אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הר"י: ברפואה הציבורית לא ניתן ליידע חולים מי ינתח אותם

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מסירת שם הרופא
אפשר להודיע למטופל מי ינתח אותו אבל לא בטווח של שבוע. ניתן לידע אותו יום יומיים לפני הניתוח. במידה ולא יהיה מרוצה מהמנתח המיועד יש לחייב אותו, בלי לפגוע בצורך ברמה רפואית נאותה, לותר על הניתוח האלקטיבי המערכת הציבורית ולפנות לפרטית. אין פסול בכך שמטופל לא מרוצה מהשרות במערכת הציבורית ופונה למערכת פרטית עם הביטוח הפרטי עליו שילם כל השנים.
א | 03.07.19
11.
הפרופסור אידלמן יודע מה הוא מדבר. זה לא תקין שכל טופל יבקש ויבחר ויגיד מה שבא לו.
יש מערכת מסודרת ויש לה קבלת החלטות מסודרת ומקצועית וזה לא ענינו של החולה להתערב בכלל. זו דעתי ואני חושב שכל מי שמתנגד לשיטה הזו, טועה ומטעה. יש דרג מקצועי ויש דרג מטופל והמטופל לא צריך להתערב בהחלטות של הדרג המטפל.
נביל | 02.07.19
10.
מסכים עם כל מילה של הפרופסור הנכבד. זה בדיוק המצב:
הנוהל לא ישים במערכת הציבורית ויגרום לציפיות מצד החולים שהרופאים לא יוכלו לממש, יביא לעימותים ואכזבות מיותרים לחלוטין. שאלה עלולים להשפיע על שביעות הרצון של המטופל מהטיפול ואולי אף על איכות הטיפול. לכן לדעתי, צודק בהחלט פרופסור אידלמן.
עזאם | 01.07.19
8.
למגיב מספר 2, תעשה גוגל לפני שאתה מגיב, שלא תיתפס
חלילה בבורות. הנה, קבל: "פרופסור ליאוניד אידלמן (נולד ב-1952) הוא רופא ישראלי, יושב ראש ההסתדרות הרפואית בישראל בשנים 2009–2018 ונשיא ההסתדרות ההסתדרות הרפואית העולמית החל מאוקטובר 2018, פרופסור חבר קליני בחוג להרדמה וטיפול נמרץ, בית הספר לרפואה, באוניברסיטת תל אביב, מנהל מחלקת ההרדמה בבית החולים בלינסון." סוף ציטוט.
מיכל | 01.07.19
5.
לצערי הוא צודק במאה אחוז
וכמובן שהסיבות שלנו שונות לחלוטין, אידלמן דואג רק לכסף, אבל אם רוצים להיות כנים, השיטה שבה מודיעים למנותח מיהו המנתח, תוביל לכך שבחיים לא יתבצע ניתוח על ידי מתמחים (כי אנשים שישמעו שמתמחה מנתח אותם יעדיפו למות או לשלם פרטי), וזה יפגע אנושות במקצוע. לכן אסור להודיע את שם המנתח.
ברק | 01.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת