אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"עבדתי 80 שעות בשבוע, ירדתי ל־40 קילו, כמעט מתתי"

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
חוויתי על בשרי את התופעה בחברת קריפטו
כשהתעשייה מאוד תחרותית, דרישות עסקיות פתאומיות הופכות לדרישות פיתוח כמעט בלתי אפשריות וזה מוביל לשעות עבודה מוגזמות. זה גורם לחרדות מאוד קשות ומשפיע על הזוגיות והופך את העובד לאדם עצבני וחסר סבלנות. כמעט התפטרתי. לא מומלץ בכלל.
נקמוטו | 13.10.19
53.
כשהמשכורות עלובות ולא בהייטק
ברוב המקצועות המשכורות בכי רע, ועדיין ישנם הרבה מאוד שעובדים סביב החמשת אלפים בחודש במשרה מלאה. זה מזעזע - גם כשעובדים קשה עדין נשארים עניים. אין חוקים להגביל את שעות העבודה, השכר לא מספיק למחייה אנושית...ואתם מדברים על הייטק והמשכורות שלהם. מה יעשו אלה שבאים הביתה עם משכורות עלובות שגם צריכים לשלם שכר דירה...דוח העוני כבר מזמן כאן והולך ומתרחב. ואף אחד לא שם עלינו.
ורד | 11.10.19
51.
הבעיה היא לא ההיטק הבעיה היא מנהלים מסויימים חולי שליטה
הבעיה היא לא הלחץ ועומס העבודה יש מנהלים/ות עם אובססית שליטה שמדרדרים את העובדים שלהם בכח להתמוטטות. לא כי יש לחץ אמיתי - כי הם צרכים משהוא לרדות בו. "אני רוצה את זה מוכן עד הערב" "אתה עובד ממש איטי" "מה קורה עם המשימה?"(כל 15 דקות) עבדתי בחברה בשמחה רבה הגיעה מנהל חדש וכמעט התמוטטתי נפשית , העבודה היתה אותה עבודה הלחץ מבן אדם חולה שליטה - היה מטורף מנהלים בכירים צרכים לשים לב לתופעה -לאתר אותה ולמגר אותה. עובד ששומע משפטים בסגנון - צריך לבדוק האם הלחץ עניני או שהוא נפל קורבן לסיפוק צורך נפשי של משהוא
עובד הייטק | 11.10.19
46.
אוטוהיטק
המניע אצל חלק גדול המתכנתים הטובים הוא לא המשכורת אלה האתגר והיצירה זה משהו שהם היו עושים גם בשעות הפנאי כי זה מה שהם אוהבים וזה גם גורם להם להיכנס לטירוף הזה של השעות, פעם נתקעתי (מודה באשמה) בפרויקט שתחום האחריות לא היה סגור וכך זמן הגמר שלו לא חושב נכון, עד אז חשבתי שאין דבר שאם יותר מאמץ אני והצוות שלי לא יצליח לעמוד בזמן, (ישנתי איזה 4 שעות בלילה במשך שבועות כולל שבת) ועם לחץ קשה ביותר בעיות קשות מאד נשמע מטורף לקח לי איזה חצי שנה להתאושש היו לי בעיות בעפעפיים וחוץ מזה היה חריגה בזמנים שגרמה נזק, הפרויקט יצא מצוין אבל חטפתי מכל הכיוונים וכתודה על מאמצי העל שאני וחברי הינו תקועים עם הפנים בתוך המסך אחרים היו עסוקים מהתנערות מאחריות , כך שבסוף יצאתי בשן ועין מזה תרתי משמע, אבל לומדים את הלקח בסוף, כמובן לא כל מתכנת יש לו את האופציה לשלוט במרכיב הזמן הזה , אני בהחלט יכול להבין מתכנת שיוצר את העולמות הוירטואלים האלו ושוקע לגמרה ביצירה הזאת אבל צריך תמיד לשמור על האיזון הנכון ולהיות זהיר לא להיקלע לתוך מערבולת של אובדן זמן,
תכנת | 10.10.19
42.
זה קיים בעוד הרבה תחומים בהייטק
גורמים לעובדים לעבוד הרבה שעות נוספות, והכל בלחץ להספיק משימות בלוחות זמנים מלאכותיים שנועדו לנצל את העובדים כמה שיותר, ולמקסם את רווחי המנהלים ובעלי החברות. התוצאה היא פגיעה באיכות החיים במקרה הקל, והתפתחות בעיות בריאותיות עם תסמינים של חרדות ועוד. הפיתרון הוא: לחוקק חוקים חזקים שיגנו על העובדים. ובתור התחלה לאסור שעות נוספות. גם לא מה שמכונה "העסקה גלובלית"...
אלעד | 10.10.19
41.
80 שעות זה כלום כמלצר עבדתי כ־110 שעות בשבוע
16 שעות עבודה כל יום, 7 ימים בשבוע. פעם ב 5-6 שבועות לוקחים יומיים-שלוש חופש. מכיר לא מעט שעושים ועשו זאת תקופה ארוכה. זה דופק לך את הבריאות, חיי חברה ומשפחה אך יש הרבה כאלה שאין להם כל כך ברירה, צעירים חסרי רשת ביטחון מינימלית כמו הורים, חרדים לשעבר, עולים בודדים, חבר'ה ערבים נשואים עם ילדים שעובדים רחוק מהבית בצפון שטוחנים שעות בעבודה ואז חוזרים כל מספר שבועות לבית לכמה ימים חופש מרוכזים. עד לפני מספר שנים זה היה מאוד קל, הייתה העלמת עין מצד משרד העבודה וחוסר פיקוח על מספר שעות מרבי במקום התעסוקה. היום צריך לעבוד ביותר ממקום תעסוקה יחיד כדי להגיע למספר שעות כזה אך עדיין אפשרי, במיוחד אם עובדים שחור.
עובד מלונאות לשעבר | 10.10.19
37.
its a personal choice
I find it hard to believe that a company would ask you to work more than you need to, under very extra ordinary circumstances in any tech company you'd be asked once in a while to work overtime or put some extra hours. but it is never a requirement. people do it because they are workoholics not because the employer demands it... and then they come and blame their employer for the situation they are in, when in fact, it is them themselves who chose to be in that situation....
adel | 10.10.19
30.
כל המתחכמים שרושמים שכל עצמאי עובד ככה אז
1. עובד שכיר לא עצמאי ולכן בחר לעבוד ולחיות חיי נוחות יותר וגם הפרנסה שונה בהרבה מהמקרים. 2. לא זכור לי שאיזה בוס אמר לי הרווחתי הרבה החודש ומש בא לי להתחלק איתך. 3. זה עניין של בחירה להיות עצמאי ולהשתעבד לעבודה ולכסף ואנשים שונים בהעדפות שלהם. 4. אל תצפו שעובד יתן את התפוקה כמו הבוס, פשוט הבוס יכול לשכור מישהו שיגבה אותו או להכניס שותף שיתחלק איתו בשעות במקרה של חנות או שיכול לסמוך עליך שתשגיח לו על החנות בזמן שהוא ברודוס או באילת או סתם סידורים. אותך לעומת זאת ירגלו לעבוד סביב השעון ובסוף שתרצה מעט אוויר יבעטו בך ללשכה. מוסר השכל אל תהיו תמימים- תחשבו שתעבדו בכל הכוח כמה שנים תביאו את המכה או שתראו מי אתם בשנים הראשונות בכדי להתברג ואז תחיו חיי נוחות. זה בול שיט, אתם רק מרגילים את המעסיק שעובדים הם שוק של עבדים. תלחמו שתקבלו את הזכויות שלכם, תדאגו שאתם באיזון עם הבית, שיש לכם אפשרות להיות עם המשפחה שלכם ולקחת חלק פעיל בגידול הילדים. ברגע שלמעסיקים לא יהיו אופציות הם פשוט ישחררו את השעות והדרישות המטורפות האלו.
ירין | 10.10.19
29.
ההבדל בין עובד זמן לעובד תוצאות
כל הכתבות והסיקור בתקשורת הוא מנקודת מבטם של שכירים שעובדים ומקבלים כסף לפי שעה. הם אוהבים לבכות ולהתלונן שאוי אוי אוי עבדו שעות נוספות ומגיע להם יותר כסף, אבל אף פעם לא תשמעו מהם תלונות על מריחת זמן או אפקטיביות אפסית לאורך יום העבודה. הגעה מאוחרת (הבכיין הראשי בכתבה מספר שהיה מגיע בעשר לעבודה, לא תשמעו על ארוחות צהריים אינסופיות ועל שעתיים מנומנמות בין שתיים לארבע בהן העובד מקבל כסף כרגיל למרות שהוא לא מפיק שום דבר. בעולם האמיתי, זה שמחוץ לשכירי זמן וועדי עובדים ועיתונאים מקטרים, שם משלמים על תוצר ותוצאה. מתכנת טוב יקבל את הגמול המגיע לו גם אם פתר את הבעיה בחצי שעה ולא ב30 שעות של בטלן רגיל. שלא לדבר על מתכנת מוכשר שהתוכנה שלו עובדת בלי באגים גם אם הוא לא יושב מול המסך ומקליד ברצף
ישראלי1 | 10.10.19
27.
מיהו "עבד" ?
עבד הוא זה שהאקדח של משעבדו מכוון לרקתו. אין לו כל בחירה (חוץ מלהרצח). גיבור הכתבה איננו עבד. הוא בחר להיות היכן שהיה. האחריות על החלטתו היא 100% שלו. בכל רגע נתון הוא יכול להתפטר. או סתם לסיים את עבודתו אחרי 8 שעות. הדבקת התווית "עבד" לבחירה חופשית, אפילו הבחירה מוטעית, ונושאת תוצאות קשות, מסוכנת. היא משחיתה את התודעה של הקוראים. משתמע ממנה שהמבחן לעבדות איננו כפיה מול בחירה חופשית, אלא התוצאה.
אדם חופשי | 10.10.19
26.
ניסיון הקשר בין גיימרגייט לטראמפ זה תאוריית קונספירציה מגוחכת
זה אמיתי בדיוק כמו פיצה-גייט, כדור הארץ שטוח, ו-לא נחתנו על הירח. טראמפ נבחר בעיקר ע"י המעמד שנשחק והתחיל להישכח בארה"ב. הסיכוי שמישהו שחי מחוץ לארה"ב יבין את זה לא ממש גבוה. לאומת זאת גיימרגייט היה בעיקר הטרלה ע"י אנשים שאין להם חיים, בין אם הם חיים במרתף של אמא, או כאלו שבזבזו את החיים שלהם והיום מחפשים משמעות.
אחד | 10.10.19
20.
עד שהספקתם לערוך את הכתבה
בליזראד הכניסה את עצמה לסופה עצומה.... המון גיימרים דורשים לבטל את המנויים שלהם (החברה כבר חסמה את אפשרות הביטול) עקב באן שדפקו לגיימר מהונג קונג "שהעז" לפרסם את דעתו הפוליטית (שנוגדת את התפיסה של הממשל הסיני). המניה צנחה כבר מעל 3%,כולל שעות אחרי הסגירה בארה"ב... צפויה התרסקות עם פתיחת המסחר. בכלל... בהנוג קונג מתרחשת מלחמת שחרור אימתנית... ואף מילה לא נאמרת אצלנו, וחבל.
גדכ | 10.10.19
8.
ואולי זו הסיבה האמיתית לגילנות ב(חלק) ממקומות עבודה
מתכנת בן 25 יהיה מוכן לעבוד בצורה כזו, באותה מידה שמגייסים בני 18 לקרבי. בגיל 40 אחרי שמבינים שחצי מהחיים (או יותר) עברו, יש חשיבות למשפחה, והבריאות כבר לא באה בחינם. state of mind שכזה של לטחון שעות כבר לא עובד.
הייטקיסט מתבגר | 10.10.19
6.
אולי המעסיק דוחק בך לעבוד המון אבל זו עדיין החלטה שלך
בארץ זה אפילו לא אפשרי להעסיק אנשים תנאים המתוארים בכתבה אסור יותר מ 12 שעות ביום וחייבים יום מנוחה בשבוע) ובכל מקרה - מי שעובד ככה זה מבחירה, זו לא עבדות. למה? כי למהנדס תוכנה תמיד יש אפשרויות אחרות - יש עבודה בתחום בשעות סבירות ובמשכורות נאות, אפילו למהנדסים הממוצעים או פחות.
אורי | 10.10.19
1.
עיוות
אדם שעובד בכפיה כמו מה שקורה בסין הקומוניסטית ניתן להשוואה לעבד (וממש לא מפתיע שהסוציאליזם שאמור בתיאוריה לדאוג לטובת העובדים הוא הגורם החמור ביותר לניצול עובדים כיום). אדם שעובד בצורה קיצונית מבחירתו החופשית הוא אולי וורקוהוליק או אידיוט או פראייר אבל הוא ממש לא עבד. זו בחירה לגיטימית וגם הניצול מצד המעסיקים של אלה שבוחרים לחיות כך הוא מאד לגיטימי.
: | 10.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת