אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

2,000 דולר בחודש לדירה עם 800 שותפים

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

69.
העיקר שבקרת ילודה הוא נושא מחוץ לתחום
לא משנה איזה פתרונות ימציאו כדי לדחוס עוד ועוד אנשים על שטח סופי, אם מגמת הילודה תימשך כמו שהיא היום, האנושות תכחד בעקבות פיצוץ אוכלוסין. לא חשוב איך מסתכלים על זה, כמות השטח בכדור הארץ היא סופית. הכלכלה שלנו מבוססת על צמיחה אינסופית שמחייבת ריבוי אנסופי. הדברים לא יכולים לעבוד לנצח. המקום יגמר, המשאבים יגמרו, ובדיוק כמו מושבת חיידקים שכילאה את כל המזון, האנושות תכחד. חייבים לשנות את הגישה הזו, חייבים לבקר את הילודה, וחייבים לשנות את השיטה הכלכלית שמבוססת על צמיחה אינסופית.
אחד העם | 14.07.19
64.
גרתי בכזה במשך שנים
יש כבר דברים דומים בארה״ב (חפשו apodments), קצת פחות קיצוניים כי יש שירותים ומקלחת בכל מיקרו-דירה. גרתי בכזה כמה שנים. תנו לי לספר לכם: גם עם שירותים ומקלחת בחדר זה זוועה. המטבחים המשותפים זה אסון לא רק סניטרי אלא גם בטיחותי כי כל לילה מישהו שוכח לכבות את התנור או הכיריים. אין פרטיות, הקירות כל-כך דקים שזה כמו להיות עם עוד מישהו בחדר וזה מורגש בעיקר בזמן שיחות טלפון או פרו-ורבו. החללים המשותפים מולאמים על ידי קומץ רעשן של דיירים והרוב השקט מממן את זה בלי להשתמש. ולא אמרו בכתבה כלום על כביסה, אבל אני אסתפק בלומר שלא הולכים לחדר כביסה בלי חרב, קסדה ותהלים. זה היה כיף בשנה הראשונה כשהייתי צעיר והכל היה חדש ובאמת פגשתי ככה כמה חברים קרובים לחיים. אבל זה מתיישן מהר מאוד. בסופו של דבר זה מיועד לעבדי הייטק מודרניים שמיובאים במאסות ממדינות מסוימות באסיה ומסכימים לכל תנאים שהם כל עוד זה בארה״ב ולא במדינת המוצא. לגמרי דיסטופיה.
עבד מודרני | 13.07.19
63.
איזו הגזמה פרועה, כתבה הזויה
כל מהנדס מתחיל יכול למצוא בית פרטי להשכרה במחיר סביר יחסית לאיזור ואני מדבר מנסיון. נכון זה הרבה כסף אבל גם השכר פה גבוה בהתאם ומי שאין לו ילדים יכול לגור בשכונה זולה כי דירוג הבי"ס שלה נמוך. סן חוזה זו עיר ענקית והשכר החציוני בה לא אומר כלום להייטק, כנ"ל שכר נותני השירותים. זה כמו לחשב כמה משכורות של שוטף כלים צריך כדי לגור בפנטהאוז בשדרות רוטשילד, לא רלוונטי. הוואלי איזור ענק ויש גם איזורים זולים אבל מרוחקים קצת, להתביית על מאונטיין וייו זה די מצחיק ולא מקצועי. כמו להסתכל על הרצליה פיתוח
ישראלי בוואלי | 13.07.19
62.
הפוליטיקאים המקומיים דוחפים לעליית מחירים (לא הסטא
מי שאחראי לעלייה מטורפת של הבתים זה לא הסטארטאפיסטים אלא הפוליטיקאים שלא מאשרים בניית יחידות דיור כי הם נהנים מזה שהערך הפרטי של הבית שלהם ממריא לשמיים. כל שאר השחקנים לא רלוונטיים. אני דיברתי באופן אישי עם אחד מבכירי הפוליטיקאים בפאלו אלטו.
אני | 13.07.19
60.
והשיטה היא
אין עליכם , הפחדה הפחדה והפחדה כל זה לא מיקרי יש לזה גיוון ומטרה והיא שכדאי להתחפר פה ולא לחשוב על חיים בחוץ לארץ אותם תרגילים עושים גם לדירות שמפרסמים רק הפחדה שהמלאי אוזל ואם לא תקנו כעת אז המחירים ינסקו וינסקו ותאבדו את ההזדמנות והשאלה אם באמת כיום הצעירים קונים את הבלופים האלה , לדעתי בכלל לא ויצא לי לשמוע זאת היום משיחה עם שני צעירים
משה | 13.07.19
56.
אף איד לא הכריח לגור 1.5 קמת ממטה גוגל
אני גר 15 קמ ממקום עבודה, באהרב רכב זול פי 2 ו דלק אפילו בקלפירניה זול בהרבה. הכבישים מעולים באהרב אין שום בעיה לגור 50 ו100 ומעלה קמ ממקום עבודה. ושם לקנות בית פרטי גם ממשרה של עובד פשוט מאוד. מזכיר לי את האבלים שמשלמים 4000 שקל לדירה מסריחה ומעופשת בפלורונדין , העיקר להגיד אני גר בתל אביב
דנדי | 13.07.19
54.
הפתרון הוא לפזר את "מדינת ההיי טק" התל אביבית לערים נוספות בפרירפריה
העיר רחובות למשל: לצד מכון ויצמן והפקולטה לחקלאות משתרעים פארקי מדע בהם פועלים חברות היי טק מהמובילות בארץ. הדירות כאן לא זולות אולם אין להשוותם למחירי הדיור בתל אביב...כך ניתן לעשות באשדוד, יבנה, נתניה וכו'. אין סיבה שכל הצעירים ירוצו לתל אביב כדי לחפש פרנסה...
קלקלנית | 13.07.19
52.
מוכרים חלום עם יחצ"נות לחבורת אהבלים
חבורה של עבדים לשיטה שיוצרת עבדות מודרנית. עובדים קשה בשביל לממן את היכולת לעבוד יותר קשה.... ואחרי שנים של עבודה קשה בסטרס גבוה מקבלים סרטן ומתים. הצעה שלי... תפסיקו לחלום... צאו מהלופ של השיטה הנוראית הזו, קנו קרוואן או סירה קטנה ולכו לטייל בעולם בתקציב של 2500 לחודש במקום לחיות בקופסת טונה עם מקלחת משותפת באותו תקציב עם עוד 800 אהבלים ששבויים בשיטה...
המלך הוא עירום, גם אומת הסטרטאפ | 13.07.19
48.
ל42- לא את כל העבודות בוואלי אפשר לעשות בremote
למען האמת את העבודות שכן אפשר לעשות בלי להגיע למשרד כבר מזמן ייצאו לאאוטסורס בהודו כשרק אינטגרטור ומנהלי פרויקטים מנהלים את ההודים. משרות מחקר במעבדות דורשות הגעה יומיומית למשרד. רובוטים, רחפנים, ייצור מעגלים אלק' (יש היום מדפסות משרדיות שעושות זאת). פיתוח מכשור רפואי. יודע מה, אפילו הדרכה של אנשי מכירות צריך לעשות במשרד. ככלל אצבע כדאי שתבין שכל מה שאמרקאי יכול לעשות מהבית, הודי יעשה בפי 10 פחות כסף. לכן סביר להניח שההודי כבר עושה זאת. (כשתספר לי על איכות העבודה של ההודים, אז אני כבר אבין שמדובר בעוד מתכנת שחושש למשרתו (ובצדק))
יואב | 13.07.19
44.
זה מה שקורה כשיש יותר מדי הגבלות על בניה
אסור לבנות כי פוגע באופי השכונה, אסור כי חוסם למישהו את הנוף, כי יש התנגדויות ועוד סיבות. התוצאה- כדי לבנות צריך לשלם הון על עורכי דין ופיצויים ל"נפגעים", ולכן משתלם לבנות רק מגורי יוקרה. אצלנו בתל אביב בנוסף להכל קרא אסון, שנקרא "העיר הלבנה" שהוכרה על ידי יונסקו, ובגלל שיש במרכז העיר כמה בנייני באוהאוס מתפוררים יש הגבלות על בניה לגובה.
אלכס | 13.07.19
43.
אין צורך לחלוק אמבטיה ושירותים, באסיה יש יחידות דיור כולל הכל על 12 מ״ר
הבעיה בסיליקון ואלי שזה פרבר עם בתים צמודי קרקע, אין שם תרבות של דירות ותחבורה ציבורית כמו בנויורק למשל. אפשר בקלות לפתור שם את הבעיה אבל בעלי הבתים מתנגדים לבניה לגובה, כן, גם שלוש קומות נחשב שם ״לגובה״. מי שראה איך פותרים את זה בטוקיו מבין שזה ממש לא בעיה. תחבורה ציבורית יעילה והמון דירות קטנטנות להשכרה במחירים שבערים מרכזיות אחרות נחשבים מגוחכים. גם אין שם יותר מדי רגולציה על בניה, בונים מהר ואיפה שרוצים לאיזה גובה שרוצים.
הבעיה בסיליקון ואלי שונה | 13.07.19
42.
מספר 7: המתחם הזה הוא מגורים בסטנדרט נמוך בהרבה ממלון, יותר כמו מעונות סטודנטים.
במלון יש לכל אחד שירותים ומקלחת פרטיים, והמלון דואג לבשל את האוכל, לשטוף את הכלים, לכבס את המצעים, וכך הלאה. מנסיון, אפשר להפעיל בחדר מלון (בישראל, למען הסר ספק) סטריאו בפול ווליום, ולא ישמעו בחדרים השכנים. שירותים ומקלחות משותפים אומר שהמתחם הזה קרוב יותר למעונות סטודנטים. הסיבה היחידה שסטודנטים רוצים לגור במעונות היא המחירים המגוחכים שלהם, והידיעה שתוך שנתיים-שלוש הוא יוכלו לעבור לדירה נורמלית.
יובל, תל אביב | 13.07.19
39.
עבודה ב remote
קראתי את הכתבה. קראתי את התגובות. לא ראיתי אף אחד ששואל: "למה צריך להגיע למשרד כל יום בשבוע?" אם נגיע למשרד רק 4 ימים או אפילו 3 ימים בשבוע. נוכל להוריד את הלחץ מכל התשתיות, כולל הנפשיות לפחות בחמישית לכל יום. וזה המון. 1. חלוקה של ימי עבודה משרדיים 2. שינוי זמנים להתחלת וסיום עבודה (לחלק עומס על תשתיות, ולמנוע את הבום בבוקר ובום בערב) 3. חלוקת משרדיים ליותר מאזור אחד במרכז הארץ וקיבלתם פתרון שכולם אוהבים
זיו | 13.07.19
34.
הפתרון היחיד לבעיית העיור
הוא האינטרנט. למה אנשים צריכים ללכת למשרד? תגורו בכפר ותעבדו באופן וירטואלי. הרי כל המקצועות ה"תומכים" להייטק קיימים במקומות בהם יש הייטק כי מכריחים אנשים להגיע למשרד. אז אל שלא ידרשו את זה. ואז בתי ספר, מסעדות וכו לא יצטרכו להצטופף באזור קטן.
הפתרון היחיד | 13.07.19
31.
לתגובה (מינוס) 7 - הגורם המשבש יהיה מרכזים עצמאיים בתוך ערי פריפריה ולא רק בת"א
וזה כבר קורה, רק חבל שלא התחילו לפני 10 שנים. מתחם האלף בראשון (מתחם הייטק עצום שכבר בתהליכי בנייה), מתחם לא קטן בבאר יעקב, פארק הייטק אשדוד, ועוד הרבה אחרים. האנשים שגרים בקרבת המתחמים הללו ישמחו לוותר על קצת משכורת (או לא לוותר בכלל) על מנת לא לבזבז 3 שעות מהחיים שלהם כדי להגיע לת"א. בנוסף, הרכבות התחתיות והעיליות ישפרו את התחבורה המחורבנת בגוש דן, אבל לדעתי מה שישבור את הפקקים יהיה המתחמים. חד משמעית.
א. | 13.07.19
29.
בסוף החללים המשותפים והמגורים המשותפים ייכשלו
בתור אחד שעובד בחלל עבודה אם אתה באמת רוצה לעבוד צריך חדר סגור עם דלת ושקט השטח המשותף זה להפסקות אוכל בלבד אבל יותר כיף למאת עם החברים כל פעם לשבת במקום אחר אז גם זה לא הכרחי ולגבי שינה בחללים משותפים טבע האדם והחיה זה טריטוריה אישית ככה זה בטבע וכל נסיון לקומונות מסוגים שונים לא צלח לאורך ההסטוריה אדם אוהב פרטיות שרותים ומטבח וכלים והכל כמו שבמלון לא בא לכם להיות בשירותים משותפים אז בוודאי בבית הפרטי
לא יצליח | 13.07.19
26.
כתבה נהדרת
שקר הקהילות החברתיות. בעלי ממון ורעיונות נצלניים (גם בתל אביב) עובדים עלינו כדי שנשלם יותר כסף ומציגים לנו עולם עם קשרים חברתיים אין סופיים, אפילו בזמן שאנחנו מתרחצים! אז זהו שלא, אחרי יום עבודה אנחנו רוצים קצת שקט ופרטיות בשביל לטעון את עצמינו ליום עבודה הבא.
עודד | 13.07.19
13.
היא חיה בארץ?
"גם אחרי שתסגרו אחריכם את דלת חדר השינה ותייחלו לפרטיות, עדיין יהיה מישהו שיצרח במסדרונות או ישמע מוזיקה בפול ווליום בקיר הצמוד." מציאות החיים של 97% מהישראלים. אפילו בתים פרטיים בישראל בנויים בד"כ על מגרשים כ"כ קטנים שכל הזמן שומעים את הדכנים, שלא לדבר על דירות בנין משותף.
י | 12.07.19
9.
לכתבת קרן צוריאל זה נראה נורא
אבל אנשים רווקים חברותיים בגילאי 20-30 בערים הגדולות לא כל-כך מתלהבים מלחיות לבד. אז קרן קצת נסחפה (שירותים משותפים ל-800 איש? לא הגזמת בכלל...אבל גם אני לא מתלהבת מזה) כי בשבילה זה אוי ואבוי. נשמע לי מאד נחמד מטבח משותף וחללים משותפים נוספים. מה אדם בימינו צריך בחדרו פרט למיטה, שולחן, מקרר קטן וספה וגם שירותים ומקלחת האמת. במחשב ובנייד יש לו את כל מה שהוא צריך.
תלוי בנק' המבט | 11.07.19
3.
עוד אחת מהכתבות שמתעלמות מכך שלא ניתן לצפות את העתיד
פשוט כי יש אלמנטים משבשים שלא ניתן לחזות אותם מראש. לדוגמה - שנים דיברו על כך שההורדות הפיראטיות יגמרו סופית את תעשיית המוזיקה, ואז הגיעו YouTube, ספוטיפיי ואפל מיוזיק ששיבשו את כל השוק והפכו את הקערה על פיה. ההנחה לפיה תל אביב תהפוך לעמק הסיליקון שגויה מיסודה. סביר יותר להניח שיבוא איזשהו גורם משבש שישנה הכל, כמו למשל מוניות אוטונומיות במחיר סביר שיאפשרו לאנשים לגור במרחק גדול יותר ממרכז הארץ ולא לעשות עניין משעה וחצי לצד, הם ממילא עובדים בזמן הזה ומגיעים רק לסבב פגישות.
אמיר ש., מודיעין | 11.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת