אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לאן נעלמו הכיכרות של רחוב אלנבי?

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
גלגולי הרחוב המשך
ב"שכונה חדשה" היו עד 1914 רק 8 בתים (מתוך 105 מגרשים). לאחר ממה"ע I חובר הקטע ממוגרבי, לים בתוכנית לאדמות אמין נטיף מ- 1921 של ריכרד קאופמן, עם ככר מתפרשת במפגש עם הים .רק ב-1922 הוחלט על הפיכת אלנבי לציר העירוני הראשי, ולהרחיב אותו מ-12 מ' ל-18 מ', ההחלטה לוותה במאבק של תושבי הרחוב, שכתבו לדיזנגוף ".... התושבים בחרו בקרקע זו כדיי לבנות בתים פרטיים ורצו לחיות במנוחה הרחק משאון העיר." בצורה אופיינית לת"א הפיתוח היזמי קבע את העובדות ויצר את חיי הרחובות, והתכנון, כולל הככרות באו רק בעיקבותיו.
ניקי דוידוב | 22.11.19
5.
עוד משהו על גילגולי הרחוב
הרחוב אמור היה להגיע מלכתחילה לים וכך קיבל את שמו המקורי, אולם "רחוב אלנבי... התעקם עיקום שאינו מוצדק,,, משום שקניית הקרקע שבו,מותנה בהמשכו הישר של הרחוב הקיים לים, נתקלה בקשיים בלתי צפויים. לפיכך אנוסים היינו להטות את הרחוב לשטח קרקע סמוך שניתן היה לקנות על הנקלה" (ארתור רופין). הרחוב לא תוכנן כרחוב ראשי אלא נוצר בהדרגה כחיבור בין השכונות. החניות הראשונות בת"א הותרו בנחלת בנימין ושינקין , אלנבי ניסה לשמור על חזות "טהורה" של עיר הגנים, המסחר חדר בהדרגה לדירות המגורים בקומת הקרקע, וקומה מסחרית הותרה רק בשנות ה-30 .
ניקי דוידוב | 22.11.19
1.
המאמר מבלבל בין "כיכר" לבין "מעגל תנועה".
"כיכר" היא מרחב עירוני פתוח שיכול לשמש לכל מיני פעילויות- למשל כיכר רבין או כיכר גבעון בתל אביב. "מעגל תנועה" הוא צומת כבישים שבנוי בצורת מעגל, וברוב המקרים למעגל שבאמצע אין שום שימוש (בארץ נוהגים למקם בו פסלים מכוערים במיוחד שאף אחד לא רצה). לכן במציאות לא רק שכיכר מגן דוד למשל עדיין קיימת- אלא שבמקור היה מדובר במעגל תנועה והיום מדובר בכיכר עירונית.
מישהו | 22.11.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת