אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בכיר בסיסקו זומן לשימוע ונפגע נפשית; ביהמ"ש: זו תאונת עבודה

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
פעמים כי טוב פעם שכר מופרך ופעם ביטוח לאומי.
אנשים מקבלים שכר דימיוני כדי לשבת במזגן ולשקר על הקומבינות שהארגון שלהם מבצע. מה חשב שבשביל השכר שקיבל יעשו לו קוצי מוצי... פאנטסטי... נכים מתחננים לשכר רעב... וילד שמנת שפגעו בציפור נפשו זוכה בג'ק פוט. שאלוהים יקח את בית המשפט הזה.
משה | 24.08.19
30.
התגובות כאן מעידות על כך שכל החברה שלנו חולה
מחלה נפשית עלולה להתפתח לכל אחד. כמה חבר'ה היו ביחד בקרב. אחד נפגע נפשית קשה ולא מסוגל לתפקד. שאר חבריו המשיכו האלה. גם אירוע הכי קל עלול להוות טריגר. לא כולם נינג'ות ולוקחים דברים בחיים בקלות. מציבים תנאים לא הגיוניים להמשך עבודתך - משמע גורמים לפיטורים שלך - יאללה ממשיכים האלה. אנשים שמגיבים כאן בכעס על התובע פשוט חיים בסרט, חושבים שלעולם חוסן ומנסים להדחיק את הפחדים שלהם על-ידי הכפשת האיש הזה שפשוט חלה במחלה שלו ובדיוק בשביל דברים כאלה כל אחד מאיתנו מפריש לביטוח לאומי.
אריק | 24.08.19
27.
שופטים לא מחוברים לקרקע
מקרה קלסי של שופטים שתקועים באותיות ולא רואים את המציאות. אם כול מפוטר יקבל פיצויים כי הוא יכול להטמין עורכי דין יקרים הרי החברות יפשטו רגל!! מדובר במקרה פשוט של שיחת אבהרה שמתרחשת כול יום בכול חברה. ואם מישהוא נפגע מזה שילך לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי.
רון | 23.08.19
23.
יש כאן תגובות ממש לא לעניין
הבנאדם עובד מצויין, התקדם כמה תפקידים בעבודה, משמע שמרוצים ממנו. יום אחד קם מנהל שמתעמר בו ומחליט לאמלל אותו, מזמין את העובד המצטיין לשיחה ומנסנ לפטר אותו. מדובר על מנהל שכנראה מפחד שהעובד יעלה עליו, וכן יכול להגרם נזק נפשי מכך. אי אפשר לשפוט ככה בנאדם. שלר תדעו צער
אורן | 23.08.19
22.
התעמרות בעבודה היא חולי חברתי שמקבל לגיטימציה ממושגים של כלכלת שוק חופשי
ברור שאף מעסיק לא חייב להעסיק כל עובד. כשמדובר בארגון גדול, והמעסיק, המיוצג על ידי מנהל ישיר באגף/חטיבה במחלקה/מדור כלשהו, המצב נעשה מורכב יותר. מנהלים ישירים לפעמים מתנהלים כאילו הם בעלי העסק, וזה נובע מגיבוי שהם מקבלים ממשאבי אנוש והמנהלים שלהם, ולכן מזלזלים באנשים שמולם. תופעת ההתעמרות היא פסולה, ואם החוק ינסה להגדיר אותה, סביר להניח שבניסיון לעזור לחלשים, הוא עלול ליצור מצבים אבסורדים שבהם מעסיקים לא יכולים לפטר עובדים ולהתייעל בקלות. לכן, כדי לא להעמיס ברגולציות מסוימות, נדרשת חקיקה אולי ברמה הסוציאלית או אזרחית בשביל לאפשר לעובדים כלים להתמודד מול מנהלים ישירים כוחניים, למשל על ידי הבטחה של דמי אבטלה במקרה של התפטרות על רקע התעמרות. החוק צריך למשל לאפשר לעובד להקליט את המעסיק כדי לספק ראיות במקרה של תלונה על התעמרות. נושא ההתעמרות זקוק למהפכה פוליטית ומשפטתית כפי שנושא האונס וזכויות הקורבן קיבלו.
רונן | 22.08.19
20.
אנשים. אין לכם מושג ואתם מקשקשים
מדובר במקרה חריג ויוצא דופן. זה כמו שתגידו שעקיצת דבורה זה כלום אבל אחד מכמה אלפי אנשים מת מזה , נכון ? פיטורים הם ענין שיגרתי אבל אחד לכמה אלפים לוקח את זה ברמה של מחלה. מה ? דיכאון זאת לא מחלה ? ואני מתכוון לדיכאון של כדורים פסיכיאטרים. אל תדאגו , ביטוח לאומי לא משלם סתם ככה. והשופט לא חייב אותם לשלם רק כי בא לו. הבחור מביא ממצאים וחוות דעת של פסיכאטרים.
ציקו | 23.08.19
16.
מגיע לך אדון ליפשיץ
עוד אשכנזיפט כלומניק שלומניק קבט (מי ישמע?!) שהשתכר דוקא לא רע בכלל וכעת חש את חרב הפיטורין או יותר נכון את העובדה שלא ימצא עבודה כזאת יותר, כאן קבור הכלב. אז דע לך מר תינוקי בכייני שצעירים ויפים ממך פוטרו מבלי שוב, עוד בגיל 35 ואגב עסקו בהייטק הייטק ולא במסירת תגי שם זמניים לאורחים ובפתחית זרועות לחניונים, אתה לא עובד איכות אינך מפתח תוכנה אלא נמנה על "כל השאר" בינך למנקה אין שום הבדל! אולי... לך אין מבטא. ומאחר שלקחת כסף מהמדינה קרי מכולם, תרשה לעצמך לשמוע שיר נוגה של שלמה ארצי שהיווה תפנית בקריירה שלו
גזל גזל תשנא | 22.08.19
10.
כמה רוע למגיבים כאן
הסיפור כאן אופייני מאוד בהייטק.חיסול חשבונות. דרך לפיטורין על ידי תפירת תיקים. משאבי אנוש אלו חותמות גומי ומרביתן הן אבטלה סמויה. לא עושות עבודתן. גוף עם אגו, שקרים ותחכים. כאשר יש מהנדס מצויין שמגלה בג בTAPEOUT מחסלים אותו. הכל אמת וזה קצה הקרחון.
הייטקיס | 22.08.19
9.
השרון
לחץ בעבודה הינו חלק מהותי בעבודתו של כל מנהל ,ואחריות לתוצאות שבתחום תפקידו, כולל אי שביעות רצון מתיפקודו במידה ולא עמד בציפיות. באם אינך רוצה לפעול בתנאי לחץ -חפש עבודה בתפקיד אחר. פסק הדין תמוה ומהוה תקדים בעתיד לתביעות הזויות דומות מהביטוח הלאומי. מענין אם בית המשפט הקדיש דקת זמן למחשבה של הההשלכות של פסק הדין הזה על הקופה הציבורית.
דייב | 22.08.19
8.
צר לי על הנזק אבל אני בטוח שגם האדון פיטר אנשים
גם מנהל בכיר ניתן לפטר, ואני מבין ששזה שוק אבל אני גם בטוח שמר ליפשיץ פיטר עובדים במהלך תפקידיו הניהוליים (או שדאג שאחרים יפטרו במקומו) האם זה אומר שמהיום כול אדם שפוטר יכול לשבת בבית ולא לעבוד וביטוח לאומי ישלם לו קצבה?
רמי | 22.08.19
3.
ישראל
כל הסיפור הזה לא הגיוני בעליל ... האם השיחה שעשו לעובד כתחליף לשימוע היא חוקית או לא חוקית? זו השאלה היחידה שבימ"ש צריך להתערב בה . אם השיחה חוקית, מותר לדרוש מעובד לשפר את ביצועיו לפני פיטורים . אם היא לא חוקית, והיה צריך להודיע לו רשמית שזה שימוע, הוא יכול לתבוע פיצויי פיטורים. מה הקשר בין כל האירוע הזה לבין מחלה נפשית או תאונת עבודה? אני לא מבין
ברק | 22.08.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת