אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חוקרים באוניברסיטת ניו יורק: אדי סיגריות אלקטרוניות גורמים לסרטן ריאות בעכברים

68 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
Fake news
כמה שילמו לכלכליסט לפרסם את השקר הזה?מתי אצר או עיתון כל שהוא יפרסמו כתבה אמיתית?הכתבה כולה שקר אחד גדול,מתי יפרסמו סטיסטיקה אמיתית כמה אנשים מתים מסיגריות, וכמה אנשים מתים מאיוד נוזלים תקינים? אז שאתם מפרסמים כתבה כזאת תפרסמו את הנתונים האמיתיים ולא איזה כתבה ממומנת.
מאייד בסבבה | 10.10.19
67.
אני חושב שמי שמעשן כל דבר הוא לא אדם חכם, אבל...
אין שום סיבה לעשן שום דבר. לא חבל לפתח תלות על חומר? (וכן, אני חושב אותו דבר על כל מי שהחליט להתמכר לקפה) אבל המחקר פה בעייתי - העכברים (נגיד שכשעושיים ניסויים על בע"ח ההשפעה עליהם דומה כמו ההשפעה על בני-אדם, למרות שזה ממש לא נכון), ששוקלים כ-20 גרם, נשמו במשך שנה פי 3-6 מכמות העשן שמשתמשים אנושיים, ששוקלים כ-80,000 גרם. זאת אומרת שביחס למשקל שלהם, הם נחשפו לעשן פי 120,000-240,000. חבל שלא עשו קבוצת ביקורת בו נחשפו העכברים לכמות מטורפת כזו לעשן ממיץ תפוחים. אני מניח שהיו רואים תוצאות דומות...
אחד | 10.10.19
65.
ניקוטין וסרטן ריאות
גם בסיגריה רגילה הניקוטין לא גורם לסרטן, אלא תוצרי הבעירה. הניקוטין הוא החומר הממכר. האינטרס לאסור סיגריה חשמלית הוא כלכלי בלבד. על טבק המדינה מרויחה הרבה כסף במיסוי, ועל הנוזל המתאייד נאדא. ניקוטין הוא חומר רפואי, שנמצא בתרופות, אבל גם כחומר תעשייתי, כמו בכדיי לרכך גומי. מקרי המוות בארהײב הן תוצאה של שימוש בחומרים מורעלים. באירופה השימוש בנוזלים מתאיידים הוא מאוד רסטרקטיבי, ועל יותר מעשרה מליון משתמשים קבועים, אין אף מקרה דומה.
נבי הזאם | 08.10.19
60.
24 ו-25 ישר רצים לחפש פגמים במחקר שלא מוצא חן בעיניהם
הייתם תוהים מי מימן את זה גם אם המחקר היה אומר שאדי הסיגריות אינם שונים מאדי מים? ובכלל, לפני שאתם טוענים טענות בטוקבקים, בדקתם מי מימן את זה? אתם יודעים על קשר כלשהו לחברות הטבק? אולי... וואו, הנה רעיון מדהים... עשו את המחקר אנשים שחשובה להם הבריאות? או סתם אנשים שחשוב להם לפרסם מאמרים בזמן בשביל שהקריירה המדעית שלהם תתקדם? 23 - העובדה שבני אנוש עדיין מתחילים לעשן מהווה תעודת עניות לאנושות.
מרימה גבה | 09.10.19
57.
אוקיי , נמצאה האבידה: מדובר בצוות חוקרים מפוקפק ועיתונאים חסרי אחריות .. עוד פרטים-
Cancer Research UK ואחרים מצאו שמדובר במחקרים מטעים, של אותה קבוצת חוקרים: "vaping might cause cancer claim is wildly misleading" הגוף שבודק דיווחים מדעיים בתקשורת, Science Media Centre, יצא בהצהרות עוד יותר חריפות נגד קבוצת החוקרים הזו. בשני המקרים חוקרים ורופאים פירטו טכנית מדוע המחקר שגוי -- וכיצד הסתירו מידע בסיכום שהוציאו לעיתונות. המחקר לא קושר (ובדאי לא באופן מוחלט) בין שאיפת אדי ניקוטין לבין סרטן. חברות הסיגריות לא מממנות את המחקרים האלה, אלא המכון הלאומי לבריאות בארהב (פדרלי ממשלתי). שירות הבריאות הממלכתי באנגליה (NHS) עדיין ממליץ על אידוי כאלטרנטיבה לעישון, חלק מהפירסומים הרישמיים המעודדים אמצעי-גמילה.
חוקר | 08.10.19
56.
אם אין סרטן באידוי ללא ניקוטין , אז סימן שהכל ניקוטין , מסטיקים מדבקות עדיין מוכרים בבית מרקחת? ;)
משהו כאן לא מסתדר עובדתית. צריך לראות כמה ניקוטין דחפו לעכברים המסכנים האלה ואיך זה עומד ביחס לעישון סיגריות (יש הבדל בין עשן לאדים). בחלק מהמחקרים הראו שהנתונים והתנאים חסרי פרופורציות. לדוגמא הפגיזו תאי-ריאה (תרבית) באדי סיגריה אלקטרונית והם פיתחו סימני דלקת לאחר שבוע -- מאוד מדאיג! -- שכחו לציין שתאי-ריאה שהופגזו בעשן סיגריות מתו תוך כמה שעות. :) בנוסף לא ברור למה אנחנו רוצים להוציא את זה מחוץ לחוק אבל סיגריות -- שבודאות גורמים למוות ללא שום ספק -- משאירים. ומריחואנה, שבוודאות לא גורמת למוות, אינה חוקית. אני לא סובל "גראס" אפילו לא את הריח ובטח לא את המצב המנטלי; אני לא מחבב ליגליזציה; ואני לא מעשן; אבל מה לעשות חייב לציין שבודאות יש כאן 0.0% הגיון.. אף אחד לא מרוויח מזה במיוחד אלא זה נובע מעמדות מיושנות ופופוליסטיות של רושם שגוי בציבור, צבירת הון פוליטי באמצעות הפחדה, חוקרים לא הגונים, וכותרות סנסציונליות בעיתון... כ"א מרוויח קצת. בכל מקרה זה לא מבוסס על עובדות ועל Harm Reduction.
חוקר | 08.10.19
49.
ואיך המחקר מסתדר עם המציאות? מיליוני אנשים שמאדים 10+ שנים ובריאים ואין להם שום מחלה?
ניסוי עלאק מה קבוצת הביקורת? כמה עשן נתנו להם ובאיזה תדירות? איך אוורור בכלוב? איזה חומר היה בעשן שנתנו לעכברים - יש מאות יצרנים וחומרים שונים במוצרי סיגריה אלקטרונית ודומים. וגם, פרט חשוב... מה האנשים שחלו עישנו ומה אלה שלא חלו מעשנים ?
חוקר | 08.10.19
48.
מהמחקר עצמו: מהעכברים שנחשפו לאדי סיגריה אלקטרונית ללא ניקוטין - 0% פיתחו סרטן.
הנ"ל ללא ניקוטין. עם ניקוטין? 22.5% פיתחו סרטן. משמע שאין קשר לאידוי אלא לניקוטין. כנראה שיותר חשוב ליצור בהלה, למשוך צפיות ולעשות יותר כסף. כותרת יותר הולמת הייתה "ניקוטין גורם לסרטן ריאות בעכברים".
דניאל | 08.10.19
42.
כתוב לכם מי מימן - NIH
מכונים לאומיים לבריאות בארצות הברית, המעניקים מלגות מחקר לחוקרים בכל תחומי הבריאות. אתם לא יכולים להשתמש בתיאוריות קונספירציה כדי להתעלם מהתוצאות כי הן לא נוחות לכם. השאלה היחידה פה היא למה מישהו פה מופתע בכלל - ניקוטין ידוע עשרות שנים כקרצינוגן. למה שהתוצאה תהיה שונה באידוי מאשר בלעיסת טבק או עישון סיגריות בערה?
ענת | 09.10.19
41.
אני אומר...
.. לכל המעשנים למינהם, אלקטרוניות או אמיתיות, תפסיקו להתבכיין ולנסות למצוא תרוצים למה המחקרים האלה זה שקר, ותמשיכו לעשן. אבל יש לי בקשה אחת, כשתגיעו אליי בגיל 50, זוחלים על 4 ומתחננים כמו ילדות קטנות שנמצא לכם מרפא, תעשו את זה כמו גברים. נמאס לי לראות אתכם מייללים כמו ילדים על הכאבים והסבל, פשוט תתמודדו עם התוצאות של המעשים שלכם כמו גברים. נפגש עוד 25 שנה, ותזכרו את הבקשה שלי.
קרדיולוג | 09.10.19
33.
ניקוטין איננו חומר מסרטן.... למיטב ידעתי
אז אם אדי סיגריות אלקטרוניות גורמים לסרטן ריאות בעכברים... מה שיכל לסרטן זה החומרי טעם וריח או הסיגריה עצמה . אבל משהו מסריח במחקר הזה, לא יכל להיות שרק עכשיו גילו את זה.... סיגריות אלקטרוניות קימות בשוק כבר 15 שנים... מחקר כזה פשוט. - לא הגיוני.
אלון | 09.10.19
27.
כל סיגריה מסרטנת את כל מי שעומד סביב המעשן
ההבדל בין זה שמעשן לבין זה שעומד ליד המעשן - זה רק הפוזה של המעשן. זה אותם רעלים שנכנסים לריאות של כל אחד מהם. העישון הפסיבי לא סתם נקרא היום "עישון כפוי" זה בדיוק כאילו הלא מעשן - מעשן, רק שהוא לא עושה את זה אקטיבי. הלא מעשן פשוט פראייר.
א | 08.10.19
12.
שמישהו יודיע את זה לליצמן ולפרופסור איתמר גרוטו! דחוף!
כן למרות שזה מאוד יבאס ועלול להשפיע על הסיכומים שלהם לכאורה עם חברות הטבק שמשווקות סיגריות אלקטרוניות (שמענו על הפגישות הללו בתחקיר שבוצע עם מצלמה נסתרת) האמונים על בריאות הציבור צריכים לצאת ולהשמיד את כל השוק הזה
מרדכי | 08.10.19
6.
מחקר בעייתי - למרות שהתוצאות לא מפתיעות אותי
אחרי שהיה מחקר שהוכיח שלעיסת טבק (לא עישון - יש כאלה שפשוט מכניסים גוש לפה ולועסים) - גם יכולה לגרום לסרטן, אני לא רואה סיבה ששאיפת אדים של זה תהיה בטוחה יותר מהצורות האחרות. כשיש רעל בצמח, עדיף להתרחק ממנו - בכל הצורות שלו. סיגריות אלקטרוניות לא צריכות להימכר בחנויות - רק בבתי מרקחת עם מרשם רופא שאליו הלכתם כדי להיגמל מסיגריות רגילות (שגרועות יותר מאלה, אין שום ספק בנידון).
יסמין | 08.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת