אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טיל רוסי עם מנוע גרעיני - האם יש סיבה לדאגה?

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
איך העולם ואתם לא רואים את הבעיה האמיתית???
דליפה של זיהום רדיואקטיבי ממגוון גדל והולך של טכנולוגיות בעולם (כמו כורים גרעיניים לאספקת חשמל, צוללות וטילי שיוט בעלי מנוע גרעיני ועוד.) מגיעה למשל אל הים ואל הדגים שמחר יעלו על הצלחת שלכם, אפילו אם מדובר במקום מרוחק. אין לכם אפילו אפשרות לדעת אם זה קורה. פשוט חוטפים "פתאום" סרטן עם עינויים קשים.
אלי איזק | 26.08.19
32.
לא צריך להגזים
הייתרון היחידי במנוע גרעיני, אם מצליחים להתגבר על כל מחלות הילדות שלו, הוא רק אורך ההפעלה. - הוא לא טיל מהיר יותר, כי ככל שהטיל מהיר יותר כך יורד בהתאם גם דיוק הניווט שלו וגם זמן התגובה. - חתימת הרדאר של מנוע גרעיני היא ענקית, אופיינית, וניתנת לגילוי ונעילה ממרחק של אלפי קילומטרים. - הייתרון היחיד הוא זמן ההפעלה של המנוע - הוא מבוסס על אידוי של מדיום נוזלי או מוצק וגם זה, כמו דלק כימי, מוגבל בנפחו, למרות שעקרונית המנוע יכול לשמש כמקור-חום משך חודשים ואפילו שנים ללא הפסקה. ניתן להניח שהרוסים ניסו לבנות מנוע גרעיני על טיל שיוט מסוג Loitering Munition כלומר "קליע משוטט" כדי למנוע נעילה של רדאר נגד טילים שמדמה מסלול בליסטי קבוע מראש במסלולו, אבל ריית'און ולוקהיד מפתחים כיום רדאר מעקב ויירוט של מטרות במסלול לא-דטרמיניסטי, בגלל הפיתוח של טילי-שיוט משוטטים (שישראל בין החלוצים בפיתוחם).
גיל | 17.08.19
29.
לפתוח אוזניים
את הטיל הזה ניסו הרבה פעמים( על כל חלקיו) ברוב המוחץ ללא הצלחה רק פעם אחת היתה הצלחה רגעית( הטיל עבר מרחק קצר ונפל לים) פוטין דיבר בנאומו המפורסם ''לא הקשבתם אז תקשיבו עכשיו'' ואיים במרומז על העולם וספציפית על ארהב אגב את הטיל שנפל חיפש צוות מיוחד שלא יפול לידיים זרות -צוות מובחר בצוללת מיוחדת..לושאריק אבל זה סיפור אחר לגמרי
לא חשוב שמות | 17.08.19
28.
סופר צוללת, סופר מטוס, סופר טיל, סופר-מאן.. שיפרה, תעשי כוס תה בבקשה..
רק בהוליווד הכל מצליח וקפטן אמריקה מנצח את כולם כולל רוסיה..במציאות זה שונה ובגדול..רוסיה שולטת היום בכל נושא הגרעין וככל הנראה יש לה הטכנולוגיות שלשם השגתן בארהב יהיה להמציא את ארהב מחדש..טיל שיוט מונע גרעין ואחרי זה מטוס נושא טילים כאלה ואחרי זה טיל גרעיני עם מספר גדול של ראשי אוונגרד וכל אלה היפר קוליים. בעצם מה אני מקשקש, כבר עכשיו כל מערכת הטילים נגד טילים של ארהב היא ערימת ברזל חלוד ולארהב אין עם מה להגן על עצמה..לא שלרוסים יש עם מה להגן על עצמם, אך יש להם את האפשרות כמו לארהב להכות ולזה קוראים שוויון אסטרטגי.. עכשיו אפשר לשבת ולדבר, או להמשיך לקשקש בסירים עם "סופר-מאן" MADE IN USA.. תודה..
י========================== | 17.08.19
21.
לגבי תגובה 7, ראוי לציין שאיינשטיין לא השתתף כלל ב"תוכנית מנהטן" לפיתוח הפצצה האטומית
תרומתו היחידה לקידום פרוייקט זה היתה חתימתו על מסמך שניסח הפיזיקאי ליאו סילארד לנשיא רוזוולט שבו המליץ לבחון פיתוח נשק גרעיני. בנוסף לכך איינשטיין היה פציפיסט עוד מנעוריו והתנגד בגלוי למלחמת העולם הראשונה וגם תמך בחבר הלאומים (שהיה מעין תחליף לאו"ם בין שתי מלחמות העולם).
מישהו | 16.08.19
18.
ל-2 ו3. אולי די כבר עם התירוצים?
הממשל הרוסי חושב שכולם טיפשים ומשקר במצח נחושה ואז כשמבין שנתפס עם המכנסיים למטה בא בסיפורי אלף לילה ולילה בטענה ל"פרגמטיות". רוסיה לא תקרוס כי היא גם ככה לא במצב מזהיר ויש לה מספיק משאבים וכוח להמשיך על המינימום האוטרקי הזה כמה עשורים כל עוד התושבים שם דורשים שלטון רודני. ובאשר לטענות על "רק ארצות הברית מפציצה" כדאי שתשאל את אזרחי סוריה(האזרחים, לא השלטון), גיאורגיה ואפגאניסטן מה דעתם.
גיל | 16.08.19
15.
הבעיה היא שיש פה כור גרעיני..
טס טיל שכזה, הצלחנו להפיל אותו, הבעיה היא שעכשיו יש לנו כור גרעיני, עם חומר גרעיני, פעיל, שאין עליו שום שליטה או בלמים, במילה אחרת, יש לנו "פצצה מלוכלכת" שמפוזרת במקומות שבדרך כלל לא היינו רוצים שהיא תהייה בהם. לעומת טילי שיוט רגילים, לטיל הזה יש שתי "נוזקות", האחת היא חומר הנפץ של הטיל הזה, השני והוא הבעייתי בסיפור, הוא החומר הגרעיני שמניע את הטיל. נגד הראשון אפשר לעבוד, השני, לא משנה מה ואיפה הדבר הזה יתפוצץ, הוא יהיה. בין אם מדובר שזה מגיע למקום שבו כיוונו אותו או בדרך לשם.
אבנר | 16.08.19
14.
מספיק טיל אחד נגד ארצות הברית אז מדוע פוטין מתערב בבחירות?
ואף אחד לא שואל, למה? למה לפתח עוד נשק גרעיני שגודל הארסנל הקיים יכול להחריב את העולם כמה פעמים. איינשטין שלקח חלק ב"תוכנית מנהטן" לפיתוח פצצה אטומית, התחלל לאחר הטלת הפצצות על הירושימה ונגאסקי, והפך לפציפיסט ורודף שלום. הגיע הזמן שכולנו נצטרף אליו ולא נזדקק לכתבות מסוג זה.
גור | 16.08.19
10.
למה טיל כזה אינו ניתן לזיהוי עם המראתו כמו טיל רגיל?
אז פוטין קשקש משהו כדי להרוויח יתרון הרתעתי, המציאות יותר מסובכת כפי שאנחנו רואים, אפרופו הנעה גרעינית אם זה התפוצץ כפי שרואים זה סימן שיש גם דלקים רגילים במערכת כי דלק גרעיני לא מתפוצץ אלא מתבקע ואם יהיה פיצוץ זה יהיה פצצה גרעינית (עם פטרייה וכו)
טרונצו | 16.08.19
4.
תכתוב בבקשה כתבה על אורכי מסלולי המראה
האם הארכת מסלול ההמראה בחיפה לאורך של 1900 מטר יאפשר נחיתה והמראה של מטוסי חברות הלאו-קוסט ויז, ראינאייר, איזיג'ט מחיפה. איזה דגמי מטוסים של איירבס ושל בואינג יכולים להמריא ממסלול של 1900 מטר וההבדלים בין מטוס צר גוף לרחב גוף. תודה
רן | 16.08.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת