29. אני דווקא בעד המהלך כל הכבוד ליצמן, עשית משהו טוב לציבור כולו. פחות סוכר= יותר מודעות למוצרים עתירי סוכר = פחות צריכה של סוכר = פחות סוכרת ומחלות לב = פחות חולי דיאליזה ופחות חולי לב ויש אומרים שגם פחות חולי סרטן. סוכר הוא סוג של רעל טעים, כולנו אוכלים ממנו, אבל מעטים מודעים להרסניות שלו על הגוף שי | 03.01.20 (ל"ת)
28. אם הם מחליפים סוכר בתחליפי סוכר אז הסימון השיג את מטרתו, טוב מאוד! די כבר לשקרים ולהפחדות על תחליפי סוכר. הם בטוחים ולא מזיקים, בטח לא ברי השוואה לנזקי הסוכר. מישה | 19.12.19 (ל"ת)
26. מי יפצה את הדיאטניות,מאמני הכושר והרופאים ,בגלל שהאנשים יהיו רזים ובריאים ? אזרח מודאג מאד | 15.07.19 (ל"ת)
25. אז יסמנו מוצרים באדום, אז מה קרה? עדיין נקנה חמאה, סוכר ושמן לבישול. למה צריכים קומבינות בשביל להתחמק מסימון ולדחוף ממתיקים מלאכותיים? עכשיו נצטרך לחפש מוצרים ללא ממתיקים מלאכותיים. אביעד | 15.07.19 (ל"ת)
23. זה העיקר: ראש האגף ממשרד הבריאות שקובעת : תעשייני המזון בוחרים לשלב ממתיקים חלופיים, כיוון שהם רוצים לשמר את ההתמכרות למתוק. גילינו שמשלבים ממתיקים בחטיפים מלוחים, כיוון שהשילוב בין מתוק, למלוח ולשומן, מייצר התמכרות וזה מה שהיצרנים מחפשים". - ה-ת-מ-כ-ר-ו-ת -- זה מה שהנבזים מתעשיית המזון מחפשים !!! צריך להתייחס אליהם בדיוק כמו שמתייחסים לסוחרי סמים !!! רק שיצרני המזון התעשייתי והחטיפים גרועים מסוחרי סמים, כי הם פועלים כנגד ילדים ופעוטות חסרי ישע. לפעול מול יצרני הרעל התעשייתי בדיוק לפי אותו החוק ואותו הדין של סוחרי סמים. תקראו את הסטטיסטיקה העולמית במדור הבריאות של ה-NYT: יותר אנשים מתים בכל שנה בכדור הארץ מנזקי הסוכר, מאשר נפגעי הסמים לסוגיהם השונים במצטבר !!!!! שוב יוסי מ-חיפה | 14.07.19 (ל"ת)
22. נראה שהחוק הזה פועל בסופו של דבר לטובת היצרנים אם הם עוברים לאריזות אישיות = העלאת מחיר המוצר. כלומר בסופו של דבר היצרנים ירוויחו יותר מהחוק הזה. יאיר | 14.07.19 (ל"ת)
21. הכשרות של הקב"ה כבר לא מספקת את שר הבריאות שר הבריאות היקר הידעת שבקר כשר, בשר שמאושר על ידי הקב"ה למאכל אדם יקבל לפחות מדבקה אדומה אחת (רמת נתרן) ואם בנוסף על זה יהיה גם שמן (לדוגמה בשר לבישול צ'ולנטׂׂ) יקבל הבשר רחמנה ליצלן שתי מדבקות אדומות? האם הכשרות של הקב"ה אינה מספיקה לנו בכדי לשמור על בריאותינו ????? רז | 14.07.19 (ל"ת)
19. העניין פשוט לאכול טרי ואורגני: ירקות ופרות, לא לצרוך סוכר וכל מוצריו, מלח במידה ולא מזון מעובד. כל מה שארוז לא בריא, טרי זה בריא. יש להימנע ממזון בעל מדד גליקמי גבוה, כגון: לחם לבן, אורז לבן ועוד... גדי | 14.07.19 (ל"ת)
18. נא להפסיק לגרום לחברות המזון להישמע כמו סוחרי סמים לא - אנחנו לא מכניסים סוכר ומלח כדי לגרום לאנשים להתמכר. אנחנו מכניסים כי אנשים דורשים מזון מתוק או מלוח, ומסרבים לקנות מזון תפל. אם אנשים ייקנו את המזון בעל הערכים התזונתיים היותר "איכותיים" - יהיה לזה שוק, ונוכל לייצר כמויות גדולות יותר. כרגע - הביקוש הוא למזון מתובל בעל טעם חזק וצבע חזק - בלי הצדקה בריאותית. אגב - הסימון הוא ל 100 גרם, לא למנת הגשה - זה אומר שאבקת מרק תקבל סימון אדום אפילו אם אוכלים רק כפית מזה ביום, בעוד שמשקה קל עם 9% סוכר לא יקבל סימון אדום, אפילו אם שותים ממנו פי 2 או 3 יותר ביום. זה גם אומר שאריזה קטנה לא מפריעה במיוחד - שטח של 25 סמ"ר זה הגבול של הפטור - תשרטטו ריבוע של 5X5 ס"מ להבין מה גודל האריזה ולמה התכולה שלה לא מהווה בעיה. יסמין | 14.07.19 (ל"ת)
17. תעשיינים- דמעות הקוזאק הנגזל - לכו תתאמצו בשבילנו כן זה אפשרי, זה לא יעלה לכם כסף אלא תרוויחו פחות, כן זה לא כייף. כן תסמנו גלידה- כן אנחנו נאכל ממנה פחות - אוי תרוויחו פחות כסף לטובת הבריאות שלנו, באסה. נגמרה תקופת הסוכר והמלח | 14.07.19 (ל"ת)
16. צריך צריך צריך... כמו בסיגריות, הלוביסטים מבקשים/מאיימים ברמיזה והח"כים והועדות נכנעים ע''י ייצור דחיות, כביסת מילים ועיגול פינות...כסף וכוח "מבשלים פתרונות" והציבור אוכל אותה...בלי תקן ברור הכל ישאר דיבורים! המסביר לצרכן | 14.07.19 (ל"ת)
15. איך יתכן שמשרד הבריאות מתיר הוספת סוכר לתירס משומר? למה בכלל להכניס למוצר כזה סוכר? כדי למכר אתכם וכדי למכור יותר. משרד הבריאות לא דואג לבריאות הציבור ולא אוסר זאת, אלא דואג לפרנסת היצרנים ומתיר את הסוכר המזיק והמיותר הזה. לא רק משרד הבריאות מזלזל בציבור, גם משרד הכלכה מזלזל, בכך שהוא מתיר לגבות מחיר גבוה יותר על תירס ללא סוכר ממחירו של תירס עם סוכר מוסף. כך שכשהצרכן שוקל איזו קופסה לקנות, המחיר הזול יכריח אותו לקנות את התירס עם תוספת הסוכר. איפה משרד הבריאות, בתרדמת? אזרחית | 14.07.19 (ל"ת)
14. צריך להרחיב את ההסברה! שאנשים יהיו מודעים למה הם קונים. שידעו לקרוא את רשימת המרכיבים ולהחליט בעצמם אם הם רוצים את זה וזה בריא להם או לא. ידע הוא כוח. כשיהיה לצרכנים ידע במזון, אפילו ידע בסיסי, כבר יהיה להם את הכוח להחליט מה טוב עבורם ומה לא. מאיה | 14.07.19 (ל"ת)
13. פשוט קומוניזם מה ההבדל בין השתלטות המדינה על אמצעי הייצור, ובין רגולציות מיותרות שבסוף מסתיימות באותו מצב. מי שלא יודע מה בריא - כנראה יש לו איי קיו נמוך וכנראה עדיף שימות כמו בחוקי הברירה הטבעית. אורי | 14.07.19 (ל"ת)
12. חוק שיושם במקום אחד מאוד מתקדם העולם...צ'ילה. איזה בדיחה היהודים ממציאים את הגלגל ובאירופה וארה"ב חושבים שזאת מדינה של פסיכים משה | 14.07.19 (ל"ת)
11. אנשים לא מבינים שהסימון הזה עולה כסף אחר כך יבכו שהבמבה לילד עולה 2 שקל יותר... ככ | 14.07.19 (ל"ת)
9. כתבה מטעם הלובסיטים של החברות הגדולות דברו על מגפת ההשמנה. בעיות בריאות אצל ילדים בני 12 שמלעיטים אליהם סוכר. יאיר | 14.07.19 (ל"ת)
8. פני הדור כפני הכלב. אם נותנים לליצמן להתעסק במזון במקום ללמוד תורה זו התוצאה!!! אזרח | 14.07.19 (ל"ת)
7. הייתי בודק טוב טוב את הקשר בין ספקי תחליפי הסוכר ( חברת דנשר?) למשרד של ליצמן.... the informed | 14.07.19 (ל"ת)
4. את יצרני המזון לא מעניין הבריאות שלנו לכן בלי החוק הזה היצרנים היו ממשיכים לדחוף לנו כמויות סוכר, שומן ומלח במזון שהם מוכרים לנו אוריאלה | 14.07.19 (ל"ת)
3. חוק ללא חשיבה בכלל מי שכתב את הכללים בחוק הזה זה בן אדם עם חוסר הבנה א אי אפשר לייצר משהו אכיל בלי להיות האזהרות ב מה זה חוק 2019 חוק 2020 כל מהלך כזה עולה למשק הישראלי מליארדים זה יגיע ישירות לצרכן חכו חכו תראו את המחירים גבי | 14.07.19 (ל"ת)
2. אוי אוי אוי מאות המנכלים חבריהם בניהם נשותיהם והנהגים שלהם לא יוכלו יותר לגרוף משכורת של שני מליון שקלים בחודש. אוייש. קשה קשה. אני | 14.07.19 (ל"ת)
1. המדינה עובדת על עצמה כמו גם על הצרכנים בעיניים... כל הסימון איננו שווה כלום כיון שאף אחד לא טורח לקרוא את ההמלצות של רופאים ו/או WHO. ראשית כל המשקאות עם תחליפי סוכר, ממתיקים מלאכותיים, מסוכנים לציבור הרבה יותר ממשקאות עם סוכר. תעשיית המזון לא יכולה לשנות את טבעה. לפיכך יורידו אחד ויעלו את השני. לשם דוגמה אם יש בעיה עם נושא הנתרן (מלח) אז יורידו את הנתן וישימו אשלגן לשם קבלת אותו אפקט הראשון שימור המזון והשני הרגשת המליחות. יותר טוב לא ברור כלל כיון שאשלגן בעצמו בכמויות גבוהות יכול לגרום נזק. עדין כל נושא חטיפים מלוחים (מבמבה ועד תפוצ'יפס), מאפים למינהם, חטיפים מתוקים יהוו אבן נגף. הקטנת גודל האריזות לאריזות אישיות רק מראה שהתעשיה לא משנה מהותה כי אם מתאימה את האריזה לדרישה. הווה אומר שבסופו של יום מי שיאכל יותר מאריזה אישית אחת יהיה בסכנה כמו כיום. אז שלא יעבדו עליכם. סימון או לא מזון תעשייתי עדין לא בריא... בריאות לכל | 14.07.19 (ל"ת)
הסימון יוצא לדרך, אך קרבות הסוכר רק החלו
29 תגובות לכתיבת תגובה