אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפנסיונרים הישראלים יצטרכו להסתפק ב־58% משכרם בפרישה

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
פנסיות בסכנה
איך קורה שהממשלה מחליטה ובסוף נהיה מול חברות הביטוח ? אין כאן צליל של שחיטות על אמת ? איך שמשתמשים בכספנו כל הנפטרים טרם זמנם ( לפני גיל הפנסיה ) מחסים את אלה שחיים עוד שנים אחרי הממוצע גילאים . מה שנצבר ולא נוצל צריך להינתן למשפחה באופן חד פעמי במקרה של פטירה טרם ניצול הפנסיה .
משוחרר | 20.12.19
62.
הכתבה אומרת דבר מאד פשוט
הכתבה אומרת שמי שלא חוסך. מי שמוציא בכל פעם את הפיצויים( כחצי מהחסכון בפנסיה), מי שיוצא ממעגל העבודה למספר שנים, ובאותו זמן לא נכנס כסף לפנסיה, יגיע לגיל פרישה עם פנסיה שמהווה 57% מהשכר שלו... אין כל קשר למדינה, אין כל קשר למיסוי, אין כל קשר לחברות הביטוח, או לקרנות הפנסיה. בעברית פשוטה: מי שלא חוסך לפנסיה, יהיה מסכן בגיל פרישה.
אלדן | 03.12.19
49.
אל תשליכני לעת זיקנה....
דודה שלי יצאה לפנסיהמאוחרת ,כל החיים שלה עבדה מספר חודשים לפני הפנסיה שלה היא חלתה בסרטן חודש לאחר הפנסיה שלה היא נפטרה כשבאה לבקש את הזכויות שלה לפנסיה פיצויים וכו' עשו הכל כדי שלא תקבל כל פעם דחו אותה ואמרו שמכינים לה את הפוליסה וזה לוקח זמן בין טיפולים וגסיסה ולבין בקשות פיצויים הדודה נפטרה וכל הכסף שהיו חייבים לה נקבר איתה מדובר במאות אלפי שקלים שהביטוחים העלימו ולא הגיע ליורשים...למעט כמה עשרות אלפים בודדים ככה העלימו מסמך אחד ואחרון שהייתה חסרה חתימה של הדודה .
רווית | 29.11.19
45.
כתבה מוזרה - בלשון המעטה
1) הכתבה מציינת את העובדה שהפער האדיר (בין 75% ב - 2017, לבין 58% בשנת 2019), נובע משיטת חישוב חדשה. אבל בכלל לא מסבירים מה ההבדל בין שיטות החישוב, ואיך קרתה קפיצה כזו דרמטית. אולי שיטת החישוב החדשה היא גרועה ? אגב, איך השיטה החדשה השפיעה על מדינות אחרות ? 2) נחמד שבטורקיה נשארים עם 93%, אבל אולי כדאי לציין 93% *ממה* ? 3) נשים חיות הרבה יותר שנים ועובדות הרבה פחות. אז למה שלא יהיה הבדל גדול ? הכתבה כמובן מחביאה את העובדה שרק בישראל יש פער כזה אדיר בגיל היציאה לפנסיה.
מ1. | 28.11.19
41.
ל-38, מקבלי ההחלטות יכולים לחלק את עוגת הפנסיה אחרת
למסות את הפנסיה התקציבית ולממן ולסבסד את הפנסיה הצוברת (אג"ח מיועדת למשל). ואגב, ממה שקראת כאן, מאין התובנה שלא לשחרר את הפיצויים? כלומר אני לא אומר לקחת אותם ולפוצץ אותם על מרצדס, אבל לא נראה לי שזה רעיון רע לשחרר אותם מידי המדינה ולהשקיע אותם בעצמך בלי שאיזה פקיד יחליט מתי וכמה מגיע לי.
דמיקולו בלאט | 28.11.19
38.
מה הקשר למקבלי ההחלטות?
מה הן אמורים לעשות? לקחת עוד מיסים כדי לממן את הפנסיה? ומאיפה נשלם את זה בדיוק? מסקנה: סעו פחות לחו"ל. קנו פחות מותגים. שימו כסף בצד והשקיעו אותו בתבונה. התמקחו על דמי הניהול. אם אתם צעירים הגדילו את החלק המנייתי. לעולם אל תוציאו את חלק הפיצויים מקרן הפנסיה. התעקשו מול הבוס על קרן השתלמות והתייחסו אליה כמו אל פנסיה. בקשו מהסוג לחתום על סעיף 14. דעו מה זה סעיף 14.. אל תוציאו סכומים מוגזמים על בתמצווש.. לחיות מעל היכולות שלכם ולצפות ש"מקבלי ההחלטות" יצילו אתכם זה רעיון גרוע מאוד..
אין הדבר תלוי אלא בי.. | 28.11.19
33.
זורקים עשרות אלפים על שיפוצים...
ישראלים רבים הפכו, במהלך השנים, לאלופי הבזבוזים ולעיתים קרובות - אפילו לא מכספם שלהם (כן, מהלוואות ומשיכות יתר). המוטו הכללי במדינה הזו הוא: "אכול, שתה ושפץ כי מחר נמות". על בסיס זה, מליוני ישראלים מבזבזים, כל אחד במצטבר, מאות אלפי שקלים! תוספות בנייה, פרויקטים של מרפסות, טיסות בלתי נגמרות לחו"ל רכישת רכבים יקרים ואחזקתם - כל אלה היו יכולים לשמש רזרבה פיננסית מצוינת לעת זיקנה. אבל הישראלי הבוק לא חושב קדימה... הוא חי את הרגע. מאמין שתמיד יהיה צעיר ובריא. הוא כל הזמן בתחרות עם השכן ממול ועם הבת דודה מחדרה. רק שלא יחשבו, חס וחלילה, שהוא "עני" או פראייר. אז הוא מבזבז ומבזבז, לווה אפילו בשוק האפור, העיקר שלא יחשבו ש"נשאר מאחור". ואז, אם הוא הופך לחולה, נכה, או זקן - הוא מגלה פתאום שאין לו כלום חוץ מאשר הבלטות, הקירות והמרפסת שבהן קבר את כל כספו...
השפוי האחרון | 28.11.19
31.
ואני דואג יותר לאלה שאין להם פנסיה בכלל!
למה עליהם לא מדברים בכלל? מדוע הם שקופים? למאות אלפי ישראלים (ואולי מיליונים) אין פנסיה בכלל! הם חיים מקצבת זיקנה דלה ומבישה של ביטוח לאומי של כ 1500-2000 שקל. הגיע הזמן להשוות את קיצבת הזיקנה לשכר המינימום במשק! ברוב מדינות אירופה, במיוחד הצפונית, קצבת הזיקנה שווה או קרובה מאוד לשכר המינימום. רק בישראל מצפצפים על הקשישים. מדינה אוכלת זקניה! בושה!
זקן עני | 28.11.19
26.
אני צריכה אז להפריש לפנסיה כל חודש??
במקום להפריש ושיקחו לי מזה כל חודש אני יפתח חיסוכן בבנק , אמנם לא מקבלים על זה כלום אבל לפחות בסוף כל הכסף יהיה שלי! בלי שאני צריכה להתחלק עם כל העולם!!! מדינה פח זבל , פשוט אנחנו צריכים להצטער שנולדנו כאן. מי שיש לו דרכון זר שיעוף מפה כל עוד הוא יכול
למה  | 28.11.19
25.
הנתונים לא רלוונטים לאלו שעובדים לילידי שנות ה 70 או צעירים מהם
וזאת מכיוון ובעבר לא היה חוק הפרשה לפנסיה מה שאומר שללא מעט עובדים בעיקר בשנים הראושונות שלהם כלל לא הופרשו כספים ולכן בין היתר הפער המהותי בין גברים לנשים, מכיוון וכיום החוק קיים ובנוסף אין יותר פנסיות וותיקות מה שאומר שהחל מהשנים הראשונות מבוצעות הפרשות, בנוסף מכיוון וההפרשות נסחרות או צמודות , ההפרשות של השנים הראשונות מקבלות משקל ערך הרבה יותר גבוהה משל האחרונות , הפרשה בגיל 25 יכול להיות גד גיל הפרישה גם עם 500% רווח , בנוסף מכיוון וכיום בשוק העבודה אנשים מגיעים לשכר גבוהה בין גילאי ה 30-40 אלו הופכים להיות השנים הקריטיות להפרשות לפנסיה, בעיקר במגזר הפרטי שבו השכר נקבע לפי יכולות והשגים ולא לפי וותק
ארז | 28.11.19
24.
מה יכול לעשות כל אזרח באופן אישי
1. לדאוג למסלול מנייתי בפנסיה. המסלולים לבני 50 ומטה אינם מנייתיים דיים. (עדיף גם מסלול מנייתי מפוזר בעולם, ולא רק בישראל, אבל כזה יש לצערנו רק בהפניקס - לפחות בינתיים). 2. להתמקח על דמי הניהול, או ללכת לקרנות ברירות המחדל. 3. להפקיד גם בתקופות ללא עבודה 4. לחסוך *גם* מחוץ לפנסיה אפשר להמשיך להאשים את המדינה, אבל עדיף יותר שכל אחד ייקח אחריות על הפנסיה שלו לפני שהוא דורש מהמדינה לעשות את זה....
היגיון | 28.11.19
16.
תשובה למס. 10 כבוד העו"ד / רו"ח
לגבי נשים ש"לא רוצות לעבוד" אחרי גיל הפרישה 62, תיקון קל. הרבה מעסיקים מפרישים אנשים בגיל הזה כולל את הנשים כי אנחנו "זקנים" מדי. אני רוצה לעבוד אבל אף אחד לא ממש מתייחס אלי כי אני בת 63. כן, אולי בניקוי משרדים, אבל לא בעבודה שתואמת את כישורי . אז בבקשה, לא לעשות הכללות וקביעות פוגעניות.
מלי | 28.11.19
12.
לחלוטין מסכים עם 1
וגם מישעבד כל חייו והפריש לפנסיה יצטרך לסבסד את האחרים. בתור גבר בן 42, בפנסיה בעוד 25 שנה וגידול אוכלוסיית חרדים, קשה לי להאמין שהמדינה לא תכניס את היד לקרנות הפנסיה בשביל לסגור גרעון. אני שוקל בחיוב לקחת את הכספים וגם לשלם מס ולהשקיע בדירה במקום אחר ויתר שפוי העולם.
לאון | 28.11.19
10.
ממי שמרוויח מעל השכר הממוצע, מצופה שישקיע בפנסיה מעצמו
לפי מה שכתוב, למי שהשכר שלו הוא עד השכר הממוצע יחס התחלופה הוא טוב. מי שמקבל יותר, שישקיע מעצמו בפנסיה, הרי יש ניכוי וזיכוי ממס הכנסה על השקעה בקרן פנסיה. בנוסף בעלי הכנסות גבוהות מקבלים במקרים רבים גם קרן השתלמות, שישמרו אותה לצורך פנסיה נוספת. נ.ב. והנשים...לא מוכנות להעלות את גיל פרישה ובוכות. מי שרוצה שתפרוש בגיל 67. לא לשכוח שהן מקבלות יותר שנים גם מביטוח לאומי ואורך החיים הממוצע שלהן גבוה משל גברים, בנוסף מקבלות עוד 0.5 נקודת זיכוי. אז הגיע הזמן להפסיק לדאוג להן.
עו"ד רו"ח | 28.11.19
2.
הנתונים מציגים ממוצע הכולל בתוכו את אנשי הקבע
הנתונים הנכונים בנטרול אוכלוסיות מעודפות כמו שופטים אנשי צבא רופאים הממוצע פחות מ 40 אחוז המורות בישראל יקבלו פחות מ 50 אחוז מהסיבה שהסתרות המורים חתמה הסכם הזוי שהפנסיה נגזרת מ 80 אחוז השכר בלבד שמעתם נכון 80 אחוז מהשכר ולא 100 אחוז מהשכר
נמרוד | 28.11.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת