אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך קונים לפטופ-סטודנטים מושלם בלי לשרוף את הכיס

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
לכל אחד מתאים משהו אחר
כדי להריץ אופיס ופיירפוקס מספיק כל מחשב ב-1000 ש"ח. אם מתקלקל זורקים וקונים חדש. למי שרוצה מחשב שישרוד את האפוקליפסה - לנובו סדרה T או דל Latitude. מחשב קל מהיר ויקר - לנובו קרבון. מק טוב למי שמוכנים להתמודד עם חוסר תאימות. אובונטו לחובבי עשה זאת בעצמך. 14 אינץ' הוא הגודל האופטימלי מבחינת נוחיות ושימושיות. סוללה שמחזיקה יום שלם שווה כל שקל. מינימום דרישות נכון להיום חלונות 10 - 8 ג"ב זיכרון - 256 ג"ב איכסון, i3 .
מריו השרברב | 15.10.19
37.
אז אחרי קריאת רוב התגובות כאן
אומר רק דבר אחד - ל 99 אחוז מהסטודנטים, מספיק לקנות מחשב "ממוחזר". מחשב שעבר שיפוץ, שהותקן בו דיסק קשיח חדש, ועלותו כחצי מעלותו של מחשב חדש. מחשב I5 עם 8 גיגה זיכרון, וSSD של 256 גיגה, בעלות של כ 1500 ש"ח, עם אחריות של שנתיים. חפשו כמעת בכל אחד מאתרי המכירות באינטרנט. (מניסיון עם כמה כאלו - פשוט אין שום סיבה לקנות חדש)
המגיב | 15.10.19
34.
לא כלכך נכון...
אל תנפנף ב ״13 שנות ניסיון״ שלך. נראה שהן לא ממש שוות משהו בכלל. לכל חברה יש את היתרונות והחסרונות שלה, נכון שלא שכדאי לקנות את כל הסינים כמו שיומי או וואווי, ולא להיתפס כל מחשבים רק בגלל גימיקים שלא שווים כלום, אבל חברה זה ממש לא צריך להיות פקטור כזה גדול כל עוד יודעים לאן ללכת. מה שכן, אתה צודק לגבי האחסון והזיכרון. וגם אפל באמת איכותיים ואמינים, ובהחלט שווים את המחיר למי שיש ושרוצה, אפילו שאני אישית בתור אייפוניסט פחות אוהב את המחשבים שלהם כי אני רגיל לווינדוס
ל 4 | 14.10.19
31.
לסטודנטים מומלץ לקנות כרומבוק. פרטים בפנים
מחשבי כרומבוק פועלים און ליין, היות ובכול מקום בקמפוס יש כיסוי וויפיי ואיפה שלא, פשוט הופכים את הטלפון לנתב וגולשים דרך חבילת הגלישה מהטלפון. מפרט חזק זה נחמד על הנייר אבל כרומבוק הוא מערכת הפעלה זולה ולכן גם מחשב זול יחסית של פחות מ 1000 שקל יעשה את העבודה, היום רוב האפליקציות קיימות בגרסת כרום, או בווב, אפילו אופיס 365 אפשר לעבוד דרך פורטל אופיס באון ליין, ואפילו בחינם, ככה שמיותר להשקיע במותגים מפונפנים פשוט כי סטודנט ממוצע לא צריך את זה.
גידי | 14.10.19
30.
מחשבים ניידים
לכל יצרן יש מטה חברה שנמצא במדינת האם שלו. יצרנים שהמטה שלהם נמצא במדינות עולם שלישי הם כפופים לממשל ואין פיקוח. בשנים האחרונות חלק מהיצרנים האלה שתלו שבבים בתהליך היצור של המחשבים האלה ששידרו דרך האינטרנט את כל הפעולות והקלדות שאנשים עושים במחשב וכך ביצעו פריצות המוניות נגד אזרחים פרטיים וגופים ציבוריים של מדינות. אין פה צדיקים אבל אני סומך יותר על יצרן שהמטה שלו נמצא במדינה מערבית. יש רק 3 כאלה: DELL , HP , TOSHIBA מטה טושיבה נמצא באירופה ועובד עם מדינת יפן והוא בעייתי מבחינת תנאי אחריות, תיקונים וחלקי חילוף. נשארו היצרנים האמריקאיים: DELL , HP. DELL - אני ממליץ על סדרת Latitude בגודל 12.5 אינץ'. HP - אני ממליץ על סדרת ProBook 430 בגודל 13.3 אינץ'. DELL יקרים יותר, איכותיים ביצור החומרה והפלסטיק, לא משקיעים בעדכון דרייברים באתר. HP זולים יותר, איכותיים ביצור חומרה אך לא בפלסטיק, משקיעים בעדכון דרייברים באתר.
מומחה | 14.10.19
28.
ממש תלוי איזה תואר...
לי בתואר עם הרבה שיעורים של תוכן עיוני היה נוח עם לפטופ שהקלדתי עליו סיכומים. הייתי צריך וורד וזהו! ( אופיס 365 חינם לסטודנטים אגב... ) בקורסים של מתמטיקה, כימיה ופיזיקה - לי ולהרבה תלמידים יותר נוח עם מחברת כי כותבים הרבה צורות שמסובך לעשות במחשב. לגבי הטיפים - קנו פשוט מחשב שיש לו זמן סוללה סביר _ בהרבה כיתות יש מטענים אז לדעתי שעתיים או שלוש גיבוי זה מספיק. ) , מסך לא קריטי מדי, מקלדת צריכה להיות ונחה להקלדה אינ ממליץ על מקלדת בגודל מלא שיש במחשבים של 15 או 16 אינץ' . אפשר גם טאבלט או מחשב עם עט לכתיבה ואז זה כמו מחברת רק עם אינסוף עמודים... לא ניסיתי אבל ממה שראיתי על תלמידים אחרים הם נהנו מזה בטירוף. אה ויש שיעורים שבהם לא צריך לכתוב אז תיקחו אוויר! :)
ששר, סטודנט לביולוגיה | 14.10.19
27.
ל 18
סדרת 4800 יצאה לפני 5-6 שנים בערך. אתה קנית מחשב משומש. אל תשווה מחיר של משומש לחדש. קניתי את אותו מחשב כמו שלך (גם אותו מפרט, אבל שידרגתי למעבד 4900, SSD 500 GB וכרטיס קוואדרו 2100M) לפני שלוש שנים, כשעוד היה אפשר לקנות חדש. המחיר (הכי זול בקנדה) היה 1450 דולר קנדי (שזה כמעט 4400 ש"ח אחרי מס). מחשב משומש עם המפרט המינימלי המוצג בכתבה, יעלה גג 700 ש"ח באיביי.
שחר | 14.10.19
26.
אין צורך במעבדי ה-i למיניהם. בזבוז של כסף
רוב הסטודנטים אינם זקוקים למעבדים הללו ונכון שמגיב 8 חושב ש-i5 נשמע יותר טוב מ-i3 (תודו שאם כבר אז i7 נשמע אפילו יותר טוב מ-i5...). אם רק תקראו ותבינו את ההבדלים בין מעבדי הפנטיום (המצוינים) למעבדי ה-i יכול להיות שתחסכו לא מעט כסף שתוכלו להשקיע בזיכרון נוסף/כרטיס גרפי/דיסק ssd גדול יותר. אז נכון שמותג או מעבד "חזק" יותר זה יותר מגניב אבל חבל על הכסף. צרכנות נבונה זה משהו שדווקא לא תלמדו באוניברסיטה אבל אולי תוכלו ליישם שם.
אין מושלם | 14.10.19
19.
הטיפ הכי הכי חשוב. ועוד אחד די משמעותי.
הטיפ החשוב באמת - אף פעם לא לפתוח מחשב נייד בזמן ההרצאות. זה אולי עושה רושם על מישהו (עדיין??) אבל זה פוגע משמעותית בלמידה שלכם. נבדק והוכח בעשרות מחקרים בכל רחבי העולם. וזה נכון לכל תחומי הלימוד. טיפ משמעותי נוסף - קנו כרומבוק. בהגדרה כל דבר שלא מריץ ווינדוס תמיד עדיף על כל מוצר שכן מריץ ווינדוס. מה שמשאיר אתכם עם טאבלטים מקבוקים לינוקסים או כרומבוקים. טאבלטים הם לא פיתרון סביר ללימודים. נחמד מאד לקריאה כמכשיר נוסף אבל לא כמכשיר יחיד. לינוקס הוא נהדר אבל לא למי שאין לו מושג וקורא כתבות כאלה. אז אם יש לכם המון כסף פנוי ואין לכם שום דבר יותר טוב לעשות איתו - קנו מק. ואם אתם רוצים 99.999% מהפונקצונליות של לפטופ תמורת רבע מחיר מלפטופ ועשירית ממק - קנו כרומבוק. הרבה יותר פשוט והרבה יותר קצר מכתבה אבל לי לא משלמים לפי מכסת מילים. סורי נוצ
הזןשם | 14.10.19
18.
הנה מפרט מומלץ שאסור לרדת ממנו
רזולוציה: 1920x1080 - לא פחות. זכרון: 8GB. לא לקנות לפטופים עם 4GB. הם לא זזים. מסך: 13.3 או 14 אינץ. מתורגם למשקל של 1.5 ק"ג. אל תעזו לקחת משהו כבד יותר! אכסון: SSD בלבד (לא לקנות HDD) בנפח 256GB. שוב, לא פחות. אחריות: 3 שנים, איסוף והחזרה מבית הלקוח. תתנו לעצמכם שקט, זה שווה את זה. אנחנו ב-2020, אל תקנו משהו שהוא לא מהמפרט הזה (אלא אם כן לא אכפת לכם לזרוק אותו לפח אחרי שנה). כל דבר אחר (כרטיס מסך, מקלדת מוארת וכו') הוא שדרוג לבחירתכם.
יענקלה לאן | 14.10.19
13.
ל 3 אין לך מושג. מה זה ניסיון של 13 שנה??
אתה חושב שהעולם נשאר על כנו מאז? מאז שסטיב ג'ובס נפטר, המקבוקים מאוד שבירים ומתקלקלים בקלות ומאוד יקר לתקן אותם. אם זה לא מספיק אין להם גם איוורור כמו שצריך אז הם מתחממים מאוד והמעבד תמיד נאלץ להנמיך מהירות, שלא לדבר על מערכת ההפעלה הסגורה, החוסר בפורטים, המקלדת שמתקלקלת מאבק! ועוד. לנובו "הסינית" בינתיים מייצרת מחשבים עמידים, קלים, מהירים ביותר ויעילים.
thiccpad | 14.10.19
12.
הרוב נכון,אבל אףנות לא מחזיקה תצוגה היום
זו נובע בעיקר משיטת העבודה מול היבואנים, כאשר ההזמנה מתבצעת מהחנות (או באתרנות) ונשלחת ישר מהיבואן. לכן- הדרך הכי טובה (ואולי יחידה) לגעת במחשב מסויים היא ללכת לספריית האוניברסיטה הקרובה לביתכם לכמה שעות, לומר לאנשים שאתם מתלבטים על מחשב ולבקש מהם לנסות לשחק כמה דקות במחשב שלהם.
g | 14.10.19
9.
טיפים מסטודנט שנה ד להנדסת מכונות
1. כמעט אף אחד לא מביא את הלפטופ לכתה, סביר להניח שתסחבו אותו רק אם תרצו ללמוד בספרייה או משהו כזה. 2. אין צורך במחשב מטורף. 98% מהזמן מה שהמחשב הולך לעשות זה להציג קבצי PDF ולגלוש באינטרנט. מבחינת תוכנות גרפיות אמנם יש שימוש אבל גם הכרטיס המסך שמשולב במעבד סוחב יפה מאוד כל עוד לא מגזימים, ואם כבר מגזימים - לזה יש מחשבים באוניברסיטה עם כרטיסי מסך ייעודיים לכך (וזה הולך לקרות בערך פעמיים בתואר... אז חבל על הכסף). 3. לבדוק פיזית את המחשב לפני שקונים - חובה שהמקלדת תהיה נוחה אחרת זה סיוט. 4. לחובבי התפוחים - יש תוכנות שמשתמשים בהם בתואר שלא עובדים על מק, וזה יכול להיות מעצבן אז תחסכו לעצמכם כאב ראש ותקנו PC.
משה | 14.10.19
8.
המלצות: אחריות 3 שנים - מסך שלא מבריק - דיסק - מעבד
מספר הערות חשובות 1. לקנות מראש מחשב עם 3 שנות אחריות. עדיפה אחריות באתר הלקוח. רוב המחשבים מגיעים עם אחריות לשנה אחת בלבד. התוספת ל-3 שנים היא של 250-300 ש"ח. 2. דיסק SSD בגודל מינימלי של 250Gb. אחרת לא יהיה מספיק מקום לתוכנות. 3. זכרון מינימלי של 8Gb. עם מערכת הפעלה בגירסה של 64bit. 4. רוב מסכי "15.6 מגיעים ברזולוציה נמוכה מ-FHD. לבדוק טוב טוב את הנושא. 5. i5 עדיף תמיד על i3. למה? ככה. כדי שיחזיק לכם את כל התואר. תמיד צריכים תוכנות מתמטיות סטטיסטיקה וכו'. גם AMD מצויינים. לקחת את המקבילים ל-i5. 6. מקלדת מוארת. אמנם דבר נדיר, אבל נוח לעבודה במקום חשוך יחסית. 7. מסך עם ציפוי non-glare. אחרת תראו כל הזמן את החלון והמנורות שמשתקפים במסך. לסיכום, תקנו מראש מחשב חזק שיחזיק את הלימודים. תשאלו חברים מה עושה פחות תקלות. קנו תוצרת מוכרת. וסוד קטן: יש כעת לרכישה מחשבים בסכום הנמוך מ-3000 ש"ח שעונים על מירב הדרישות. והכי חשוב, בהצלחה בלימודים
מחשביסט טכניון | 14.10.19
5.
Chromebook של גוגל - מחשב מעולה
סדרת מחשבי Chromebook זולים בהרבה מכל מה שמוצג כאן, אפשר לקנות מחשב בפחות מ 250 דולר ולקבל מכונת עבודה מהירה עם זמן סוללה של 10 שעות למשקל של מעט יותר מ 1 ק''ג, ללא כל הכאב ראש של Windows (אינסוף עדכונים וזהףמן עלייה ארוך). בהנחה שיש חיבור קבוע לאינטרנט - הנחה סבירה בעולם סטודנטיאלי, הכל נשמר על הדרייב בענן. ממליץ מנסיון
צח שלג | 14.10.19
4.
או דל או אפל. כל דבר אחר זו בדיחה אלקטרונית
בדוק כבר 13 שנה בתחום. החומרה של אסוס וקצב הכניסה למעבדה הוא קטלני לחיי הלימודים. גם לנובו הסינית לא משהו אלא אם קונים TP, אבל סדרות IP פשוט פשוטות. HP אתה צריך מזל ולמה שתיקח כזה? דל עם החומרה הטובה ביותר, אורך החיים הטוב ביותר, גם בסדרות הפשוטות. חשוב לא לגעת במחשב שאינו כולל דיסק SSD ולמשתמשים כבדים בגרון מומלץ 8GB ולא 4. נכון שהגלישה היא ברשת אבל תוכנת כרום לגלישה מנצלת את הזיכרון המון. ואפל כמובן.. אין מה לדבר. מי שצריך אפל פשוט לקנות את המחשב המתאים לו. הטובים ביותר בעולם נקודה.
צ׳ימיצ׳ורי | 14.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת