42. ואני לתומי חשבתי שכלכליסט הוא מוסף ברמה גבוהה סתם עוד צהובון; העיתונות בארץ פשוט מזעזעת. אין עיתון אחד שפונה לקהל יעד אינטלגנטי? אחד | 23.12.19 (ל"ת)
41. כל בנאדם שיכול לדבר בביטחון כל כך מוחלט על העתיד סימן שלא יודע שמץ. אם היה כזה מומחה, אולי היה חוזה את משבר סאב פריים ומתעשר מעבר לכל דמיון. אחד | 23.12.19 (ל"ת)
39. הקריפטו זו הונאה שגם מזיקה מאוד לסביבה, מזיקה למערכת הפיננסית, ואני מקווה שכל מי שמשקיע בקריפטו יאבד את כל הכסף שלו וכל מי שעוסק בזה יחשב עבריין. אני בז לאנשים שעוסקים בקריפטו. או נוכלים או טיפשים יזם | 23.12.19 (ל"ת)
38. רק האנושות הורסת את האנושות בוא נדרוך קצת במקום שהעולם יהיה טוב יותר. המון חידושים רק מחריבים את העולם. א.א. | 23.12.19 (ל"ת)
37. קישקוש 2030 זה לא כל כך רחוק. תראו איפה היינו ב-2010 לעומת 2020. יהיו שינויים, אך לא מרחיקי לכת כמו שמתואר בכתבה.... מישהו | 23.12.19 (ל"ת)
36. תהיו דברים ותפרסמו את הקשקוש הזה עוד 10 שנים ואז נראה כמה מזה באמת התגשם... מדובר בעוד 10 שנים, לא בעוד 30 שנה... כתבה הזויה שי | 23.12.19 (ל"ת)
34. זאת הסיבה שארה"ב ואירופה מדפיסים כסף ללא הכרה האם החלפת השטרות למטבעות דיגיטלים בעתיד יש בהם מטרה סמויה ? קש | 23.12.19 (ל"ת)
32. רוב החוזים טובים בלחזות התגברות טרנדים קיימים, הם קצת פחות טובים בחיזוי טרנדים חדשים הטרנד היום זה חשמל, אוטונומיות, קריפטו ומשרד שיתופי? יופי, אז "החזון" תמיד יהיה פשוט יותר מאלה. אבל בשטח זה פשוט לא קורה. הסיבה שרוב התחזיות נכשלות, היא שאין להן שום יכולת לחזות טרנדים חדשים "שמתבשלים" להם במרתפים של חברות טכנולוגיה, תקשורת, פוליטיקאים ועוד. אף אחד מה"חוזים" לא הצליח לחזות בזמנו את המחשב האישי, האינטרנט, הסמארטפון, גוגל, פייסבוק, אובר, ויוורק ועוד. הם גם לא הצליחו לחזות את משבר הסאבפריים, הברקזיט, עליית טראמפ ועוד אלפי ארועים כלכליים ופוליטיים שמעצבים את חיינו. אני יכול להבטיח לכם בבטחון של 100% שהעשור הבא ישלט כולו ע"י משהו או מישהו שאנחנו בכלל לא חושבים עליו כרגע... משה פ. | 22.12.19 (ל"ת)
28. למגיב 7 אם לא היה איזה סוג של פיקוח , אין מקום למטבע דיגיטלי , מ הטעם מאוד פשוט , רק עבריינים ישתמשו בו , ולי לא מתאים להשתמש במטבע של עבריינים , שלעולם לא מקבל לגיטימיות מ | 22.12.19 (ל"ת)
27. 7 אתה טועה, וגם הם טועים. כשהם כותבים מטבע קריפטוגרפי הם מתכוונים למטבע דיגיטלי מבוזר - שמתוחזק ע"י גורמים פרטיים (שמתוגמלים על עבודות החישוב שלהם, באמצעות מתמטיקה מעולם הקריפטוגרפיה) אבל עדיין נשלט ע"י גורם מרכזי שיכול להקפיא חשבונות או להדפיס עוד כסף. אכן יש בזה יתרונות מבחינת אבטחת מידע - אין מחשב מרכזי שמנהל את כל המידע, ובשביל הפעולות המיוחדות יהיו מחשבים מיוחדים שיתחברו לאינטרנט לשנייה או שתיים רק בשביל ביצוע הפעולה. הם טועים אם הם חושבים שזה יתפוס. אנשים לא הלכו לקריפטו כי זה כיף להחזיק כסף במחשב מאובטח, הם הלכו לקריפטו כי הם לא סומכים על הבנקים ומפחדים מרשויות החוק. אנשים אוהבים להמר, לצרוך סמים, להעלים מיסים וכו'. הם גם רוצים להיות מסוגלים להתנגד לממשלות דיקטטוריות ולשמור חסכונות במטבע שאפשר לברוח איתו למדינה אחרת במקרה של אסון פוליטי/כלכלי/אקולוגי. הם רוצים חופש, גם אם זה מוסרי וגם אם זה לא מוסרי. ביטקוין הוא הסמל של החופש הזה. ישוטס | 22.12.19 (ל"ת)
25. איזה עודף ביטחון... המזומן ישאר ועוד איך, למרות רצונה של המדינה להעלים אותו. וזהב זה לנצח אלי | 22.12.19 (ל"ת)
23. אין דבר כזה מטבעות קריפטוגרפיים פרטיים בהגדרה מטבעות קריפטוגרפיים מבוססי בלוקציין הם גלובליים וניתנים לשימוש ללא קשר למדינה ספציפית מה שנותן להם יתרון ענק בעידן האינטרנט על מטבעות המדינה שצריך להחליף לצורך מסחר גלובאלי. מטבע קריפטו של בנק מרכזי זה בסך הכל כלי מעקב אחרי כל האחזקות של כל המשתמשים כלומר כלי ריגול וצינזור ריכוזי אחרי האזרחים. ליאור | 22.12.19 (ל"ת)
22. "אנרגיה אטומית ברמת בטיחות מאוד גבוהה." חה, חה, חה. פוקושימה מוסרת ד"ש. פוקושימה | 22.12.19 (ל"ת)
21. "מטבע הקריפטו שיונפק ע"י הבנק המרכזי" "מטבע הקריפטו שיונפק ע"י הבנק המרכזי" - אם זה על ידי הבנק המרכזי זה בדיוק כמו השקל. תשלום/ארנק דיגיטאלי בוודאי יהיה אבל דחיפת המילה "קריפטו" (אן בלוקציין) אינה סייג לחכמה או ידע. יגאל | 22.12.19 (ל"ת)
20. רק מי שענה לשאלון ב2010 וצדק יש לו זכות דיבור השאר שירשנו בינתיים כדי שיהיה להם זכות דיבור ב2030 נחום | 22.12.19 (ל"ת)
19. מי כתב את זה ? 80% טעויות נכון, העולם יעבור למטבעות דיגטלים מוצפנים שיחליפו את הכסף המסורתי, אבל מטבעות קריפוגרפים לא יעלמו (תלמד קצת על IOT) אנרגיה מתחדשת לא תשלוט - היא כבר בסוף סחרור הירידה שלה ליתר דיוק, הדבר היחידי שיכול להציל את התעשייה היא הפקת אנרגיה מכורי היתוך מימן - וגם זה סביר להניח שיקח עוד עוד כמה עשורים הבשר לא יעלם ובשר מהחי לא יהיה יקר יותר סין תישאר מערכת כלכלית ופולטית ריכוזית ותוביל את העולם - זה שאתה לא מבין מה הולך פה וקורא לסין כלכלה מפגרת רק מעיד עליך - חבוב. תעשיית הרכב תיהיה ברובה מכוונת לרכבים אוטנומים ולא יהיה ספק שרובנו נשתמש בצורת תחבורה אוטנומית או חצי-אוטנמית כדי להגיע לעבודה קנאביס - לא מעניין ולך תעשה ראש כי אתה סטלן וחבל להמשיך לבזבז זמן עליך אחד שיודע | 22.12.19 (ל"ת)
16. משבר האקלים כבר ניצח, גידול בע"ח למאכל דפק את הכוכב ואין חזור אנו הדור האחרון עוד 30 שנה זה הישרדות. מי שעושה היום ילדים יכול לבנות על זה שעוד 30 שנה העולם שלהם יהיה בצרה צרורה. לפוליטיקאים אין עניין במשבר האקלים, הם זקנים לרוב ולא לחוצים על הדורות הבאים, הם רק מתעניינים בטווח הקצר מאוד. אני בן 41, החיים שלי דבש נולדתי אחרי מלחמת העולם השניה ואני אמות קצת לתוך משבר האקלים. דויד | 22.12.19 (ל"ת)
15. ל 7 יש טעם. מכיוון שעל קריפטו לא ניתן לבצע מניפולציות. אי אפשר פשוט "להדפיס" כסף, צריך לכרות, וזה עולה משאבים. אז ככה יש פחות סיכוי להיפר-אינפלאציה. שחר | 22.12.19 (ל"ת)
13. פערים הם הבעיה המרכזית, איתה יצטרכו ממשלות להתמודד. בעולם שבו הפערים בין העשירים לעניים רק הולכים וגדלים, לא יהיה שקט. זה רע לכולם ולכן אם רוצים עולם שקט צריכים לפעול לצמצום משמעותי של הפערים. אסור שאדם עובד ( ולא משנה במה ) לא יוכל לחיות בנוחות סבירה ולהנות משירותים איכותיים. אסור שאדם עובד לא יוכל להרשות לעצמו קורת גג סבירה. ממשלות יאלצו להיפרד ממיסים המשולמים כיום ע"י עשירונים 6-8 . עשירונים נמוכים יותר ממילא לא מגיעים לרף המס. בעשירונים האלה חייב להישאר יותר כסף פנוי, כי הם מניעים את המשק כולו. קריסה של העשירונים האלה תביא לתגובת שרשרת ובסופה לקריסה של העולם כולו. בבעיה הזו צריך להתחיל לטפל מאתמול. איציק | 22.12.19 (ל"ת)
12. כרכרה ללא סוס (רכב) זה טרנד חולף, -איגוד מגדלי הסוסים חחחחחחחחח יא דינוזאורים. אתם באמת חושבים שמישהו מקשיב לבן אדם שיש לו אינטרס בכספים ישנים? באיזה קטע? חחחחחחחחחחח | 22.12.19 (ל"ת)
11. הרבה ממה שהוא חוזה זה לעוד עשורים, לא לעוד עשור! "נגיע לעבודה במערכת הסעות המונים מתוחכמת" - חי בסרט, אולי במקומות אחרים זה כבר קורה, אבל אצלנו בישראל, גם עוד 20 שנים זה לא יקרה, אולי עוד 30, 40 ככה. גדי | 22.12.19 (ל"ת)
10. ביטקוין בלתי ניתנת לעצירה ושאומרים ביטקוין, מתכוונים למטבע דיגיטלי ומבוזר. אני חוזר : מ-ב-ו-ז-ר. מטבע כמו המטבע שמתואר בכתבה יהיה מטבע ריכוזי, בו הגורם הריכוזי (בנק? חברה?) יוכל להנפיק לצרכיו מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, תוך דילול שווי האחזקה אצל כל המחזיקים האחרים (זה אתם!). למעשה, זה בדיוק המצב כיום עם המטבעות המדינתיים (שקל, דולר וכו'). ישעיהו | 22.12.19 (ל"ת)
8. בשר ביצים ומוצרי חלב ייעלמו בעוד כעשור טוב זה שהבשר ייעלם מחיינו זה אנחנו כבר יודעים מספר שנים רק שציפינו שזה יקרה בעוד 20 שנה והעובדה שהצפי מדבר על עוד 10 שנים זאת נבואה משמחת במיוחד והלוואי ותתגשם! SOS | 22.12.19 (ל"ת)
7. רכב אוטונומי מי שענה את התשבות חסר דעת! רכב אוטונומי זה דבר ענק וכל ענקי המשק צריכים לדחוף ליישומו בשיא השיאים!! תראו כמה נהרגים בכבישים - רכב אוטונומי צריך להיוות מאומץ תוך גג 5 שנים בכל עיר מרכזית בישראל1; מגיב | 22.12.19 (ל"ת)
6. איזה בולשיט אנשים שלא מבינים בקריפטו כותבים על קריפטו יש הבדל גדול בין תשלומים דיגטלים לקריפטו. האינטרס מספר אחד של כל מדינה היא שהאזרחים שלה לא ישתמשו בקריפטו מאחר והיא לא תוכל לפקח על הכסף שיוצא והכסף שנכנס לחשבונות. כל הרעיון הוא שרק בעל חשבון הקריפטו ידע כמה יש לו בחשבון ורק שני הצדדים לטרנזאקציה יודעים כמה עבר ומאיפה לאיפה. אם גם בנק מרכזי יהיה צד אז אין כל טעם לסיבוכיות הנילוית לקריפטו . י | 22.12.19 (ל"ת)
5. זה פשוט מאוד: מה שיהיה קל לשימוש יתפוס מה שיהיה קל טכנולוגית והרגולציה תהרוג את זה פשוט זה ימנע מהציבור להתקדם לטכנולוגיה חדשה. הדרך עוד ארוכה שיהיה אפשר להשתמש במטבע דיגיטלי בלי רואי חשבון. מה לעשות: רגולציה. אז נמשיך להשתמש באפליקציות וכסף מזומן. לוגי30 | 22.12.19 (ל"ת)
2. תחזיות לא מתממשות מניסיון לא כל התחזיות מתממשות, בפועל. מה שנאמר שיקרה בתוך עשור, ייקח 50 שנה. אם רוצים להפסיק את העומס על הכבישים, פשוט מאוד יש להפסיק את ייבוא המכוניות הפרטיות, במקביל לפתח תחבורה ציבורית הולמת. ברוכי | 22.12.19 (ל"ת)
"הקריפטו יחליף את המזומן - הבנקים המרכזיים ינפיקו אותם"
44 תגובות לכתיבת תגובה