אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוצים לעשות תואר ראשון באוניברסיטה הטובה בארה"ב? תכינו 300 אלף דולר

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
בישראל דווקא בוגרי האוניברסיטאות מבוקשים יותר בשוק
בארהב בוגרי האוניברסיטאות הפרטיות מבוקשים הרבה יותר בשוק הפרטי וגם משתכרים הרבה יותר מבוגרי האוניברסיטאות הציבוריות. בישראל בדיוק הפוך בוגרי אוניברסיטאות (שהן ציבוריות) נחשבים לאיכותיים יותר ולכן גם מבוקשים הרבה יותר בשוק העבודה לעומת בוגרי המכללות (שהן פרטיות) שנחשבים לפחות בשוק העבודה בגלל פערי רמה לימודית
בוגר | 16.09.19
25.
למה בוגרי האוניברסיטאות היוקרה מקבלים שכר גבוהה יותר
השכר של בוגרי האוניברסיטאות המובילות אכן גבוה [בממוצע] משכר של בוגרי אוניברסיטאות או קולג'ים מאעפן. אבל, צריך לשים לב שבאופן מוחלט, ההשכר תלוי במה שהאדם למד. אז בוגר תואר ראשון, לא תמיד ישיג משכורת גבוהה באופן מוחלט. את זה הוא ישיג אחרי תואר מתקדם כרופא, מינהל עסקים, עו"ד וכדומה. גם כאן הוא ירוויח אפילו יותר אם למד באוניברסיטה מובילה. ואם אתם לא מבינים למה, [כן, אלקים, 22] תראו מה קורה בארץ. דוגמה, בחינות לישכת עורכי הדין. אחוז המעבר הגבוה מתקבל אצל בוגרי פקולטות למשפטים שתנאי הקבלה שלהם גבוהים, אחוז מעבר נמוך אצל בוגרי מכללות עם סף קבלה נמוך. זאת הסיבה שבוגרי מוסדות המובילים מוערכים יותר - תנאי הקבלה שלהם גבוהים יותר [בממוצע, ובהכללה. תמיד יש יוצאים מהכלל]
אלי | 15.09.19
24.
לכל המגיבים שלא מבינים, כולל אלקים [22]
ובכן, הדירוג משלב לא רק את רמת המרצים [על פי מחקריהם, והפירסומים שלהם] אלא גם מספר תלמידים למורה [גודל כיתות הלימוד], איכות הסיפרייה והערכת עמיתים. בתואר הראשון לומדים, הרבה, ובחלק הגדול מדובר על השכלה כללית - שלא כמו בארץ שישר, כבר בתואר ראשון לומדים "מקצוע" [הבנת אלקים?]. למשל, רפואה ומשפטים, כמו גם עבודה סוציאלית לומדים רק לאחר סיום התואר הראשון [בעבודה סוציאלית, תואר ראשון זה כמו "טכנאי", לא "מהנדס" ותה לא יכול לקבל הסמכה, לחתום על מסמכים ודוחות וכו']
אא | 15.09.19
23.
אין משמעות לאוניברסיטאות האלו מלבד סמל סטטוס לנפנף בו
הדבר היחיד שמקבל מי שלומד באוניברסיטאות האלו הוא תואר לנפנף בו כמו עוד כל סמל סטטוס אחר, ורשת חברתית שתעזור לו למצוא עבודה בעתיד. המורים שם לא טובים יותר שהרי 40% מהסגל האקדמי בארה"ב הוא זרים, שלעתים בקושי מדברים אנגלית. הסטודנטים רובם מתקבלים על מלגות. מלגות ספורט שההורים העשירים קנו להם (דוגמא אחת של פליסיטי הלכה לכלא השבוע אבל היא קצה הקרחון בנושא הזה), מלגות של זרים, של מוצא אתני, של מעמד סוציו אקונומי נמוך אבל עם המוצא האתני הנכון (היספאני, אינדיאני, שחור). מצחיק שהם מחשיבים ספרים בתקציב בזמן שהכל נקרא ונעשה אלקטרונית... כולל תקציב האוכל כשהסטודנטים עסוקים בשתייה שרק התקציב שלה הוא פי עשר מכל תקציב אוכל של סטודנט אחר בעולם. בקיצור מעט מאוד לומדים שם כי הם תלמידים מצטיינים ומעט מאוד מהם מגיעים למקומות משפיעים או תורמים לחברה. בגדול זה הכל קשרים חברתיים.
קשרים, קשרים, קשרים | 15.09.19
17.
קייטנות יקרות לבני עשירים.
זה בסך הכל עוד סמל סטטוס לבני העשירים- כמו יאכטה, גולף, פנטהאוס, מכונית ספורט או לקנות דוגמנית לנישואים. בוגרי המוסדות האלה לא מוצאים עבודות יותר טובות בגלל כישוריהם יוצאי הדופן אלא בזכות כסף משפחתי וקשרים בין אלו שחיים מעל תקרת הזכוכית.
רוקי | 15.09.19
16.
7 - אם תוסיף מזון + מגורים בארה"ב אז תגלה שהפרש יהיה עוד יותר גדול
וגם ה-45 אלף אש"ח לשנה ממש לא נכון, אין לי מושג איך הגעת למספר. כמו שאחרים רשמו זה בערך 75 אלף דולר בשנה. וזה רק שכר הלימוד. ללמוד בארה"ב זה עניין מאוד מאוד יקר. ועוד משהו, המקומות לתואר ראשון מאוד מוגבלים. אתה יכול להיות מצטיין ולא יקבלו אותך בגלל diversity. ללמוד בישראל זה כמעט בחינם. למדתי בזמנו בטכניון, וזה היה שטויות מבחינת הכסף, עבודה במשרת סטודנט מימנה לי את כל הלימודים + מגורים + אוכל ואפילו יכולתי לצאת פה ושם. אם הייתי לומד בארה"ב אז הייתי צריך לקחת משכנתה (לא מגזים בכלל).
אחד | 15.09.19
13.
7 - התבלבלת בחשבון בצורה משמעותית. התשלום בארה"ב הוא כ-265,000 ש"ח בשנה - יקר *בהרבה*
עלות הלימודים היא כ-75,000 דולר בשנה, כלומר, כ-265,000 ש"ח בשנה. זה *הרבה הרבה יותר* מכל תשלום באוניברסיטה או במכללה בישראל, מכל סוג שהוא. רק שכר הלימוד עצמו הוא כ-50,000 דולר בשנה, כלומר, כ-175,000 ש"ח בשנה. בכסף הזה (של שנה אחת) אפשר בקלות לממן *שלוש* שנות לימודים באוניברסיטה או במכללה בישראל, כולל כל ההוצאות. (או, אם תרצה: אפשר לממן בו יותר מ-5.5 שנות שכר לימוד במכללה לא-מתוקצבת בישראל, ויותר מ-14.5 שנות שכר לימוד באוניברסיטה או במכללה מתוקצבת בישראל.) הלימודים בארה"ב יקרים מאוד-מאוד. נקודה. ולא רק ישראלים שרוצים ללמוד בארה"ב סובלים מזה - גם אמריקאים. בפשטות, הם יוצאים מהלימודים עם הר של חובות (שלמיטב ידיעתי, חלקם מוחרגים אפילו מפשיטת רגל).
א | 14.09.19
11.
מה שמשלמים זה מה שמקבלים.
בארץ, לפחות באיזור המרכז שכר הדירה גבוהה כמו באוניברסיטאות הנ״ל בארה״ב אם לא יותר מזה. כאשר לסגל הבכיר יש שכר ותקציבי מחקר ראויים, ניתן למשוך אנשי מחקר והוראה מעולים לא רק בשם ה״ציונות״, והשירות שמקבלים הסטודנטים מוביל ליכולות הרבה יותר טובות ממה שמקבלים בכל מקום אחר בעולם.
עמהארץ | 14.09.19
8.
ראשית הדירוג לא מדוייק...
כי אם הולכים פר פקולטה הדירוג משתנה. כך שאם הלכת לייל (YALE) והינך מבקש מקצועות טכנולוגים אז סביר שייל לא בדיוק המקום הכי טוב. כך שרצוי לבדוק בהתאם למקצוע אותו רוצים ללמוד. שנית יש לכולם נושא מילגות. כך שניתן למצוא את הכסף ללמוד שם אם התקבלתם (ממוצע קבלה הוא 4%-5.5% ממגישי בקשה ללימוד בפקולטה). אחרון לכל המתלוננים על שכ"ל: אלו שמסיימים אוניברסיטאות יוקרה בד"כ מוצאים עבודה טובה יותר יחד עם שכר גבוה בהרבה מאלו שיקבלו סטודנטים של אוניברסיטאות אחרות. כך שיוקר שכ"ל זה דבר יחסי. אם להשות לישראל אלו שגומרים מכללות פרטיות שמשלמים שכ"ל יותר מכפול לעומת אוניברסיטה א בהכרח יש להם יתרון ע"פ סטודנטים אוניברסיטאים. כך שבישראל המכללות הפרטיות יקרות ללא תועלת.
ישראלי בקנדה | 14.09.19
4.
המכללות הן אובררייטד למעט מקצועות הנדסה ורפואה
הידע היום נגיש לכולם ובחינם. תואר ממכללה מה אייוי ליג זה רק בשביל הקשרים עם הסטודנטים העשירים האחרים וכדי לאותת למעסיקים: אני תלמיד מצטיין מבית עשיר מאוד וכנראה לבן. יש לי עובדים מהודו שלמדו במכללות סוג ג' בארה"ב ואוכלים את האמריקאים בלי מלח במקצועיות. הבעיה היא המנטליות.
דור | 14.09.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת