אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סרבן תמ"א 38 הפסיד בתביעה נגדו ואולץ לחתום על ההסכם

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
תמ"א 38 מצוינת חיזוק חידוש בניינים ומוזילה מחירים
תמ"א 38 מצוינת חיזוק חידוש בניינים ומוזילה מחירי הדירות תמ'א 38 תכנית הוגנת מעולה שחיזקה ושדרגה אלפי בניינים ישנים בארץ ללא עלות למדינה ....תכנית WIN WIN , שר האוצר , שר השיכון , שר הפנים תמנעו עצירת תכנית תמא 38 שעוזרת מאוד לבטיחותם של מאות אלפי משפחות רובן חלשות יותר בעם ישראל תמא 38 גורמת הורדת מחירי הדירות בארץ על ידי הגדלת ההיצע במרכזי הביקוש מה שעוזר לצעירים רבים ולמשפחות חלשות יותר כלכלית משפרי דיור ועוד....עוזר הרבה לשיפור המצב בארץ לחלשים ..
זוג צעיר | 12.07.19
43.
ל 41 כי בסופו של דבר אובייקטיבית גם הסרבן מרוויח
ההגיון הוא פשוט: ראשית; הגנה מפני הצדק:אי אפשר לייצר עוד קרקע. כשבוחנים את ההסכם באופן אובייקטיבי: האם הוא יוצר win win גם לבעלי הזכויות המשותפות בקרקע: אובייקטיבית הם ירוויחו מכך, ובין היזם המבצע - אז מה טוב. גם אם דייר אחד מעוניין להפסיד - אין הוא יכול לגרור עמו את כל שאר בעלי הזכויות. שנית, הדייר מתגורר בבית משותף, בעיר. אם היה מתגורר בכפר לבדו, מצבו היה שונה בתכלית. משעה שבחרת לגור בעיר עם שכנים : התכנון לא יתחשב בדעה של כל דייר ודייר, אלא אם נגרם להם נזק כתוצאה מהתכנון המוצע.
איציק הגדול | 12.07.19
41.
פשוט ויפה, כל היזמים מהללים את השופטת.
לאחר נוכחות במשפט של המפקחת על הבתים המשותפים בחולון, לאף דייר סרבן אין מה לעשות בזירה בעלת זילות וביזיון הצדק. על אותו סרבן להתעלם מפסק הדין, ולעבור ישר לארכאה הבאה. בזירת הרשות המפקחת על הבתים משותפים מתרחשים עוולות על בסיס מעמדות והטיות לטובת היזמים תוך כדי פגיעה אנושה בזכויות הסרבן. דו"ח אפס של שמאי, למה בכלל הסרבן צריך להמציא דו"ח שומה, אכן תהה פגיעה מכל הלוגיקה שבדבר, והשופטת מתעלמת. כי אין הערכת שמאי, חחח, שופטת למען היזמים, פסק דין יזמי וייזום.חחחח
אחלה שופטת, | 12.07.19
39.
קנס לדיירים סרבנים
חבל שהמפקחת על הבתים המשותפים לא מחייבת את הדיירים הסרבנים בתשלום קנס מרתיע. דיירים סרבנים יודעים שאין כל קנס ( אולי רק הוצאות משפט של כמה מאות שקלים ולא יותר). המפקחת צריכה להחמיר בקנסות במידה והיא נוכחת לראות כי הסרבן העלה טענות שווא וכי עיכב את הפרוייקט סתם ללא כל סיבה הגיונית.
חנן | 12.07.19
38.
משהו פעוט שנשגב מבינתי בנושא סרבנות - אשמח להסבר מלומד
בואו נאמר שבפרוייקט תמא מסויים ישנה נסכמה ואף נחתמו החוזים מול 95% מבעלי הדירות. נותרה דירה אחת שבעליה מתנגד מסיבותיו שלו (לא בהכרח סחתנות - סתם רואה דברים בעיין אחרת או מצפה למתווה פרוייקט אחר). מדוע הפסיקות מחייבות אותו לחתום - זה כמו לאלץ מישהו להודות בדברים שלתפיסתו אינם נכונים תחת לחץ ? הודעתו/הסכמתו או אי הסכמתו לא רלוונטית שכן יש רוב וניתן לכפות ביצוע. עצם המצב שמחייבים אותו לחתום על חוזה אליו הוא מתנגד היא כשם שנאשם בבית משפט אינו מודה באשמה ובכל זאת מורשע - יכול להיות מורשע ללא הודעה. בהתאם להבנתי פרוייקט יכול/צריך/אמור להתקדם גם ללא חתימה אלא בצירוף צו קובע מבית משפט. אילוץ החתימה נשמע לי כמו עיוות מוחלט
שח | 12.07.19
37.
תמ"א 38 תכנית הוגנת מעולה שחיזקה ושדרגה
תמ"א 38 תכנית הוגנת מעולה שחיזקה ושדרגה אלפי בניינים ישנים בארץ ללא עלות למדינה ....תכנית WIN WIN , שר האוצר , שר השיכון , שר הפנים תמנעו עצירת תכנית תמא 38 שעוזרת מאוד לבטיחותם של מאות אלפי משפחות רובן חלשות יותר בעם ישראל תמא 38 גורמת הורדת מחירי הדירות בארץ וזה חשוב מאוד....קניתי דירה 4 חדרים מהישנות בפרויקט תמ"א 38/1 , עם מרפסת שמש ומעלית ושילמתי כעשרים אחוז פחות ממחיר דירה מקבילה בפרויקטים חדשים , דרך אגב הדייר שמכר לנו את הדירה , עבר לקומה מעלינו , לדירות החדשות בתמא שהיזם מ
זוג צעיר | 11.07.19
36.
תגובות הזויות .חוסר הבנה בסיסי
כותב הדברים הינו מנהל פרוייקטים בתחום ההתחדשות העירונית עבור דיירים. תמ"א 38/1 הינה המצאה גאונית. אנשים שלא בתחום לא מבינים שאין כל פתרון אחר לחיזוק הבניין הישן ללא כל עלות מצד הדיירים.לא בכל מקרה אפשר להרוס ולבנות מחד.כל הדירות החדשות נשענות על ביסוס חדש ולא על הבניין הקיים. הבניין הקיים מחוזק גם כן ככל שניתן בהיקפו כך שברעידת אדמה בינונית יתכן ויהיו סדקים אבל הבניין הקיים לא אמור להינזק באופן שייפגעו אנשים. כמו כן מוחלפות כל המערכות החיצוניות של הבניין+ מעלית + ציפוי חיצוני באבן וכו' וכו' .
יצחק | 11.07.19
32.
1 מול 18, לפעמים כדאי לבדוק את עניין היחסיות...
15+19: מתקן חניה רובוטי מתחת לבניין ורק הכניסה קרובה לדירת המתנגד. 24: העליון לא יהפוך את ההחלטה כי המתנגד לא הציג נתונים לפגיעה הצפויה באיכות חייו. מאידך המפקחת על הבתים המשותפים בחנה את כל ההיבטים (גינות, מרפסות, זכויות שמש וכו') ומצאה שאין דבר בטענותיו. ומה שלא הופיע בערכאה נמוכה, לא יכול לשמש ככלי להיפוך החלטה בערכאה גבוהה יותר. נראה דווקא שערכאה גבוהה יותר, תשית על המתנגד את כל ההוצאות בגין עיכוב הפרויקט, מה שעד כה אף אחד נמנע מלהזכיר.
קול קורא | 11.07.19
27.
חוצפה בחסות ה״חוק״
אין גבול לחוצפה של דיקטטורת התמ״א! נראה את היזמים או את נציגי מערכת המשפט גרים מול מתקן חניה שישמש שני בניינים. זכות הקנין של כל אדם על רכושו ואיכות חייו אינה שווה כלום, בהמשך לפסיקה זו. הלואי ואכן תעלם תוכנית התמ״א הנוראית מחיינו ויפה שעה אחת קודם
דיקטטורת התמ״א | 11.07.19
15.
אין יותר זכויות אדם. המדינה מתחילה להידמות לסין בהרבה מובנים
אין זכות לרכוש - רכוש משותף מחולק לאחרים. אין זכות לחיות בכבוד - מותר לכפות עליך בניה של חניה רובוטית מול ביתך שתרעיש לך ותפריע לך לישון. הפכנו לדיקטטורה סינית שבה לכל פקיד יש יכולת לרמוס את זכויותיך.
איציק | 11.07.19
12.
תמ"א 38 ופינוי בינוי הן דרך של העיריה והקבלנים להרוויח על חשבון הדיירים
הדיירים מקבלים עוד שטח קטן לדירה, וכביכול חיזוק למבנה, וזאת בתמורה לחיים של שנים באתר בניה, הגדלת הצפיפות באיזור, עליה בתשלום ארנונה ולעיתים בתשלום עבור חברת ניהול, שימוש רב יותר בחשמל לדירות שלא יכולות להנות מדוד שמש, ולעיתים גם איכות ירודה יותר של בניה, נועדה למקסם רווחים של הקבלן. מה על הדיירים החלשים שלא יכולים לשאת בעלויות החודשיות הנוספות ?
גיא | 11.07.19
8.
מסחרה בחסות החוק. הידעתם שהפולשים לשטח הציבורי מקבלים גינה?
אם אתם שומרי חוק - אתם מקבלים דירה חדשה וכמה מר נוספים .. אם אתם פולשים לגינה של הבניין ומשתיקים את שאר הדיירים הזקנים שלא יפצו פה - אתם מקבלים "פרס" בדמות גינה בטאבו. מה חושבים שומרי החוק? שהם גם צריכים לעשות מה שבא להם .
koka | 11.07.19
6.
החלטת המפקחת - שערוריה - כל דאלים גבר
חובה לערער על ההחלטה ההזויה הדורסת את החוק ברגל גסה בהוצאת חלקים מהרכוש המשותף. דירות הקרקע יכולות לקבל פיצוי, ולא שטח מהרכוש המשותף ללא הסכמה של 100%. החלטה שמערערת כל חלקה טובה בזכויות הקניין ובצדק. זן התמ"א הרעה בהתגלמותה.
גיל | 11.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת