אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבור של יונייטד שרונה: לווה עוד מיליארד שקל

83 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

77.
למבין מתגובה 73
שרונה ממש לא עדיף מגינדי. בגינדי יש תחושה של שכונה וקהילה עם כל מה שצריך מתחת לבית (קאנטרי, בית ספר, חוגים לילדים, גני ילדים). ויש קצת יותר פרטיות למשפחות בניגוד למגורים בלב אזור תיירותי בינלאומי. כבעל משפחה אני מעדיף לגור בגינדי. נקודה. יתכן שיש אוכלוסיה ששרונה יותר מתאים להם אבל למשפחות בטוח עדיף בגינדי. בדירות יד 2 אין הבדל בין מחירים של גינדי ושרונה אפילו שבגידני זה לרוב רק חניה אחת וללא מחסן. הבניינים של שרונה סובלים מליקויים רבים ותבעו את הקבלן (גם בגינדי אותו דבר). מי שמאמין שיש הצדקה למחירים יותר גבוהים בשרונה, מטעה את עצמו. אם כבר, זה הפוך.
מבין קצת יותר | 22.11.19
76.
תגובה ל-75
מה באמת? רק 80,000 ש"ח למ"ר? איזה מחיר מעולה!! לחטוף לחטוף ומהר, כי מחר זה ימכר ב-160,000 ש"ח למ"ר, דירת 100 מ"ר ב-16 מ' ש"ח! הרוכשים עומדים בתור וממש יריבו על ה"זכות" לקנות את זה במחיר הזה... בחייאת אנשים השתגעתם לגמרי. אתם לא קולטים את הבועה במחירים של ת"א? אפילו במנהטן שיש לה פחות שטחים פנויים מת"א ויש בכל זאת הבדל בינה לבין הלבנט המחירים ברובע הפיננסי יורדים כבר שנתיים ברציפות, ועומדים על כ-15,000-20,000 ש"ח למ"ר (לאחר המרה מדולר). אז תשכנעו אותי שבת"א 40-60 ש"ח למ"ר זה זול? בסדר......
יוסי | 22.11.19
68.
בהשוואה לגינדי שבונים בסמוך
גינדי מוכרים לאכלוס בעוד חצי שנה החל מ45 אלף למטר (בניין כמעט גמור) בקומה נמוכה. ובערך ב40 אלף למטר לבניין שעוד לא התחיל בנייה לאכלוס בעוד 5 שנים. אלה פרויקטים בטוחים - אחד גמור והשני עם ליווי בנקאי. גם מיקום קצת יותר מוצלח משרונה כי זה ממש שכונה עם חייה קהילה נוחים של קאנטרי, קניון וגני ילדים. מה כרגע המחיר למטר בשרונה? כדי להצדיק את כל הבלגן הזה והסיכון חייב להיות לא יותר מ35 אלף למטר.
שכנה | 22.11.19
65.
רמת הסיכון הולכת ועולה כול הזמן
בתחשיב ממוצע וקר דירה תעלה 6.5 מליון. כיצד יעמדו בתקציב זה חלק מהחברים עם סיום הבניה , האם יש להם את ההון כדי לעמוד בכך ולהציל את כספם? יעמוד לרעתם הרבה דירות של 6.5 מליון שיזרקו לשוק שלא יכול לספוג אותם ,ולאלו שינסו להשכיר בכדי לכסות אתה הלוואות יתברר שבשנים הראשונות השכירות תהיה נמוכה מאוד בגלל עודף הצעה(ראה דוגמא בפרויקט TLV הצמוד). רק מי שיש לו כיסים עמוקים ולא מתמנף מעל לראש ישרוד.
אבי | 22.11.19
59.
לשלמה מ53
אתה טועה.. במקרה כזה כדאי לחתוך ההפסד להתקפל וללכת. בסופו של דבק למוצר המוגמר יש מחיר שוק ממוצע (מחיר מר למגורים בתא) ולא משנה אם בנוי או לא.. חברי הקבוצה כבר קיעקעו את ההפסד.. הדירות שם לא ימכרו במחיר שעלה לבנות אותן. זה מה שקורה בקבוצות רכישה שהחברות המנהלות בעלות אינטרס מנוגד לאינטרס של חברי הקבוצה.. החברה המנהלת רוצה שהקבוצה תוציא כמה שיותר על מנת להרוויח כמה שיותר ללא מחויבות לעלות וזמן מסירה. מרחם על חברי קבוצות הרכישה בשנים האחרונות באשר הם
רוח | 21.11.19
52.
מגדלים באוויר הדליל...כמה אופייני לעם המגעיל שלנו!
הלוואה לשם פירעון הלוואת ביניים, לשם מימון עלויות הלוואות גישור, לשם השלמת סכום שיאפשר תחילת בנייה ואני מצטט: "כ־25 מיליון שקל על עבודות דיפון, כ־100 מיליון שקל עבור מסים, עשרות מיליוני שקלים עבור עלויות מימון של הלוואת הגישור וכמה עשרות מיליוני שקלים עבור שכר טרחה ושירותים..." וכל זאת לשם מכירת דירות שקוניהן יממנו בעזרת הלוואה גדולה (משכנתה), או אז ישכירו אותן תמורת תשלום חודשי, למבקש להשתכן בארבע קירות באמצע עיר צפופה ומזוהמת. הללויה!
יהופתל | 21.11.19
46.
רמת הכתיבה
דותן שלום גם כשכותבים כתבה, צריך לבדוק עם שאר המשקיעים לגבי אמיתות העניין ואכן אושר לבסר להתקדם לגבי מימון הפרוייקט שהוא כביכול סוג של מימון חוץ כתוצאה מזה שהבנקים הם לא פקטור בעיסקה שכזו.. ועכשיו השאלה; מה לא תקין בזה? כל פרוייקט לוקח מימון בנקאי כזה או אחר, ועדיין מצאת לנכון לכתוב את כל הרפש הזה לגבי הפרוייקט.. במה שעשית הראית שאתה לא מקצועי ,ואתה מחפש לכתוב כתבות שעושות לציבור טוב על הנשמה בשמחה לאיד בצרות של אחרים.. עצוב ועלוב שככה הם פני הדברים הפרוייקט קום יקום על אף כל הרפש שאתה וחבריך מוצאים לנכון לפרסם עליבות טוהר המקצוע,זה מה שזה נקרא אם היית פעם חושב שיש אנשים מאחורי ההשקעה אולי היית כותב אחרת אתה סתם עוד עיתונאי קטן
מבין עניין | 21.11.19
44.
מנהל המגורים - כישלון חרוץ
כחבר בקבוצה שארגנה מנהל המגורים של מוטי פלד בחריש אני יכול לומר שגם אצלנו המחירים האמירו בצורה לא פרופורציונלית למצגי השווא שהציגו היזמים. אמנם בסוף זה נגמר ב- 200 א' יותרבממוצע פר דירה, אבל תודה לאל קיבלנו את הדירות (במצב יחסית סביר). לא כמו חברי שרונה שקיבלו את כל הלקרדה עם תוספת של 1.5 - 3 מיליון שקל לכל דירה וכנראה יקבלו סלאמס מודרני.
שניידר | 21.11.19
25.
בסר מטעים בכוונה - למכרז ניגשו 412 איש
התשובה של אדון קיוותי מדהימה - כולנו ניגשנו למכרז עם 412 איש. אחר כך הנציגות שלנו עוד אישרה מכירות חיסול של עשרות יחידות לדור ב'. איך הוא אומר שהיו תמיד 330 חברים? זה הזוי! מישהו מכר המון יחידות ועשה סיבוב יפה כנראה. איפה חברי הנציגות הראשונה שהתפטרו מיד אחרי המימוש? אולי הם יסבירו...
כחלון נכזבתי | 21.11.19
10.
קבוצות רכישה זה דבר מסוכן
כשקונים דירה מקבלן, יש לא מעט הגנות חוקיות על הרוכשים. לעומת זאת, כשקונים באמצעות קבוצות רכישה, אין שום הגנה. השוק הזה כל-כך פרוע עד שמותר ליזם למכור יותר דירות משיש לו לבנות, משום שלא מדובר במכירת דירה, אלא במכירת דירה רעיונית. חבל שגם התשלום למנהלי הקבוצה הוא לא בשקלים רעיוניים, אלא בשקלים אמיתיים. השורה התחתונה, למרות שלכאורה מחיר הדירה בקבוצת רכישה נמוך משמעותית מרכישת דירה מקבלים, היעדר ההגנות מחד והמניפולציות של מנהלי הקבוצה מאידך, הופכים את קבוצות הרכישה להימור מסוכן. שומר נפשו ירחק.
שמוליק כהן | 21.11.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת