אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העובדים הכי יקרים בהייטק מרגישים "מבוזבזים"

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
לכל המתלוננים נגד מתכנתים צעירים
אני בדיוק כזה, צעיר ששנתיים בפיתוח (אמיתי, כזה שקרוב למעבד, כך שאני ממש לא עצלן) ואין לי שום בעיה עם דיבוג ותחזוקה, להפך, לומדים ככה הרבה. הבעיה לא בנו, אלא בשוק. במנהלים, באייץ׳ אר..כי לא מודדים אותך לפי תחזוקה ודיבוג (אלא אם הדיבוג מוצלח וזה יכול לקחת המון זמן גם אם אתה תותח) אלא לפי הפרויקטים המפוצצים שעשית. מודה, גם אני רוצה מדי פעם לכתוב משהו יפה מאפס שאוכל ללמוד ממנו דברים חדשים אבל לא כל הזמן. העניין הוא שבסוף בהערכה החצי שנתית, מתמחרים דברים כאלה הרבה פחות מפרויקטים חדשים וזאת התוצאה.
מישהו | 21.10.19
55.
גם אצלנו יש תורנות. משהו שאיש qa יכול לעשות נותנים
גורם לחוסר שביעות רצון וגם בזבוז כסף לחברה עצמה. יכלנו לשחרר כבר מלא פיצ'רים אם מפתחים ניו מתרכזים בעבודה שלהם. ה"הוגנות" הזאת שכולם עושים תורנויות עולה לחברות מלא כסף ולרוב זה בגלל מנהל זוטר שמחליט את זה. ההנהלה הבכירה לא יודעת את זה. קורה המון גם בצוותי דאתא של מהנדסי תוכנה יחד עם אנליסטים. חבל.
רז | 21.10.19
51.
תגובה ל-30 ו-22
30 - אתה צודק, בכ"ז לא הייתי רוצה לעלות על מטוס שהמפתחים שלו חושבים שתעוד ניפוי ובדיקות הם עבודה שחורה. נכון גם שתוכנה זה לא בניין - אבל זה גם לא שחור ולבן גם בהנדסת תוכנה יש דברים מסודרים שצריך לעשות. למגיב 22 - אין לך מושג.. כמו במשל המערה של אפלטון (גגל) אם מעולם לא נחשפת לעבודה על מערכות קריטיות (כמו רוב מהנדסי התוכנה היום) ומה שאתה מכיר זה C++, לינוקס חלונות פייתון וכיו"ב - ואף פעם לא ירדת לרמת האסמבלר לבדוק בדיוק מה הקופיילר עשה או (לא אני אישית - אבל הייתי עד) לרמת המיקרו-קוד לראות מה בדיוק המעבד עושה - וכן עושים את זה - אז אין סיכוי בעולם שאוכל להסביר לך.
מגיב 19 - נסיון שני | 20.10.19
47.
שוב דור ה-Y שהם בטלנים אגואיסטים
זה מאוד פשוט, דור ה-Y מסתכל רק על עצמו הוא חסר הבנה שהצלחתו תלויה בהצלחת החברה ולכן מצפה להתעסק רק בדברים המעניינים החדשים, לשפר ולעדן את הפתרון כך שיהיה מותאם ללקוחות יותר, זה לא מעניין הוא כבר עשה את הפרוייקט ומוכן לעבור הלאה למה להמשיך ולהתעסק בדברים המשעממים הסיזיפיים, זה לא קשור בכלל לאוטומציה, הם לא מבינים כלום באוטומציה, אף ארגון לא יבוא בטענות למפתח שבנה אוטומציה במקום איזו עבודה שהוא צריך לעשות. תראו אפילו פרוייקט מדהים כמו בראשית, הם לא ינסו להגיע שוב לירח, למה כי זה משעמם, לא מנצל את הכישורים שלהם הם הרי כבר הגיעו לירח (זה שנכשלו וצריך לבדוק למה ולשפר עד שמצליחים זה לא מעניין אותם)
רמי | 19.10.19
43.
אבל המסקנות לא נכונות: אותם אלה שמתלוננים על עבודה שחורה הם פרימדונות שלא מוכנים לעשות כל עבודה.
אין עבודה שחורה בתיכנות. יש תקופות של תיקוני באגים אבל זו לא עבודה שחורה. יש עבודה של DevOps שאם אין פונקציה כזו אז אתה אחראי על מערכות בשטח ושידרוג גרסאות. גם אם אתה עושה את זה, זה חלק מהחיים וחלק מהאחריות שלנו. לאמר עבודה שחורה זו התבכיינות. מפתחים כאלה עדיף שיעזבו ולא נסבול מהבכיינות שלהם.
susu | 19.10.19
40.
תודות למתחמקים מכתיבת קוד
תודות למנהלי המוצר על דרישות בשמיים בלי ממש לדעת איך לכתוב את זה. תודות למנהלי הפרויקטים שמתמודדים עם אקסל ולא כתבו שורת קוד מימיהם. תודות למנהלי הפיתוח שמקצרים לוחות זמנם, כי "אפשר להשתמש במה שכתבנו פעם, לא?" תודות למנהלי המכירות שלא יזהו אפילו את מסך הלוגין למערכת גם אם יעבור מולם ברחוב. מצטער אם שכחתי עוד מישהו שרוכב על גב המתכנתים.
פצחני | 18.10.19
38.
המנהלים בחברות גדולות פוחדים לכתוב דברים מחדש
ומעדיפים ללכת על בטוח ולתקן דברים בקוד ישן. דוגמה בולטת במיוחד היא הבנקים שעדין מתחזקים מערכות מיין פריים שכתובות בשפת קובול שפותחה בשנות ה-70. בעיה נוספת היא עבודה על מספר גרסאות במקביל, כאשר פוחדים לשדרג את הלקוחות לגרסה העדכנית ביותר והתוצאה היא שצריך לעשות את אותה עבודה שוב ושוב על מספר גירסאות.
מתכנת | 18.10.19
30.
זה כמו להגיד ששחקן כדורגל רק רוצה להבקיע גולים ולא רוצה לשמור, לעשות הגנה או למסור...
קבוצה עם שחקנים כאלה תרד ליגה מהר מאוד... אגב אם זה עבודה שחורה אז מה תגידו על חברות שמבזבזות 50% מהזמן על פגישות אינסופיות, כתיבת דוחות שבועיים ושנתיים, הערכות וביקורות ועוד ועוד... הופכים כל מהנדס לעובד כח אדם מתוסכל (רובכם יודעים למי הכוונה...)
לא בקבוצה שלנו | 18.10.19
27.
כשהפיתרון הוא פיצול לצוותים קטנים
הבעיה פוליטית ולא טכנית. אין בעיה טכנית לתת לפחות 90% פיתרון אוטומטי לבניה, אינטגרציה ובדיקות. אם עלות הפתרון גבוהה וארכיטקטורת המוצר משתנה תדיר אז זה אופי התפקיד. כל מקרה אחר מדבר על קבוצת בטלנים קטנה שלא נעים לשנות להם את ההרגל, כי פעם כתבו malloc.
אזרח | 18.10.19
26.
ל-19, אין בעיה אם אתה מוכן לשלם את המחיר
תוכנה היא הרבה יותר מסובכת מבניין וככל שהמערכת יותר פתוחה ונתונה לשינויים בעתיד כך גם רמת הסיבוכיות עולה. במטוס לא משנים דברים כל יום, בתוכנה עסקית כן. במטוס התוכנה עוברת המון בדיקות והעלות של זה היא עצומה, אף עסק לא היה מזמין תוכנה אם הוא היה צריך לשלם עליה כמו עלות של תוכנה למטוס. שלא לדבר על בניין שזה דבר סטטי שלא משתנה וגם כשבונים אותו הפרמטרים ושיטות הבניה ידועות וחוזרות על עצמן. תוכנה זה דבר חי וסימולציה של תהליכים שקורים בעולם, זה סוג של אורגניזם, לא קיר מבטון.
המבין בהכול | 18.10.19
25.
מס 19: אם היית כל מה שאתה טוען, היית מבין שאתה מדבר שטויות.
התוכנית שמהנדס הבניין חותם עליה היא תוצר של תהליך סגור, חלק מבעיה פתורה. יש דרך ידועה לוודא שהבניין יעמוד בתסריטים המצופים מהבניין, כמו רעידת אדמה עד עוצמה נתונה. הבניין יקרוס רק אם חתכו פינות בתהליך. תוכנה איננה תחום הנדסי, ואין דרך לוודא שמערכת תוכנה חופשית מבאגים, במיוחד במערכות שצריכות להסתמך על חומרה שאנשים משדרגים בלי מחשבה (כן, במעבדים יש באגים, והדבר היחיד שחריג בבאג הפנטיום בהוראת FDIV הוא שהציבור שמע עליו), ושורה ארוכה של רכיבי תוכנה נוספים (מערכת הפעלה, קומפיילר, ספריות שמגיעות איתם, ספריות נוספות שמשתמשים בהם) שגם אותם משדרגים בלי מחשבה.
תוכניתן, תל אביב | 18.10.19
24.
תודה על הכנות. לא תמיד טורחים לציין ש See.V שייכת למטריקס
זה דבר שכל אחד שפונה אליהם צריך לקחת בחשבון. בסוף אתה מוצא את עצמך עובד במטריקס כי התפתית לעבודה בחברה נחשבת ואז מגלה שאתה סה"כ עובד קבלן של מטריקס. פלא ש 30% מהזמן אתה עושה עבודה שחורה? מה יש לחברות גדולות ומסואבות פרט לקוד legacy עתיד באגים ש'חבל לזרוק'?
השקעה שקועה | 18.10.19
22.
ממליץ לכולם לשמר אחוז מסויים של עבודה שחורה, זה טוב לנפש
לאף אחד אין יכולת לשמור על ריכוז מוחלט במשך כל שעות היום. עבודה שחורה יכולה קצת לשחרר נפשית ולתת לנו משהו פרודוקטיבי לעשות בשעות בהן קשה לנו להתרכז - זה אולי לא הכי יעיל בטווח המיידי, אבל זה עוזר לשמור על בריאות נפשית, ובטווח הארוך זה יותר חשוב.
פסיכולוג | 18.10.19
19.
תתחילו לעבוד
עבודה שחורה זה חלק מהחיים בלנקות את הבאגים שכתבת. הבעיה שמנפחים את האגו לכל מיני פלצנים שיודעים משהו (אבל לא הכל) וכותבים קוד עם באגים ומצפים שמישהו אחר ינקה אחריהם בזמן שהם מסתובבים במסדרונות להראות או בפינות העישון לפטפט. מקווה שעוד יגיע הזמן שבו יקחו מתכנת/ת טובים שיודעים לכתוב קוד טוב בלי לקרוא להם טלנטים ואז אולי הרמה של הקוד והמוצר בישראל יהיו טובים. וכמובן, שזו כתבת יחסי ציבור לחברות השמה סוג ז'. עבודה תמצאו ע"י כשרון וקשרים חברתיים
הייטקיסט מבוגר | 18.10.19
17.
הגישה תשתנה כאשר מנהלים ועובדים ישאו באחריות לעבודה שלהם.
לא בכל תחום - כשמשחק מתרסק כלום לא קורה - מכבים מדליקם... תוכנה נמצאת בכל מקום - במכוניות, במטוסים, מערכות חרום רפואיות, טילים, מעליות ועוד. בכל המערכות האלו כשל יכול להביא לאובדן חיים. מקרים עדין חמורים וקצת פחות הם נזקים נפשיים ופיננסים. כשבונים בניין יש מהנדס שחתום על התוכנית - אם הוא מתרשל הוא נכנס לכלא. הנדסת תוכנה היא הנדסה לכל דבר ואנשים והמנהלים שלהם בעיקר צריכים לשאת באחריות - אז תיכון, תעוד, בדיקות כבר לא יהיו עבודה שחורה אלא מה ששומר עליך מחוץ לכלא. התופעה של "ילדי פלא" שלמדו הכל לבד ויכולים לכתוב בשבוע מה שתוכניתן אחר כותב בחודש ושאף אחד לא מסוגל להבין מה כתב - צריכה לעבור מהעולם - אני יודע בדיוק במה מדובר - הייתי אחד כזה. לא עוד.
ד"ר מד. המחשב, 30+ שנים נסיון בוגר יחידת מחשבים עילית צה"ל | 18.10.19
16.
המומחה
"עבודה שחורה" היא חלק מהעבודה. השאלה שכל עובד צריך לברר עם עצמו היא, האם אני משתפר, מתפתח, הופך למתכנת/ אלגוריתמאי טוב יותר, מפעיל את הראש? או שמא חוזר על אותן רוטינות? במידה ונושאים חוזרים על עצמם או כלל לא מאתגרים העובד ירגיש משועמם ולא מנוצל. יחד עם זה עובד צריך לדעת מה סף היכולת שלו, לא להעמיס על עצמו יותר מידי ולא להיחסף לסיכונים שיפגעו באיכות חייו.
ניר | 18.10.19
9.
הייתי שם וראיתי אותם....יותר מהכל חבורה של פלצנים ובטלנים
המפתחים המהוללים האלה, אם הם עובדים 3 שעות נטו ביום אז תגידו תודה....רובם מסתובבים, גולשים באינטרנט, בפינת העישון או הקפה, או בשיחות מסדרון או מורידים להם שטויות אינטרנט או יושבים שעה וחצי במסעדה לארוחת צהריים . בחייכם תעשו טובה......סיפורים לסבתא
הכלב הזקן | 18.10.19
8.
כאחד שמתכנת מעל 30 שנה אני אומר שתיכנות זה כמו עבודת אומנות של פסל
כשאתה כותב משהו שאחר כך ישתמשו בזה מאות אנשים זה כמו איזה פסל שיצרת ועכשיו כולם באים לראות. כאחד שכותב במשך למעלה מ-30 שנה אני ניתקלתי לא פעם בכך שכאשר הייתי צריך לשנות איזה קטע תוכנה שכתבתי אותו לפני עשרות שנים חשבתי לעצמי שהיום הייתי כותב את כל הקטע לגמרי שונה, זה ממש מרגיש לך שהשתנית שבגרת שלמדת והיום אתה יודע לאור ניסיונך הרבה יותר וגם קל לך יותר לכתוב ועוד דבר , ככל שחולפות השנים יש לך את הקטע הזה שיש לך פחות טעויות, כלומר כמה תוכניתנים אתה מכיר שכותבים מאות שורות קוד ובריצה ראשונה לא מתגלה אף טעות , הכל רץ חלק בדיוק כמו שבראש שלך, והכי כף כשאתה אצל הלקוח כשאף אחד לא יכול לזהות אותך שאתה זה שכתבת להם את מה שיש להם במסכים שהם מפעילים, זה כף שאין כדוגמתו לראות אולם שלם של מסכים שבכל אחד רץ קטע תוכנה/מסך אחר והכל מעשה ידיך
תוכניתן וותיק | 18.10.19
6.
שעולה השתן לראש
פיתוח תוכנה זה לא רק לכתוב דברים מגניבים ומפוצצים, זה גם לתעד קוד, של לעבור על קוד קיים ולבדוק איפה ואם ניתן לשפר אותו, וכד', הרי כל אחד רוצה לעשות את החלק ה"מגניב" של פיתוח אבל מה אכפת אם מחר הוא עוזב ואין תיעוד מינימלי של מה שעשה? ואם זה כל כך משעמם, אולי הם צריכים להקים סטארטאפ שמה שהוא יציע זו חבילת תוכנה שעושה את הדברים הללו באוטומציה. אבל מה, גם אז יצטרכו לבדוק את הקוד, לבדוק איפה אפשר לשפר אותו, דוקומנטציה...
יוסי | 18.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת