אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהי התשובה הנכונה לשאלה "איזו קבוצת כדורגל אתה אוהב?" בראיון עבודה

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
לכל המגיבים מטה
ברור לכם שהירידה על מכבי ת"א וברצלונה זה סוג של בדיחה כי הוא אוהד הפועל וריאל מדריד. אני משוכנע שהוא לא נפסל על הנושא הזה. לפני מספר שנים רואיינתי על ידי המעסיק הנוכחי שלי ששאל אותי את אותה שאלה ולפי תגובתו צחקתי ואמרתי לו שאני מבין שלא התקבלתי - מאז ועד היום אנחנו עובדים יחד ויש לנו כל שבוע לפחות קפה אחד של בוקר של ירידות הדדיות בעקבות התוצאות...סה"כ זה פאן וכך מתייחסים אל זה. שימו לב שגם בכתבה הוא אמר את זה בקריצה. אגב - אני אוהד מכבי ת"א ואני משוכנע שלו הייתי מתאים לחברה שלו (אני לא), זה לא היה מהווה שום בעייה תתחילו להתייחס לדברים בפרופורציות המתאימות
גיא  | 22.10.19
22.
אחרי ראיון מזלזל בחברה ידועה עשיתי חרם על מוצריה
היה לי ראיון מזעזע שכלל כניסה לנושאים אישיים לא רלוונטיים לתפקיד והרגיש כאילו יורדים עליי. מדובר על חברה ידועה למכירת מוצרים שבדירות רבות נמצאים, אולם יש לה מתחרים רבים. בסוף הראיון החלטתי לעשות חרם על מוצרי החברה ושכנעתי את קרובי המשפחה, חבריי,וגם החברים ברשתות החברתיות (יש לי כאלפיים חברים רק בפייסבוק), לא לקנות את המוצרים של אותה חברה.
מישהו | 21.10.19
21.
המראיינים שוכחים שהם פני החברה ושגם הם נשפטים בראיון
כשחיפשתי עבודה, יצאתי מיותר מראיון אחד ממנו הבנתי שאני לא רוצה לעבוד תחת המראיין. מנהל ששואל כל כך הרבה שאלות אישיות ורק רוצה להיות "חבר" של כולם לעולם לא ישפוט אחר כך את עובדיו לפי עבודתם, אלא יתגמל את ה(מ)קרובים אליו.
איה  | 19.10.19
5.
תשמע זה בעייתי מאוד מה שאתה אומר כאן
אני מאמינה לך מאוד שאתה שואל על המשפחה מהכוונות הנכונות והן לעודד תרבות שמכירה בקיומם של חיים אישיים. **אבל** ראשית זה לא חוקי. פשוט ככה. שנית, זה נשמע טוב כשאתה מראיין בעיקר גברים, אבל מול נשים זה ממש לא. במודע או שלא במודע נשים נשפטות יותר לחומרה על כך שהן אמהות. יש מספיק מחקרים שמוכיחים שזו הטייה שעובדת לרעת הנשים. גם אם אתה ממש לא מתכוון לזה. דבר אחרון, כאישה צעירה, אמא, אני יכולה לשתף אותך שזאת שאלה שהיתה משתקת אותי בראיונות. גם אם האמנתי למראיין שכוונותיו טובות, ידעתי שזה אף פעם לא טוב.
שרון | 16.10.19
3.
מין הראוי היה להדגיש שאין לשאול שאלות מפלות בראיון
הי כלכליסט, כאשר מתראיין מנכ"ל המספר בגאווה שהוא שואל בראיון עבודה שאלות על מצב משפחתי ומקום מגורים של מועמדים, הייתי מצפה שלכל הפחות תפתחו תיבה ובה תסבירו למה זה אסור. ברגע שמראיין שואל שאלות מהסוג הזה, אם לא קיבל את המעעמד לעבודה, החזקה המשפטית היא שהפלה אותו בשל מצבו המשפחתי או מקום מגוריו ויש לפצות אותו ב50,000 ש"ח. יש אפילו פסיקה לאחרונה שאוסרת לשאול מראש את השאלות. זה בכלל לא משנה מה הכוונה או איך מציגים את זה - זה אסור. הלגיטימציה הנונשלנטית שבה כלכליסט מציג את זה חמורה מאוד בעיני.
ענבל | 16.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת