אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רק בישראל: 5 מיליארד שקל מס על חקלאות

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
החקלאים לא מקבלים כלום מהמדינה.
אני חקלאי כבר 40 שנה ןאני לא יודע מאיין צצים המספרים האלה. במקום לקיים משרד חקלאות עם תקציבים פקידים ויועצים תסגור את המשרד הדפוק הזה. ואת מועצות היצור העושקות אותנו . ומשרד שאין לנו צורך בו. תעזבו אותנו לנפשנו . אל תתערבו הרי רוב כספי הסיבסוד הולכים לקיום המערכת הפקידותית שאמורה לעזור לחקלאים . אבל בסוף הצינור לא נותר תקציב . כי המערכת קודם כל מקיימת את עצמה. אנחנו יכולים להסתדר לבד רק על תפריעו לנו עם ההטלים על העסקת פועלים זרים. עם קנסות אדירים על חריגה מכסות המים. ועוד ועוד.
שלמה אברבנאל | 12.12.19
36.
זה לא מס חקלאות - זה מס מונופול
רשתות השיווק, משום מה, לא הוזכרו פה: המחירים מאוד גבוהים כי הממשלה גובה מס מהצרכנים ומעבירה אותו לרשתות השיווק. החקלאים עדיין לא מרוויחים, משמידים תוצרת ונאלצים לבצע מכירות ביתיות כדי שלא לפשוט רגל. המס הזה הוא מס מונופול, לא מס חקלאות. רשתות השיווק יכולות להוריד מחירים, אלא בממשלה יודעים שכאשר ירדו מחירי מוצרים בסיסיים כמו מזון, זה יהיה כמו מפולת - כל המחירים בשוק יקרסו, אנשים לא יבינו איך הם נאלצו לשלם מחירים כל כך יקרים עד היום על מוצרי הבסיס, שלא בצדק, וזה ישליך על כל השוק.
מגיב | 02.07.19
34.
חקלאית
כל המאמר והמסקנות בעקבותיו שקרים מגובהים. אם הכותב מעוניין בפרטים יעלה ויבוא להיפגש עם חקלאי הגולן ויבין מי גוזר את הקופונים, מי מקבל כסף ומה מקבל החקלאי. בניגוד לכל המדינות בהם תומכים בחקלאים, כאן נדה, כלום ומספר החקלאים הולך ופוחת. אז קנו עגבניות מרוססות מטורקיה ותפוחים במחיר גבוה מאמריקה.
נילי גולן | 02.07.19
33.
רק פייגלין יתיר יבוא חופשי בשוק חופשי אמיתי ללא מימון הקרטלים
ביטול מכסות יצור ביטול מועצת החלב ביטוח של 100% בערבות מדינה לפשיעה חקלאית עם החזר של תוך 45 ימי עסקים מהפגיעה יבוא חופשי של מוצרים קפואים יבוא חופשי של פירות וירקות בעלי תקינה אירופאית סבסוד רק למזון אורגני העלאת המס ב1000% על מוצרי ריסוס והדברה
שמואל הנביא | 02.07.19
27.
מחיר הבננות
איני יודע מהיכן שאבתם את המידע אבל הנתונים שלכם הם פשוט שגויים לפחות בכל הנוגע לבננות. אני מכיר טוב את המצב ואני יכול לקבוע שמחיר הבננות לצרכן בעולם המערבי זהה למחיר לצרכן של בננות בישראל. הבננה בישראל יותר טעימה ומתוקה וגדלה כמעט ללא שימוש בחומרי הדברה בניגוד לבננות מאזורי גידול אחרים בעולם. אין שום תמיכה ממשלתית במגדלי הבננות ובוודאי לא ברמה שפרסמתם. ולסיכום פייק ניוז לא יובילו אותכם לשום מקום אנא השתדלו לפרסם אמת! תודה.
גל | 02.07.19
25.
הדוח לא מכוון לטובתנו אלא לטובת המסחר עם אירופה
מטרתו של הדוח הוא להביא את ישראל לסחור בזול עם אירופה. הוא לא לטובת החקלאים. האירופאים כבר שכחו מהי חקלאות קטנה והם רוצים שכך גם יהיה בישראל. לא תודה. אכן צריך להוריד מחירים בישראל, אבל זה לא יקרה דרך פגיעה בחקלאי ופתיחת השוק לייבוא של סחורה מטורקיה. לא תודה.
חגי | 02.07.19
18.
ראו כתבות מהשבוע שעבר
הממשלה הורידה מכס - הירידה לא הגיע ללקוחות (אנחנו) מחירי החלב למחלבות יורדים - הירידה לא הגיע לאזרח מזכיר, ירידה במע"מ, הרשתות העלו את המחירים והרוויחו את המע"מ ביטול מכסי מגן על טונה, המחירים לא ירדו סגירת מועצת הבשר - כמות הגידול של בשר עוף גדלה, המחיר לחקלאי ירד, המחיר לאזרח נשאר אות הדבר ועוד ועוד ועוד, לא אומר שהשיטה הנוכחית היא הנכונה והטובה אבל לבוא להגיד שביטול מכסים יציל אותנו מעושק הרשתות הוא שקר שלא הוכח פה במדינה בשנים האחרונות
יובל | 02.07.19
14.
הבעיה היא לא החקלאים אלא קרטל רשתות השיווק
כאשר חקלאי מקבל 2 ש"ח לק"ג אפרסקים וברשת השיווק מוכרים את האפרסקים האלה ב10 ש"ח, אז משהו כאן רקוב. רשתות השיווק דחקו את חנויות הירקות והבאסטות בשווקים והפכו להיות קרטל הקובע את מחיריו באופן שבו הצרכנים משלמים מחיר יקר והופכים את בעלי הרשתות לטייקונים. בעבר, רוב התוצרת החקלאית היתה משונעת לשוק הסיטונאי ומשם לחנויות המכולת, הירקות, הבאסטות ורשתות השיווק. כיום, רוב התוצרת החקלאית נמכרת לרשתות השיווק שעשו על כך הון אדיר. הן לא רוכשות מהשוק הסיטונאי אלא הקימו מרכזים לוגיסטיים משלהם. אין מחיר מקובל. כל רשת חותמת הסכמים עם החקלאים ולוחצת אותם לקיר. המחירים ירדו אך את פער התיווך משלשלת רשת השיווק לכיסה. גם הכתבה הנ"ל באה להציג את החקלאי הישראלי כעושק הצרכנים. מגזר חלש, רובו מורכב מחקלאים מבוגרים, לא חזקים בפייסבוק ולא יושבים במרכזי המפלגות ( כמו רמי לוי - ליכוד ), לא תורמים לפריימריז ויכולים ללחוץ על הפוליטיקאים לאפשר יבוא חסר הגבלה של תוצרת חקלאית.
עמרי | 02.07.19
10.
דוח שקר של כלכלני הOECD
שימו לב למי שקורא את הכתבה צריך להבין קצת מה כתוב שם. הם כותבים שמחירי המזון לצרכן יקרים בגלל שהממשלה מסבסדת לחקלאים תשומות וכד', למשל את המים. מחירי המים לחקלאים רק עולים כל הזמן והחקלאים קורסים. החקלאות במדינה נהרסת ואוי לנו אם נסתמך רק על יבוא. נהיה כמו ונצואלה. העובדה היא שבעבר היה הרבה יותר סיבסוד מהמדינה ומחירי התוצרת החקלאית היו הרבה יותר נמוכים. עובדה. מה השתנה? חוסר פיקוח על השוק הפרטי. איש הישר בעיניו יעשה. אין כאן תחרות אמיתית. אין כאן 'יד נעלמה' שמווסתת את השוק לפי היצע וביקוש. כולם מעלים מחירים ביחד כי כולם רודפי בצע. רק הגדלת האכיפה והפיקוח הממשלתי על רשתות השיווק למשל תוריד מחירים. כן! למה שחברות פרטיות תהיינה רשאיות להציג שורת רווח שרק עולה ועולה? שתישאר אותו הדבר כמה שנים! וככה גם המחירים בכל המשק. אי אפשר צמיחה כל הזמן. צמיחה צריכה לבוא על חשבון מישהו. מישהו מעלה מחירים מישהו אחר צריך לשלם יותר זה גורר את כל השוק למעלה. הקפיטליזם דפוק מיסודו. צריך לעבור לקפיטליזם בפיקוח מהשתוללות רדיפת הבצע האנושי. איך זה נשמע לכם?
קפיטליסטים במוצהר | 02.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת