אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הסימון יוצא לדרך, אך קרבות הסוכר רק החלו

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
אני דווקא בעד המהלך
כל הכבוד ליצמן, עשית משהו טוב לציבור כולו. פחות סוכר= יותר מודעות למוצרים עתירי סוכר = פחות צריכה של סוכר = פחות סוכרת ומחלות לב = פחות חולי דיאליזה ופחות חולי לב ויש אומרים שגם פחות חולי סרטן. סוכר הוא סוג של רעל טעים, כולנו אוכלים ממנו, אבל מעטים מודעים להרסניות שלו על הגוף
שי | 03.01.20
23.
זה העיקר:
ראש האגף ממשרד הבריאות שקובעת : תעשייני המזון בוחרים לשלב ממתיקים חלופיים, כיוון שהם רוצים לשמר את ההתמכרות למתוק. גילינו שמשלבים ממתיקים בחטיפים מלוחים, כיוון שהשילוב בין מתוק, למלוח ולשומן, מייצר התמכרות וזה מה שהיצרנים מחפשים". - ה-ת-מ-כ-ר-ו-ת -- זה מה שהנבזים מתעשיית המזון מחפשים !!! צריך להתייחס אליהם בדיוק כמו שמתייחסים לסוחרי סמים !!! רק שיצרני המזון התעשייתי והחטיפים גרועים מסוחרי סמים, כי הם פועלים כנגד ילדים ופעוטות חסרי ישע. לפעול מול יצרני הרעל התעשייתי בדיוק לפי אותו החוק ואותו הדין של סוחרי סמים. תקראו את הסטטיסטיקה העולמית במדור הבריאות של ה-NYT: יותר אנשים מתים בכל שנה בכדור הארץ מנזקי הסוכר, מאשר נפגעי הסמים לסוגיהם השונים במצטבר !!!!!
שוב יוסי מ-חיפה | 14.07.19
21.
הכשרות של הקב"ה כבר לא מספקת את שר הבריאות
שר הבריאות היקר הידעת שבקר כשר, בשר שמאושר על ידי הקב"ה למאכל אדם יקבל לפחות מדבקה אדומה אחת (רמת נתרן) ואם בנוסף על זה יהיה גם שמן (לדוגמה בשר לבישול צ'ולנטׂׂ) יקבל הבשר רחמנה ליצלן שתי מדבקות אדומות? האם הכשרות של הקב"ה אינה מספיקה לנו בכדי לשמור על בריאותינו ?????
רז | 14.07.19
18.
נא להפסיק לגרום לחברות המזון להישמע כמו סוחרי סמים
לא - אנחנו לא מכניסים סוכר ומלח כדי לגרום לאנשים להתמכר. אנחנו מכניסים כי אנשים דורשים מזון מתוק או מלוח, ומסרבים לקנות מזון תפל. אם אנשים ייקנו את המזון בעל הערכים התזונתיים היותר "איכותיים" - יהיה לזה שוק, ונוכל לייצר כמויות גדולות יותר. כרגע - הביקוש הוא למזון מתובל בעל טעם חזק וצבע חזק - בלי הצדקה בריאותית. אגב - הסימון הוא ל 100 גרם, לא למנת הגשה - זה אומר שאבקת מרק תקבל סימון אדום אפילו אם אוכלים רק כפית מזה ביום, בעוד שמשקה קל עם 9% סוכר לא יקבל סימון אדום, אפילו אם שותים ממנו פי 2 או 3 יותר ביום. זה גם אומר שאריזה קטנה לא מפריעה במיוחד - שטח של 25 סמ"ר זה הגבול של הפטור - תשרטטו ריבוע של 5X5 ס"מ להבין מה גודל האריזה ולמה התכולה שלה לא מהווה בעיה.
יסמין | 14.07.19
15.
איך יתכן שמשרד הבריאות מתיר הוספת סוכר לתירס משומר?
למה בכלל להכניס למוצר כזה סוכר? כדי למכר אתכם וכדי למכור יותר. משרד הבריאות לא דואג לבריאות הציבור ולא אוסר זאת, אלא דואג לפרנסת היצרנים ומתיר את הסוכר המזיק והמיותר הזה. לא רק משרד הבריאות מזלזל בציבור, גם משרד הכלכה מזלזל, בכך שהוא מתיר לגבות מחיר גבוה יותר על תירס ללא סוכר ממחירו של תירס עם סוכר מוסף. כך שכשהצרכן שוקל איזו קופסה לקנות, המחיר הזול יכריח אותו לקנות את התירס עם תוספת הסוכר. איפה משרד הבריאות, בתרדמת?
אזרחית | 14.07.19
1.
המדינה עובדת על עצמה כמו גם על הצרכנים בעיניים...
כל הסימון איננו שווה כלום כיון שאף אחד לא טורח לקרוא את ההמלצות של רופאים ו/או WHO. ראשית כל המשקאות עם תחליפי סוכר, ממתיקים מלאכותיים, מסוכנים לציבור הרבה יותר ממשקאות עם סוכר. תעשיית המזון לא יכולה לשנות את טבעה. לפיכך יורידו אחד ויעלו את השני. לשם דוגמה אם יש בעיה עם נושא הנתרן (מלח) אז יורידו את הנתן וישימו אשלגן לשם קבלת אותו אפקט הראשון שימור המזון והשני הרגשת המליחות. יותר טוב לא ברור כלל כיון שאשלגן בעצמו בכמויות גבוהות יכול לגרום נזק. עדין כל נושא חטיפים מלוחים (מבמבה ועד תפוצ'יפס), מאפים למינהם, חטיפים מתוקים יהוו אבן נגף. הקטנת גודל האריזות לאריזות אישיות רק מראה שהתעשיה לא משנה מהותה כי אם מתאימה את האריזה לדרישה. הווה אומר שבסופו של יום מי שיאכל יותר מאריזה אישית אחת יהיה בסכנה כמו כיום. אז שלא יעבדו עליכם. סימון או לא מזון תעשייתי עדין לא בריא...
בריאות לכל | 14.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת