אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תמ"א 38: כך נשכנע דייר סרבן, גרסת המדינה

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
צריך לתת את כל הכלים לקידום מהיר של תמא 38, כולל הורדת אחוז הסכמה ל 51%
בהדר יוסף אנחנו תקועים 40-שנה בגלל דיירים סרבנים. יש תופעה בשכונה שכל בעלי דירות קרקע השתלטו על השטח מסביב לבנין, בנו הרחבות באופן בלתי חוקי, ועכשיו מנסים לסחוט. זה עניין של עשרות-שנים ובגלל זה העירייה לא יכולה לעשות כלום. רק תביעה מטעם השכנים יכולה להזיז משהו, אבל אנשים פוחדים שיבולע להם (השכונה מלאה ערסים). לכן, הפתרון הוא ברור: הורדת אחוז ההסכמה ומתן כלים לטיפול תקיף בסרבנים. אנחנו על הסף בשכונה: הבניינים מפוררים ולא ירחק היום שיוגדרו מסוכנים - אסור לבזבז זמן.
תושב הדר יוסף | 26.09.21
27.
יעל ויצחק בלכמן- אתם בטח חיים בדירה חדישה ברמת אביב ומנותקים מהשטח.
משום מה אתם פועלים נגד הרצון הטבעי של אלו הנמצאים במצב סוציואקונומי טוב פחות מכם, להתגורר בבניין משופץ, יפה ובעיקר בטיחותי יותר. זה ממש מבורך שמשפצים בניינים מתפוררים ומשדרגים אותם, משהו שלולא התמ"א פשוט לא היה לנו את התקציב או האפשרות לעשות, כי זה היה דורש סכומים מטורפים מכל בעל דירה. נכון שתמיד עדיף פינוי בינוי, רק שלוקח יותר מעשור להשיג אישורים! אולי במקום להילחם בתמ"א תילחמו בוועדות ובהליך האישור המתיש לפינוי בינוי, כך שמסלול זה יהיה המועדף והקצר יותר?
ויק | 30.07.19
23.
קריסה חלקית בבניין שעובר תמ"א 38/1. עתירתנו לבג"ץ בעצומה ביטול ההליך התכנוני המסוכן תמ"א 38 א'
אם היו דיירים בדירה בקומה הראשונה בבניין שבנושא היו הרוגים ופצועים והיו מבטלים מיידית את תמ"א 38/1. מתי מפקח על רישום המקרקעין ירשום בפסק דינו " אני אוסר על ביצוע תמ"א 38/1 כאשר בבניין גרים בני אדם. אין חוק המתיר זאת. ".
יעל ויצחק בלכמן | 26.07.19
22.
בחירת עורך דין דיירים
שכר טרחת עורך דין דיירים שתפקידו שולי נקבע על ידי הדיירים לדיירים אין מושג מהו שכר טירחה ראוי הסכומים לפעמים גבוהים מאוד יחסית לתמורה שניתנת לדיירים דבר שבסופו של דבר פוגע הדיירים התמורות כי אלו הוצאות של היזם ובדוח ה 0 מביא לפגיעה התמורות לדיירים היה נכון לו במדריך היו מופיעים תחומי שכר טירחה עורך דין דיירים כמו למשל אחוז משווי הקרקע בהעברת ליזם.
Jo | 26.07.19
21.
שימו לב- הדיירים בבניין קובעים במשא וומתן את שכר ה
נציגות הדיירים קובעת במשא ומתן את שכר עורך הדין אשר ישולם ע"י היזם. באם עורך הדין מנהל באופן עצמאי משא ומתן עם היזם לצורך קביעת שכרו אז הצרות לדיירים בדרך. באם עורך הדין ניהל משא ומתן עם היסם לקביעת שכרו באופן עצמאי הוא חייב להציג בפני הדיירים את הסכם השכר ולדיירים הצעתי היא לבדוק זאת בקפדנות רבה
אזרח | 25.07.19
18.
כל פרויקט יכול וצריך להתבצע ע"י הדיירים
הקבלנים והיזמים הם עלוקות שרק רוצות לחלוב את זכויות הדיירים. כל בקשה מתקבלת בתשובה " לא כלכלי" או יותר גרוע "אתם סחטנים". הסחטנים האמיתיים הם הקבלנים והייזמים שלוקחים זכויות בניה מהדיירים לעצמם. כל השיטה היתה צריכה להיות שונה, מכוונת לטובת הדיירים
Isaac | 25.07.19
16.
גם אם לא יבטלו את התמ"א, אם העיריות יגבילו את התמורות ל-12 מ"ר בפינוי בינוי
כמו שהן אומרות אז לא יהיו פרויקטים!דיירים לא מטומטמים!!! רק טפשים יסכימו להגדיל צפיפות שכנים פי 3, להוסיף שטחי ציבור בבניינים, להגדיל במאות ש"ח עלויות תחזוקה רק בשביל ה"סוכריה" הגדולה - לקחת דירת 3 חדרים 60 מ"ר ישנה ולקבל דירת 3 חדרים 72 מ"ר חדשה (לרוב עם פחות כיווני אוויר בתכנון מאולץ).
יוסי | 25.07.19
15.
קחו מומחה מטעמכם שינהל את הפרויקט
בבניין שלנו בחרנו נציגות ועורך דין וביבזנו 4 שנים. אמרו לנו שזו ההצעה הטובה ביותר ושנתחיל לחתום. אחד הדיירים שמע על מומחה לתמ"א 38 ופינוי בינוי שמנהל עבור הדיירים את הפרויקט, ד"ר חיליק סופר. קראנו לו לפגישה והוא הציג את ניסיונו ואופן עבודתו. בהתחלה הוא מבצע ניתוח של הזכויות ומכין דוח כלכלי, אחכ כותב מכרז ליזמים וקבלנים ומבצע השוואה בינהם. הוא מציג את ההצעות והדיירים בוחרים ורק אחכ בוחרים עורך דין להתקשרות ואחכ הוא מפקח על הבנייה מטעמנו. לאחר ששכרנו אותו קיבלנו 6 הצעות טובות יותר
יעקב | 25.07.19
13.
הזהרו מייזמים קבלנים ועו׳׳ד רמאים
שמבטיחים הבטחות לפני ואח׳׳כ מגלים שהפרוייקט שונה מאוד ממה שהובטח. לא לחתום על שום מסמך לפני שרואים את החוזה הסופי . להזהר מעו׳׳ד רמאים שעושים יד אחת עם הקבלנים יזמים ומוכרים את הדיירים בזול. לפקוח עיניים כי לרוב יש הרבה מעשה תרמית.
נפגע  | 25.07.19
12.
אנשים לא יוכלו לעמוד בתשלומים
אנשים פשוטים ללא מעלית לובי ועד הבית וכו... פתאום צריכים לממן את כל זה. הם קיבלו מעלית חניה עוד חדר מזגן וכו...אבל הכל יקר. איך יממנו ארנונה גבוהה יותר? וועד גבוה" ותיקונים? וחשמל לכל מיזוג הדירה ?בבניין יהיו בעלי אמצעים , הדיירים החדשים, בדירות שנוספו,והרבה מאוד דיירים ללא אמצעים. ושלא נדבר על הצפיפות. מאות משפחות במקום שהיו עשרות.יהיו סיכסוכים. ויווצר סלמס.
רועי | 25.07.19
8.
עושק הקשישים בתמא 38 עי חברות בנייה וייזמים.
פנייה לחיים אביטן יור התחדשות ערונית ממשלתית. מוזמן לראות נזקיי התמא בדירתי ברעננה קומה שלישית.חברת הבנייה הייזם ניצלו את מצבי כקשישה חולה הפרו פסק דין מפקחת טלי להב לקחו חנייתי בטאבו הצמודה לדירתי לא נתנו לי תמורות כדיירים לא סיימו עבודות התמא בדירתי וועד הדיירים לא דאג שאקבל תמורות כדיירים. דירות בכניסה גדלו לעומת דירתי.לא קיבלתי מחסן שנה חלפה מטופס 4 .אין שקיפות חלק מהדיירים קיבלו תדיסים חשמליים ותמורות לשפוץ הדירה. אני זועקת לעזרה אני קשישה וחולה אין לי אפשרות לשכור עורכי דין
שושי צרפתי 0522248125 פנייה לאביטן | 25.07.19
3.
הרצוי-פינוי בינוי,המצוי(בשכיחות יותר גבוה)-תמ״א.
יש שכונות שקשה מאוד מסיבות מגוונות לבצע פינוי-בינוי,למשל מרכז ת״א, ולא רק.לבטל את התמ״א זה לזרוק את התינוק עם המים ;בחלק מהתמות בונים חניות תת קרקעיות,בכולם ממד״ים חובה...עדיף פתרון חלקי ,לא מושלם,מחסר מעש מוחלט.
יוסי,תל אביב,מרכז | 25.07.19
2.
הורדת חסמים והפסקת התעללות ביזמים
הבעיה האמיתית נמצאת בכך שהרשויות משנות את דעתן לפי איך שמתחשק להן,חשוב שלא יוכלו לשנות את מה שכבר אשרו,ההתנהלות הזו גורמת למשיכת זמן הוצאת ההיתר ולכעס מצד הדיירים. בנוסף יש דרישות מהיזם שהן הזויות כמו טיפול וחיפוש יורשים ואו בעיות משפטיות אחרות,צריך להסמיך במקרים אלו מינוי עו״ד מתוך רשימה מוסכמת שיוכל לחתום בשם הדיירים האלו על הפרוייקט.הרי מיטיבים אתם.היזמים נאלצים לבזבז זמן יקר ולא תמיד ניתן לפתר את הבעיה. לסיכום יש לטפל בהורדת החסמים המיותרים,התהליך יתקצר וגם החיכוכים עם הדיירים יקטנו.
אחד שיודע | 25.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת