אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משבר הקורונה מחייב עצמאות חקלאית ישראלית

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
מחיר לצרכן
ביצים: אין יבוא, יש תכנון, מחיר מהגבוהים בעולם. אירוע קורונה = מחסור! עופות: אין יבוא, עליה של עשרות אחוזים במחיר העוף באירוע הקורונה. החקלאות היא בסיס חשוב ומרכזי בהתיישבות אך, הבעיה היא שכאשר אין יבוא המחירים מרקיעים מעלה והצרכן משלם מחירים בלתי סבירים.
אורן | 18.04.20
29.
מדבר מפוזיציה, לא משכנע
גם בעתות משבר כמו היום המדינה מסתדרת יפה מאד עם יבוא. ואם לא יהיה יבוא בשר או דגים לשבוע או שבועיים, גם לא נורא. לא יותר נורא ממחסור במכונ ו ת הנשמה במקרה שלהמשבר הזה. אין שום הגיון לשלם פי כמה על מזון בזמן רגיעה רק בשביל שבזמן משבר לא נצטרך לייבא. כותב המאמר מדבר מפוזיציה כנציג החקלאים. לגיטימי, אך לא משכנע.
חיים | 18.04.20
24.
הכותב לא שמע על "יתרון יחסי"?
ייצור מקומי המחייב יבוא תשומות ייצור (כח אדם) לא מצמצם את התלות ביבוא. יש למשק הישראלי יתרונות וחסרונות יחסיים וכל מי מתעלם מהם מביא לחוסר יעילות משקית. בעיית המחירים לצרכן נובעת מעודף פיקוח והעדר תחרות, הנגרמים ע"י "מועצות" למיניהן ואי פתיחה מלאה של היבוא. הניסיון להחזיר את המשק לשנות ה50-60 יחזיר את רמת החיים לשם. חייבים ללמוד להתמודד עם העולם של המאה ה-21. נוסטלגיה אינה פתרון.
זלמן | 16.04.20
23.
זאת מדינה שפועלת נגד הציבור
זה המתכון למניעת בטחון תזונתימדוע ביבי מנהל מדיניות שמחלישה את הציבור, במיוחד את העניים ויוצרת מחסור של צורך כה בסיסי.. מצב זה הוא תוצאה של מדיניותו לפני-כן יכולנו רק להתגאות בשפע ובאיכות החקלאות המקומית. נתניהו פועל בשני מישורים מרכזיים, האחד: הוא מתעל את הצריכה כדי לחזק את רשתות השיווק (בעלי הון) על פני כל המשווקים האחרים, השני: שליטה באספקת האוכל של כולנו, באמצעות מחסור שנובע מחיסול של התוצרת המקומית. דיקטטור בנשמתו
נאוה | 16.04.20
22.
מספיק עם הכלכלה בשיטה של רוטשילד של ליצור חוסר
צריך לחזור למצב של רווח סביר ואם לא להחרים נקודה אי אפשר לחיות עם תעשינים שמיצרים בשקל מוכרים בעשר ואלה שיש להם רשומים בחו'ל ולא משלמים כלום למדינה בשיטה של כאילו הם קונים בעשר מוכרים ב11 ואת ההפרש משאירים באירופה או איפה שהוא
שי | 16.04.20
21.
דברים נכוחים ובעלי טעם מ'פי' אורי לופט.
אכן, צודק אורי לופט בקביעתו שיש להקטין - עד למינימום - את התלות ביבוא מוצרי מזון לסוגיהם מחו"ל בעיקר מסין. אני חושב שבמיוחד היום אין חולק על החשיבות - העליונה - של הגישה הזו. אלא שכאשר בראשות משרד החקלאות עמדו בשנים האחרונות פוליטיקאים שבגדול כל מה שעניין אותם הוא ש'לא יבלבלו להם את המוח' בכל מה שנוגע לגורלם של החקלאים או לגורלה של החקלאות הישראלית - ואני מתכוון בעיקר ליאיר שמיר ולאורי אריאל - התוצאה היתה קפיטליזציה של ענף החקלאות בישראל, עם תוצאות קשות למשקים קטנים ובינוניים שלא יכלו לשרוד את המדיניות הזו.
אזרח שובר שתיקה | 16.04.20
16.
בשם המאבק ביוקר המחייה ישראל תהפוך לענייה ורע יותר
לישראל יש יתרון תזונתי אדיר של צריכה גבוהה של פירות וירקות טריים. המעבר לייבוא יחסל את המגוון וישאיר לצרכן רק מוצרים מיובאים עמידים. צריך להבין שבשביל חקלאות משגשגת, יעילה ותחרותית צריך נפח פעילות מסויים. מתחת להיקף פעילות זה, כל מגדל יהפוך למגדל בוטיק והיקף הפעילות יירד והמחירים יעלו. לתלות את צריכת העגבניות בטורקיה, ירדן או עזה הגיוני היום כמו הרעיון לייבא מים במיכליות מטורקיה שרווח בזמנו. יום אף אחד לא מטיל ספק בחיוניות של יכולת ההתפלה בישראל לעומת יבוא זול שהיה הופך אותנו לתלויים בארדואן.
דוגו | 15.04.20
15.
מה זה בדיוק ייצור עצמי של מוצרים מן החי?
הרי אין למדינת ישראל אפשרות לגדל את כל המיספוא שצורכות חיות משק (למעשה גם לא את האפשרות לגדל לעצמינו את החיטה...), אז בכל מקרה משק בעלי החיים יצטרך תמיד להיות מבוסס על יבוא, אם לא שך הבשר עצמו, אז של המזון עבור חיות המשק... הפיתרון הפחתה משמעותית באכילת בשר ומוצרי חלב...
מיכל | 15.04.20
13.
החקלאות חייבת לקבל שינוי מסלול ולחזור לימים טובים שציונות זה קודם חקלאות
כתבה שמבהירה במדויק את הגורמים והשפעתם על החקלאות, והצורך למסלול חדש ערכי וציוני, לחיזוק הקשר לאדמה ולתוצרת הישראלית וליידע רב הערך שנצבר ...זו הזדמנות מפז, לגרום לממשלות בישראל להעדיף, ולבסס ,ולתמוך, את החקלאות מייצור מקומי, ולהיעזר ולהשלים במידת הצורך ביבוא ...
אלי אלגלי  | 13.04.20
10.
ממש לא נכוןרפורמת הבשר הורידה מחירים לכולם.
וזו רק דוגמא אחת. הייבוא מוריד מחירים לאזרחים,ומאלץ אותם להתייעל ולהוריד מחירים. אם אתה קונה מרשת מסויימת שמראש המחירים בה גבוהים,לא תראה פער. לך לחנויות הדיסקאונט. חוסר תחרות יביא לעליית מחירים בטווח הארוך. על אירועים גלובלים או מקומיים חד פעמים,לא מבטלים תחרות ויבוא.
מאיפה הנתונים? | 08.04.20
8.
מילים כדורבנות
"המדינה מובילה לאורך שנים מהלכים המצמצמים יצור מקומי של מזון לטובת יבוא. כתוצאה מכך מגדלי בע"ח סוגרים את פעילותם בזה אחר זה ואיתם נפרדת המדינה מנכסיה האסטרטגיים ביניהם ידע מקצועי וקרקע". כמה דם נשפך כדי להשיג את השליטה החקלאית בקרקע ובאיזה קלות הממשלה מוותרת עליה. זה עוד יעלה לכולנו.
מירון | 16.03.20
6.
אף מילה על מועצות המזון?
אף מילה על השמדת מוצרים, רק כדי לשמור על מחיר שפקיד קבע? אף מילה על חלב שנשפך לשם שמירה על מחירו? על שרשרת אספקה שתלויה רבות בועדי עובדים, בנמל ובלובי החקלאי? אף מילה על מכירת תוצרת סוג א' לייצוא והפניית תוצרת סוג ב' לצריכה מקומית? על רגולציה בלתי אפשרית של שוק הבשר והעוף? על כשרות דרקונית שלא מאפשרת תחרות ייבוא? לכתוב מאמר מגמתי זה כן? לא מקובלים דבריך מאחר ואין בהם את כל המידע!
אייל | 16.03.20
4.
המלך עירום צועק ה"נער"
והוא צודק, הממשלה שלנו לאורך כל השנים האחרונות התנהגה בצורה קפיטליסטית ופופוליסטית ולא הבינה את הצורך בשימור היכולת העצמית של יצור המזון ולו רק לשעת חירום...שהגיע ! הרסו כל חלקה טובה ודאגו להפוך את המדבר הפורח לשממה.... כל הכבוד לאורי שיוצא מול הקהל וצועק "המלך עירום"...השאלה כמה עוד כמהו חושבים כך ...בערך 3% מהאכלוסיה שהם אלו שמיצרים את הירקות החלב והפירות המגיעים לשולחננו בהצלחה אורי ...וחקלאים אחרים , אני מקווה שיבוא שינוי "חקלאי" בדימוס
אחד העם | 16.03.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת