, לא פרוגרסיביות:
בשכר ששילמו לא הצליחו לגייס עובדים איכותיים שיבצעו את העבודה בצורה טובה ויחזיקו את העסק. העלו שכר וקיבלו עובדים טובים מרוצים שעושים עבודה טובה והעסק מצליח. מנסים להציג בכתבה כאילו העלאת שכר העובדים (והקפאת שכר המנהלים - פויה עשירים!) תגרום לכל עסק להצליח, וזה ממש לא נכון. היה פה פתרון ספציפי שהתאים לבעיה מאוד ספציפית, וזה אפילו מצויין בהערת אגב ש-30-40% מהעובדים היו עוזבים - אלו בדיוק העובדים שהשכר הגבוה עזר לשמר. ברוב העבודות שבהן מרוויחים שכר מינימום, אין צורך בעובדים "איכותיים" יותר שעולים יותר.
אביעד | 15.06.19
14.
כתבה מעולה, תגובות של אהבלים
כמי שחי בצפון אמריקה, ורואה משכורות שלא השתנו במאום ואפילו ירדו במהלך עשרים השנים האחרונות, ברור שהקפיטליזם החזירי נמצא בשיאו והגיע לסוף הדרך. נוצרה כאן חברת עבדים מזי רעב שלא מסוגלים לפרנס את עצמם ואת משפחותיהם אפילו ברמה הבסיסית ביותר של כלכלה, בריאות וחינוך לילדים. הכתבה הזו חושפת תופעה חיובית אבל עדיין בעלת השפעה שולית ביותר. נקווה שהאידיאולוגיה הזו תתפשט בקצב מספיק מהיר לפני שכל המארג החברתי בארה"ב יתמוטט, וכבר רואים מה קורה כאשר לאנשים אין מה לאכול והם בוחרים בפסיכי כמו טראמפ לנשיא. ולגבי המגיבים לכתבה, ברור שלרובם אין רמת משכל גבוהה מזו של עכבר ממוצע, וזה עלבון לרוב העכברים.
כתבה משמחת | 15.06.19
10.
אני טוען שהעובדים אשמים
העובדים בארץ על מנת לעבוד לא יבחלו בשום מהלך.אם העובדים יעזבו את הגופים הפוליטיים יקימו גוף פרטי ויוחלט שלא עובדים מתחת ל 8000 שקלים בחודש.לא נראה לי שאוסם.שטראוס .ועוד כמה חברות ענק ייסגרו את המפעלים.ישלמן באוק ובהוקוק.אף מעסיק לא מקבל מישהו לעבודה רק בגלל שהוא משלם מינימום.מקבלים לעבודה כי צריך עובד.כמה עולה? שילמדו לתמחר ושהממשלה תבטל מיסוי עד 10000 שקלים תראו איך הכל מסתדר
דוד | 14.06.19
9.
מספר הערות:
1. זה לא קפיטליזם הפוך, המעשה היה לטובת החברה ולכן זה קפיטליזם במיטבו. 2. "השכר הממוצע של עובד קֵרְסנטריקס הוא 72 אלף דולר לשנה, 50% יותר מההכנסה החציונית בארה"ב ברבעון הראשון של 2019" - איך משווים שכר ממוצע לשכר חציוני, נו באמת כלכליסט! אחרי הפסקה הזאת כבר לא היה לי כוח להמשיך לקרוא עם טעויות כאלה ואג'נדה נוגדת קפיטליזם במקום לעשות כתבה מאוזנת.
ג'ון סנואו | 14.06.19
8.
הטבה לכולם , פתרון לקוי
התיאור נכון כאשר ההטבה היא דיפרנציאלית לחברה בודדת. אם שכר המינימום יעלה לכולם איש לא ירגיש את ההטבה. איני מדבר כי הבכירים יקבלו תוספת כפולה במנגנון ידוע ומקובל. ההטבה צריכה להיות ייחודית, ברגישות וזהירות. יותר מזה, החברה הזאת מתמחה במתן שירות לצרכנים, ואיכות השישות היא המנוף להתקדמות. צריך כי עובד הקצה ירגיש חלק מקבוצה והצלחת הקבוצה תעלה את הפריון. בקיצור אי אפשר ללמוד מזה על העלאה כללית.
אורי | 14.06.19
5.
זה מתבטא לא רק במרכיב שכר
נכון, שכר גבוה ימשוך אנשים איכותיים יותר. מה שיגרום להם להרגיש טוב זה סיפוק עצמי מהתפקיד. שמה שהם עושים חשוב, יש להם אחריות ויכולת בחירה משלהם ולא הכל כפוף להחלטת המנהלים . כמובן עם מנהל מתאים שיודע להכווין ולא לשלוט. הגשמה עצמית זה מעבר לשכר, אם כי ללא שכר ראוי לא תבנה הגשמה עצמית
מלי | 14.06.19
3.
חברות סופר רווחיות
יש חברות שלא גומרות את החודש, ותמיד חיות בסכנה. אבל חברות שמנות, שמשלמות שכר עתק ודיבידנד לבעלי המניות- מהן ניתן לצפות ללקיחת אחריות. לדעתי יש צורך במדד נוסף לצד המדדים העסקיים-מסחריים, והמדד הזה יכול גם ללכת יד ביד עם מיסוי תואם. מי שלא יידע לדאוג לעובדיו ולחברה ויבחר להוציא את הרווחים כרווחים יחונך על ידי מדיניות מיסוי תואמת.
רוןן | 14.06.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת