אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"צריך עוד כסף כדי שהרפואה הפנימית תיראה כמו שצריך"

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
צריך להגיד עוד משהו
המס השולי בישראל גבוה מאוד, גבוה כמו בארצות סקנדינביה. אבל הדרגה הנמוכה היא אפס מוחלט (בשוודיה משלמים מס הכנסה גם מי שמרוויח מעט). רופא לומד הרבה שנים ומרוויח כלום. בגיל מבוגר הוא מתחיל להרוויח סוף סוף משכורת יפה. בנקודה הזאת לאף אחד לא אכפת שהרבה שנים הוא לא הרוויח כלום ושהוא למד ועבד כמו חמור. הוא ממוסה כאילו היה איל הון. צריך לבצע מהלכים לא פופולרים במערכת המס, כך שלרופאים (ועוד בעלי מקצוע) יראה סביר כלכלית להתמחות בתחומים פחות רווחיים ואם עובדים בפרטי, לגבות סכומים שאפשר לעמוד בהם.
יונה | 16.11.19
13.
שום כסף, ושום דבר - התייעלות, מיכון, וטכנולוגיה
החלפת רופאים שמפענחים צילומים במכונות שיודעות לזהות את הדרוש זיהוי. החלפת בדיקות ארוכות ומסורבלות בבדיקות מהירות ויעילות. החלפת האישפוזים בבתי החולים, שגורמים להתפתחות זיהומים עמידים, באשפוז ביתי, כך שלכל איזור מוקצה צוות רפואי (רופאים/ות ואחים/ות), שמבצע ביקור חולים ביתי. כך ייחסכו מיליוני שקלים על אחזקת מיטות, על חדרי אוכל, על מאות טונות מזון שנזרקות לפח בבתי החולים (כי חייבים תמיד לבשל קצת יותר, שלא יחסר). ומעבר לכל זה - להפסיק מיידית להכנע לחברות התרופות שמעלות מחירים, רק כי הן יכולות, ולדרוש מחירים נמוכים, שאם לא כן, יעשו כמו בהודו, יפסיקו להכיר בפטנטים על תרופות, ויאפשרו ייצור גנרי של כל תרופה.
המגיב | 16.11.19
11.
לאיפה נעלם כל הכסף שאנחנו משלמים?
לפני החלת חוק בריאות ממלכתית ,שילמנו אולי רבע ממה שאנחנו משלמים היום. אז קיבינימט, מישהו חייב לנו הסבר לאן הולך כל הכסף? מדוע פותרים אוכלוסיות שלמות מלשלם מס בריאות? המגזר הציבורי לא יעיל בעליל, ודורש כל הזמן תקציבים,בדיוק כמו טפילים שמוצצים את הדם של החולים. הגיע הזמן לעשות סדר,להגיד את האמת ,ולהתחיל לצמצם את כל המגזר הציבורי,ולהעלות שם את הפריון, אם לא יעשו את זה, אז המצב רק יחמיר. יש סיכוי שיעשו משהו? ממש לא, הפוליטיקאים גרועים, ולוקחים אותנו למקומות לא טובים.
אורי | 15.11.19
10.
חוויה אישית המשך
לא מבוטל, בפרט כאשר האלטרניטבה לאשפוז בייתי, הוא חדר אם שירותים ומקלחת, שלוש ארויות חמות ביום, טלוויזיה עם יס ואינטרנט. כל זאת בזמן שיום אשפוז עולה לקופת החולים כ5,000 שקלים. אם רק העו מתמרצים נכון את החולים, ע"י תלושים לרכישת תרופות, ואלי אפילו מענק על כל יום של אשפוז בית, הינו פותרים חלק אדיר מהפקק במחלקות...
גל  | 15.11.19
9.
רציתי לחלוק חוויה אישית
בתי הפעוטה הייתה מאושפזת במשך שלושה שבועות במחלקת ילדים. מקץ שלושה שבועות, נאמר לנו שנוכל לבחור להמשיך טיפול ארוך טווח של אנטיביוטיקה בבית, על ידי החדרת נקז מרכזי (פיק ליין). כמובן ששמחנו מאוד לשחרר את הילדה מבית החולים ולהשיבה למיטה דל ביית. אולם אז הצגלה לנו שבניגוד לבית החולים, בבית הטיפול עולה, לא מעט כסף, למשל בדיקת נוגדני קרישה (שיש לעדות פעם בשבוע) עולה 500 שקלים ואין היזר כיוון שהיא לא בסל. אז תודה לאל, אנחנו יכולים לעמוד בזה ועדין העדפנו את הבית, אבל להרבה אנשים 2000 שקל בחודש הם סכום
גל | 15.11.19
6.
כסף
הכסף לא יפתור בעית הידע של הרופאים ששואף לאפס, לא יודעים מה לעשות עם החולים , מאשפזים אנשים ומתחילים סדרת בדיקות ש גם עולים כסף ו זמן ,התהליך לוקח חודשים ו כך נסתמות המחלקות . בתי חולים עושים כבודה דל קופות חולים (כפל מערכות) ששם מבזבזים כספים על משכורות ענקיות של רופאים ש גם לא יודעים כלום. הרופאים הטובים בורחים למוסדות פרטיים ןנהנים מהחיים בלי דרישות מיותרות של מנהלים הבכירים של בתי חולים ש זאת גם סוגיה נפרדת .בקיצור לא הכל הכסף!!!!!!! בדוק נעול!!!!!!!
אחד מבפנים. | 15.11.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת