אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנהלות משאבי אנוש מגלות: כך תהפכו לטאלנטים שכל אחד ירצה להעסיק

81 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

80.
כתבה חסרת כל בסיס
הגיע הזמן שמנהלות משאבי אנוש יחזרו לעבוד במקום להתעסק בטכניקות איתור ו/או גיוס. הפכו עם השנים למעמסהבאירגון ללא כל הצלחה מוכחת. כוח הגיוס ואו האיתור נמצא במי שעוסק בתחום ומנהלי משאבי אנוש מפספסים את העיקר בגלל בורות מקצועית של התחום המקצועי בו עוסקת החברה וכאן הערך המוסף שלהן יורד לאפס. שיעסקו באיך לטפל בעובדים ולא איך לאתר כישרונות ( שימוש במילה טלנט הינה גאוותנות עלובה ועלבון לשפה העיברית)
מנהל משאבי אנוש | 31.10.19
79.
משאבי אנוש כפי שמתואר הינו כשל בהמעטה
בשנים האחרונות התפתחה תעשיה שלמה סביב הגיוס וניהול המשאב האנושי. הגיוס הפך למעמסה על החברה מבלי שהיא יודעת על כך. מנהלי/ות הגיוס הפכו את הגיוס לתורה שלמה שמבזבזת כספים וסביבה כל מכוני ההשמה וחברות סינון עם מבחנים פסיכוטכניים חסרי משמעות והצגה אחת גדולה שאחריה קמו מכוני הכנה ומגלגלת מיליונים סביב כלום ותוצרת שלא שלא מניבה פירוט לתוצר הגולמי. כל מערכות המשאב האנושי הפכו לגולם שקם על יוצרו ועדיין לא שמו לב המנכלים הדגולים שחושבים שזהו שיא הקדמה ובתוספת למשאבי האנוש לקחו חברות גיוס חיצוניות כתוספת.
סתם אחד | 31.10.19
70.
רציתי לכתוב - אבל 11 כתב הכול, אוסיף
חלילה תדאגו לארגון. הדבר היחידי שאתם דואגים לו זה אך ורק לטובתכם האישית. בצורה חזירית גועלית וחסרת פשרות. תשתדלו שכל משימה שאתם עושים תזניק אותכם בידע. ותוסיף שורה לקורות חיים. אם לא? תדאגו שהמשימה הזו יעשה משהו אחר או לחילופין תשתדלו לעשות אותה במינימום המתחייב, שמה חלילה תקבלו עוד אחת כזו. תהיו נחמדים לצוות וצרו קשרים. מההנהלה תתרחקו כמו מאש הם לא חברים שלכם. לקקו להם כמובן, אבל במתינות לקבל העלאה ושאר דברים. אם רצונכם להיות מנהלים כמוהם ( קרי לא לעשות הרבה) אדרבה לקקו כל היום.
ג | 27.10.19
64.
הכי עצוב זה שמישהו עוד יקנה את ה"עצות" האלו...
אני כבר 30 שנה במקצוע... וכל העצות האלו פשוט חוזרות כמו בומרנג. מנהלים בכירים יותר (ופחות) פשטו לא מוכנים שיהיו להם אנשים כאלו בארגון. זה מאיים עליהם, בעיקר כי זה מגביל את החופש שלהם להתנהל בלי ביקורת. רוצים להתקדם? הכי טוב פשוט לזרום עם הבוס והמערכת, ולעשות מה שדורשים מכם (בעיקר לא לעשות גלים...) באופן סביר. כל דבר אחר לא יקנה לכם נקודות או קידום - ובד"כ יוביל אותכם החוצה.
רחל | 27.10.19
61.
כל זה עוזר כדי להישאר באותה חברה - לא באמת בחברה חדשה
יידע מקיף על מה קורה במחלקות השונות של החברה, עוזר לך רק בעבודה בחברה הזו, כבר לא יעזור לך בחברה הבאה. בסוף, לא נשארים באותה חברה לכל החיים, כדאי להתקדם. אז בשביל הארגון, זה עוזר שיש עובדים כאלו. בשביל העובד - כדאי לחפש היכרות עם טכנולוגיות או תחומים שיהיו בכל חברה שיעבוד בה, ולא בהכרח בחברה הזו, ועם האנשים האלו.
יש פעמיים 2 ואין 3 | 27.10.19
55.
רק שינוי מביא שינוי
התגובות הציניות פה משקפות מציאות עגומה של היעדר מנהיגות אמיתית...כמעסיקה של עובדים אני מזדהה עם הכתבה ולצערי בגלל חוסר אמון במערכת וחוסר בהתנהלות ערכית יש חוסר התאמה בין רצוי למצוי, משני צידי השולחן. שכל אחד יקח אחריות אישית להיות הכי טוב שהוא יכול, להוסיף ערך לעצמו ולסביבה ומה שצריך להגיע יגיע. מניסיון
דקלה  | 26.10.19
53.
מתכון בטוח לפיטורין ולהתנכלויות
מי שיישם את זה, שלא יבכה אחר כך שמחפשים אותו. בארגון אנשים כאלה ישר ינסו להוריד להם את הראש. א. כי הם מהווים איום על השאר + על המנהל שלהם ב. כי אנשים לא סובלים אנשים כאלה. ג. כדי לשמור על המקום שלך, תהיה מקצוען ואל תנסה יותר מדי להתבלט כי אנשים קנאים, תחרותיים ויחפשו אתכם בכל פינה
מה שלא אמרו לכם בכתבה | 26.10.19
46.
Мертворожденные
Я даже не стал читать , эти тупоголовые ничтожества не смогут проблеять ничего стоящего ,только прописные истины почерпнутые в "книжке для менеджеров". Как правило именно эти идиотки являются причиной того , что стоящие кадры не попадают в фирмы ,потому что умные независимые люди вызывают у них отторжение на генетическом уровне. Все ,на что они способны ,так это мелкие подлые интриги , часовые сидения в социальных сетях и вылизывание задницы вышестоящему руководству
Вася Теркин | 25.10.19
44.
מאיפה אנשי ה-HR האלה יודעים בכלל מי כוכב בארגון?
הקשר היחיד שלי עם אנשי ה-HR שלנו הוא כשמבקשים ממני לראיין מועמדים. יכול להיות שיש להם גם איזה תפקיד בירוקרטי בתהליכי קידום של עובדים, לא יודע. מה שבטוח הוא שבין העובד לבין ה-HR יש לפחות רמה אחת של ניהול. מכאן שמי שבאמת חיוני למעמד של העובד הוא המנהלים שלו, וטוב שכך. עדיף היה לראיין כמה מנהלי עובדים לכתבה כזאת. לאנשי HR אין שום מושג אם עובד לומד מהר, חושב מחוץ לקופסה או קשקוש אחר (אלא אם הוא מקבל ציונים גבוהים בהערכות התקופתיות מ...המנהל שלו).
דג | 25.10.19
43.
משהו שאמר לי פעם איש חכם
כשאתה עושה הרבה, אין לך זמן לדבר על זה ולכן כולם חושבים שאתה עושה מעט שאתה לא עושה הרבה, יש לך המון זמן לדבר על זה ולכן כולם חושבים שאתה עושה הרבה מה משתמע מזה? שככל שאתה עושה פחות, יש לך יותר זמן להיות כל הדברים הללו שמדברים בכתבה עליהם, יש לך זמן לספר לכולם כמה אתה עסוק וכמה אתה חשוב. ובדרך כלל אלו שעובדים באמת, אין להם את הזמן לזה, ולכן הם אלו שימצאו את עצמם ראשונים בחוץ.
אבנר | 25.10.19
42.
משאבי אנוש זה אחד החארטות הגדולות בהייטק, אין מה לבזבז שנייה על מה שהן אומרות...
משאבי אנוש זה אחד החארטות הגדולות בהייטק, אין מה לבזבז שנייה על מה שהן אומרות... רוצה להיות "טאלנט", אל תפסיק ללמוד ולהתפתח, תזהר מכלובי זהב או מעבודות נוחות מידי... על הכל משלמים בסוף.. תדאג להיות בחזית הטכנולוגיה ובחיים אל תהייה תלוי בשום צורה או אופן במנהל\ באיש השמה משום סוג שהוא. תן לידע שלך והיכולות לתת את הטון ותשאיר את הקשקושים לכתובות בכלכליסט
טאלנט בריבוע | 25.10.19
32.
"משאבי אנוש" כל חברת הייטק בה
עבדתי מכילה את החור השחור הזה, בין שתיים לארבע נשים שאפשר להחליף אותן במזכירה טיפשה אחת. אפילו הביטוי 'טאלנט' מחליא אותי, מה רע במילה העברית? כישרון. הרי ברגע שמשתמשים בה מבינים שאין מה לעשות, לא כולם "מוכשרים", כמו שלא כולם גבוהים, רזים ועם אף סולד. מי שיודע לבצע מניפולציות זולות על אנשים אחרים סביבו כבר עושה את זה, מי שלא, לעולם לא ילמד. מחמאות לתגובה 1. עצב גדול ל-11 ו-21, יודע שאתם צודקים, אבל מתעב אתכם בכל זאת.
נו-באמת | 25.10.19
31.
"טלנט" הוא זה ששולט ברזי הפוליטיקה הארגונית, לאו דווקא מפגין מקצועיות
אני מכיר כמה טלנטים בארגון בו אני עובד. נכון שחלקם מאופיין במקצועיות גבוהה ויכולת לקדם כל פרויקט עד לסיומו המוצלח, אבל יש גם כמה (לא רק אחד או שניים) שהכשרון שלהם הוא בליצור את הרושם שיש להם כשרון.. הם מדברים הרבה עם כל מי שנחשב, מספרים על עצמם הרבה מעבר למה שהם מסוגלים, עושים קולות של עובדים, ובעיקר לוקחים קרדיט על הצלחות (גם של אחרים) ומפילים כשלונות על אחרים בצורה ערמומית, כך שהם תמיד יוצאים נקיים. המנהלים שלמעלה אין להם כח או זמן לעקוב אחר הפעילות, לכן כשה"טלנט" גורם להם להאמין שהוא המנוע מאחורי השלמת הפרויקט, הם לא יורדים לפרטים ומעריכים אותו מאד, למרות בינוניותו בנושאים המקצועים. לסיכום, טלנט אמיתי הוא פוליטיקאי ארגוני מוצלח שאינו חושש לדרוך על חבריו. אין צורך בתכנות חיוביות כלשהן.
מכיר מקרוב | 25.10.19
21.
איך להיות עובד חיוני
הקפידו ללכת לכמה שיותר ישיבות, הביעו את דעתכם בצורה אגסטיבית והחלטית (גם שאתם לא באמת יודעים על מה אתם מדברים, גם המנהל לא באמת יודע). הקפידו לסתור את דבריהם של עובדים אחרים, לא מנהלים. סתרו את דבריהם של של מנהלים רק כשברור לכולם שהם לחלוטין לא בכיוון, אבל עשו זאת בצורה יותר קולנית מאנשים אחרים. הקפידו להציע חלופות יותר זולות וקצרות למטלות של אנשים, אל תדאגו אם הן אפשריות, האחריות על אי-עמידה ביעדים תהיה על העובדים האחראים. דברו עם כל מי שאפשר על כמה אתם עובדים קשה וכמה הספקתם. לכו לארוחות צהריים עם מנהלים בכל הזדמנות שאתם יכולים. ומה בנוגע לעבודה? רק אם אתם באמת משועממים.
מציאותי | 25.10.19
20.
מתי אי פעם מנהלת משאבי אנוש השתתפה בישיבת עבודה?
מנהלות משאבי אנוש לעולם לא משתתפות בישיבות של הגדרת פרויקט, Design review מסוג כלשהו, פתרון בעיות, עבודה מול לקוח וכו'. בפועל הן חיצוניות לאירגון לתהליכים בו ובטח למוצר. לכן אין להן ולא יכול להיות להן מושג על מה הן מתיימרות לדבר בכתבה הזו, מי שחושב לקבל מהן עצות - על אחריותו בלבד
ליאור  | 25.10.19
11.
הכי חשוב, תתחילו לחפש עבודה חדשה מהיום הראשון בתפקיד
תשקיעו בעיקר בלפתח את עצמכם , אם על הדרך הארגון מרוויח אז יופי אבל זאת לא המטרה. תלמדו, תפתחו קשרים, תופיעו בכנסים ותמתגו את עצמכם בשוק. תפקיד בהייטק זה מקסימום שנתיים, לפעמים פחות משנה. למצוא תפקיד טוב, לא במזל אלא בצורה מתוכננת לוקח כמעט שנה. לכן מהרגע הראשון בעבודה תתחילו לעבוד על חיפוש התפקיד הבא והתקדמות בכיוון. אם אתם מרגישים לא נעים אז אל. מקום העבודה מתייחס אליכם בדיוק באותה צורה. כל הפינוקים הזולים ששופכים על עובדיי ההייטק זה כדי להשאיר אותכם במקום במינימום השקעה כי גיוס עובד חדש זה יקר מאוד. בסוף גם ככה התפקיד שלכם ייעלם , יעבור ללואו קוסט או שהמחלקה תסגר. זה תמיד קורה. תמיד. לכן תדאגו לעצמכם ולא לארגון ותפתחו את עצמכם בכיוון שעוזר לכם לצאת מהחברה מהרגע הראשון שהתחלתם לעבוד בה.
זקן ומנוסה | 25.10.19
10.
מניסיוני- טאלנט זה מישהו שהוא חבר של, אשר בא מהיחידות הטכנולוגיות בצבא
לידיעתכם יש עובדים שהם לא פחות טובים מהיחידות הטכנולוגיות בצבא. חברה לא צריכה להתבסס רק עליהם - ( חבר מביא חבר ) ככה יוצרים חברה הומוגנית, סוג של "copy" חברה צריכה כוכבים מסוגים שונים ולהיפתח לדברים נוספים.
שלמה | 25.10.19
5.
צריך בעיקר לדעת להתגמש ולהתאים עצמך לסיטואציות
להיות אסרטיבי לשם ההפגנתיות/פרואקטיבי ללא צורך-זה רעיל לארגון.החוכמה היא גלות מאין רגישות ומודעות לסביבה והאנשים. בכל ארגון את האחד שניים שניכר שניחנו באינטיליגנציה רגשית גבוהה בשילוב עם אינטיליגנציה אנליטית.הם בדרכ,ומבלי לשים לב בעצמם,מצליחים להבין מה החוסרים של האנשים שמקיפים אותם ואיך לתת לזה מענה ברמה הארגונית.ביום שמנהל מבין שהעובד הספציפי הזה נותן משהו שעובדים אחרים לא מצליחים-הוא תמיד ישמור עליו.שאר הפרמטרים זה כישורים שלא ניתן לצבוע(וזה או שלמדת או שהוכשרת אליהם ומכאן היתרון).
בכיר בחברת הייטק | 25.10.19
1.
הכתבה היא קשקשת שרק תגרום נזק לטמבלים שינסו לממש
אי אפשר להפוך את עצמך לטאלנט, כפי שאי אפשר להפוך לאדם כריזמתי או מנהיג. אלו שילובי כישורים שלא ניתן ללמד או ללמוד. מי שינסה לממש את העצות של הקשקשניות שראיינו בכתבה, יגרום לעצמו להפוך בעיניי סביבתו למרגיז במקרה הטוב ומתועב במקרה הגרוע.
הייטקיסט | 25.10.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת