אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מכה לבעלי הדירות בת"א: אין תוספת שטח בפרויקטים של פינוי־בינוי

109 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

105.
שטחים במתנה לקבלנים ולא לבעלי הדירות - רק בית משפט יעזור
ראו תגובה 96. רוב השטחים של פינוי בינוי הם שטחי ענק עליהם יושבות דירות קטנות. אם השטח הייה בעיסקת קומבינציה של 50% קבלן ו50% דיירים, בעלי הדירות היו מקבלים דירות ענקיות. וככה העירייה משרתת את הקבלנים שיקבלו יותר דירות.... הפתרון הנכון בתגובה 103.
חולד | 02.10.19
100.
העירייה כופה עצמה על הדיירים
תגובה 96 נכונה . אסור לדיירים לשתף פעולה עם העירייה . אדמתם בתל אביב שווה הרבה מאוד כסף . העירייה מוכרת את הדיירים בזול. לפעמים גם כופה את עצמה על הדיירים . העירייה בתל אביב גונבת אדמות פרטיות משטח הפינוי בינוי כדי לפתח כבישים לטובת אותה עיר .. לטובת הדיירים אבל על חשבונם . גם אם הדיירים מסרבים. יש לתת לדיירים לפחות 55% מרווחי הפרוייקט. זה מה שאדמה פרטית שווה בשוק החופשי . אגורה לא פחות.
ידע מבפנים | 25.09.19
97.
מדובר בהפקעה דה פקטו של זכויות הבניה ששייכות לבעלי הדירות מתוקף תכניות קיימות
מי שמושך בחוטים בהחלטות האלו זה מרכז הגר מאוניברסיטת ת"א שפועל בשיתוף העירייה- שמיישמים מדיניות שמאל קיצוני עם תיאוריות "חברתיות" אלק מצוצות מהאצבע להתחדשות עירונית, שמהוות כסות להפקעת שטחים וזכויות בניה דה פקטו מבעלי דירות שעמלו קשה מאוד כל החיים בשביל לקנות את הנכסים האלה ביושר ותמורת הרבה מאוד כסף. במילים אחרות, בגלל שהעירייה והממשלה לא מסוגלות לפתור את בעיית הדירות, אז פשוט ניקח זכויות מבעלי הדירות הקיימים, נעמיס עליהם את כל הצפיפות בהתחדשות עירונית ועוד נקרא לעצמנו "חברתיים". איזה יופי!! איפה חברי המועצה שאמורים להגן גם על אינטרס התושבים, ולא רק על אינטרס היזמים???
דלית | 25.09.19
96.
האם הקבלנים והיזמים שדואגים
לאזרחי המדינה שלא יפגעו מטילים ורעידות אדמה, האם הם מבינים את המשמעות של לעבור להתגורר בדירה שכורה השד יודע היכן ולכמה שנים [על ידינו בונים כבר חמש שנים ולא רואים את הסוף]? האם הם מבינים את גודל הסיוט שכרוך בכך? או שהכל נדל"ן..... האם הם דואגים לעדכן את הדיירים שהקרן ההונית שעליהם להקים נועדה לכסות הוצאות 10 שנים ולא שנתיים כפי שמופיע בחוזים? יהייה מעניין ומועיל לקבל תגובות של יזמים וקבלנים.
דייר מודאג, מאד מודאג | 25.09.19
95.
דרושים מתנדבים! בואו בהמוניכם ותרמו באהבה לעיריית ת"א הנזקקת את זכויות הבניה
ששייכות לכם כבעלי דירות מתוקף תב"עות קיימות ותקבלו בתמורה ממ"ד. אה, וגם פי 3 שכנים, פקקים וצפיפות, שימושי ציבור של העירייה בתוך הבניינים עצמם (גני ילדים, טיפות חלב, מחלקת רווחה וכו'), ויתור על הגינות והמרחב שיש לכם כרגע בבניין, תגורו בשכירות כמה שנים באיזה חור, וגם תשלמו אחרי זה ועד בית של כמה מאות שקלים - כי יבנו לכם בניין גבוה ויקר שממילא עוד כמה שנים יהפך לסלאמס כי אנשים לא יעמדו בעלויות. יש מתנדבים?
תושב | 25.09.19
90.
ברור שהיזמים מוחאים לזה כפיים או מתנגדים "בקריצה", זה הרי סוכם איתם ועכשיו מגיע מבושל
לתושבי הדירות שהעירייה רואה אותם כטמבלים שממילא יחתמו על כל מה שיתנו להם. פשוט בושה וחרפה! זו הפקעה לאור יום. אך ורק בעלי הדירות יכולים להחליט מה ייעשה בשטח שיש להם. ואם יש להם שטח גדול, שמתוקף תכניות קיימות ניתן להרחיב ב-30-40 מ"ר (שזה המצב בהרבה מהבניינים הישנים בעיר), איזה סיבה הגיונית יש להם לוותר על זה, לקבל צפיפות פי 3, שטחים לשימושים ציבוריים בבניינים, ביטול מרחבים ירוקים, ועד בית יקר יותר פי 10, מגורים בשכירות במשך 4 שנים, והכל בשביל מה? ממ"ד? כבר עדיף לבנות ממ"ד לבד, תודה רבה אבל לא תודה...
תושב | 25.09.19
86.
מקלות בגלגלי ההתחדשות העירונית
אם אני בעל דירה מרווחת בתל אביב, מדוע שאסכים לפינוי בינוי שהוא מסע מפרך של 10 שנים שבו עלי לעזוב את הבית שלי, לעבור לדירה שכורה למשך שנים, לחזור בסופו של דבר לבנין ענק עם מספר דיירים כפול ועליות אחזקה גבוהות פי 4 או 5 וכל זה לא ללא תמורה כל שהיא? הפערים אכן גדלים אבל לתהליכים גדולים צריכה להיות הצדקה. התמריץ לביצוע חייב להיות גבוה. עירית תא מעוניינת בהתחדשות עירונית אבל כאן יש החלטה שמכשילה את התוכנית הזו
רובי | 25.09.19
80.
קרן הונית שהקבלן מחויב להקים
"מסמך המדיניות מחייב את היזמים להקים קרן הונית בהתאם לנספח החברתי שבמשך עשר שנים תשמש את הדיירים שחוזרים לפרויקט.........." שימו לב: עשר שנים ולא שנתיים כפי שמופיע בחלק מהחוזים לתשומת לב הקבלנים והדיירים. עוד נושאים חשובים: "האם בידי היזם חתימות שהושגו בדרכים מקובלות......" ויש עוד הרבה דברים לבדוק
דני | 25.09.19
79.
בוקר טוב אליהו מ56
רד ממגדל השן שבו אתה נמצא אל המציאות. כן מציאות. על 12 מטר "עלובים" לדבריך, אתה מוציא בשמחה בבית מלון או באוניית נופש מאות דולרים.. אז בבקשה לא לזלזל. לא חייבים לך דבר ואפילו ס"מ תוספת. מציעים לך בית חדש במקום דירת השיכון המתפוררת והנוזלת שלך, אבל לא, אדון אליהו כיאה לכל ישראלי ממוצע ישר מנסה למנף ולקבל עוד.. וזו כבר חזירות שמחסלת את השטחים הפתוחים הבודדים שעוד נשארו לנו. אגב על כל מטר נוסף שהעירייה מאשרת היא מרוויחה ארנונה, אז כנראה שהתוכנית הזו לא באה למיקסום רווחים, ותיאוריות הקונספירציה שלך קורסות. המדינה כבר מתוקנת.. הבעיה היא באנשים כמוך..
ראט אין מיי קיטצ'ן | 25.09.19
78.
לפני שפוגעים בתושבים תבדקו קודם את הרווחיות החזירית של היזמים!
אם אינטרס בעלי הדירות היה נבחן אז לפני קבלת ההחלטה על הקטנת התמורות לבעלי הדירות ב-50% (!) היו מגבילים את רווחי היזמים. זה היה יכול למתן את הצפיפות בפרויקט ובד בבד לא לפגוע בתמורות המינימליות לבעלי הדירות. הרווחיות בפרויקטים של פינוי בינוי היא בד"כ 25%-30% מהעלויות, בעוד שהרווחיות בפרויקטים רגילים של נדל"ן היא כ-15% ואף פחות מכך. כלומר, מדובר ברווחיות פי 2 מפרויקטים רגילים בנדל"ן, וזאת על אף שהסיכון בהם נמוך משמעותית מפרויקטים אחרים, שכן הם ממוקמים בלב איזורי הביקוש ורוב הדירות נמכרות בהם לפני תחילת העבודות. ואין עלויות מימון לקרקע (שכן זו עסקת קומבינציה) ולמעשה יש לו הוצאות נמוכות מאוד עד לתחילת הבניה בפועל. גם כיום בעידוד היזמים מתכוונים לבטל או להגדיל את מגבלת אחוזי הרווח היזמי והתמורה המינימלית לדיירים בתקן 21 - התקן השמאי היחיד ששומר על זכויות בעלי הדירות, שהם בעלי הקרקע והצד החלש במשוואה. כך יווצר מצב אבסורדי –התקן יאפשר רווחיות גבוהה יותר מזו שקיימת כיום, בעוד שמגבלת התמורות השרירותית לבעלי הדירות תישאר בעינה, כך שהיזמים יאחזו במקל משני קצותיו בעידוד העירייה.
תושב ת"א | 25.09.19
77.
בעלי דירות לא יעשו פינוי בינוי אלא תמ"א חיזוק- שזה דבר גרוע מבחינה עירונית ותכנונית והנדסית
התוצאה תהיה שבמקום לקדם פרויקטי פינוי בינוי, שמיטיבים עם העיר מבחינה תכנונית ומאפשרים תכנון חדש ומודרני של שכונות שלמות, בעלי דירות רבים יעדיפו פרויקטים של חיזוק הבניין והרחבתו שכן כך הם יקבלו תוספת מ"ר סבירה לדירתם. מיותר לציין שפרויקטים של בניה על הקיים מהווים פתרון של טלאי על טלאי ונחותים משמעותית לעומת פרויקטים של פינוי בינוי מכל בחינה שהיא – תכנונית, הנדסית ועירונית.
מתנגד | 25.09.19
76.
חיתוך התמורות בחצי לדיירים היא קריטית מבחינתם בעוד היא שולית מבחינת הפרויקט בכללותו
להקטנת התמורה במ"ר לבעלי הדירות יש השפעה זניחה ביותר על הצפיפות הכוללת בפרויקט, בעוד שקיצוץ התמורה לבעלי הדירות ב-50% היא מהותית מאוד עבור בעלי הדירות בעוד שקיצוץ התמורה לבעלי הדירות בחצי היא מהותית מאוד עבורם, לקיצוץ תהיה השפעה לא מהותית על הצפיפות הכוללת בפרויקט. 13 מ"ר נוספים לכל דירה (ההפרש מ-25 מ"ר) בפרויקט של 30 דירות ישנות הם כ-390 מ"ר, כ-4% בלבד משטחי הבניה העיליים בפרויקט של כ-10,000 מ"ר, שבכל מקרה לא משנים כהוא זה את צפיפות יח"ד בפרויקט – שהיא (ולא כמות המ"ר הבנוי) מהווה את הגורם העיקרי לעומס על התשתיות. ואל תספרו לי שבעירייה לא מבינים את זה...
פינוי בינוי | 25.09.19
75.
דירת 72 מ"ר חדשה היא בדיוק כמו 60 מ"ר ישנה- דירת 3 חדרים. איפה הפיצוי פה לבעלי הדירות?
תוספת 12 מ"ר לדירה תגרום לדירת 3 חדרים ישנה להפוך לדירת 3 חדרים חדשה ותו לא, ולא מפצה כראוי את הדיירים על שלל ההשלכות השליליות כנובע מפרויקט פינוי בינוי – צפיפות, שימושי ציבור, עלויות תחזוקה וכו' נראה כי סטנדרט התמורה המינימלי של 25 מ"ר שטח פלדלת לדירה התקבע בעקבות הרציונל שיש להציע לבעלי הדירות לכל הפחות תמורה שתהפוך את דירתם הישנה של 3 חדרים בסטנדרט בניה ישן (כ-60 מ"ר) לדירת 4 חדרים בשטח מינימלי בסטנדרט בניה חדש (כ-85 מ"ר). הנימוק למדיניות החדשה לפיו על הדיירים "להסתפק" בתוספת חדר של 12 מ"ר בלבד היא לעג לרש. קבלת דירת 72 מ"ר במקום דירת 60 מ"ר למעשה תותיר את הדיירים עם אותו סוג דירה, שכן דירת 3 חדרים של 72 מ"ר היא אקוויולנטית לדירת 3 חדרים 60 מ"ר בסטנדרט בניה ישן.
אבסורד | 25.09.19
74.
הדיירים נושאים על גבם את השלכות ההתחדשות העירונית בלי פיצוי
אם יגבילו בצורה כל כך גורפת את הגדלת השטח ל-12 מ"ר אז כל התועלות בפרויקט מתגמדות אל מול שלל ההיבטים השליליים לבעלי הדירות שכרוכים בפרויקט של פינוי בינוי. הדיירים הקיימים נושאים במידה רבה בנטל הכלל עירוני הנובע מהשלכות ההתחדשות העירונית, כגון שילוש מספר הדיירים במתחם והגדלת הצפיפות בצורה ניכרת, ביטול מרחבים ירוקים בבניינים, הוספת שטחים למטרות ציבוריות בתוך הבניינים, הגדלת תשלומי ועד הבית במאות שקלים לחודש וכו'.
בעל דירה | 25.09.19
71.
חולדאי מכה בתל אביבים וגם בתושבי ערי הלוויין
עוד מכה לתל אביבים. אחרי איסור החנייה באדום לבן בסוף שבוע, אחרי העלאת מחירי החנייה בחניוני אחוזות חוף ב 30%, מכה לכל אנשי רמת גן הרצליה ועוד שבאים לקונצרטים והצגות בתל אביב. מכה שתעלה בביטול עשרות אלפי מנויים. מה אכפת לחולדאי.
עודד | 25.09.19
67.
ההפליה איננה מוצדקת
אין הצדקה לצ'פר יותר דירות קטנות של 40 מ"ר ע"פ דירות גדולות של 100 מ"ר. הדירה הקיימת של 40 מ"ר משרתת היטב יחיד או זוג ודירה קיימת של 100 מ"ר משרתת היטב משפחה. דווקא ההגדלה של הדירות הקטנות במיוחד היא היא היותר בעייתית שכן לא בונים יותר דירות זעירות למרות שאלה בדיוק הדירות שמחפשים יחידים. לכן אם מאפשרים הגדלה לגודל x יש לאפשר אותה הגדלה גם לגודל y.
dw | 25.09.19
65.
אנחנו 5-6 שנים מרכב אוטונומי, מי צריך חנייה?
שיפסיקו לתכנן חניות בבניינים כבר מהיום, כמו שהיום זו חובה, בעוד 10 שנים זה יהיה מיותר למדיי. אנחנו 5 שנים מתחבורה ציבורית יעילה בתל אביב ו7 שנים מרכב אוטונומי. רוב הפרוייקטים שיתחילו תכנון השנה יאוכלסו במקרה הטוב בעוד 4 שנים, אין שום סיבה שבשביל שנתיים שלש הם יחתקעו עם חנייה כשהם לא באמת צריכים מכונית. חולדאי צריך עד סוף השנה לגלח את כל המכוניות מהמדרכות, ובכל שנה עד לסיום הקדנציה לגרוע 500 מקומות חנייה לטובת אוטותל, חניות לאופניים ואופנועים.
פרדי | 25.09.19
62.
כל התמ"א הוא מסע הפחדה נגד דיירים תמימים ופריירים
מתלבשים כרישי הנדל"ן הרמאים על אנשים תמימים, משכנעים אותם בסיפורי מעשיות אופטימיים לחתום על חוזה שלוקח 15 שנה לממשו, ומאז חייהם אינם חיים. אנשים בגיל העמידה או בערוב ימיהם מתגלגלים 15 דנה בדירות שכורות מעופשות וישנות תמורת הבטחות באויר. מסכנים. "פריירים רק מתחלפים".
שומר נפשו ירחק מיזמים, עורכי דין ונחשים אחרים | 25.09.19
59.
עיריית תל אביב מחזקת את העשירים
ראש עיר יהיר ואטום לרחשי הציבור שרוצה ויש לו הזדמנות נדירה לשפר את איכות חייו . תושבים יעברו תהליך מטלטל כדי לגור אחרי שלוש שנים בדירת קופסא רק כי העיריה שומרת על מרחב ציבורי שחלילה יצטמצם לה . מה הטימטום ? אתם רוצים דירות קטנות - תיבנו דירות קטנות ; תיבנו דירות קטנות להשכרה כמו שיש בכל העולם . למה על חשבון משפרי הדיור - כי זו אוכלוסיה חלשה ונוח לכם לקבוע בשבילה . בושה של עיריה .
ע.מ | 25.09.19
57.
החלטה חכמה
פינוי בינוי נועד לשקם לא לאפשר אקזיט לבעלי היחידות על חשבון כל יתר תושבי העיר תוך פגיעה משמעותית באיכטצ חייהם. כאשר התמורות לבעלי הדירות יקוצצו ניתן יהיה להפחית משמעותית את כמות הדירות של היזם שניתנות לו תמורת הבניה והמטרים המיותרים למשוקמים כאילו.
דלית | 24.09.19
55.
החלטה מקוממת
ככל שהתמורה לדיירים הוותיקים תקטן, כך יגדל הרווח מהעסקה ליזם, עירייה שמתערבת באופן כה בוטה וחד צדדי לטובת היזמים, וסוגרת בפני הדיירים כל אפשרות של מיקוח והגדלת התמורה מעבר ל- 12 מ"ר עלובים, זו עירייה שלעניות דעתי מקבלת מהיזמים שוחד במיליונים רבים, ושבמדינה מתוקנת היו כבר מזמן שולחים את כל מקבלי ההחלטות ההזויות האלה להיחקר במשרדי יאחה [יחידה ארצית לחקירות הונאה]
אליהו | 24.09.19
54.
הקטנת התמורה לדיירים הוותיקים
ככל שהתמורה לדיירים הוותיקים תקטן, כך יגדל הרווח מהעסקה ליזם, עירייה שמתערבת באופן כה בוטה וחד צדדי לטובת היזמים, וסוגרת בפני הדיירים כל אפשרות של מיקוח והגדלת התמורה מעבר ל- 12 מ"ר עלובים, זו עירייה שלעניות דעתי מקבלת מהיזמים שוחד במיליונים רבים, ושבמדינה מתוקנת היו כבר מזמן שולחים את כל מקבלי ההחלטות ההזויות האלה להיחקר במשרדי יאחה [יחידה ארצית לחקירות הונאה]
אליהו | 24.09.19
49.
יתחלף חולדאי תתחלף המדיניות .
עריית תל אביב לוקחת מהשטח הפרטי של הדיירים אדמה ..ובתמורה לא רוצה לתת כלום. וגם מגינה על הקבלנים ... לא יקרה . לא אחתום על שום סידור לפינוי בינוי וכך גם שכני לא . יקצצו לתמורה לדיירים ,הדיירים לא יתמכו בפינוי בינוי. גם ככה העירייה מאםשרת לקבלנים החזירים יותר מידי תמורה .
יתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו.. | 24.09.19
46.
התחדשות עירונית
אני קורא לשר האוצר ולשר הפנים להוציא את היתרי הבניה מראשי הערים כי הם נגד פנוי בנוי ותמא 38 כי בוועדות המקומיות נמצאים חברי קואליציה שעושים את מדיניות ראש העיר וכל ראשי הערים מתנגדים לתמא 38 ופנוי בנוי ועושים קשיים וגם דורשים הפקעות מטורפות לצורכי צבור . צריך להפקיע מהפוליטיקאים את ההחלטה בקשר לתמא ופנוי בנוי ולהעביר את זה לוועדה המחוזית שאין לה עין צרה והיא דואגת לפרויקטים מצילי החיים כי הוועדות המקומיות לא מתחשבות בחיי אדם שיהרגו ברעידת אדמה או בירי של טילים שלבעלי הדירות אין צמד ואין מקלט
מני  | 24.09.19
44.
דוח העוני בתל אביב - העיר העשירה ביותר בארץ...
זו אכזריות לשמה כל הסיפור של המגורים בתל אביב, המחירים מטורפים זו לא מילה, והעירייה העשירה ביותר בארץ לא מסוגלת לסייע לתושבי העיר שרעבים ללחם ממש כך, ישראלים שנולדנו כאן ושירתנו בצהל...החיים לא ממש חייכו אלינו כלכלית, המדינה עם העירייה רק התאכזרו אלינו. משרד הרווחה - מיועד לרווחת העובדים הסוצאיליים...לא לנו נותרנו בלי כלום, עם קצבת הביטוח הלאומי והלוואות מטורפות - מזוויע ממש לחיות כך
ורד | 24.09.19
43.
תגובה ל-1
מדבריך אני למד שאתה מבין גדול. אבל ישנו שטח מוגדר, לדוגמא בלוק שכונתי סטנדרטי, עם הגבלת גובה הבניה, ותוספת חניה, היכן בדיוק תכניס עוד מטראז' לבניה? אני באמת שואל. ולגבי "השריף", שאתה במערב הפרוע צריך שריף... אחרת נדמה לערים המקיפות אותנו ומזוהות באותיות ב-ב, פ-ת, ר-ג, וכמובן החי -בר.
רוני ראט | 24.09.19
36.
עירית תל אביב תעשה הכל כדי לא להוסיף דירות לעיר
כדאי לפתוח עיניים, זהו עוד מהלך של עיריית תל אביב למנוע הוספת דירות מגורים בתל אביב . כל עוד הארנונה איננה מכסה את הוצאות העיריות ויוצרות מאזן גרעוני יאושרו בתל אביב המנוהלת כעסק כלכלי, רק פרוייקטים שיש בהם שטחי מסחר. במגורים בלבד יאושרו רק פרוייקטים באזורי ארנונה גבוהה במיוחד . מי שרוצה הוכחות יבדןק איזה פרוייקטים של פינןי בינוי אושרו בתל אביב בעשורים האחרונים ומה לעומת זאת נבנה בתנופה אדירה...
אזרח העיר | 24.09.19
21.
במגדלים דירות 300 - 400 וגם 600 מטר ויותר .
תבנו עוד מגדלים , בלי תכנון , בלי תשתיות תחבורה ראויה , בלי שטחים ירוקים ציבוריים , בלי עוד בתי ספר או חלילה גנים ומתנס"ים . תוספות ומתן היתרים לעשרות אלפי מ"ר משרדים שמכניסים מאות מיליונים לעירייה . זה בסדר . ואנחנו נסתפק בקופסאות . בלי כביש ראוי או מדרכה . בלי גינה ובריכה ציבורית , בלי מרכז ספורט . ותודה לעיריית ת"א וליושבים בה . לירוקים ונבחרי הציבור .
זה בסדר  | 24.09.19
9.
הזוי
הזוי לחלוטין. יושבים פקידים ומחליטים על מדיניות כלכלית שתהפוך לאבן נגף הפני יוזמות התחדשות עירונית. העוד שבהחלט יש מקום לקבוע תמהיל נכון של דירות, הזוי לחלוטין לשמר דירות קטנות ולמנוע תוספת שטחים מדירות בינוניות. לא יעמוד בכללי האיזון הכלכלי המצויים בלב כל פרויקט על קרקע בבעלות משותפת, והכלל הקובע שערך הדירה החלופית יחסית לערך כלל הדירות החלופיות חייב להיות שווה לערך הדירה הקיימת ביחס לערך כל הדירות הקיימות. הכללים החדשים יבטיחו היווצרות שכונות עוני!
נגלניסטה | 24.09.19
6.
מהלך גאוני ומרושע של מהנדס העיר וועדה מקומית לטובת כיסם של היזמים(5-6 מהגדולים בשוק)
הרסו את התמריץ לדיירים. מקבלים פירורים. והיזם נהנה לא רק מההפקר, אלא גם מהפריצות והתוכחה. לא יאומן. פשוט לא יאומן. יש חלקות שעליהם עומדים 3-6-9-12 מבנים ויש להם תוכניות הרחבה מכוח תוכניות זכויות בנייה שונות שפורסמו עם השנים ועדיין קיימות. מה שהעייריה עושה זה פגיעה בזכויות הדיירים, והיזמים עכשיו יחגגו על הספין המכוער הזה. אף אחד לא הרג את התמ"א ואת הפינוי בינוי, מה שעשתה העירייה זה להעשיר קבוצת יזמים(חברות נדל"ן)מצומצמת שיהנו מקטילת החברות הבינוניות שלא עוסקות בפינוי בינוי אלא בתמ"א בלבד. העיקר שיש עלה תאנה בדמות של מדיניות חברתית, על מי הם עובדים? תקן שמאי 21 מספק באנצ'-מארק לכדאיות כלכלית אבל לא מספק גבול עליון לרווחי היזם. מדיניות העייריה מתוחכמת סופר מוזרה, תקראו את המספרים והנתונים האמיתייים של דוחות כלכלים, יש פה מחדל ויד מכוונת!
המשפך נשפך היישר ל5-6 משפחות יזמיות | 24.09.19
4.
מדניות מוטעית
ראש עיריית ת״א שמכהן כבר 25 שנה חושב שהוא שריף וידוע שהוא מתנגד לפרויקטים של פנוי בנוי ותמא וז צרות עין של ראש העיר שבעלי הדירות מקבלים עד 25 מטר ולדעתי צריך להגדיר בחוק כמה מטרים צריכים בעלי הדירות לקבל בתמא 38 ובפנוי בנוי כי זה לא מעניינה של הרשת המקומית גם בת״א וגם בר״ג ששתיהן נגד התחדשות עירונית ולא צריכות להתערב זו צרות עין וקנאה של חולדאי שטוען שפנוי בנוי ותמא 38 עושים את בעלי הדירות עשירים . כמו כן אני דוחה בדתי חדי את מה שאמר אראל , כי בלי תוספת אין פרויקטים אנשים לא יסכימו לעבור
צביקה  | 24.09.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת