אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקר: ייתכן שחצי מאוכלוסיית בריטניה כבר נדבקה בקורונה - ואלה חדשות מצוינות

86 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

79.
משכורות
כבר דיברו על הכל אבל על הפרילנסים כמו מטפלות שנותנות את הנשמה עבור הילדים שלנו כשאנחנו בעבודה הוא בכל מקום שבו אנחנו נמצאים הם שומרות על הילדים וכנראה שאנחנו לא מסוגים להחזיר להם טובה מיפני שאנחנו לרוב כפויה טובה למטפלת הצמאית אין שכר כרגע ויש עשרות אלפי מטפלות בשוק ללא משכורת מה אומר משרד האוצר שלקח את הכסף שלנו ועכשיו לא רוצה להחזיר
מרי | 26.03.20
77.
לא מאמין שאני צריך לדבר על זה גם כאן
זה שיש 10 אחוז עכשיו אכן לא אומר כלום, אבל מאחר וזמן ההחלמה של אדם מהמחלה הוא 5-7 שבועות וזמן הדגירה של המחלה הוא 2-14 יום יוצא מצב די ברור שהאחוזי החולים בבריטניה היו צריכים להיות הרבה יותר גבוהים אם הטענה של אוקספורד היתה נכונה. לכן אם המחלה הגיעה באמצע ינואר והמחלה מחזיקה 5 שבועות אז כמות החולים היתה צריכה להיות הרבה יותר קרובה ל-50% כל הנדבקים (שעדיין חולים ברובם) פחות אלו שהמחלה רק דוגרת. כל החישובים הללו מבוססים על הנחות לא ברורות כמו למשל מהירות הדבקה שלא ידועה ומשתנה בין מדינה למדינה בין היתר בגלל טמפרטורות ועוד משתנים רבים. התוצאה של אוקספורד אינה רלוונטית בדיוק כמו הכתבה של הפרופסורים ב-ynet הם פשוט מאוד עושים הנחות ללא הבנה בסיסית של המחלה.
ggg | 26.03.20
73.
פתרון אפשרי למגפה כפי שכתבתי
בתגובתי הקודמת רציתי להוסיף עוד: 1. לחולים קשים כעת אפשר לנסות לקחת תאי גזע שלהם ולהמירם לתאים לבנים עם נוגדנים. ולהזריק ישירות אחרי זמן קצר. 2. אני סבור שניתן החזיר לעבודה מבוזרת בכל המגזרים. 3. תלמידי בתי ספר ילכו לעבוד בחקלאות והתוצרת שצריכה לייצוא תשמר בבתי קירור ותעבור חיטוי באוזון. לשמירה על טריות לאורך זמן. 4.אני פנסיונר בן 73 מהנדס אזרחי וכול שכתבתי הוא פי הבנתי מידע כללי.
בני כהן | 26.03.20
72.
יש לקחת בדיקות דם למציאת אוכלוסיה שהבריאה
אפשר לדעתי לנקוט בדרכים שאולי לא משתמשים בהן. 1.יש לבצע בדיקות דם נרחבות וכך לגלות חולים בריאים וכאלו שהבריאו. זאת ע"י מציאת נגיף או נוגדנים או לא נגיפים ולא נוגדנים. יתברר, לדעתי, מהר מאוד שמספר המחלימים גבוה מאוד, וילך ויגדל כמו החולים. 2.אחוז החולים הקשים ירד באופן תלול וזאת מהטעם הפשוט שהבדיקות היום רואים חולה או לא חולה. 3. יש לקחת דם מהמחלימים ולהפיק כמויות הולכות וגדלות של תאי הדם המכילים את הנוגדנים. יש להרבותם ולשדכם לתאי גזע. נקבל כמות הולכת וגדלה של נוגדנים שאפשר להזריק לחולים הקשים
בני כהן | 26.03.20
65.
תגובות מאוד חכמות פה אבל הן לא מסבירות איך
באיטליה, ספרד, צרפת, וישראל מספר הנדבקים המאומתים רק הולך וגדל, ויתרה מזו מספר המאושפזים (אלו שאי אפשר להסתיר את מחלתם) גם הולך וגדל. זה מראה שפוטנציאל ההדבקה (מי שלא מחוסן) עדיין גדול מאוד. בנוסף היו כמה מקומות שבדקו את האוכלוסיה בצורה אקראית ואחוז ההדבקה האמיתי הוא בערך 0.1 כלומר רק אחד מאלף נדבק, שיעור שיכול להפיל את מערכת הבריאות. אם באמת חצי מהאוכלוסיה היתה נדבקת, היו מאות אלפים בבתי החולים.
ד"ר גודטיים | 26.03.20
60.
נראה לי שהחישוב הבא יכול להיות הגיוני
אם מניחים התפלגות מעריכית, והם אומרים שהחולה הראשון היה כבר באמצע ינואר. בוא ניקח חודשיים בערך שהמחלה קיימת. אנחנו רואים קצב הכפלה של כל 3 ימים, כלומר כל שלושה ימים יש לנו גידול מעריכי. אז במשך 60 יום חלקי 3 ימים זה 20. 2 בחזקת 20 זה באיזור מיליון. נראה לי הגיוני להניח שאיזור המיליון נדבקו, ואלו התוצאות. עדיין לא השיא אבל גם לא כזה נורא. הבעיה בחישוב הזה הוא שאם זזים כמה ימים לכאן או לכאן התוצאה משתנה דרמתית (אם נוסיף 9 ימים אז אנחנו כבר במעל 8 מיליון נדבקים.).
מאור | 26.03.20
58.
בכל הכבוד, זה לא מחקר... כרגע זו עדיין רק השערה (מהפכנית!)
כדי לאמת אותה, דרוש ניטור אוכלוסה כללית, ובעיקר של "בריאים". למזלנו, ניטור כזה אפשר לעשות בבדיקה פשוטה יותר מזו בה משתמשים כיום: גילוי סרולוגי של נוגדנים לנגיף (ובעיקר נוגדני IgG) יעיד על הדבקה קודמת. כבר יש קיט-בדיקה כזה מתוצרת קוריאה. מה שצריך עכשיו זה שהקיט יתברר כאמין, וכמובן - לבדוק, לבדוק, לבדוק (בלי להעיר את מרפי)!
מי יתן שתתאמת | 26.03.20
57.
הנחה טועה ומטעה - גם באוקספורד חוקרים אחרים פרסמו דיעה הפוכה
כך פורסם לפני יומיים: (ד"ר) טוניה תומס, מנהלת פרוייקט הידע החיסוני באוקספורד, מזהירה מפני התאוריה הזאת. לדבריה, הרעיון של פיתוח חסינות לזיהום כלשהו באמצעות חשיפה והידבקות עלול להיות מזיק משום שאנשים שחולים במחלה עלולים לפתח גם סיבוכים. "חיסונים הם דרך בטוחה בהרבה לפתח חסינות, מבלי להיחשף לסיכונים הכרוכים בהדבקה במחלה עצמה". "חסינות עדר יכולה להיות גם אינדיקציה לגבי שיעור האנשים המחוסנים באוכלוסייה מסויימת", אומר פרופ' פול האנטר, מרצה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מזרח אנגליה, בראיון לאותו אתר. "שיעור האנשים המחוסנים שנחוצים כדי לייצר חסינות קהילתית משתנה מזיהום לזיהום", הדגיש האנטר. "בזיהום כמו חצבת, שהוא מדבק ביותר, יש צורך בכך שמשהו כמו 90 אחוזים מהאוכלוסייה יתחסנו, ואילו בזיהומים אחרים אפשר להגיע גם לאחוזים נמוכים משמעותית ועדיין ליהנות מאפקט החסינות".
רמי | 26.03.20
55.
אוניברסיטת אוקספורד תדע כי היא מלאה בזרים.
ובתחילת ינואר כולם חזרו מתקופת החגים וראש השנה לאוקספורד. יודעים על חולים מאומתים באוניברסיטה מתחילת החודש, לרובנו כבר היו תסמינים של שפעת בתחילת פברואר. כל בניין באוניברסיטה בנוי בתור מדגרה ענקית שבו יש חלל ענקי שאנשים אוכלים בצהריים, מערכות האוורור בנויות בצורה מונוליטית שהאוויר מחומם למטה וזורם מלמטה למעלה במערכת אחת. נכון לרגע זה יש פה 40 חולים מאומתים, ואיך שהכל עובד פה, הייתי מהמר על לפחות 400 חולים שמסתובבים להם חופשי ומדביקים אחרים.
כגדעדגככדג | 25.03.20
52.
ל-29: זה שיעור הנשאים מתוך הנבדקים. לא שיעור הנדבקים.
מאחר ובבריטניה בודקים כרגע רק מי שנצרך לבית חולים וצצות רפואי, ממילא אחוז החולים קשה והסיכוי לקורונה עולה. מאחר ולא בודקים עדיין את כלל האוכלוסיה, אין נתון מדוייק לגבי מידת ההתפשטות של הווירוס. (הסיבה שלא בודקים את כלל האוכלוסיה, כי זה בדיק מאוד לא יעילה. 0.3% בברוטניה נמצאו נשאים מבדיקות שכן נעשו לאוכלוסיה כללית, מה שאומר ש99.7% לא היו נשאים באותו רגע, אבל אתה לא יודע אם כבר נדבקו והחלימו או עדיין לא נדבקו והם יצטרכו להבדק שוב)
בוריס | 25.03.20
49.
כן הכל ייתכן אולי אפשר
אז מה, הם הכי חכמים בעולם חוץ מהסינים וג'ונסון הוא מומחה וחבר שלו מעבר לים - עוד גאון מטורלל- חושב כמוהו? יללה נריץ את הכלכלה מהר , אז מה אם ימותו כמה אלפים או מאות אלפי זקנים - נצעיר את האוכלוסיה ונשלם פחות פנסיות , הם יהיו מגש הכסף עליה נדפוק מיליארדים עךל חשבון כולם.
שביט | 25.03.20
46.
לא מזלזל בבריטים
המון תגליות מדעיות יצאו במאתיים השנים האחרונות ובתור איש רפואה דחופה הם אחראים על רוב האלגוריתמים והפרוטוקולים שמשתנים כל הזמן וכל העולם משתמש בהם. אבל, מצד אחד להפקיר כמעט שבעים מליון אנשים ומצד שני לסגור כלכלה עלול להביא לאסון כלכלי כבד כי אם אין כסף אין בריאות ורווחה
איציק | 25.03.20
43.
הסבר למה 92% שליליים לא מראה על מצב החסינות
אם אני מבין נכון , הבדיקות שעושים לא בודקות נוגדנים אלא האם הבן אדם חולה עכשיו. לכן אם האנשים חלו כבר לפני 5 שבועות או אף לפני ובודקים אותם עכשיו , אז הבדיקה לא תראה שהם חולים ויחושבו בתוך 92% השליליים למרות שבעצם הם חלו ופיתחו חסינות. רק בדיקה של נוגדנים תגלה את המצב האמיתי. כך שמצב שבו 50% אחוז מהאוכלוסיה כבר מחוסן בהחלט יתכן אם הייתה תחלואה חזקה בינואר .כמובן שאם זה עבר בלי הצפה של בתי חולים אז אולי הרוב היו מקרים קלים או ללא סימפטומים.
אלכס | 25.03.20
40.
לכל החוכמולוגים כאן שמנסים להבין מספרים
הבדיקות שעושים היום בודקות אך ורק אם יש נגיף והוא פעיל. אם האדם היה חולה או טרם חולה, הבדיקות תחזורנה עם תוצאות שליליות. קרי, משמעות הדבר שצריכים לתפוס את הנגיף בפרק זמן של בין שבועיים לשלושה שבו הנגיף פעיל, מה שמוריד משמעותית את התוצאות החיוביות. 9% של חיוביים נשמע לי כמו מספר תקין למצב שתיארתי לעיל. אחוז זה מתאר יותר את קצב ההתפשטות של המחלה מאשר היתכנות שלה. כלומר, גם אם כל המדינה תדבק (100%), רוב הסיכויים שהבדיקות כולן תחזורנה שליליות.
בוט | 25.03.20
39.
אני מחזק את המחקר - לדעתי אפילו יותר מחצי
גם בישראל, לדעתי נדבקו יותר מ-500 אלף, להערכתי. גם אני ומשפחתי חווינו סממנים למחלה כמעט באותו הזמן, חלקם אפילו כמעט ובלי סממנים ואף אחד מאיתנו לא נבדק לעולם. אני מעריך שזה נוגע לרבים אחרים כאן. כל הפאניקה הזאת מיותרת לחלוטין ואפשר לחזור לשגרה חוץ מהקפדה על אוכלוסיה עם מחלות רקע.
מחזק | 25.03.20
34.
אני מאמין שהמחקר צודק חלקי
לכל מי שאומר ש50% מהבדיקות צריכות לצאת חיוביות, ברגע שמישהו מחלים הבדיקה שלו תצא שלילית. לכן הבדיקות היום לא אומרות כלום. בכל אופן אני מאמין שגם בישראל ובמיוחד באיטליה וספרד שיעור הנדבקים הרבה הרבה יותר גבוה מהמספרים שמוצגים, והכל עניין שבדקו רק את מי שהגיעו עם סימפטומים קשים יחסית.
תומר | 25.03.20
29.
מחקר הזוי שאין בעיה להפריכו -
אם חצי מהאוכלוסייה הייתה נדבקת היינו אמורים לראות זאת גם בתוצאות שחצי מהתוצאות חיוביות. הבדיקות שנעשו. כרגע בריטניה עושה בדיקות רק בבתי חולים. מתוך 90,000 הבדיקות שעשו יש בערך 8500 חיוביים - פחות מעשרה אחוז. כנראה שזה המצב באוכלוסיה.
סטטיסטיקאי מדופלם | 25.03.20
28.
אני תומך בזה
אני כמעט משוכנע שגם אני "חליתי" לאיזה יום וחצי במשהו שמתאים בול לסממני הקורונה הקלים (כאב ראש חזק מלווה בחום וצמרמורות אבל ללא צינון) לפני כמעט חודשיים ולא אתפלא אם גם בישראל יגלו שכבר לאחוז גדול מהאוכלוס' יש נוגדנים. הורסים את המשק בשביל אוכלו' בסיכון שיכלו לטפל בהם בדרך שונה לחלוטין... פשוט הזוי...
אמרתי לכם | 25.03.20
24.
טעות גדולה
אם א' התחסן הוא לא יכול להעביר את החיסון למישהו אחר, בני אדם לא מעבירים זיכרון חיסוני מאחד לשני, וירוסים "מוחלשים" עושים את זה. אז אמנם מי שנדבק והבריא פעם אחת לא יכול לחלות שוב, ואולי גם לא להדביק בעצמו (וגם זה לא בטוח נכון) - אבל הבעיה האמיתית עם המחלה זה קצב ההתפשטות שלה וההשפעה המיידית על אוכלוסיות מוחלשות. אם הנגיף יתפשט מהר מידי זה יביא לקריסה בבתי החולים ומערכת הבריאות הבריטית. מענה לוקה יביא לאחוזי תמותה גבוהים בהרבה. יש עוד כמה הנחות שיכול להיות שהן מוטעות בעמדה של החוקרת הבריטית - החיסון, אם ישנו הוא תמידי. והשניה והיותר בעייתית - החיסון יהיה אפקטיבי נגד מוטציות שהקורונה תעבור. הדבר האחרון הוא ההנחה שהוירוס פוגע רק באנשים עם מחלות רקע, ואנשים מבוגרים ולא יכול להפוך לאלים יותר עקב ריבוי כמותי שלו. ההנחה הזו לא בהכרח נכונה ואם קצב הריבוי שלו יעשה מהיר יותר בתוך הנשא יכולה להיות לכך השפעה שלילית במיוחד גם על אנשים שלא נמצאים בקבוצת סיכון. כנראה שהזמן יגיד, אם הבריטים פעלו בחכמה - אבל בינתיים זה נראה שהשאננות שלהם תהיה בעלת השלכות שליליות בקנה מידה היסטורי.
איציק  | 25.03.20
23.
מצחיקולים
אם הם נדבקו אז אחוז נאה יגיע לבתי החולים והרבה יותר מאחוז ימותו בגלל שבתי החולים יעמדו בקרוב בשטפון של חולים שזקוקים להנשמה. מקרה קלאסי בו מודל אינו תואם את המציאות (ספרד, איטליה, צרפת...) ובמקרה כזה דינו של המודל להזרק לפח ההיסטוריה ויפה שעה אחת קודם. איחלתי לחוקרת בהצלחה!
יהורם | 25.03.20
20.
אין שום נתונים שיתמכו במודל ההזוי הזה
בקרב בנבדקים פחות מ 8 אחוזים חזרו חיוביים. אלה שנבדקו היו להם סיכויים טובים יותר להיות נגועים. כלומר, באוכלוסיה יש הרבה פחות מ 8 אחוזים. גם מה שאני אומר כמובן לא מדוייק כי הבדיקות נעשו לאורך זמן. הכי טוב זה לקחת מדגם של 500 איש מהאוכלוסיה הכללית ללא סימטומים ולעשות בדיקת דם לגילוי נוגדנים. כך נדע בדיוק מי יש שלו ומי היה לו ומי אין לו בכלל. ניתן להניח שיש כרגע אחוזים בודדים. אם רק שליש יכולים להדבק ומתוכם ידבקו רק חצי ומתוכם רק חצי אחוז יגיעו לצורך בהנשמה אז אנחנו מדברים עם 50 אלף חולים בהנשמה בבריטניה. ואלה הן הערכות חסר גדולות. אם רק חצי יכולים להידבק ורק חצי מהם ידבקו, מתוכם רק 3 אחוזים יגיעו לכדי הנשמה (אז מדובר בבריטניה על כחצי מיליון איש) מתוכם רק רבע ימותו - 125 אלף איש. וכנראה ימותו יותר כי אין בבריטניה חצי מיליון מכונות הנשמה.
חם או יפת | 25.03.20
11.
כל מי שפגשתי בינואר היה חולה
בדיוק לפי הסימפטומים של הקורונה. ההורים בגן של הקטנה, הילדים בגן, הגננות, הלקוחות שלי, העובדים שלי. אחד אחרי השני. לקוח שלי היה בסין בדצמבר.... ואני גר בלונדון. ועדיין כרגע בבידוד כי זו רק תיאוריה ויכול להיות שבינואר לכולנו היה צינון עונתי דמוי שפעת. תקשיבו להנחיות ונקווה שהמודלים הרעים מכזימים ואינם נכונים. בריאות לכולם.
אורן | 25.03.20
10.
אנגלים חכמים
ממשלה מטומטמת : במקום להפסיק את הסגר על 9 מיליון אזרחים ולהטיל סגר רק על קבוצות בסיכון, סגרו את כולנו, פגעו בפרנסה של מדינה שלמה ואללה יסתור מה יקרה כלכלית אחר כך שיבדקו יותר אנשים ,יבודדו אותם ושכל השאר מקסימום יחלו בשפעת ויפתחו נוגדנים עצמאית למה אנחנו בכלל מסכימים לשתף פעולה? שיקחו 20% מהמליארדים ששפכו ושישפכו עוד לתמיכה בקבוצות הסיכון וגם נצא יותר בזול
משה | 25.03.20
8.
מבנה הכלכלה עולמית לא שווא שישה סנט
חבל שלא הקשיבו לבחורה צעירה מסקנדינביה. חבל שחזירות קפיטליסטית אינה הקשיבה לדופק של טבע בכדור הארץ. חבל שעולם ביזבז ליצור נשק אין סוף אנרגיות של אנושות. COVID - 19 זה המבחן הראשון בעולם המודרני למרות שיהיו הרבה פחות קורבנות מאשר במלחמה אחר מתוך רבות שצצות כל כמה שנים. מנהיגים כמו ביבי, בורלסונרו, טרמפ, פוטין, ארדואן ועוד, חייבים להיזרק בפח של ההיסטוריה לפני שהאנושות תמחק כליל.
נעם | 25.03.20
3.
הלוואי, אבל זה לא מסתדר עם הנתונים בינתיים
קצב העליה באנגליה, איטליה, ספרד, ארצות הברית ואפילו אצלנו - דומה (אם מקזזים "מתי התחיל"). זה אומר שהוא לא כל כך תלוי בגודל האוכלוסיה. זה הגיוני יותר אם זאת ההתחלה - לא אם כבר מיליונים נדבקו (אחרת גודל האוכלוסיה כבר היה אמור לייצר הבדל בין המדינות).
דן | 25.03.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת