אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלי מזגן ובלי מקלחת: כך מתאוששות נשים סיניות אחרי הלידה

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
משעשע כמה מוצאים בכתבה הזו במה לבעיות הנפשיות שלהם
מי ששונא דתיים - מוצא פה הזדמנות להשמיץ אותם, מי ששונאת גברים מוצאת פה הזדמנות לקטר ולהאשים גברים (יש אפילו גבר שהמציא שמדובר בשוביניזם גברי - למרות שלפי הטיקבוקים הרציניים, זה מנוהל על ידי החמות....), מי ששונא סינים - משמיץ סינים.... מצד שני יש כמה צדיקים שמוסיפים מידע מעניין מידע אישי - כל הכבוד לאנשים האלו.
מ1. | 25.08.19
38.
הנקודה העיקרית היא שמאפשרים להן לישון ולנוח ולהחלים מהלידה
בעוד שבישראל מי שאין לה אמא ואחיות שיעזרו צריכה גם לא לישון במשך חודשים ארוכים, גם לטפל בתינוק קטנטן עם כאבי בטן (קוליק) וגם להחלים איכשהו מהלידה. במקום שעוד אנשים יתחלקו בטיפול בתינוק ויתנו לאמא להתאושש מהארוע הטראומטי לגוף, הן עוברות חוויה קשה יותר גופנית, שלא לדבר על אלו שחוות קשיי הנקה וכאבים וכו'.
ושם עלינו לשפר | 25.08.19
33.
שתי הסבתות מטפלות בתינוק
אני מכירה אימא סינית שגרה באוסטרליה והיא ביצעה את המסורת הזו. הם גרו בבית של החמים שלה בתקופה הזו והיא לא יצאה מהבית. נשמע נורא זה לא היה נראה שהיא ממש ניהנית מהעניין.. מה גם שהפעם הראשונה שהיא יצאה החוצה סופסוף אימא שלה היתה איתה והשגיחה עליה.
לא תודה.. | 25.08.19
32.
מנהג מטופש. גם בוויטנאם עושים אותו
בניגוד לכתוב בכתבה, אין יולדת שרוצה בו בתרבויות המקומיות החמה היא שמחליטה. והיא מכריחה את הכלה שלה לעשות את זה. כולן רוצות להתקלח, לשתות קפה, לעשות משו, אבל החמות לא מרשות להן. זה מנהג הזוי. כל המקומיות איתן דיברתי לא רצו לעשות אותו ופחדו מהסבל- וסבלו. אשתי היא גם וייטנאמית וכמובן ילדה בישראל וכמובן שלא עשתה את המנהג הזה
יוסי | 25.08.19
17.
אישתי כרגע יושבת חודש
בדיוק בימים אלו אנחנו יושבים חודש בסין. היום כבר הרבה פחות נוקשים עם הכללים, ובגדול כל אישה מחליטה כמה מחמירה היא רוצה להיות עם ה״חוקים״. בגדול זה כמו בית הבראה/מלונית עם אחריות 24 שעות ביממה. 6 ארוחות ביום. מנקות כל שעה שעוברות לעזור ולסדר. הוריד את כל הסטרס של החודש הראשון וההתמודדות עם השינוי הענק הזה.
אסף | 24.08.19
13.
גברים מגיבים שלא מבינים
משכב לידה נהוג גם אצל היהודים. חודש וחצי שהמשפחה והשכנים דואגים לתזונה מיטבית ליולדת, ניקוי הבית ועזרה עם קניות ועם הילדים האחרים. ככה מאפשרים לאמא להתפנות במאה אחוז לטיפול בילוד ולהחלמתה מההריון והלידה (כן, זאת לא מחלה אבל בהחלט טראומה לא קטנה לגוף). חבל שהיום זה קיים רק בקהילות הקטנות של המושבים והקיבוצים ואצל הדתיים. כשאין קיום של המצווה הזאת, יש סטרס מאד גדול (במיוחד כאשר יש עוד ילדים) וגם בעיות אגן ודלקות פרקים שמחמירות במהלך השנים
אמא אחת | 24.08.19
11.
לא צריך ללכת רחוק - קיים הישראל בעדות מסויימות
בעיקר מזרחיות, אבל לא רק (גם אתיופים). זה מופיע גם בתורה ונקרא משכב לידה (40 יום להולדת בן ו 80 יום להולדת בת) ולרוב היולדת חוזרת לבית אימה או שהאם עוברת זמנית לבית היולדת. בקהילות של פעם (מרוקו, תימן, אתיופיה ועוד) המגורים היו על בסיס קרבה משפחתית בעיקר וכל בנות הכפר היו מסייעות (להכין אוכל למשפחת היולדת ובפרט ליולדת, עזרה עם הילדים האחרים, נקיון וכו)
אחת | 24.08.19
6.
ביקרתי הרבה פעמים בסין ומכיר הרבה סינים. הנוהג הולך ונעלם, בטח בערים הגדולות
בעייני מזעזע, בטח הקטע של המקלחת, ורב אלה שפגשתי מבינים זאת. מיעוט מתעקשות עפ"י היכרותי האישית. שוב, בעייני נורא, שוביניסטי להחריד, ובטח סותר את ההיגיון: לא להתקלח=לכלוך=מחלות...משוואה פשוטה ומוכחת...פשוט איכס, וגם אמרתי את זה ללא מעט כאלה שפגשתי...
מוטי | 24.08.19
1.
זה היה נהוג בעבר בארץ ועדיין בקהילות מסוימות
גם בתרבות שלנו עד לפני כמה עשורים היה נהוג "משכב לידה" של 30 יום. היולדת היתה עוברת לגור בבית אמה ושוכבת רוב הזמן ומלבד טיפול ביילוד לא עושה דבר. לא מרימה דבר מלבד היילוד.לא יוצאת מהבית ובודאי לא מקיימת יחסי מין. המנהג הזה מטרתו לתת לאישה מנוחה של חודש שבו מתרחשת סגירת הרחם. אי סגירה של הרחם מקשה על כניסה להריון שני, תופעה שנשים רבות לאחר לידה ראשונה מכירות היטב. הצורך שלנו ללכת כנגד התכתיבים הנשיים האמיתיים ולהתנהג כמו גברים - הוא הרבה פעמים בעוכרנו.
מבינה | 24.08.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת