אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אישה מכרה במרמה דירה שלא שלה - וביהמ"ש ביטל את העסקה

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
פסיקה שנוגדת את החוק בכסות של "תם לב"
1. תקנת השוק נועדה כדי שהרישום בפנקס הזכויות יהיה שווה משו (כלומר רישום = זכות, ולא זכות לכאורה). 2. תקנת השוק חלה כשהקונה בודק מול המרשם, על פניו, עורך הדין ביצע בדיקות במרשם. 3. אין שום פסול בעסקאות תכופות, שכחתם שהבנקים מאחור? 4. אם בית המשפט נתן פסק דין לאחר שלא ווידא דברים, המדינה צריכה לשאת באחריות 5. לא ברור חלקם של הנאמנים שבמקרה גם ייצגו את המוכרת. 6. לא ברור האקטיביזם השיפוטי של השופט, פסיקתו נוגדת את תקנת השוק, היא מרוקנת אותה מתוכן. לדעתו של השופט אין מקום לעסקאות מהירות? מי קובע?
סריי | 07.10.19
53.
פסק דין מצויין וצודק.
כל הכבוד לשופט שלא חשש וניתח את תקנת השוק ובדקויות של הליקויים בתום הלב. צדק צדק תרדוף. איפה ההמשך של לפתוח תיק במשטרה לנוכלת? איך יכול להיות הסכם הממון מזוייף, איך יכול להיות שגם אם לא מזוייף ברגע שבוטל עדיין המשיכה בהליך המכירה, למה אין סנקציות נגד הרשות ולמה לא פעחה להסיר את שמה מהנסח טאבו. מגיע לה עונש.זו עבריינות לשמה.
רחלי | 07.10.19
45.
לא ברור מדוע השופט הסתבך בפרטים. טענת "תקנת השוק" מתקבלת כשקונים
מעסק מוכר, קבלן או בעל מקצוע (ולכן אין סיבה מיוחדת לחשוד שהמוכר סוחר במה שאינו שלו) ולא ממוכר פרטי. מי שקונה (לצורך העניין) מחרוזת יהלומים אצל צורף (או דירה אצל קבלן), מוגן ע"פ תקנת השוק אך אם יקנה מאדם פרטי - בכל מקרה אינו מוגן.
מישו | 06.10.19
33.
פארסה שלמה בחסות מערכת הצדק...
אף אדם סביר לא היה מנסה לגשת לבית משפט ולקבל פסק דין על סמך מסמך מזוייף בידיעה שאפשר לגלות את השקר בקלות על ידי איתור בעל הדירה שבוודאי לא ניסה להתחבא. אם האשה לקחה סיכון כזה שתתפס במרמה וזיוף חוזה כנראה שהיה לה על מי לסמוך במערכת המשפט שעביר את פסק הדין במהירות וללא קשיים. זה חשד לשחיתות ושוחד שזועק לשמיים, אלא אם מאמינים שהשופט וכל הפקידות הרלוונטית שאמורה לבדוק את הפרטים הבסיסיים האלה כולם מטומטמים שאינם מוצאים לנכון לאתר בעל נכס לפני הוצאת פסק דין שמאפשר לגזול את הנכס ממנו. האפשרות השניה לא פחות גרועה והיא שמערכת המשפט שאמונה על הגנת האזרחים מזלזלת בהם וברכושם ומאפשרת גזילת רכושם בהינף קולמוס של השופט. במקרה הטוב זו רשלנות פושעת, במקרה הרע שוחד ושחיתות. איפה המשטרה והפרקליטות? האשה וכל מי שהיה שותף להונאה וברור שהיו, צריכים להיות בכלא.
דני | 06.10.19
32.
פסק דין שגוי מיסודו
על פניו, פסק דין מוטעה מיסודו. אם השופט חיפש כיס עמוק, היה צריך להפנות את התובע לקבל את הפיצוי מהמדינה. אמהמה, היה שופט שאישר את המסמך המזויף... והיה טאבו שרשם אותו.. מה רוצים מהקונה - לא ברור..?! אם היה קונה במחיר נמוך משמעותית, ניחא, אבל לא כך הוא למיטב ההבנה. לא פעם ולא פעמיים נעשים רישומים תכופים, במיוחד בענייני ירושות ומוכרים מיד, אז מה ? מה בדיוק הקונה אמור לעשות ?? לעשות ועדת חקירה ? זה מה שקורה, כשיש שופט שלא מבין את הפרקטיקה ומחפש מצד אחד להגן על חבריו ומצד שני תרופות קסם.. הייתי מגיש ערעור לעליון. לא רואה פסק דין כזה שיעמוד. יש את תקנת השוק והפירוש שניתן לה - גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה !!
עו"ד חיפאי | 06.10.19
24.
12, לקרוא אתה יודע? "הנתבע עורך דין במקצועו העוסק בתחום האזרחי והמקרקעין"
אין שום ספק (סביר...) שהנתבע ידע טוב מאד שהוא נוטל חלק בעסקה מפוקפקת, וכאמור עצם עיניו (אם לא גרוע מזה). לגבי התובע, נראה שמרגע שנודע לו על הסכם הממון המזוייף הוא פעל מהר ככל שהיה יכול. אין פה סימני שאלה שדוקרים בלב. למען האמת כמעט שאין סימני שאלה משום סוג.
נו, באמת | 06.10.19
20.
לתבוע את האישה על הנזק הכלכלי
נשמע די הזוי - מה גם שזה נשמע שלקח מ 2012 עד עכשיו להגיע לפסק דין בנושא - סחבת רצינית. 350 אלף ש"ח שכר טרחה לעורך הדין? 30% מהסכום של העסקה? ואו... ולסיכום - אם מזהים את הפושעת, הדבר הצודק הוא לתבוע ממנה פיצויים על עוגמת נפש ונזק כלכלי. אח"כ היא יכולה ללכת לבן הזוג לשעבר ולתבוע ממנו מזונות או מה שלא יהיה.
יסמין | 06.10.19
10.
יש פה הרבה סימני שאלה שדוקרים בלב
הנתבע עו"ד. באיזה תחום? כי אם הוא למשל בתעבורה או משפחה, הרי שאין משמעות להשכלתו. עורכי הדין של בת הזוג. נראה שהם דחפו להשלמת עסקה מהירה כדי לקבל שכ"ט. האם אין להם אחריות (על אחת כמה וכמה שהכירו את ההסטוריה של הדירה עוד קודם) להזהיר את הרוכש? האם הם לא שותפים לדבר עבירה? לאור הקשר הישיר בין כספי הדירה לשכר הטרחה, האין זה ראוי שישיבו את הכספים? התובע. האם אין לו פה אשם תורם? תוך כמה זמן ידע על המכירה? על פניו די מהר... למה לא הוציא מיד צו עשה ואיסור דיספוזיציה על הנכס? מדינת ישראל. מסמך מזויף עבר אישור של שופט פלוס רישום בטאבו. האם הנתבע יכול לתבוע נזיקית את המדינה?
כדגכ | 06.10.19
2.
נראה לי שדווקא היותו של הקונה עו"ד בתחום המקרקעין עמד לו לרועץ
אדם מן הישוב שהיה מסתפק ברישום נסח טאבו שבו כתוב מפורשות שהדירה שייכת למוכרת לא היה נחשב כמי "שעצם את עיניו" אלא כמי שקנה בתום לב. אבל עורך הדין, דווקא משום שעשה פעולות חריגות כמו התניית 90% מן התשלום ברישום הדירה על שמו, כרה בור לעצמו והביא לביטול העיסקה.
לא עוד | 06.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת