אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגרף שמוכיח: סגר מלא הוא המהלך שמנצח את הקורונה

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
רק בדיקות
רק בדיקות מסיביות בליווי לריחוק חברתי ולוא דוקא סגר מוחלט זה התשובה. חבל ששר בריאות נבוב והנהלה יהירה עכבו תגובה ראויה למחלה. עכשיו סוף סוף כופים על משרד הבריאות להתחיל בבדיקות מסיביות כנגד הקונסצפט המופרך של סיגל סדצקי (שאולי צמח מהעדר הקצאת משאבים על ידי המנכ"ל נער האוצר לשעבר).
דני | 27.03.20
58.
מידע מטעה בכתבה
המידע לגבי סינגפור מועטה ומטעה. כמי שנמצא בקשר יומיומי עם עמיתיי בסינגפור, הרי שאין שם סגר כלל. מקומות העבודה פתוחים וכך גם הקניונים, המוזיאונים האונברסיטאות ובתי הספר. רק מהיום נסגרו מסעדות ובתי קולנוע מה שכן, להבדיל מהתגובה ההיסטרית ולא מקצועית בארץ (מה הפלא כשאין שר או מנכ"ל שמבינים ברפואה), שם עיקר הדגש הוא על בדיקות מסיביות, אבחון ואיתור חולים, בידודם המוחלט (ללא אשפוז ביתי שמתכון ודאי להדבקת בני המשפחה) וניתור מי שבא עמם במגע ובדיקתם גם כן.
דני | 27.03.20
36.
המספרים משקרים
כל הניתוחים החכמים על מספר החולים והנדבקים, מתייחסים למספר הזה כאמת ידועה... האמת היא שאף אחד לא יודע כמה נדבקים או חולים יש. בכל מקום בעולם בודקים אוכלוסיות שונות . בהזדמנויות שונות ובתנאים שונים. ההשוואה הזו היא בין מדינות, כשבאחת בודקים אקראית ברחוב, באחרת בודקים רק מתאשפזים, והשלישית רק כאלו שהגיעו ממדינות אחרות. אי אפשר להסיק המשוואה כזו מסקנות. אני מקווה שארגון הבריאות, והממשלה, לא מסתמכים על השוואות כאלו.
דאטה | 14.03.20
26.
במקום רובים שהחיילים יתחילו להסתובב גם עם אקדחי חום ויבדקו אלפי אנשים ביום
צריך לבדוק את רוב האזרחים באקדח חום כל יום בכל מקום עבודה גדול. בישראל לא ראיתי עדיין אקדח חום למרות שאני עובד במקום גדול. קפיצה ממאה חולים ל 500 הוא עניין של 10 ימים,עפ''י הגרף ,אם נהיה יעילים כמו יפן.
יוסי | 12.03.20
25.
נכון באופן חלקי בלבד
הגרף מראה את התגובה הראשונית בלבד והוא צודק לגביה. יש שתי שאלות חשובות שהגרף ומפרסמיו מתעלמים מהן לחלוטין. 1. כמה זמן אפשר להחזיק מאות אלפי בני אדם בסגר בית בשביל ליצור גרף כזה? 2. מה יקרה בשלב השני? המטרה במאבקים אפידמיולוגיים היא כן לחשוף את האוכלוסיה באופן חלקי לנגיף כדי לתת למערכת החיסון להתגונן. ברגע שמערכת החיסון שלנו מתגוננת, הנגיף לא יכול יותר לעבור מאדם לאדם וככה מנצחים את הוירוס. אם לא עושים את זה, הסיכוי להידבק ואי מוכנות מערכת החיסון רק נדחות. מה שגרם לתמותה הגדולה באיטליה היא הזנחת מערכת הבריאות. פשוט אין שם מספיק מיטות כדי לטפל בחולים קשישים ואין מערך חברתי לסייע להם להשאר בבית ולא להחשף. הפעולה הרצויה היא משולבת: לחשוף את הבריאים ולהגן על ברי הסיכון.
מאיר זוסמן | 12.03.20
21.
כיוון שהמגפה היא מכה עולמית ארגון הבריאות העולמי צריך להכריז על
"עוצר עולמי" לתקופה זהה של 14 יום בכל המדינות , למעט שרותים חיוניים, מזון, מים, אנרגיה, שיטור, חשמל, רק הגבלת תנועה ועירוב המונים יקטין את ההידבקות, יפחית את הלחץ על גורמי הרפואה, וימקד את הטיפול לנדבקים שמצבם מחייב סיוע בתרופות, ובהנשמה.
לוני  | 12.03.20
20.
שקר. זה לא הבידוד אלא הטמפרטורות
הדבר היחיד שמצליח לדכא את הקורונה זה מזג האוויר. בכל המדינות שבהן שיעור ההדבקות או התמותה נמוכים מזג האוויר חם (סינגפור) או קר (רוסיה, יפן) ממה שהנגיף הזה אוהב. הסיבה היחידה שבגללה הנגיף דוכא בסין היא התחממות הטמפרטורה בשבוע האחרון. כנ"ל בהונג קונג.
אקולוג | 12.03.20
18.
לאט או מהר
זה לא נכון. הסגר מעט את קצב ההדבקה אבל לא עוצר אותו - כך שמשך ההתמודדות עם הנגיף יימשך חודשים ושנים ולבסוף כמו כל נגיף הוא ידביק עשרות אחוזים מאוכלוסיה. אם נאפשר לנגיף לעבור באופן טבעי הרבה אנשים ידבקו ורובם יחלימו או אף לא ידעו שנדבקו ומשך התקופה יתקצר. יצטרכו לטפל רק במקרים הקשים מאד כמו בכל שפעת..
אבי | 12.03.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת