אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זהירות, הלם כלכלי לפניך

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
דוגמא נוספת לחשיבה יצירתית בזמן משבר
בזמן המשבר של 2008 עבדתי בנייר חדרה ( מעל 1000 עובדים ). לאחר דיונים שנמשכו ימים ספורים הנהלת החברה והוועד הסכימו ביחד על הדרך להתמודד עם המשבר: פיטורים מועטים, ביטול הנופש המפעלי למשך שנתיים, ויתור על תוספת שכר שהובטחה בהסכם הקיבוצי להקטנת שכר למנהלים. ואכן ביחד אצלינו את המשבר.גילוי נאות : אריק שרמן היה המרצה שלי ברופין.
ארנון | 18.03.20
14.
יש לך ניסיון עיסקי?
אני עצמאי עם עובדים. יש לי "קצת" ניסיון עיסקי. אני מבקש לשאול: האם אי פעם הקמת עסק? האם אי פעם ניהלת עסק? (לא אירגון ציבורי, אלא אירגון עיסקי שהיה חייב להרוויח), האם העסקת אי פעם עובדים, שילמת משכורות וכו...? או שאתה רק תאורטיקן עם תואר ד"ר? אם התשובות לשאלות שלי הן "לא", אז בבקשה לך להשתפשף קצת בעולם העיסקי לפני שאתה מספר לי על דרכים יצירתיות לצלוח משברים. תודה
עודד | 17.03.20
12.
המגיפה פוגשת את החברה הישראלית בשיא הקיטוב. זה העונש שלנו.
שנה שלימה עמל חלק ניכר בפוליטיקה הישראלית על שיסוי, הדרה, החרגה. העם לומד שכל הערכים הבסיסיים מיותרים, ורק אם אתה יכול ומצליח - זה מה שקובע. אני ואני ואני. קודם כל אני. אני אעשה יותר כסף ושכולם יילכו לעזאזל, אני אומר מה שבא לי וכולם שיקפצו, אני אסיט וזה בסדר גמור, אני אמציא שקרים וזה עובר. זה הדוגמא, וזה עם ישראל 2020. עכישו מגיעה הקורונה ונזכרים בערבות הדדית. אני צופה ששנת 2021 תהיה חזרת הערכים של הקיבוצים, המושבים, וישראל של שנות ה-80. ישראל שבה לקהילה יש משמעות קריטית לחיים, שבה אין יכולת לאחד לשרוד לבד. ישראל תחזור לשפיות, העם ידרוש את זה, והפוליטיקה תשתנה בהתאם. ביבי - הקורונה פוגשת אותך בשיא שלך, וזו בדיוק הבעיה שלך חביבי. היא הופכת את מה שאתה מייצג ללא רלוונטי ובעיקר ללא רצוי.
אורן | 17.03.20
11.
חובה ארגון עובדים חזק
תפקיד הועד להגן על העובדים במיוחד בתקופה של משבר כלכלי. השיטה הקפטיליסטית עובדת היטב בתקופה של צמיחה - העובדים עובדים והבכירים מקבלים דיבדנדים ורווחים אך בתקופה של שפל את העובדים המוחלשים מיד מפטרים, בשמן שהמנהלים והבכירים יהנו מחבילות הסיוע... כך היה במשבר של 2008. שיתוף פעולה בין עובדים ומעסיקים אינו פסול אלא כורח המציאות... ימי חופשה התשלום התחילו רק לאחר שממשלה סוציאליסטית בצרפת העבירה חוק בשנית ה-1930... ימי חופשה בתשלום אתם רוצים?
גנדי | 17.03.20
10.
קפיטליזם כן. חזירות לא.
אני מאמץ את הטענות של המגיבים הקודמים בנוגע לועדים מושחתים ועובדים שאי אפשר לפטר אותם. אני מוסיף שתפקידו של המנכ"ל להביא לצמיחת החברה ולרווחים לבעלי המניות. אבל השאלה היא אם פיטורים בעת משבר, כאשר העתיד לוט בערפל, הוא טובתה של החברה. זה לא המשבר הראשון. בעבר וגם כעת יש חברות שמצמצמות פעילות אך נמנעות מפיטורים. זה נעשה על ידי צימצום היקף העסקה לכלל העובדים. כן, גם להנהלה. יום אחד, בעוד חודש, חצי שנה, שנה, סכנת הקורונה תחלוף אבל המשבר ימשך. קליטת עובדים מחדש, הכשרתם, וחזרה לפעילות הם תהליך יקר שאורך זמן. מי שמבין את זה ולא מגיב בפאניקה, ועל הדרך גם נוהג בהגינות עם עובדיו, יקטוף אז את הפירות.
צור | 17.03.20
7.
איך כעובדים ניתן להתגונן ..? האם ומה עובד על אל לדוגמא יכול היה לעשות ..?
לעובדים אין שום כח כעת, תחת צמד המילים - "מצב החירום" מתייחסים אליהם כאל עבדים מסלקים אותם לחל"ת ואין להם שום יכולת לעשות שום דבר, חבל שאין חוק שמחיב אותו היחס להנהלה ולעובדים .. או שכולם יוצאים לחלת או שלכולם מורידים 25 אחוז בשכר.. - יחס זהה !
אלון שקד | 17.03.20
6.
עוד רעיון
כדי להתניע את המשק מחדש, אולי כדאי השנה לבטל את חופשת הקיץ. ממילא הילדים עכשיו בחופשה ארוכה. אפשר לאחד את חופשת ראש השנה עם סוכות. ולתת חופשה נוספת סבירה באורך. להרבה משפחות אין כסף ובמקום לשקוע בעוד חודשיים של הוצאה כלכלית אפשר להתמקד בלהעלות את המשק לפסים חזרה ולתת הכנסה לאנשים
יוד | 17.03.20
5.
אפשר להסכים עם הכותב אבל הכתב בחר באלעל תקראו
אל על היא דוגמא רעה. חברת תעופה מאופיינת ברווח יחסית קטן על המחזור. אל על מכניסה ברבעון מאות מיליונים שכולם נשפכים החוצה על שכר העובדים ועל הדרך הוצאות הדלק ורשמה הפסדים עוד לפני משבר הקורונה וללא הלוואת ענק מהמדינה של 700 מיליון דולר תפשוט את הרגל. המדינה התנתה גם את ההלוואה בהתייעלות ובהצגת תוכנית להחזר ההלוואה. מכיוון שאלעל הצטיידה לאחרונה במטוסים חדשים היא גם צריכה לשלם הלוואות של המיליארדר וחצי דולר וכעת נוספו למצבת החוב עוד 700 מיליון ד שקיבלת המטוסים לא תגדל והתייעלות מחוייבת המציאות.
א | 17.03.20
2.
הנושא של קביעות במקום העבודה הוא מאוד בעייתי
אי אפשר להכריח מעסיק להחזיק עובד שהוא לא רוצה בו. אולי העובד לא בסדר, אולי התפקיד שלו נהיה מיותר, ואולי יש אילוצים חיצוניים כמו הקורונה. הוועד והמדינה צריכים לדאוג להסבה מקצועית למפוטרים, לא להכריח את המעסיק להחזיק אותם אצלו בכוח. הסבה למקצוע אחר שיש בו מחסור בעובדים (לדוגמה נהגי אוטובוס או שליחים כרגע - או עובדי מעבדה לפיענוח בדיקות קורונה) - זה משהו שיעזור לכל הציבור וידאג שאנשים לא יגיעו לחרפת רעב. המעסיק יידע שהוא לא נשוי לעובדים לשארית חייהם, ויוכל ליצור מקום עבודה יותר מושך למשוך אנשים שהוא רוצה, במקום להשקיע בתמיכה באנשים לא מועילים לו. אבל זה דורש שהסתדרות העובדים תעשה משהו שונה ממה שהם רגילים אליו - וזה כנראה יותר מדי לבקש...
יסמין | 17.03.20
1.
הכתבה מוטית פוליטית
ברור מהכתבה שהכותב סולד מכלכלה קפיטליסטית, ומעדיף מדינת רווחה. אני חושבת שהחלשת ארגוני העובדים זה דבר מבורך, משום שהכח שלהם בימינו מוגזם. לא הגיוני שאי אפשר לעשות רפורמות בחברת החשמל או באל על. לא הגיוני ששכירים (שלא מסכנים את כספם) יכפו מהלכים כלכליים על משקיעים או על המדינה. לא הגיוני שמשרד החינוך לא יכול לפטר מורה גרוע רק בגלל שהוא השיג קביעות. גילוי נאות: אני שכירה, וגם בעלי.
שירה | 17.03.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת