אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האדריכל גיל שנהב: "חוסר הוודאות מחסל את תוכניות הפינוי־בינוי"

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
האויב האמיתי של תמ'א, פינוי בינוי וכל יוזמה חיובית
לא התמ"א 38 נכשלה - הבירוקרטיה הישראלית הארורה מכשילה אותה. בעירי כמה רחובות עלובחם ופינות בתים כעורות ומטות ליפול התרוממו אל על בעקבות פרוייקטים של תמ"א שהושלמו. אבל מנגנון הבירוקרטיה הפראזיטי שמוציא את הנשמה ומרוקן את הכיסים ליזמים, לקבלנים ובראש ובראשונה לדיירים זאצת הבעיה האמיתית. אולי הגיע הזמן להביא מאירופה חברות יעוץ אירגוני שיעשו כאן ריסטרט לשרות הציבורי הכושל, המזיק הפאראזיטי והחבלני בישראל.
צחי  | 01.09.19
24.
קריסה חלקית בבניין שעובר תמ"א 38/1. עתירתנו לבג"ץ בעצומה ביטול ההליך התכנוני המסוכן תמ"א 38 א'
אם היו דיירים בדירה בקומה הראשונה בבניין שבנושא היו הרוגים ופצועים והיו מבטלים מידית את תמ"א 38/1. נראה שהקבלנים ובעלי הדירות שמשתפים איתם פעולה מבינים שהממשלה, הכנסת וראשי הערים מאשרים להם בפועל להפיק רווחים תוך סיכון בריאותם וחייהם של בעלי דירות ומשפחותיהם הנאלצים לגור באתרי הבניה של תמ"א 38/1. מתי מפקח על רישום המקרקעין ירשום בפסק דינו " אני אוסר על ביצוע תמ"א 38/1 כאשר בבניין גרים בני אדם. אין חוק המתיר זאת. ".
יעל ויצחק בלכמן | 30.08.19
23.
מילכוד כחלון
כשבן אדם חולה סרטן....לא עלינו הוא לא מטפל בקרקפת ונוסע לתורקיה להשתלת שיער צריך להתמקד נקודתית וכל מתחם! כן מתחם לגופו ולא להשאיר שיקול דעת ליו"ר הועדה המקומית קרי ראש העיר! שלא מבין כלום בתחום חוץ מלספור את כספי השוחד לאחר שנים במולדבים! כמו בפ"ת, ר"ג, בת ים ורעננה!
אחד מבפנים | 30.08.19
21.
אדריכל חדל אישיים
בלה גרדיה בת"א הוא והעירייה חב "עזרה וביצרון" בפרוייקט פינוי בינוי כבר שנים מתברברים לחינם לא יודעים איפה הראש ואיפה הרגלים כישלון אחד גדול לעומת חברת "בסר" הציבורית שגם בונה ברחוב פרוייקט ענק של פינוי ובינוי והם לקראת סיום הבנייה והתחילו אחרינו בקיצור תתרחקו מהאיש הזה גיל שנהב ומחברת "עזרה וביצרון" לטובתכם
תושב בלה גרדיה ת"א | 30.08.19
15.
זה לא רק דירה חדשה
פינוי בינוי זה לא רק דירה חדשה או פראייר או לא פראייר, פינוי בינוי זה שינוי של מרקם אנושי, זה מחיקה של זכרונות ושל עבר ורגשות, לצערי הרב ואולי אני טועה כמעט באף אחת מן השכונות החדשות שנבנות ברחבי הארץ לא רואים אדריכלות במיטבה, אפילו אני בספק אם אפשר לקרוא לבנינים הללו אדריכלות, האדריכלות הישראלית ברובה היא "עיצוב מוצר" ברוב המקרים אין קשר בין המבנה לבין הרחוב או החוויה האורבנית שמסביב☺
דורי | 29.08.19
12.
במקום לפשט
בישראל אוהבים לסבך את העניינים בכל דבר, כמה שהמקרה מורכב ומסובך כך יותר טוב. הכי מתאים לבנות במתחם חדש, את מס' הדירות המיועדות לפינוי בינוי. בתום הבנייה הדיירים עוברים למבנים החדשים, ללא הצורך לשכור דירה בעת הבנייה. כך המפונים יודעים מראש מה הם מקבלים. למעשה זה כמו בקניית בית חדש. לאחר זאת יתאפשר לקבלנים לבנות במתחם שנהרס, כתוצאה מהפינוי.
סמי | 29.08.19
8.
נק' מחלוקת תמידית היא התעקשות שהגדרה ל"בינוי שפוי" במרכזי ערים הכוונה לא למגדלים - טירוף
בשכונות מיועדות לפינוי בינוי גרות לרוב אוכלוסיות מבוגרות שפוחדות מבניה לגובה דבר שפוגע בכדאיות הכלכלית ומחסל פרויקט. בעידוד ארגונים ירוקים יוצאים למאבקים עבור מה שמוגדר אירונית "בינוי שפוי". הפוך גוטה, הפוך: בינוי שפוי בתוך סביבה אורבנית הוא ציפוף ועירוב שימושים ותל אביב (וערים מתקדמות דומות בעולם) כמשל. זה מה שמייצר מקום שבו כולם רוצים לגור. ברגע שאנשים יבינו שכולם מרוויחים מזה: גם הדייר מקבל יותר תוספת מטרים=כסף וגם ליזם יש כדאיות כלכלית - הפרויקטים יתחילו לעוף.
דייר | 29.08.19
7.
אם עוד יש מישהו שלא הבין אז הפתרון היחידי למשבר הדיור הוא רק מתחמי פינוי בינוי
על הממשלה להפסיק עם השטויות: מע"מ 0, מחיר למשתכן, תוכנית "ימינה" לבנייה בשומרון, דירה בליסינג ושאר תוכניות בשלוף של פוליטיקאים שעולות רק כי הם רואים שם דרך לגזירת קרדיטים עוד בקדנציה שלהם. ולהתמקד בחקיקה והסדרה של כל הנושאים הנכונים שעלו בכתבה על מנת לאפשר מימוש יעיל של מתחמי פינוי בינוי גדולים. זה העתיד והדרך היחידה באמת לפתור את משבר הדיור. זה מה שיוסיף היצע גדול ואיכותי במרכזי הערים שבהן הדור הצעיר אשכרה רוצה לגור, בניגוד למחיר למשתכן שהציפה את הפריפריה בהיצע שאין לו דורש.
מגיב | 29.08.19
1.
שאפו גדול לגיל שנהב ושותפיו בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית
החברה לפיתוח והתחדשות עירונית של גיל שנהב, עו"ד יריב בר דיין וניר שמול עושה עבודה מדהימה בפרוייקטים של פינוי בינוי. הניתוח של גיל שנהב בכתבה הוא ניתוח מקיף, מדוייק וממצא את כל הסוגיה המורכבת הזו של פינוי בינוי וצריך לדעת איך לגשת לפרוייקט כזה, לא רק באקסל בחישוב הריווחיות, אלא תוך שימת לב לכלל ההיבטים של הפרוייקט והחברה של גיל שנהב ושותפיו עושה את זה במקסימום המקצועיות, הרגישות והאנושיות ! ככה מצליחים ! שאפו גדול !
המפרגן | 29.08.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת