אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נשר בדרך לפיטורי 10% מהעובדים והקפאת שכר

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
אפשר לחסל את כל המשק ולהביא הכל מחו"ל...טקסטיל,מלט,רהיטים,פירות וירקות...
בכלל אפשר גם להביא עובדים זולים מטורקיה סין והודו...רופאים,אחיות,עוס"ים,כלכלנים (אחד מהם בודאי יוכל להחליף את שר הכלכל שלנו,או שלגאון כמוהו אין תחליף...) בפועל המלט המיובא רק העשיר את היבואנים ואת הקבלנים ולא גרע ממחירי הדירות ולו פרומיל אחד... לעומת זאת פגע גם פגע בתעשיה ובעובדים הישראלים. כל מי שמחייב את היבוא שידע היטב שאפשר להחליף גם אותו בעובד זול יותר מחו"ל או במוצר זול יותר. אין פופוליזם יותר גדול מזה.כלכלה חזקה נמדדת גם ביכולת שלה להגן על התעשיה המקומית ועל מקומות העבודה שלה. ניתן רק לראות מה קרה בארה"ב שהרסה את התעשיה המפוארת שלה לטובת יבוא ,היום הם מכים על חת והיו מתים להחזיר את הגלגל לאחור...
אבנר | 31.07.19
17.
אין ספק שנשר הוא מונופול שעשק את המשק שנים...אבל התגובות כאן ללא הבנה
נשר הינו מונופול במשך שנים ורע מאד שלא היה תחרות כמו שצריך מחול במשך השנים הללו. אבל מחירי היצף זה דבר רע,כל מדינה. אם הטורקים היו מייצרים ומוכרים ברווח נורמלי, אז היה ניתן להבין את הסיבה לאי הטלת מכס. אבל הטורקים מוכרים במחירי הפסד, רק כי הם תקועים עם מלאים ותפוקת ייצור שלא ניתן להקטינה. כאשר כל העולם מבין את המצב שנוצר בטורקיה ומיד מטיל מכסים על טורקיה (האיחוד האירופי שמבין השלכות הדבר), ישראל החליטה להיות פופוליסטית ולשחוט תעשיות מקומיות(לא רק המלט) רק כדי שיהיה לפוליטקאים "מה למכור" לאזרחים לפני בחירות. כאשר בתכלס למחירי הבטון והברזל אין באמת השפעה על מחירי הדירות, בעשור הקודם מחירי הברזל הגיעו לפי 3 ממה שהם היום, וגם מחירי הבטון הגיעו לכמה מונים ממה שהם היום וכולכם יודעים מה המחיר של דירה בעשור הקודם ומה מחיר של דירה היום..
יהונתן | 31.07.19
14.
לא לתמוך ביבוא שומרים על הבית !
מדובר פה במשפחות עם ילדים אסור בתכלית להרוס מפעל כזה שכחתם לאורך כל השנים סיפק מלט ובנה לכם את הבתים כפויי טובה כולכם ! במקום שאת הכסף תשמרו כאו במדינה ואנשים יוכלו להתפרנס בכבוד במילא אנחנו חיים במדינה שלא מלקקים בה דבש לא לתמוך ביבוא מחו'ל !!!
אוראל אשכנזי  | 31.07.19
7.
עם כל הצער על העובדים מדובר בחדשות טובות
הכתבה כתובה באופן מוטה שלא משקף את שני צידי המטבע - עצם זה שהמפעל לא מסוגל להתמודד עם תחרות מעיד על כך שהוא לא היה יעיל מספיק מלכתחילה. כל שקל שהמפעל הפסיק בשל צורך להעניק הנחה על המלט הוא שקל שמישהו שילם פחות וזה מתגלגל להוזלה ביוקר המחיה ובשוק הדיור. מפעל שלא מסוגל להתמודד עם תחרות הוא חסר זכות קיום, העובדים ימצאו עבודה אחרת ובכל מקרה אין זה תפקיד משלם המסים לתחזק מקומות עבודה.
שרגא.ד | 31.07.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת