אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בג"ץ תשלומי הורים: הישג לעליון שעיצבה איילת שקד

122 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

113.
לא כל הנוצץ זהב
בא בגץ ואומר: לא בכל עניין צריך לערב את בית המשפט. העם בחר את נציגיו אשר הקימו ממשלה, וזו צריכה למשול. החלטות הממשלה לא מוצאות חן בעיניכם. בבחירות הבאות הצביעו למפלגה אחרת. כעיקרון אני מעדיף שהמדינה תתערב פחות בחיי האזרחים, הוצאות הממשלה צריכות להיות קטנות ככל האפשר, ואז אפשר לגבות פחות מס ולהשאיר לאזרח יותר כסף שיחליט הוא מה יעשה בו. מצד שני. אחראית המדינה לדאוג לחלשים. לדעתי לא על ידי סיבסוד או נתינת שרותים חינם,אלא על ידי תשלום קצבאות הוגנות והגונות לנכים ולקשישים. וביטול מע''מ ובלו .
רוני | 12.08.19
107.
זהו , אני מתחיל לזרום עם מה שאני שונה מפני שאני יכול.
לאורך הדרך דגלתי בנסיון נואש לייצר שוויון חברתי והעצמה של חלשים על חשבוני, לא עוד. מסביבי עומדים אנשים חלשים יותר אשר רוצים את שיטת העיוות החברתית כלכלית ואני שאמור לתמוך בה והתנגדתי חוזר בי ותומךץ תומך בכך שאטקנה חינוך ובריאות טובים , תומך בנדלן לחזקים ומפסיק להלחם בתחנות הרוח הללו גם רעיונית.
דורון | 11.08.19
105.
הפסיקה הזאת מתקנת חלק מהעוול לילדים
בתי הספר הדתיים מתוקצבים ב - 30% יותר מהחילונים. פחות תלמידים בכיתה. כך שבין כה וכה אין שיוויון. בתי ספר באזורים סוציואקונומים נמוכים זוכים לתמריצים. אז מה נורא שהתלמידים בבתי הספר האחרים יקבלו את תמיכת הוריהם? מי שמתקשה לשלם, שיהיה מנגנון תמיכה. הרבה פעמים סתם הורים בעייתיים חא רוצים לשלם. לאו דווקא הורים חסרי יכולת
אני | 11.08.19
103.
מי אמר שחוגי העשרה חייבים להתנהל בבית הספר
חוק חינוך חובה חינם חייב להיות שיוויינו לכולם, ללא הבדל דת גזע ומין, ובכך לתת הזדמנות שווה לכולם. כל מי שיש לו וגם רוצה יכול להעניק לילדיו העשרות ככל שיחפוץ לבבו, בין אם זה לימוד נגינה על פסנתר או שעורים פרטיים וזה היה קיים מעולם. אם כך מה מטרת החוק? כנראה יוגדרו חלק מהנושאים במקום לימודים העשרה ואז הופ על ההורים לשלם והלך חוק חינוך חינם, או במילים אחרות הקטנת הוצאות הממשלה לחלק הזה, אצל המגזר הדתי אפילו לימודי גמרא אינם העשרה, והמבין יבין
אבי | 11.08.19
102.
בלי בושה השרים והחכים גורמים לאפליה ולהשפלת המעמד הבינוני והנמוך בחינוך וזה יביא
להפרדת ילדי העשירים מילדי העניים איכן חינוך שווה לכולם וחינם? בבחירות הם עובדים עלינו לתת להם את הפתק ואנחנו השכבות החלשות כלכלית חייבים להיזהר ולהתרחק מהם כי הם הגורם לשלוח את ילדנו לשוליים ולהידרדרות לגורמים שלילים ולהרס המשפחות. אם אין חינוך אז חייבים לטפח משטרה וכך המדינה מובלת להרס טוטלי...........
א | 11.08.19
94.
ל-79
עזרה לזולת גם מתמקדת בלשבת במשרד דלוח ולפתח מערכות הגנה לאזרחים במקום לשבת במשרד הייטק נוצץ עבור משכורת כפולה (לפחות). עזרה לזולת גם מתמקדת בלפתח חיסונים, תרופות, אבחונים חדשים. בלרפא חולים במערכת הציבורית במקום ללכת לניתוחים פלסטיים ולהרוויח המון כסף. עזרה לזולת מתמקדת ביזמות והקמת מפעלים כדי שתהיה תעסוקה וכלכלה חזקה ומסים. אז מה, בשם העזרה לזולת אתה מתכנן לחסל את הסיכוי של אנשים להגיע לשם? מי אמר לשפוך את התינוק עם המים ולא קיבל? אם בעלי מהנדס ואני מתמטיקאית, אז בשם השיוויון והסולידריות אסור לנו לדבר עם הילדים שלנו על התחומים האלה, כי חס וחלילה יהיה להם יתרון לא הוגן? אתה קורא את מה שאתה מקליד?
א | 11.08.19
91.
הישג ? בושה לעשירה הזאת עם בית פאר בצפון תל אביב
אילת שקד תוכל להעניק לילדיה הרבה חינוך נוסף, אך מי קבע שהם "מצויינים", יש רבים בפריפריהובמרכז, חסרי יכולת לממן לילדיהם חינוך נוסף ויש ביניהם מצויינים לא פחות מילדיי איילת שקד. זה הקשר הברור בין הון ושלטון. שקד דוגמה מע(א)לפת לכך.
שקד=קפיטליזם חזירי | 11.08.19
86.
שוב זורים חול בעיני הציבור בזמן הבחירות בחרו כף בבקשה
ברור שהבית היהודי של איילת שקד הוא הורס את הבית היהודי ועובדה שינון הראובני נמצא בכלא על לא עוול בכפו ועימו אסירי דומא 1 ודומא 2 וגם כשמכים חרדים ובכללם נכים ומוגבלים אין איילת שקד עושה ולו דבר אחד לשנות גם כשהיה בכוחה לשנות ובשביל קולות הבטיחה שנתי נתנאל בן נורית מסעודה ישוב לליל הסדר לביתו מה שלצערינו הרב לא קורה וגם שיהונתן גיי חיים פולארד נמצא אסור באזיקון לרגלו אין תגובה של איילת שקד וגם מרדכי יצחק סאמט לא מעורר את רחמיה והיום תשעה באב פתאום כתוב שאיילת שקד החליטה לצום - כאות הזדהות עם חג הקורבן? חוגגת שאנחנו קורבן ? מה זה? איילת התעוררי והשתמשי בכל הכלים לשנות את מדיניות הבית היהודי למדיניות הספר היהודי ספר התורה
YAEL BRONS | 11.08.19
84.
שקד לעולם לא תבין את קשיי האזרח הסביר
יש מידה רבה של ערלות לב בגישה של שקד כלפי האזרח הסביר בעל משפחה עם ארבע ילדים גם האישה וגם הבעל עובדים במשרה מלאה ובכל זאת יש קושי לעמוד בתשלומי בית הספר. לו גילה גמליאלי עם תודעה חברתית היתה מטפלת בנושא הכל היה נראה מבחינת התשלומים סביר יותר ונוח לקיומו של אזרח רגיל החי במדינה
שבתאי | 11.08.19
80.
אין שיוויון!
אין שיוויון בעולם ומי שחושב אחרת חי בהזיות! תקציבי משרד החינוך צריכים להיות מתוקצבים בהתאם למצב הסוציואקונומי של האוכלוסיה המיועדת לבית הספר הספציפי כדי לעזור לאוכלוסיות חלשות, אבל וזה אבל גדול, גם אני חשבתי שלכולם מגיע חינוך זהה לפני ששלחתי את הילדים שלי לבית ספר ייחודי...נכון, בתיאוריה לכולם מגיע אותו הדבר...במציאות, לי יש כסף שהרווחתי ביושר ובעבודה קשה ואני בוחרת להשקיע את הכסף שלי בחינוך הטוב ביותר שאני יכולה לממן לילדים שלי גם אם זה אומר שאני לא הולכת לקוסמטיקאית או לספר, לא החלפתי רכב כבר עשור וגם לא קונה בגדים יותר מדיי, יש לי את האפשרות לתת לילדים שלי יותר ואין שום סיבה בעולם שמישהו ימנע את זה ממני בזכות הזיית ה"שיוויון"! אתם לא תגידו לי מה לעשות עם הכסף שלי. אני בוחרת לשים כסף על החינוך של הילדים שלי ולא להמשיך ולדמיין "חינוך חינם" או משהוא "חינם" בעולם הזה. אין חינם. מי שרוצה משהו שיעבוד ירויח ויקנה!
אורית | 11.08.19
79.
חוק חינוך חינם ?
השיח צריך להיות האם קיים חוק חינוך חינם או לא? לא האם ההורים יכולים או לא להשקיע בילדיהם , את זה הם עושים גם כך כשהם משלמים מאות שקלים מידי חודש במורים פרטיים רק כי המורה בכיתה לא מספיק טוב ללמד את החומר כך שכולם יבינו. הרי אם אצל המורה הפרטי הילד כן מבין כנראה שהבעיה לא בילד. תשלומי תל"ן או בשמם הנכון תשלום עובר תוכנית לימודים נוספת הופכת את ההורים והתלמידים במסגרת בית הספר כלקוחות שבויים לתוכנית שכלל לא הם קובעים. אולי יהיה נכון שמשרד החינוך יקבע את הנושאים שכן יהיו חלק מתוכנית תל"ן ולא איזה חוג מקרמה ובמקביל יערוך רפורמה בשעות הנלמדות בכיתות יחד עם תוכנית כלכלית לאותם פעולות העשרה ואז אולי יתברר שבאותם שעות לימוד ניתן לקיים גם פעילות העשרה ללא תוספת עלות מההורים או בעלות סמלית מאוד.
מודאג | 11.08.19
75.
הצילו
לא רק שאישה זו אינה יודעת מה זו דמוקרטיה, המטרה שלה ושל ביב להרוס את בית המשפט וכל חלקה טובה במדינה, ראו שר המשפטים החדש , הפוסי של נתניהו שהתחיל במצווה ששקד התחילה קודם לכן, ראו את יעני מבקר המדינה החדש שדורש שעובדיו ישבחו רשויות- אינו מבין מה זה מבקר שאמור לעלות על כל מה שלא בסדר ולדאוג שיתוקן פתאום משרת המבקר באה להלל את הממשלה? זה מבקר , בקיצור הפכנו למדינה גזענית מפולגת ללא ביקורת ועוד מעט ללא משפט - הצילו
אהרון | 11.08.19
73.
תקציב החינוך בין הגבוהים באירופה אך רובו לא מגיע ל
תקציב החינוך הנו בין הגבוהים באירופה מבלי להזכיר את התרומות והפרוייקטים של הארגונים השונים. למרות זאת הכיתות עמוסות התלמידים כי הכסף הולך לג'ובים מיותרים של מפקחים, רכזים מדריכים ועוד מדריכים שלא יודעים כלום
רינה | 11.08.19
72.
צריך להעלות מיסים לכולם ל-50% ושכל השירותים יהיו בחינם לגמרי מהמדינה!!
שם מקבלים באמת הכל מהמדינה. לא צריך לדאוג לכלום:לחינוך,בריאות,הכשרה מקצועית,פנסיה ובתי אבות..בלי להוסיף גרוש - ושם מאושרים! אין עניין של שיוויון או פערים - כולם מקבלים את אותו דבר,באיכות גבוהה, ואין בעיה עם זה.
כמו בדנמרק | 11.08.19
70.
יש גם אמצע לא?
במקום להתלבט אם מותר או לא לאפשר לבתי ספר לגבות תשלומים נוספים, אפשר לפקח ולהגביל את הסכומים האלה. לחייב בתי ספר להגדיר על מה הם, כמה הם ולמה הם. אפשר גם להגדיר לבית ספר גבול עליון לפי הרמה הסוציו אקונומית בסביבתם. הרי ברור שבית ספר בקריית גת לא יגבה 10 אלף שקל בשנה - כי אין מי שישלם. ברור שכל הורה יכול להשקיע עוד 5 אלף בשנה לשיפור החינוך לילדיו לא?.. אז למה לא? החוק צריך לדון בסף חינוך חינם מינמלי ולא להגביל את החינוך המקסימלי שאזור הורה או בית ספר יכולים להעביר לא? כלומר המאבק הוא לא על הרמת החינוך לעניינים אלא הגבלת החינוך לעשירים - וזה נשמע גרוע באותה המידה.
יובל | 11.08.19
67.
למרבה האירוניה אלה שהולכים שוב להישאר מאחור בעקבות הפסיקה
הם אלה שבחרו ובוחרים בממשלה הזאת שהביאה עליהם את האפליה הזאת. הם אלה שהולכים להישאר מאחור והפער בינם לבין הילדים המבוססים רק יילך ויגדל. אחר כך הם יבכו שלילדי עיירות הפיתוח אין סיכוי לצאת ממעגל העוני. אולי הגיע הזמן שיסתכלו על עצמם במראה וישאלו את עצמם מה ומי גורם לכך?
שוקי | 11.08.19
65.
השיוויון המהותי גובר על השיוויון הטכני
השיוויון הטכני אומר שאם א. לומד 5 יחידות מתמטיקה אז גם ב. חייב ללמוד 5 יחידות. לא יכול? לא מסוגל? לא מעניין הוא חייב כי א. לומד. השיוויון המהותי אומר שאם א. מסוגל ללמוד 5 וב. מסוגל ללמוד אך ורק 3 אז שניהם יקבלו כלים להביא אותם ליכולתם. היכולת היא לא רק שכלית אבל גם. גם אני, קפיטליסט מובהק, רוצה שהמדינה תשקיע בקידום כל התלמידים. אבל בשום פנים ואופן לא על חשבון זכותם של ההורים להוסיף על השקעה זו. ה'שיוויון' אליו חותרים הסוציאליסטים הוא שיוויון הגורר את כולם כלפי מטה, לא כלפי מעלה.
משה | 11.08.19
62.
שוב הימין דופק את בוחריו
כל האנשים הרגילים, אלה שלא עשירים, שבקושי גומרים חודש - בקיצור רובנו- אוכלים חזוק. אנחנו סוג ב', או ג', או ז'. מי שיש לו יקבל ומי שאין לו ישאר במעגל העוני. כל הכבוד, שופטים. החינוך הוא הבסיס לחוסן בטחוני, כלכלי, וחברתי. הרסתם את זה. ולתפארת מדינת הליכוד והימין.
אכלנו אותה | 11.08.19
57.
מחכה להוכחה שתשלומי ההורים מייצרים מצויינות
בפתח תקווה שיעורי תל"ן רובוטיקה הביאו לתלמידות כיתה א' מורה שנעל את הדלת והתפשט. במערכת החינוך של החמ"ד (חינוך ממלכתי דתי) ממוצע ההישגים נמוך יותר מהמערכת הכללית וממצוע התשלומים הוא הגבוה ביותר מבין כל בתי הספר. תשלומי ההורים מאפשרים לגורמים פרטיים לעשוק את ההורים תחת אסטלה של מצויינות. אבל אין לתל"נים שום קשר למצויינות או להישגים. הפראיירים ימשיכו לשלם. החכמים יחסכו את הכסף לאוניברסיטה.
תשלומים0 | 11.08.19
53.
מדינה מתוקנת לא מתערכת לאנשים בחיים כל כך הרבה
ולא אומרת להורים איך לחנך את הילדים שלהם. למה לא תגידו לנו שגם אסור לקנות בגדים, לשלוח ילדים לחוגים, ללכת למסעדות ולטוס לחו"ל כי לא לכולם יש? תקבעו סף מינימום חינוך לכולם (רצוי באמצעות שיטת שוברים שסוף סוף תגרום לבתי ספר להשתפר), תדאגו לחזק מצטיינים מהפריפריה (כן, הצטיינות חשובה משיוויון, המצטיינים מושכים את המשק כלפי מעלה) ותעזבו את כל השאר לנפשם להשקיע היכן שירצו.
שרית | 11.08.19
49.
אם ה"שמאל"
היה שם על השולחן במהלך תקופת בחירות השקפת עולם סוציאליסטית על משמעויותיה לעומת השקפת העולם ה"ימנית" שמרנית , הסיכוי שלו להטות את הכף היה הרבה יותר גבוהה מהסיכוי עכשיו. רוב האוכלוסיה לא מביאה בחשבון ו/או לא יודעת מה המשמעויות של השקפות עולם אלו ולכן הימין טורח להדגיש את הבטחון ולהצניע את הנושאים הכלכליים חברתיים.
שושו | 11.08.19
46.
זה מה שיוצר פערים? תשלומי הורים של אלף ש"ח בשנה?
שווה ערך ל-7 שיעורים פרטיים במתמטיקה. הפער הוא בין הורים שיש להם לתת שיעורים פרטיים, לבין אלו שצריכים להסתדר לבד. אם יש משהו שתשלומי הורים עושים - זה שוויון. חוג ב-5 ש"ח לילד למפגש. האם עדיף שהמדינה תממן? כמובן. אבל לא לבטל פעילות "בשם השוויון"
נו באמת... | 11.08.19
44.
למעשה ראינו שבפועל האופציות הן
1. החלשת החזקים (מה שקרה עד כה) או 2. השארת החלשים איפה שהם, וחיזוק החזקים. מי שבוחר ב-1 מונע מאמפתיה, מי שבוחר 2 מונע משכל. כבונוס (וזה רק בונוס, היה אפשר בלעדיו) המצויינות משפרת את כל מה שבא איתה במגע, כלומר גם החלשים יתחזקו עם הזמן, גם אם לא יעקפו את החזקים.
מצביע | 11.08.19
41.
הישג לאיילת שקד???
יבוא יום ועוד תצטערו ותבכו על הבחירות שעשיתם. מדינה מתוקנת עוזרת לכלל האוכלוסיה ולא רק לחלקה. במדינה מתוקנת כל האזרחים נושאים בנטל ולא רק חלק. במדינה מתוקנת הבריאות, החינוך והקיום היום יומי הם החרותים על דגלה ולא רק הבטחון והדת. יש צורך במדיניות סוציאלית ולא רק במדיניות בטחונית (שבינינו- לא בדיוק מבוצעת- ראה רצועת עזה ...), יש צורך בראייה לרחוק ולא בראיה נקודתית. אבל היי- זאת מדינת ישראל- מדינת הסמוך והטלאים... נראה מתי יבחרו להתעורר כאן...
מאיה | 11.08.19
29.
זו המשמעות של ימין כלכלי
אנשים שוכחים - מעבר לנושא המדיני בישראל - יש משמעות לימין ושמאל גם בכיס הפרטי שלנו - ימין כלכלי נותן לשוק החופשי להתנהל כרצונו, עם מינימום רווחה. שמאל כלכלי אמור לשים דגש על רווחה על פני לתת לאנשים לעשות מה שהם מסוגלים לשלם עבורו. מן הסתם מדובר בסולם מדורג ולא בנקודות קיצון (חוץ מפייגלין - ימין כלכלי קיצוני ביותר) - אבל אנשים צריכים לשאול את עצמם - מה חשוב יותר בחיים - לחסל את החמאס (שלא מתבצע תחת 11 שנות שלטון נתניהו) או להגדיל את הקצבאות והתקציבים לחינוך הילדים שלהם...
יסמין | 11.08.19
26.
שיויון הזדמנויות
שוויון הזדמנויות משמעותו לתת יותר למי שידו אינו משגת כדי לאפשר לו לקבל חינוך איכותי ומקדם . הפרשנות של עו״ד הרן לשיוויון משמעותה התיישרות למחנה המשותף הנמוך ביותר. כדי לעודד חינוך מצויין נדרשת רפורמה עמוקה במשרד החינוך כך שמורים מצוינים ירצו להשאר במערכת לחולל שינוי וזה מתחיל בהכשרה מצוינת, ממשיך במבנה השכר ועד להפיכת מקצוע ההוראה למקצוע מבוקש תשלומי ההורים הם ממש לא הבעיה של חינוך איכותי אלא סימפטום של אזלת היד של המערכת
שרון | 11.08.19
21.
לשופט הנכבד אין מושג קלוש בבסיס המונח חינוך ציבורי
בראשית היה חינוך פרטי, ופחות 20% מהאוכלוסיה למדו והשאר היו אנאלפבתים, למעט היהודים. שלמדו לקרוא בחדר.החינוך הציבורי נועד להעלאת הרמה הכללית של האוכלוסיה הכללית לרמה שתתאים לצרכי המדינה, ולא לצרכי הפרט. העובדה שמגזרים פרטיים כולל החרדים, הדתי-לאומי וערים או שכונות עשירות מנסות לשנות את המצב הקיים לטובתם, אינה ראויה ועל שר המשפטים, האוצר וראש הממשלה לתת את דעתם על כך. עם כל הכבוד לבית המשפט, אין בסמכותו לאשר מערך לימודים פרטי במקביל ו/או על חשבון המערך הציבורי. הדבר פותח לשחיתות ציבורי, וממסמס את מטרת החינוך הציבורי לכל. כבר היום אנו ערים לאיגנורציה המתפתחת במגזר החרדי, שלימודיו אינם כוללים לימודי ליבה והעדפה כספית למגזר החרדי ולמגזר הדתי- לאומי על פני המגזר הכללי.
אחד העם | 11.08.19
13.
לא שקד ולא אגוז. פסק דין שהתבקש כבר מזמן והיה מגיע בכל מקרה ובכל הרכב שופטים
לאורך שנים התקיים מצב של גביית כספים פרועה בבתי ספר, כיד הדמיון הטובה. בעקבות דו"ח מבקר המדינה מ-2012 שמתח על כך ביקורת קשה, החל משרד החינוך לנסות ולנקות את כל מה שטיטאו לאורך שנים אל מתחת לשטיח. כל מי שלמד שיעור אחד במחשבה מדינית יודע, שערכי השוויון (בין תלמידים במקרה זה) והחירות (להורים לחנך את ילדיהם על פי השקפותיהם ואמונתם) עומדים ביחס הפוך זה לזה - ככל שיגבר השוויון תקטן החירות, ולהיפך. ביחד עם עתירות אלה הוגשו עוד 4 עתירות מצד הורים ובעלויות על בתי הספר, שדרשו את הדרישה הנגדית - לשחרר את גביית תשלומי הורים מכל פיקוח. בהינתן הבסיס העקרוני העוסק בשוויון וחירות, ובהינתן הדרישות משני הצדדים - לאסור לחלוטין תשלומי הורים או לשחרר אותם מכל רסן - פעל משרד החינוך לאזן בין הקטבים המנוגדים. בית המשפט קבע כי בסמכותו של משרד החינוך לעשות זאת, וכי האיזון שקבע משרד החינוך הוא סביר. זה הכל, ולא איילת שקד ולא סיירת אגוז
מנהל בית ספר | 11.08.19
12.
שחר אילן כתב סוג ז שמאלני סוציאליסט עם אפס הבנה
לא לתת להורים להשקיע בחינוך ילדיהם כי יש הורים שלא יכולים להשקיע? זה שיוויון בוא נוריד את כולם למכנה הנמוך ביותר? בוא ניתן למחוננים מסגרת שתוריד אותם לממוצע במקום לאתגר אותם? פשוט תת רמה מה לא עושים במסגרת כתבה עיתנאית של שמאלנים? אם כבר לכתוב אז אולי תכתוב שמותר תשלומי הורים אבל המדינה צריכה להסית תקציבים לאותם אזורים נכשלים? המדינה תסבסד הורים שלא יכולים? תפאק באקום עליך שמאלני
מנש | 11.08.19
3.
נו באמת
ילד יכול ללמוד עוד אם הוא ייקרא ספרים. זה לא שיוויוני לרשום ילד לספריה? הורים יכולים לרכוש עוד השכלה לילדיהם דרך חוגים. זה לא בסדר לשלוח את הילד לחוג? בכלל, אפשר ללמוד הרבה דרך חוגים אונליין. כלומר האפשרות לתת עוד השכלה לילד כבר קיימת בצורה אי שיוויונית, בג"ץ רק עיגן את זה.
רן | 11.08.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת