אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פייסבוק, Wix או מאנדיי - איך מתקבלים עכשיו לעבודה

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
תגובה ל 5 תחושת בטן
מעניין מה שאתה אומר, הבחורה מוויקס אמרה שהיא מגייסת לפי תחושת בטן.. שבדכ יכולה לחזות את היום שלפניך.. אילו מישהי הייתה אומרת שהיא משתמשת גם באינטואיציה ומשדכת קבלות של עובדים שנשארו שנים ואף שגשגו בחברה זה היה ראוי לשבח. נראה שהחברה ולא HR פשוט מחפשת דגים ללכוד ברשת לארוחת הצהריים..
מרואיין | 16.11.20
29.
בתור אחת שלא עוברת HR
בעלת רקע מקצועי רב, עבדתי זמנית חצי שנה במקום, אהובה על ידי מנכלי ובעלי החברה, אך לא באתי טוב לנשות הHR בעין, לקחו מישהי שרק סיימה תואר ללא ניסיון רק כדי לא להמשיך לראות אותי מצליחה מדובר בבנות מתוסכלות, כעורות וחיות בסרט ברוב הסטארטאפים, עם מנת משכל אפסית ואפס ידע מקצועי אמיתי ורלוונטי אחת מהן בחברה בה עבדתי, אפילו טרחה להודות שהיא מנפנפת 90 אחוז מקורות החיים, ולא מסתכלת על מי שלא מגיע מהייטק, כאילו הוא פחות ראוי או אם לא התמזל לו להתגלגל להייטק הוא גמור. אני מכירה המון אנשים טובים כך.
רוני | 04.05.20
24.
לא שווים המקומות האלו כל היום לעבוד במתח תככים עדיף כבר טיול בהודו שנה ובלי כל הפוזות שהם עושים
הכל ריצה אחרי עוד ועוד כסף כל החיים צריכים להיות באיטיות ובסבבה ולא כמו כל ההייטק הלחוץ עם כל הפוזות והזיוף הולכים לעבודה ילדים לישון לקום שוב על אותה עבודה עדיף טיול גדול של כמה שנים ולשים קצוץ על כולם
קוקי מוקי | 02.05.20
23.
HR הם במקרה הטוב גורם מיותר בחברה. במקרה הטוב
אם מישהו רוצה לגייס עובד לצוות שלו, אז הוא זה שיודע מהם הכישורים, איך להסתכל על קורות החיים/ השכלה / תפקידים קודמים ול HR אין מושג מינימלי מה בכלל דרוש באמת לתפקיד. לרוב הם מוציאים ל outsourcing את הגיוס אז מדובר בעוד שלב ביורוקרטי במקום שהמנהל יוכל פשוט לגייס. ואז הם מתעקשים לראיין ומכיוון שאין להם שום הבנה מקצועית עניינית, הראיון הוא במקרה הטוב שאלות אישיות חטטניות וחסרות רגישות או סתם ההטיות הפרטיות של המראיין/ המראיינת מטעם HR. הרי לא הכימיה עם HR אמורה להיות רלוונטית אלא עם המנהל המיועד/ המחלקה. אחלה ג'וב שבעולם HR. אין להם יעדים אמיתיים. משימות אמיתיות, תועלת ממשית או דרך לכמת או להבין כמה הם/ן גרועים/ות וכמה נזק הם גורמים לארגון וכמה הם מעצבנים את העובדים.
לגמרי | 02.05.20
22.
מפרסמים משרות רק כדי לשדר עסקים כרגיל
ממליץ למחפשי העבודה לא לחפש היום - תשקיעו בטיפול בכל הדברים שהזנחתם בזמן האחרון: המשפחה שלכם, הבית, ניירת, ספורט, למידה של משהו חדש בתחום שלכם... השקעה בחיפוש עבודה היא בזבוז: יתנו לכם עבודות / ראיונות בלי שום כוונה לגייס
טריק ישן | 02.05.20
18.
אוי ה-hr
מי שהמציא את התפקיד הזה עשה טעות שעד היום משלמים עליה בריבית. ברוב המקרים מדובר בתפקיד שמאויש על ידי אישה, המכנה המשותף של כולן היא תחושת ה״אני מבינה בכח אדם״. השאלות הן אותן שאלות, ההבעות פנים המזויפות זהות בכל הארגונים. מעבר לכך, תהליך קבלה לחברה הופך להיות קורס טיס למתקדמים בזכות אותן נשות hr. כמות הקלישאות שהן משתמשות וברמות גבוהות של חירטוט.
אביה | 01.05.20
14.
מסורת העבודה היומית מתה
היא קיימת כ150 שנה מתקופת המהפיכה התעשייתית ולא מתאימה היום לרוב התחומים כולל ההייטק. תוכניתן לא יושב 9 - 11 שעות לכתוב קוד אלא לרצות מנהל שמרצה מנהל פרוייקט. התוצר רעוע וחוזרים על חלק מהקוד שוב ושוב. היה עדיף אם ה HR היה לומד את הייצור בפיתוח תוכנה, או אז היה רואה שמספיקות 6-7 שעות פיתוח יומיות ואת רוב העומס היה מעביר לתכנון. בהי טק לא מבדילים בין שני השלבים ולא מפסיקים ליפול.
תוכניתן עצמאי | 01.05.20
5.
תהליך מיון מטופש
עברתי את כל השלבים רק כדי להבין שהתרבות הארגונית של מחלקת השיווק שלהם נוראית והמשכתי הלאה. אנשים מתנהלים שם מתוך צעקות, כל יום בוכה שם מישהו ובשביל המשכורת העלובה שלהם עדיף להישאר בחלת וזה הייטק כן? תשאלו הרבה שאלות על התרבות הארגונית - אנשים נופלים שם כמו זבובים, כנראה שלא סתם הם כל הזמן מגייסים, רק המנהלים הבכירים נשארים הרבה זמן, כל השאר לא מחזיקים יותר משנה. אז לפני שאתם כמוני מתלהבים ומשקיעים בעבודת בית ובתהליך המאוד ארוך שלהם, תעצרו לשאול לאיזה מקום עבודה אתם קמים בבוקר. בהצלחה
וויקס מחלקת שיווק מזעזעת | 01.05.20
3.
התשובה הקצרה: מראיינים בוידיאו כי זה מה יש, ומסננים טוב יותר כי יכולים.
החצי השני מוכר לכל מי שעובד בהייטק מספיק זמן. אחרי גל פיטורים, המעסיקים יכולים לבחור מועמדים בפינצטה, ובהתאם הם מרשים לעצמם לערוך יותר ראיונות, יותר ארוכים, ויותר חודרניים. כאשר חסרים מועמדים, המעסיקים נאלצים לערוך פחות ראיונות, קצרים יותר, וחודרניים פחות. זה עקרון ההיצע והביקוש הקפיטליסטי, ותו לא.
יובל, תל אביב | 01.05.20
1.
ממש מרגש , הגיע הזמן לאמץ את המודל מארהב
אנשי הכח אדם המעורבים הם רק מגייסים ולא קשורים להחלטות הגיוס המקצועיות. גם החלק שנחשב behavioral נעשה על ידי ראיון מקצועי עם מנהל. החלק הטכני על ידי מפתחים. רק בארץ - אנשי כח אדם עם ״תחושות בטן״ באמת מחליטים החלטות מקצועיות כאלו. (אפשר לשים לב לזה על ידי התשובה של פייסבוק למשל. אחריות המגייס היא לוודא התאמה מאוד בסיסית ראשונית בשיחה של חצי שעה ומשם לתאם ולתמוך במועמד)
לא מתגעגע לסיגי | 01.05.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת