אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

על קורונה, שוויון וערך החיים

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
בתגובה ל 5
ואם הסתכלת ברמת המקרו, אתה מזדהה עם הרעיון שאדם מוגבל=פחות מאדם לא מוגבל? כי זה נושא המאמר. כדי לראות במקרו(ולא במיקרו) אירועים גדולים, לא צריך להיות סטטיסטיקאי, צריך לחשוב ולהבין את התמונה. הרעיון שאדם מוגבל השווה פחות, הוא רעיון ישן ולטעמי רעיון מוטעה בבסיסו ושייך דווקא לאנשים שבמקום לעסוק בהבנה של מה שהם רואים, עסוקים ברגשות פרימיטיביים ודעות קדומות. דווקא הרעיון שלך להסתכל במקרו ולא במיקרו צריך להוביל אותך להסכמה עם מה שכתב הכותב-שקבלת ההחלטות לא צריכה להיגזר ממצבו הפיסיקאלי של האדם.
בועז | 04.05.20
5.
מבין, אך לא לגמרי מסכים
כל מי שלמד סטטיסטיקה - מבין שאפשר להסתכל על דברים ברמת המיקרו וברמת המקרו. כאשר מתמודדים עם פנדמיה - ההסתכלות לצערנו צריכה להיות במקרו - מה שאומר שהחלטות צריכות להתקבל על בסיס סטטיסטי ולא על בסיס מקרה לגופו - זה קר, אולי גם מרגיש לא אנושי - אבל במקרו - זה הדבר הכי נכון לעשות עם כל הצער.
אמיר | 03.05.20
4.
האם בכלל משהו השתנה מלפני 50 שנה?
האמירה של הכותב חשובה מכיוון שהיא מדגישה את מה שאנשים עם מוגבלויות מנסים לנער מעצמם כבר מאות שנים - סטיגמה ומקום נמוך בסדר החברתי. נראה כי למרות "עידן הנאורות" לא הרבה השתנה בפועל. חשוב שיהיו גופים או יחידים שיצאו כנגד עמדות כגון אלו של הר"י ויחלישו אותן, אולי כך יהיה בכל זאת מקום לתקווה.
אייל | 03.05.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת