אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכוח עובר למעסיקים: כיצד ייראה שוק העבודה אחרי הקורונה

90 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

89.
לא חושבת שאי פעם שמעתי משהו אחר
אני זוכרת את הפעם הראשונה ששמעתי ממישהו "עכשיו זה לא מה שהיה פעם". זה היה לפני 23 שנה כשעמדתי לסיים את התואר הראשון שלי במחשבים. אז היה מי שאמר לי "או בדיוק פספת... לפני שנה אם היית אומרת שאת יודעת מה זה יוניקס היית ישר מתקבלת לעבודה". בתור אישה שסיימה תואר במחשבים בציון ממוצע ואני לגמרי עובדת ממוצעת. צריך גם כאלה... לא כולם יכולים להיות ביל גייטס כי אז תמיד יהיה צריך למלא את החלל של אלה שבשביל היי-טק זה מקצוע לא קריירה. אני שומעת את אותו החרא כבר שנים. תכלס אלה שהיה להם מזל לצאת מקידוד תוך שנה שנתיים מרגע העסקתם נשארו במקצוע והצליחו להיות במסלול יציב כזה אחר. והמקודדים קצת יותר מתבדרים ברוח. לפני הטכנולוגיות החדשות, לפי איזה חברות בכלל שרדו. חברות גם צריכות לשרוד SQLINK. כל החברות שעבדתי בהן עד אחת נמכרו או נסגרו או נמכרו ונסגרו. שוק של מעסיקים. באמת.
אמ שין | 09.08.20
69.
כתבה מטופשת שלא מבינה את שוק ההייטק
כבר עכשיו חברות עטות על "מפוטרים" וחל"תניקים. בשוק של מליון מובטלים עדיין נלחמים על כ"א איכותי. מי שעשה סיבוב על העובדים שלו ישלם על זה אחר כך. עלויות הגיוס וההכשרה של עובדים חדשים לא שוות את החסכון שנוצר מכמה חודשים עם כ"א מצומצם. שלא לדבר על המשמעויות הפרויקטליות.
דוד | 15.04.20
64.
הייטקיסטים בכיינים ופרזיטים
הייטקיסטים זה עם של עצלנים פשוט לא עושים כלום. יושבים מול מחשב 10 שעות ומרוויחים 100,000 ש"ח בחודש. אף אחד לא מביו מה הם עושים. ודווקא הם הכי פחות ייפגעו מהקורונה כי הם גם ככה עובדים מהבית. אנשים אחרים קורעים את עצמם, עובדים בעבודות כל כך חשובות ותורמים לחברה ומרוויחים בקושי שכר מינימום.
היי | 15.04.20
60.
ל26
מתכנתים שלוקח להם שנה להביא תרומה יעופו ראשונים. בתחילת הקריירה שלי היה לוקח לי 6 חודשים וזה הצטמצם ממקום למקום. עכשיו עם כמעט 20 שנה של נסיון אני מתחיל לתרום אחרי הדרכות ההתחלתיות + יומיים. ג'אבה צד הסרוור בטכנולוגיות לא הכי הכי האחרונות, חמת מהתנור אבל יחסית העדכניות.
א | 14.04.20
57.
שטויות במיץ
אם כזה דבר יקרה, תהיה הגירה שלילית מהארץ כמו שקורה ברוסיה. כל מי שמצויין יעזוב ראשון, מדינה שלא תתפתה לתת כזה כח למעסיקים תרוויח בענק. עובד הייטק הוא עבוד גלובלי, הוא לא חייב להתפרנס דווקא במדינה שלו. יש מדינות כמו אירלנד למשל ששמות דגש חזק על הייטק ולדעתי יהיו מוכנות לקלוט הרבה מהנדסים. אם בישראל ינהגו כמו ברוסיה, הם יהפכו לרוסיה
שלומי | 14.04.20
56.
מעסיק הי טק ראלי
לכל מי שכותב שזה קשקוש , מציע לחכות . הגל הראשון הוא אפילו לא הגל הכואב. המשכורות של כולנו יחתכו השנה ב 25% . מי שחושב שבגלל שהוא "טאלנט" הוא יתחמק מכך הוא פשוט הוזה. הגל השני יפגע גם בחברות שנראות לא פגיעות כמו אפל ואינטל ואפילו גוגל. הסיבה היא פשוטה מדינות יתחילו לדרוש מיסים מחברות אלו שעד היום חיו כמו מלכים , ואפילו הן יפגעו בהוד מעלתם עובדיהם .
משה | 14.04.20
54.
לכל קורונה יש מוצאי קורונה - שכל מנכל יזכור זאת
אצלי בחברה קיצצו רק 10-30% מהשכר ורוב המתכנתים וכוח האדם הטכני כבר בראיונות וכנראה שיעזבו רבים בחודשים הקרובים להכשיר כוח אדם טכנולוגי בחברות של טכנולוגיות עילית לוקח פעמים רבות 6-18 חודשים ויש מערכות מסובכות שלאנשים ששנים בחברה יש יתרון עצום על טאלנטים חדשים לכן המשבר הזה כנראה יחלוף עוד כחצי שנה באופן עסקי והנזקים ממנו כנראה יהיו כמיתון כשנה שנתיים, אבל חברה שתאבד יותר מ25% מהכוח אדם הטכנולוגי שלה הרבה פעמים תתקשה להתאושש והמנכל ישלם בכיסאו יזכור זאת כל מנכ"ל חובב סיכונים שחושב שזאת הזדמנות נהדרת לגנוב מהעובדים שלו
מתכנת בקיצוץ שכר | 14.04.20
51.
כאחד שצלח את הבועה עם כמה פיטורים
לצערי יהיו מקומות עבודה שיעלמו ,בעיקר עסקים קטנים , ולצערי גם ההיי טק ייפגע ,ולהערכה שלי אנחנו רק בסיפתח , אין חיסון והאכלוסיה פגיעה , העולם כרגע נמצא בהישרדות. בתקופת התפוצצות הבועה הייתה תקופה נוראית של 5 שנים ,לא קמו מקומות עבודה חדשים, המעסיק תמיד צעק לי "תגיד תודה שיש לך עבודה בכלל" , חייתי בפרופיל נמוך , פיטרו אותי כמה פעמים היה צער היה באסה הי ייאוש אבל כאשר קמתי , קמתי מחוזק יותר , מי שלא מפחד מלהיות גם עצמאי ולא מפחד מעבודת צווארון כחול ישרוד. חברים אל תפחדו ליזום ביום שאחרי ואל תפחדו לעבוד.
גלעד | 14.04.20
50.
ינסו להוריד לי שכר (גם ככה נמוך ולא הי טיק ) ,יקח פיצוים וילך
גם עם תיהיה הבטלה גבוה ,זה פשוט לא ישתלם לי לשמור על מקום העבודה במצב כזה ,כי השכר גם ככה נמוך יחסית למקצוע מבחינתי עדיף במצב כזה ללמוד מקצוע נוסף ולחיות מחסכונות אבל אלו שמרוויחים הרבה זה עניין אחר ,הורדת שכר שם עדין יכול לישתלם להם
קרירין | 14.04.20
47.
יש פה כל מיני מגיבים מהתחום שעדיין חיים בלה לה לנד
אנשים, תצאו מהבועה של עצמכם ותתבוננו במציאות. אם לחברות אין הכנסות או הכנסות פחותות, אתה יכול להיות מתכנת הכי תותח בעולם, אבל פשוט אין עם מה לשלם לך. במקרה הטוב לא תפוטר אבל התנאים שהיו לפני המשבר פשוט לא יחזרו. ומי שבונה על הזרמת כספי הון סיכון כתחליף להכנסות, כדאי שייקרא קצת באתרים מקצועיים מה מתרחש היום בתחום קרנות הון סיכון ומה צפוי.
בהייטק | 14.04.20
44.
מעסיק שינצל ויהיה לא לויאלי לעובדים יאכל אותה בענק.
זה לא שוק של עצמאים. היו רוצים. יהיה עליהם שיימינג באתר theworker מפה ועד להודעה חדשה. הם ישיגו פראיירים עבדים תמיד. אבל העבדים גם יהיו שווים פחות. כוח האדם הטוב ימהר להתעופף ממקומות כאלה במקרה והיה נמצא בהם. במקרה ומעסיקי עובדים חארות נקרו בדרכם של מחפשי עבודה טובים הם ידלגו הלאה. זה יעבוד למעסיקים לחצי שנה ככה כל התרחיש בכתבה. אחרי זה אנשים טובים לא יסבלו את זה יותר. מזהירה את המעסיקים מראש.
דנה | 14.04.20
41.
ל-31:הצעה לחלוטין לא הגיונית
כי:1. הביטוח הלאומי אמור לשלם עכשיו דמי אבטלה לכל המובטלים.מאיפה הוא יביא את הכסף הזה,אם לא מהתשלומים שמועברים אליו ע"י האזרחים?פגיעה בביטוח הלאומי תפגע בראש ובראשונה במובטלים שאין להם כרגע שום מקור הכנסה. 2. אם המעסיקים לא ישלמו ביטוח לאומי,החובות שלהם לביטוח הלאומי לא יעלמו,אלא יצברו ריבית,ועלולים אף להביא לנקיטת הליכים משפטיים והוצאה לפועל כנגד המעסיקים.מי ישא בכל ההוצאות הכרוכות בכך?את/ה?
איש צללים | 14.04.20
33.
נבואות זעם-הנבואה ניתנה לשוטים
כולם מדברים על שינוי בתעסוקה בעקבות הקורונה. נו באמת, דברים כאלה זה עניין של תהליך של שנים. בטח לא מספר חודשים. בדרך כלל זה לוקח 5 שנים על מנת לשנות דפוסי התנהגות. 5 שנים!!! אנחנו בקושי שלושה חודשים. פתרונות חלופיים זה משהו שאי אפשר לשלוף מהמותן. צריך שתהיה למערכת אמון בפיתרון על מנת שזה יהווה תחליף. אנחנו בני אדם חיים, לא מכונה שאפשר לתכנת לעשות enter והכל משתנה..
אנוכי אומר | 14.04.20
30.
גם מחיר המחייה ירד
פחות כסף בשוק יביא לירידה במחירי שכר דירה הן למגורים והן לעסקים. מסעדות רבות יפסיקו לפעול ואת מקומן יתפסו בהצלחה מסעדות "אוכל רחוב" במחירי אוכל רחוב. צעירים רבים ישובו לגור עם ההורים וזה יוריד את הביקוש לדירות להשכרה אשר בעליהן יחד עם פליטי AIRBNB יאצלו להוריד מחירים בעשרות אחוזים, או שהדירה תשאר ריקה. בעלי הקניונים יהיו חייבים להוריד דרסטית את מחירי השכירות, או לאבד סוחרים שיעזבו הן בשל ירידה בפידיון והן בשל מחירי השכירות. אותו דבר בהייטק, סטארט אפים חדשים יצטרכו לגייס פחות כסף בכל שלב, כי עלות העובדים תהיה נמוכה יותר וזה יתן הזדמנות למשקיעים. עסקים שהתרגלו לעבוד לא רע מהבית, ימשיכו בזה אפילו באופן חלקי מה שיקטין את הביקוש למשרדים ולירדית מחירים. יותר עובדים מהבית, אומר פחות תנועה בכבישים, פחות פקקים, תאונות וזיהום אויר ופחות צפיפות בתחבורה ציבורית. כך שלא הכל רע...
לא הכל רע | 14.04.20
27.
שטויות מי ששווה יקבל מה שקיבל מי שלא באמת הזדמנות לצמצם
בדרך כלל יש עודף עובדים משום מה מחזיקים עוד אחד או שניים לביטחון אם מישהוא יעזוב. השוק תמיד יעסיק את הטובים ביותר קודם ולאלה אין בעיה כי יש להם כבר את השם שלהם בשוק העבודה כך שרק לדרג הביניים תהיה השפעה על תעסוקתם.
דוד | 14.04.20
19.
בהיטק עדיין לא צריך מכונות הנשמה
עברתי כבר שלושה משברים גדולים גם בארץ וגם בארהב, גם כעובד וגם כמנהל. כרגע הבורסה אופטימית, חברות תוכנה גלובליות רודפות אחרי עובדים, ועובדים מהבית כמו בכל יום אחר. נכון חברות יסגרו, גיוסים יעצרו, זה קורה בכל מספר שנים, גם אם אין משבר מתוקשר, האם אנחנו במקום אחר? כרגע, אני מאמין שלא, אין סיבה ללחץ, לא בשלב הזה, מנהלי חברות טובות יודעים שמחר בבוקר הם ירדפו שוב אחרי מהנדסים, אז לא, אני לא חושב שיש מי שמנצל את המצב
יש אויר לכולם | 14.04.20
18.
יהיו פחות חברות השמה, מיקור חוץ ויועצי HR למיניהם
החברות יחזרו לשורשיהם. המשכורות יתכווצו אך לא במידה קיצונית. המעסיקים יגייסו יותר בטווח הקצר כדי לסגור פערים ואז יקצצו בטווח הבינוני. אנשי ה- HR יפסיקו לשאול שאלות פוגי כמו למה עזבת את מקום העבודה? למה אתה רוצה לעזוב? למה אתה מחפש עבודה ? וכיוצ"ב. חוזרים לשורשים עם הרבה גמישות לעובדים ואפשרות עבודה מהבית, הרבה פחות מיקור חוץ וחברות ייעוץ HR למיניהם, מי שצריך לדאוג זה רק החברות מיקור חוץ ו-"סחר גולגולות" כמו אס קיו לינק ודומיהם, הם יהפכו לפחות רלוונטיות ורובן יסגרו או מצבת כוח האדם שלהם תקטן.
חיים | 14.04.20
17.
אחרי המשבר יזכרו אילו חברות הגנו על העובדים
היום, כשחוות דעת על חברות זמינות מאוד בפייסבוק/לינקדאין/theworker וכו, חברות שימהרו לפטר (לא מדבר על כאלו שנאלצו לצמצם בגלל ירידה דרסטית ביכולת לשלם) יקבלו יחסי ציבור מאוד שליליים. וכשאין לויאליות מצד המעסיק, גם עובדים צנועים ירגישו בנוח לקום ולעזוב אחרי פחות משנה (מדבר מניסיון). מצד שני- מסכים שהמשכורות איבדו פרפורציה ויש עובדים לא מעטים שהשתן עלה להם לראש. אם כל אחד מהצדדים יפנים לקחים, השוק ייצא מורווח מהמשבר.
עוז | 14.04.20
14.
סוף סוף תחזור מעט שפיות
כל הסטארט-אפס ללא כל מודל כלכלי שמתבססים על נגישות אין סופית לגיוסי הון מגוכחים וסתם מושכים לשמים את השגר והתנאים ללא כל היגיון, יקרסו ורוב התעשיה תעבור צמצום דרסטי חזרה לשפיות, דבר שיעשה רק טוב (כמובן יהיה קשה למפוטרים ב-2-4 שנים הקרובות ולכל היתר ששכרם ירד). גם סוףסוף יפרקו קצת את טירופי הועדים החזיריים וחזירותם הבלתי נדלית על חשבון הברון
אריק | 14.04.20
12.
הגיע הזמן שהמדינה תעשה סדר בכוח האדם שלה
האיש השמן מטפס על הרזה. המגזר הציבורי ושכרו המנופח, גומרים את כל המיסים שאנו כאזרחים משלמים (כידוע היום יש גם הרבה פחות). כאחד שהיה במגזר הציבורי, וראה פקידים זוטרים שמרוויחים סכומים יפים, כאשר בחוץ לא היו מוצאים עבודה עם יכולותיהם הנלעגות ועצלנותם הרבה. וגם ראה עו"ד במגזר הציבורי שמרוויחים מעל 25 אלף כאשר בחוץ לא היו מתקבלים לשום משרד עו"ד בשל עצלנותם הרבה. זה הזמן לקיצוץ רוחבי של 20% מכוח האדם ו- 20% מהשכר במגזר הציבורי.
משה | 14.04.20
10.
הנפגעים העיקריים יהיו עובדים עם כישורים נמוכים
או כל מיני משרות חרטא כמו מתקשרות או מאמנים. עובדים טובים למשרות אמיתות שדורשות כישורים גבוהים לא יפגעו, גם במקומות עבודה עם ועדים חזקים כמו הוראה או אנשי קבע לא יפגעו. צדק אמיתי, בעיקר בוחרי ליכוד יפגעו, חוץ מאלו שהתקמבנו על ג'ובים ציבוריים
חיים  | 14.04.20
8.
צריך לשנות בכלל את התפיסה הכלכלית מיסודה
לא קפיטליזם ולא סוציאליזם שתי השיטות נכשלו. שוק עם חוקים ברורים למעסיקים ומועסקים ללא צורך בהסתדרות. שוק מבוקר הכולל בדיקת שחיתויות מתמדת עונשים כמו הלאמת פנסיה. יש למנוע ממשפחות להשתלט על מפעלים ולהרוויח מיליונים על חשבון המדינה לדוגמא מפעלי ים המלח...
שינוי התפיסה הכלכלית | 14.04.20
7.
לתת דוגמאות למה שאולי
יקרה זה לא אומר שזה יקרה ולהסתכל רק על מי שנפגע או נחלש ולהאמין שהם לא יעלו או יגייסו שוב, זה חסר חשיבות ההשפעה תהיה גם טוכנולוגית, כלכלית וגלובלית. האם אמריקה תמשיך להשקיע מיליארדים בהייטק בעולם? האם הסינים ימשיכו? האם ישראל עדיין חדשנית ויתחילו לקום פה חברות מסוג חדש כמו זום ואחרות שקשורות לתקשורת מרחוק (יש כבר לא מעט כאלו) חברות חלשות שהפסיקו לגייס או הורידו שכר, היו חלשות לפני ורק חיפשו את ההזדמנות שנפלה עליהם משמיים. יש אחרות שהתקופה הזו חיזקה אותן אבל עליהן אני אף פעם לא קורא פה...
שחר | 14.04.20
6.
בסדר אז לא נעבוד נתעלק על ביטוח לאומי
למעסיקים לא יהיו עובדים לא תהיה הכנסה יפשטו את הרגל והופ נחזור מהר לבקשות השכר הרגילות. מעסיקים קמצנים יאכלו אותה והמפרגנים יקבלו אותה. ברוך השם (יימח שמו של השם) יש לביטוח לאומי כסף לשלם לנו הרבה דמי אבטלה ואפשר לחיות שנים מהרזרבות לא צריך טובות. מקסימום נעבוד בעבודה בררה כלשהי בשביל הספורט.
ווח | 14.04.20
3.
שטויות
כמה זמן לוקח להכשיר מתכנת? לפחות שנה עד שאתה מקבל ממנו תוצרת! ז"א סדר גודל של חצי מיליון שקל בשביל להכשיר מישהו! בנוסף - קח בחשבון שכשהכל יגמר הכל יחזור לקדמותו. ז"א - השוק יחזור לקחת את הטובים ואם תפטר אז הגרועים יבואו. תחשוב לטווח רחוק! ולטווח הרחוק אל תפטר מישהו שלקח לך שנה-שנתיים ללמד ואז תיפטר ממנו כי המחליף הזול שלו יעלה לך ביוקר!
עדי | 14.04.20
2.
החל מסע ההפחדה
תשאלו את עצמכם, מדוע מחלה שקטלה כמה מאות אלפים בכל העולם אמורה להיבא לאפוקליפסה בתחום יחס העבודה? האם הביקוש ייעלם? האם נפגעו יכולות ייצור ? לא ולא! אמנם יעברו כמה חודשים עד לנורמליזציה של שוק העבודה ושל העולם הכלכלי אבל הכל נשאר במקומוץ מה שכן ייקרה וזה מה שמפחד את ההון הוא שהמגיפה חשפה את החולשה הכללית של המערכת הכלכלית העולמית המבוססת על אשרי זול ועל מינוף. זה בדיוק מה שיסתיים ומשמעותו דווקא העלאת שכר ומתן בטחון לעובדים על מנת להבטיח את הצריכה. בתחום הזה תקומנ בעולם ממשלות עם אוריננטיציה סוציאל דמוקרטית ברורה.
כללן | 14.04.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת