אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקר של הביטוח הלאומי: תוכנית חיסכון לכל ילד רק תגדיל את הפערים

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
7.2% תשואה זה לא מובטח מראש
7.2% תשואה במסלול מסוכן היא לא מובטחת (למרות שסטטיסטית מדדי מניות באמת עשו משהו כזה בתווך ארוך). יכול לקרות תסריט שמניות יקרסו כמו שקרה ביפן בשנות ה 80 ולא יתאוששו. ואז דווקא האלה במסלולים הסולידיים יחגגו. הכל זה הימור. תכלס גם לא מדובר בסכומים מטורפים, לפי מה שכתוב בכתבה, ב 21 שנים אפשר להגיע במצב הכי טוב ל כ- 150K שקל. שזה בערך שנה של הוצאות מחיה למשפחה סבירה. כספים של שנת מחיה בודדת זה לא מה שיגדיל פערים. לצורך גילוי נאות, אני אישית בכל זאת בחרתי במסלול המסוכן והגדלתי הפרשה ב 50 שקל. גם השתדלתי לבחור בית השקעות טוב (כי בהיעדר מסלולים פאסיביים יש חשיבות מסוימת לאיכות הניהול), למרות שביצועי עבר לאו דווקא מלמדים על ביצועי עתיד.
מגיב | 01.07.19
40.
הם פשוט מונעים מבורות מוחלטת
תקראו קצת מה שאמר פרופסור עומר מואב על כחלון ותראו איך כל נבואות הזעם התגשמו הוא גם הביע את דעתו על אי השוויון שהוא שטות מוחלטת אי שוויון הוא טוב עוני הוא רע ואין קשר בינהם עיין ערך ברית המועצות או העולם לפני 200 שנה לא היה אי שוויון אבל עוני נורא כדאי שנערי הביטוח הלאומי הבורים והאווילים יתחילו להאזין לאנשים חכמים
קפיטליסט | 30.06.19
25.
סך בכל עוד שטיק של העברת כסף למשפחות מרובות ילדים
הבינו כי קצבאות רגילות שקופול לכולם אז התיחמון החדש זה פשוט עוד 50שח לחודש לילד. זהו. לא משהו שישינה למישהו את החיים -- רק עוד צינור מכספי המיסים שלנו אל משפחות מרובות ילדים. כן, בדיוק אלו שלא משלמים מיסים (משני המגזרים). בכייף- המדינה מתרסקת ומי שיכול לוקח כמה גרושים שיהיה.
ישראלי פראייר | 28.06.19
24.
הפוך
בני המעמדות הגבוהים גם קודם חסכו לילדיהם, לעומת המעמדות הנמוכים שקודם לא חסכו כלל. לכן תוצאות המחקר מעוותות. תבדקו ביחס למה שהיה עד תחילת החוק, ולא מה עושים מעמדות שונים בתוכו. שם ההבדל האמיתי.והגיע הזמן שהמתבכיינים יקחו אחריות ויתחילו לחשוב ולפעול למען עצמם.
הפוך גוטה | 28.06.19
23.
צמצום פערים כלכליים - רק ע"י חינוך כלכלי בבתי הספר
זה אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל ללמוד על המערכת הכלכלית - איך לא לבזבז כסף שאין לנו, איך לבחור בצורה מושכלת, איך לנהל סיכונים וכו'. הדרך היחידה להעלות את הרמה של העשירונים התחתונים היא לחנך את הילדים שלהם להתנהלות כלכלית נכונה. אפשר לתת להם כסף - ו 20 אלף ש"ח נשמע הרבה עבור ילד - אבל זה בקושי מכסה שכר לימוד באוניברסיטה + מגורים למשך שנה אחת - הכסף הזה לא יעזור הרבה, אבל הידע בשיעורי כלכלה יכול להציל אותם כאשר יתבגרו.
יסמין | 28.06.19
20.
המחקר הזה מוזר
לטענת המחקר החיסכון הזה מגדיל את הפערים במעמדות. הם גורסים שמכיוון שבשבכות החלשות לא יודעים כיצד להשקיע, ואין להם כספים נוספים להשקיע, אז הסכום שהם יקבלו נמוך יותר מהשכבות החזקות... זו בעיה? אולי הבעיה היא שהשכבות החלשות, כאשר ילד בן 21 מקבל סכום "אסטרונומי" של 21 אלף, הוא רק חושב על לפוצץ אותו בחו"ל או על רכב, במקום לחשוב איך למקסם אותו וללכת ללמוד או משהו בסגנון. זאת בניגוד לשכבות החזקות יותר, בהן אותו "ילד" יכול להרשות לעצמו לפוצץ את הסכום ועדיין יכול להתקדם בחיים. התוכנית מבורכת. ככה בגיל 21 גם לשכות החלשות יהיה משהו אחרי צבא. השאלה היא מה עושים איתו, ולא רק איך ההורים השקיעו או הוסיפו.
מגיב בתשלום | 28.06.19
19.
לא מבין את המתלוננים - לא אהבתם? תקראו את מה שיש לי להגיד
בעצם מה שהמחקר הזה אומר, ובאמת אני אומר, במילים פשוטות. זה שאנשים פחות מושכלים או שחיים במעמד נמוך יותר ולכן רמת הידע שלהם בבורסה היא נמוכה יותר, לא טורחים לבחור לילדיהם תוכנית חיסכון. עכשיו השאלה שלי היא כזאת: האם רק בגלל שהם ממעמד אחר וחסר להם ידע הם לא בוחרים תוכנית חיסכון וילדיהם מגיעים לברירת המחדל? או שאנשים ממעמד נמוך יותר לא איכפת להם מילדיהם? או שפשוט אין להם זמן לעשות את הבחירה הזאת כי קשה לעשות זאת (זה דרך האינטרנט), וואלה אולי אין להם אינטרנט! או שאין להם עם מי להתייעץ (אז למה לא חיפשו בגוגל?) קיצר... זה לא ביבי, והממשלה הייתה פה עם כוונות טובות. ההבדל הוא שאנשים שדואגים לילדים ולעתיד של הילדים שלהם מצליחים לעשות את הבחירות הטובות. אני אמליץ שבחירה חד פעמית שלוקחת 7 דקות לבצע, הורה ממעמד נמוך יכול לחקור בעצמו באינטרנט. ואם הוא\היא לא עושים זאת, אז זו אשמתם בלבד.
עומרי | 28.06.19
18.
מה שמצחיק שבסוף מדובר ב50*12*18=10800 ש"ח. ריבית נגיד 2% ממוצע
יוצא בערך 12000 ש"ח. קצת יותר משכר חודשי. יאללה, חודשיים. מה החידוש הגדול. פלטה לשיניים של הילד עולה יותר. חצי שנה של פעטון. אוכל בסיסי לחצי שנה. טיפול מאסיבי לאוטו. החלפת צנרת במטבח. יש אין סוף הוצאות לסכום המגוחך הזה.
קיבוצניק מיליונר | 28.06.19
16.
ומה הייתם אומרים לו זה היה הפוך? הנה:
יכולה לראות את הכותרות: "הורים ממעמדות סוציו- אקונומיים נמוכים נוטים לקחת סיכוני יתר בכסף שנועד לחסכון לילדים שלהם". ובהמשך הייתם מספרים שמסלולים בעלי סיכון יתר אמנם נותנים תשואה גבוהה יותר, לפעמים, אבל גם נוטים להתרסק בשעות משבר.
יעלי | 28.06.19
2.
ואז יתבעו את המדינה?
לא ניתן לקיים את החברה לפי "החמישון התחתון". הפתרון לא צריך להגיע מהחיסכון אלא ממתן לימודים מקצועיים ואקדמיים בחינם או בהלוואות במימון לטווח ארוך לחמישונים התחתונים ולאחר תקופה מסוימת גם מלגות מחיה (ובשלב ביניים יש להם את הפיקדון הצבאי, שיחיו ממנו בשנה הראשונה של הלימודים).
עו"ד רו"ח | 28.06.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת