אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קרב מידוויי: 5 דקות, 9 פצצות ומטוס שהטביע אימפריה

109 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

109.
לוחמה ימית בתותחים הרבה יותר מורכבת מהמתואר בכתבה
זה לא סתם עניין של להגיע לטווח ראיה ולירות. צריך לדייק בירי, לטווח את הירי, לשוט בזווית הנכונה ובמבנה ספינות הנכון מול המצב הטקטי הנתון, כולל תמרון במי חופין ופעולה בלילה, לנצל מהירות ושיריון, ובתקופת המפרש בכלל היה מדובר בתמרונים סבוכים מאחר וכיוון השיט היה תלוי בחסדי הרוח
ג | 18.08.20
108.
בסד:מי הוביל באמת את המערכה הימית?
הדונטלס sbd ומחליפו ההלדייבר sb2c קצרו הצלחות בסדר גודל של הטבעת 18 כלי שייט במשקל 300,000 טון למתחריהם:הווילדקט f4f ההלקט f6f, והקורסייר f4u,היו נתונים פורצי דרך: 1. 75% מסך ההטבעות של הצי האמריקאי 2.ניצחון צוללות ה u של האויב ונסיגתם חזרה לבסיסי האם 3.קיבלו הערכה מטייסי המיצובישי כתוקפים המסוכנים ביותרבדומה לp38. 5.שיא בנייתם היתה 620 מטוסים בחודש בנתוני מהירות,סייג רום,טווח טיסה ונשיאת פצצות,הובילו 2:1 על קב' sb2c,sbd פשוט שיאנים ימיים גם יחס ההפלות 19:1 על האויב אומר הכל
M | 17.08.20
107.
גרמניה התקיפה רק אחרי הסכם בינה לרוסיה ב-1939
להסכם קראו מולוטוב-ריבנטרופ (שרי החוץ), אבל למעשה היה בין סטאלין להיטלר וכלל אי התקפה וחלוקת אירופה ביניהם. היטלר הפר את ההסכם ותקף בהפתעה את רוסיה באמצע 1941. סטלין המטורף חשד בהתחלה שהדיווחים על התקפה גרמנית הם קשר ולא היה רחוק מלהוציא להורג את המדווחים.
ל106 | 08.08.20
106.
ל105 ,יפן התחילה את מלחמת העולם השניה
החל ב1931 ובמיוחד מ1934 החלה יפן בכיבוש חצי הכדור המזרחי , מרוסיה עד אוסטרליה , עם קוריאה ודרום מזרח אסיה כחטיף. התכנית היתה בשלב שני לכבוש את החוף המערבי של אמריקה צפון ודרום. גרמניה רק הצטרפה ב1939 ,לתוכנית כיבוש העולם הזאת. בלי העסקת האמפריה הצרפתית והבריטית שלה היה הצי החזק בעולם ומושבות מאוסטרליה דרך הודו בורמה וכ"ו , גרמניה לא היתה מעיזה לפתוח במלחמה שהיתה כידוע עולמית וכללה מושבות באפריקה אסיה ודרום אמריקה.
דני | 24.07.20
103.
"מטוסי הטורפדו שנטחנו" - היו בעצם הטעייה
ממה שאני מכיר, מטוסי הטורפדו בגל הראשון שתקף את נושאות המטוסים, היו הטעייה, הם הגיעו בגובה נמוך מעל פני המים כדי לירות את הטורפדו וכולם הופלו. אני חושב שרק טייס אחד ניצל מהטייסת התוקפת, ושרד הרבה שעות במים. הם בעצם הוקרבו כדי לגרום למטוסי הזירו לנחות לתדלוק, ולגרום ליפנים לחשוב שסיימו עם גל התקיפה. מטוסי הגל השני עשו את העבודה. אני חושב שזו החלטה קשה עבור המפקד ששלח אותם.
יובל | 12.02.20
102.
ל-101 אז אם לדייק עד הסוף
כוח הייצור הפלדה של ארצות הברית היה פי 10 משל יפן אוכלוסיה פי 5 יממוטו מעולם לא חשב להביס את ארצות הברית הוא ידע שאם המלחמה תמשך הרבה זמן אין שום סיכוי ליפן גם אם היו מנצחים בקרב מידווי היפנים היו מפסידים בסוף...... יממוטו רצה להגיע להסכם אי לוחמה עם ארצות הברית כי הוא הבין טוב טוב מול איזה מפלצת הוא עומד.... נכון יפן לא הוכרעה בקרב על מידווי יפן הוכרעה מהיום שתקפה את פרל הארבור.....
עמנואל | 09.02.20
99.
כרגיל כתבה מצויינת - לקברניט יש הבנה מצויינת כמו ידע היסטורי - צבאי רב.
אשמח מאוד לכתבה של הקברניט שתספר מה לדעתו עתיד נושאות המטוסים בעתיד הקרוב. כידוע נושאות המטוסים החליפו את אוניות הדנדרוט המפלצתיות כמלכות הארמדות הימיות עקב היותן פלטפורמה של מטוסים בעלי רדיוס צבאי של 500-750 מייל ימי . אוניות דנדרוט ידועות כביסמארק ופרינס אוף וולס טובעו ואיתם עתיד הדנדרוט. ואולם כיום עם האבולוציה של טילי שיוט וטילים בליסטיים מבחינת טווח מהירות ניווט ועוד האם ספינות הטילים יחלופו את נושאות המטוסים?
יובל | 24.12.19
87.
42 צודק, הנצחון במידוויי היה במידה רבה בזכות מודיעין האזנות
בניגוד לפרל הרבור, כאן האמריקאים השקיעו המון בהאזנות לכוחות יפן, ובעזרת (בין היתר) טפטוף מכוון של אינפורמציה שגויה בתקשורת האלחוטית של צי ארה"ב הצליחו להבין עוד יותר טוב את הקודים שבהם משתמשים היפנים, עד שידעו, בדיוק של יום, מתי והיכן היפנים מתכננים את המתקפה.
נימיץ | 10.11.19
83.
קרב מידוויי
תוצאות הקרב נבעו משילוב של מטוסים משובחים, הרבה אומץ של הטייסים ועד יותר מכך - הרבה מזל. מטוסי הזירו היפניים, שתפקידם להגן על נושאות המטוסים מפני מפציצי הצלילה, נמצאו בגובה רב, עסוקים בלתקוף כמה מפציצים שנמצאו שם והגיעו מהאי מידווי עצמו. באותו הזמן, מפציצי הדונטלס שהמריאו מנושאות המטוסים האמריקאיות, הגיעו בגובה נמוך הרבה יותר, בלא שנתגלו, וקיבלו הזדמנות להפציץ את נושאות המטוסים כשמטוסי הזירו שאמורים להגן עליהן עסוקים בגובה רב מעליהם במפציצים האחרים שבאו ממידוויי. התזמון של הגעת 2 קבוצות המפציצים האמריקאיות לנושאות היפניות ומיקומן היחסי היו מקריים ביותר. עם זאת, היתרון שנבע מטיב מטוסי הדונטלס והיכולות ובעיקר האומץ של הטייסים, בנסיבות לעיל, בה ההתנגדות הייתה חלשה יחסית, הכריעו את הכף. השם מידוויי בעל משמעויות רבות. מיקומו באמצע הדרך, אך גם הקרב שהיטה את לשון המזנים לטובת האמריקאים. מממנו והלאה, היפנים נלחמו קרב מאסף ונמצאו בנסיגה מתמדת.
צייד הסנארק | 10.11.19
66.
הגרמנים ופיתוח מטוס הסילון בשלהי המלחמה
ל-30: -הסרט "המדהים הישן" הינו סרט דקומנטרי בבימויו של ג'ון פורד שיצא לאור ב1942זמן מה אחרי הקרב על המידווי, בעוד מלחמת העולם משתוללת. - ד"ר וורנר פון בראון וחבורתו היה פושע מלחמה נאצי חבר במפלגה הנאצית וקצין באס.אס. ובנוסף פיזיקאי גאון אבי תכנית ה-V-2 הטיל הבליסטי הראשון (שהיה שיפור ל- V1) שהוטל על בריטניה וגרם לאלפי קורבנות אזרחיים ועל כן הוכרז כפושע מלחמה, מה שלא מנע מהאמריקנים (הציניים) להציע לו ולאנשיו "חנינה" תמורת הצטרפותו לנאס"א וקידומו לאבי תכנית החלל המשופרת ("אפולו"). למותר לציין שהוא וחבורתו הגם שלא נוכו מאשמתם כפושעי מלחמה חיו בווחה תוך קבלת הכרה וכבוד רב.
עמי | 09.11.19
46.
המטוסים הישנים קטלנים לא פחות מהיום ...(הטסתי אחד כזה תקופה ארוכה )
" SBD - Dauntless " מטוס מיושן ומצויין .ורק לחשוב שעם המטוסים האלה נלחמנו פעם ניצחנו והצלחנו להשמיד את האוייב כך היה במלחמת העולם השניה ברמת המאקרו . ניתן גם לייחס ברמה הלוקאלית מקומי כמו הקמה ותולדות חיל האויר הישראלי במלחמת העצמאות טרום המלחמה ובמלחמה עצמה טסנו במטוסים מיושנים עם מנועי "פלופלור" מקרטעים והצלחנו להשמיד את האוייב ולנצח .אומנם אין מה להשוות על דיוק בהפצצה מול מטוסי שנו ה 2000 והדור המתקדם כיום -אבל זה מה שהיה . והמטייס נדרשת מיומנות גבוהה מאוד !!! תעוזה מדהימה ללא חת וללא פחד .עם קור רוח משתק וריכוז . אבל את המשימה ביצעו המטוסים האלה עם יד אחת על הסטיק /הגאים . ויד שניה על המקלע . בצלילה מפחידה בזוית של התרסקות . די בפספוס של שניה והמטוס נתקע באדמה בהתרסקות . לכוון דרך הכוונת היה לפני הטלת הפצצה היתה משימה לא פשוטה . במטוס הזה שהוא דו מושבי כלומר מקלען / (מטילן )+ טייס . כך ש 2 אנשים ביצוע את המשימה וזה מקל מעט אבל רוב המטוסים היו חד מושבי והטייס מטיס מנווט ומפציץ .
R.K פנסילבניה  | 09.11.19
35.
הגרמנים פיתחו מטוס סילון בשלהי מלחמת העולם השניה
קצת הרחבה: יש סרט מדהים ישן יותר שנקרא "הקרב על מידווי" שלדעתי צריך להיות אותנטי יותר כי הוא צולם ממש קרוב למלחמת העולם השניה. בשלהי מלחמת העולם השניה, הגרמנים פיתחו מטוס סילון לעומת מטוסי הבוכנה של בעלות הברית אך הפיתוח היה מאוחר מידי עבור הגרמנים. כל תוכנית החלל האמריקאית הינה בזכות פיתוח הטילים של הגרמנים. ממציא הטילים הגרמני בשם פון בראון, היה אבי הפיתוח של תוכנית החלל האמריקאית ועזר לפתח את הטילים שהביאו את "אפולו 11" אל הירח בשנת 1968. פון בראון והמדענים שלו "נחטפו" לארצות הברית ושם פיתחו את תוכנית החךך האמריקאית
נסים נגרין | 09.11.19
34.
דרום
כמה הבהרות: נושאות המטוסים זויקאקו ושואקו נשלחו למשימת הסחה באיים האלאוטיים. מערך המודיעין היפני כשל לחלוטין, בעוד זה האמריקאי השיג את המידע החיוני לפני הקרב. בנוסף, מערך ההתראה הטקטי היפני שהיה מבוסס על צוללות ומטוסים ימיים, כשל אף הוא, בעוד המודיעין הטקטי האמריקאי שהתבסס בעיקר על ספינות טיס מדגם PBY נתן תמונת מודיעין מדוייקת במהלך הקרב. רגע המפתח בו הכרע הקרב היה בגלל טעות של אדמירל צ'ואיצ'י נאגומו, מפקד כח המהלומה של נושאות המטוסים היפניות. הוא הכין את המטוסים לגל הפצצה שני על מידווי, בעקבות גל ההתקפה הכושל של מטוסי הטורפדו שתואר בכתבה. באמצע ההכנות התגלו נושאות המטוסים האמריקאיות. במקום להורות על תקיפה מיידית, גם עם חימוש לא אידאלי, הורה נאגומו להחליף את החימוש. למהלך זה היו שתי תוצאות קטלניות: 1. המטוסים היפניים אחרו את המועדו ועמדו חשופים על הסיפון בעת התקפת מטוסי הצלילה כאשר הצי נותר חסר מגן 2. החימוש המוחלף הונח באופן לא מוגן, והפצצות האמריקאיות הבודדות שפגעו הציתו אותו ונגרמו התפוצצויות משניות קטלניות.
ישראלי | 09.11.19
26.
ל5 הפצצה האטומית עשתה בעיקר חסד עם היפנים
ללא פצצה האמריקאים היו מכניסים את יפן השבורה למצור, מיליונים היו גוועים ברעב, עד שההנהגה השבעה וה"לא מיואשת" הייתה נכנעת. עיין ערך צפון קוריאה עוד דוגמא להנהגה לא מיואשת. מסתבר שהלא מיואשים , שלא מתייאשים עם 20 מיליון הרוגים בשנה מתייאשים כמגישים להם 100 אלף הרוגים ביום
אחד שחושב שמבין | 09.11.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת