אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גוגל מחרימה את טורקיה: הפסיקה לאשר שיווק של מכשירי אנדרואיד במדינה

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
יש לי אנדרואיד ואני מחפש ב-DuckDuckGo, לא בגוגל
כידוע, כשהמוצר חינם (מערכת ההפעלה, במקרה זה) אז זה סימן שאתה הוא המוצר. אבל אפשר ורצוי להתחכם למונופול גוגל, להשתמש באנדרואיד שלהם אבל לא לחפש במנוע החיפוש שלהם. אפשר להוריד אפליקציות של מנועי חיפוש אחרים, שלא זוכרים אותך לנצח.
לא לברירת המחדל | 20.12.19
50.
הטורקים לא הבינו שמה שמצליח לאמריקאים לא בהכרח יצליח להם
מובנה בווינדוס כברירת מחדל, היה מהלך חשוב שגם הצליח. אבל זו היתה מלחמה בתוך ארה"ב, עם קצת עזרה מאירופה. רגולטור טורקי חושב שהוא יכול לשחזר היום את ההצלחה הזו בסמארטפונים ללא תמיכה מתוך ארה"ב!? Good luck with that כמו שאומרים
החל מ 90 בארה"ב אסרו על M$FT לספק דפדפן | 19.12.19
47.
ל-37 זה פגע להיות מונופול - כן!
להיות מונופול כולל בתוכו את גריסת התחרות. אדם סמית(שנחשב בעיניי רבים לאבי הקפיטליזם המודרני) בעצמו אמר וכתב בעניין הקפיטליזם כי צריכה להיות תחרות. מותר שתהיינו חברות שיתחרו ויגדלו, אולם חובה שכולם יוכלו להתחרות באותה תחרות במידה שווה! מונופול בעצם סותר זאת. מונופולים מונע תחרות של חברות אחרות. כשאין תחרות, אין לנו, הציבור, שום תועלת מכך. זה למה מדד המחירים כאן הוא בשמיים ואנחנו אחת המדינות היקרות במערב. כשיש תחרות, כמו שיצרו בעת האחרונה בענייני תעופה והסלולר, המחירים מתעדפים את הצרכן. זה יוצר מצב שיותר קשה לחברות לתאם מחירים, וזה פועל רבות לטובת הצרכן. יותר מתחרים הפועלים בשוק המקומי יוצר יותר מקומות תעסוקה, רמת מחירים נמוכה יותר ובכללי נותן לנו יותר כוח כצרכן. אחרת אנחנו לא מנהלים את המדינה, אלא המדינה מנהלת אותו. כלומר, הלוביסטים שתורמים לפוליטיקאים שיקדמו את האג'נדה שלהם. המקרה עם נתניהו זה רק קצה הקרחון במקרה הטוב. טוב מאוד
אזרח | 19.12.19
41.
אנשים פה לא מבינים אך העולם עובד. קחו למשל אפל ה״יקרה״ עם iOS, לעומת גוגל עם אנדרואיד ה״חינמי״.
ראשית ולמען הסר ספק, שתיהן חברות עסקיות שמנסות להרוויח (כמה שיותר) כסף. בעוד שהמודל של אפל הוא רווח על החומרה ולכן השימוש במערכת ההפעלה שלה מחייב את קניית החומרה שלהם, גוגל מרוויחה כסף אחרת לגמרי, דרך המפרסמים במנוע החיפוש שלה, ולכן מחלקת בחינם מערכת אנדרואיד, כדי לוודא שהגולשים יבצעו חיפוש בגוגל לא במנוע חיפוש אחר. אין להם שום צידוק עסקי לחלק את ולתמוך באנדרואיד במדינה שלא תאפשר להם הרוויח מהפעילות הזו - גוגל אינו ארגון צדקה, ואנדראיד הוא לא ממש חינמי. אגב, רוב הגולשים באייפון מחפשים בגוגל כך שהם מרוויחים מכל הכיוונים.
זו נבלה וזו טריפה | 19.12.19
40.
הרגולטור הטורקי לא עשה שיעורי בית.
הגיוני לאסור על גוגל לקבוע את מנוע החיפוש שלה כברירת מחדל, במידה וגוגל מונופול. אבל זה שאנדרואיד שולט בשוק לא אומר שגוגל מונופול ומכאן לא ברור מה ההצדקה העסקית (בהנחה שמדובר בהחלטה עסקית) לצעד הזה. אנדרואיד פרוייקט קוד פתוח לכן כל מי שרוצה יכול פשוט להעתיק את קוד המקור לאנדרואיד, לארוז מחדש, ולבחור איזה מנוע חיפוש שבא לו כברירת מחדל ולמכור טלפונים עם הגירסה שלו לאנדרואיד. לראייה וואווי שיצאה עם גירסת אנדרואיד משלה. מי שבוחר להתקין את ורסיית האנדרואיד של גוגל הרי סביר מבחינתו לצפות לקבל אנדרואיד שמוגדר סביב השירותים של גוגל בהם מנוע החיפוש.
פם | 19.12.19
39.
ארדואן צודק אבל לא חכם
גוגל משתלט ולוקח לעצמו את המידע של הלקוח בלי לשאול, אבל בביטול האפשרות לרכוש מכשירי אנדרואיד ארדואן שולל מהמשתמשים מוצר שהוא חשוב לרבים. צריך לאפשר לקנות מכשירי אנדרואיד ולהפיץ בציבור את התוכנה שמאפשרת לעבור לתוכנה אלטרנטיבית, למשל Brave ו DuckDuckGo שהם עדיפים על גוגל.
צפניה | 19.12.19
38.
גוגל עלולה להסתבך באותו עניין עם רגולטורים נוספים.
כמו שמיקרוסופט הסתבכה כשקשרה את האינטרנט אקספלורר לחלונות, ככה עלולה גוגל להסתבך עם הקשר הזה בין שרות אחד שהיא נותנת לאחר. במהלך הזה בטורקיה היא אכן מוכיחה שהיא קושרת בין השרותים וזה מנוגד לחוק בהרבה מדינות כולל בארצות הברית.
אריאל | 19.12.19
30.
יפה כתבת אך לא טוב סיימת. צ"ל שהם "לא יותר קתולים מהאפיפיור"
אפשר לכתוב "יותר צדיקים מהאפיפיור" אבל אין לזה משמעות רטורית בגלל שהאפיפיור לא נחשב לצדיק האולטימטיבי, ולא חסרים כאלה שהם יותר צדיקים ממנו. אבל, לעומת זאת, אף אחד לא יכול להיות יותר קתולי ממנו (הערה: כמובן שכל נוצרי פרוטסטנטי הוא יותר פרוטסטנטי מהאפיפיור אך לא יותר קתולי ממנו)
הערה ל- 26 | 19.12.19
29.
מה אתם ממהרים לגנות את גוגל כמו חבורת אידיוטים שימושיים? אתם לא רואים שזה מאבק פוליטי?
"הטורקי צודק" " "גוגל בריונים" "זה צעד שמוכיח שהם אשמים"... תגידו עשו אתכם באצבע? אז מה אם יש בסיס לטענה שלו? תמיד היה שם בסיס ופתאום הוא פועל אתם חושבים שזה מטוב ליבו ובגלל שהוא לפתע החליט להגן על הצרכן הטורקי? החלטות כאלה לא נופלות בריק, זו הנחייה מהשלטון שדרשה לרדוף את גוגל על שלא פתחה רגליים כדי להגיע למאגר הנתונים המתוק מדבש של גוגל. תפסיקו לשחק לידיים של האויב ותבינו שאין פה סכום אפס, אנחנו במלחמה קרה וצריך לדעת לתמוך בטענות בעלות הברית שלנו גם אם הם לא צדיקים מהאפיפיור.
גיל | 19.12.19
12.
"אולם כאן מדובר בסכסוך עסקי בלבד"
לא. המאבק כאן הוא בין ארה"ב ורוסיה (המפעילה ה"לא רשמית" של YANDEX). מנוע חיפוש הוא אחד הכלים החזקים ביותר שיש היום לאיסוף מידע על משתמשים. למשל, ארדואן היה שמח לדעת מי מהיריבים הפוליטיים שלו הכי פופולרי בכל רגע נתון. השאלה היא ממי הוא צריך לבקש את האינפורמציה הזאת וכמה/במה זה יעלה לו.
סתם אחד | 19.12.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת