אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאות פניות לכל משרה וטאלנטים שמתפשרים על שכר: כך נראית סוף החגיגה בהייטק

103 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

100.
כמה בורות בכתבה אחת
אני בהייטק מעל 13 שנים, חלק מהזמן כפרילנסר,ורוב הזמן כעובד חברה. דבר בטוח אני יכול להעיד:ענפי ממשלה תמיד בחיפוש מתמיד אחרי אני מקצוע.לא שמעתי בחיים את המושג טאלנט. יש מכרזים ובמקרה שלנו הם תקועים נוכח המצב הפוליטי. שנית-שוק ההייטק הישראלי עולה בדרישה לעובדים על הביקוש. זה לא שפתאום עובדים שחזרו מחל"ת פוטרו. וזה לא שפתאום כולם התחילו לחפש עבודה. אני קיבלתי הצעות על בסיס יומי גם בקורונה,ואני לא חש שום שינוי. מי שחושב שחגגו עליו שיסתפק בבינוניות באיזה "טאלנט" שמוכן להתפשר וגם יקבל את הריקושטים.
אדם | 10.05.20
95.
זה אולי זמני בלבד. ההיטק בטיסה למעלה
הייטק כבר התחיל זינוק, בעוד זמן לא רב ההקלה התקציבית והדפסת הכסף תיצור בועה חסרת תקדים בהסטוריה, מי שפגע בעובדים ומי דלא מגייס לא יהיו לו. המדד הכי נכון לבדוק את השוק זה מדד הנאסדק. השוק תמיד צודק. סגר את כל הירידות יבדרך לשיאים חדשים
אבי | 09.05.20
93.
אל תקנאו בהיטקיסטים
כל מי שעינו צרה באנשי ההי טק ובמשכורות שלהם כדאי שיזכור את העובדות הבאות: בניגוד ךמגזר הציבורי שחי על חשבון המיסים דל כולנו מגזר ההי טק יצרני מכניס מטבע זר למדינה ומשלם חלק גדול מאוד מעוגת מס ההכנסה. כל איש היי טק מייצר משרות נוספות למטפלת , מנקה , עובדי מסעדה ורכב שמספקים לו שירותים ומגדיל את היקף המשרות בישראל. עובדי ההי טק עובדים לפחות 45 שעות שבועיות, אין להם קביעות והם הקטר שמוביל את המשק
רחלי | 09.05.20
89.
הבכיינות של ההייטקיסטים עוברת כל גבול
אנשים מתבכיינים על שכר עתק של 20, 30 ו 40 אלף שקל, בשעה שרוב המשק, כמו מורים למשל, יכול רק לחלום על משכורות עתק שכאלה. תתעוררו על עצמכם - רוב האוכלוסיה כאן אומר תודה אם מצליח להגיע ל 10000 שקל. אז יורידו לכם כמה אלפיות. ביג דיל. אפשר לחשוב.
מורה | 09.05.20
87.
שמתי לב למשהו בשיחות זום
שה"עובדים" שלי, אלו שאני מוציא עבורם מאות אלפי שקלים בחודש, בעצם לא עושים הרבה... הינו בישיבת חזרה לשיגרה וביקשתי לראות תוצרים ואת כל מי שמעורב בתהליך. לקח לי 5 דקות לקלוט ש7 עובדים שלי לא עשו דבר מלבד להקשיב לאיש מקצוע (מדובר בקמפיין וידאו) שייצר את המוצר. האיש הזה הוא לא עובד שלי, הוא ספק ששכרו בכדי לבצע את הסרטים. הם קיבלו שכר מלא של חודשיים! בכדי מה בעצם? שינוי תפיסה שלי ומעבר לעבודה עם פרילאנסרים. זו המסקנה שלי.
בעלים | 09.05.20
84.
לא כדאי שהשכר ירד יותר מדי
אנשים שמאמינים שמרוויחים פחות ממה שמגיע להם בטח בתחום ההי טק ימשיכו לחפש עבודה גם אחרי שחתמו במקום אחר "כי לא היתה ברירה" וימצאו כנראה את מבוקשם אחרי פרק זמן לא ארוך 3-6 חודשים , ואז המעסיק ממש נדפק שהשקיע בתהתליך העברת ידע ולא קיבל הרבה תמורה בפרק זמן זה , ולכן לא כדאי לגייס אנשים שמתפשרים על השכר.
אחד ש | 09.05.20
83.
אין יאוש בכלל
עושה רושם שבאתר ובעיתון שלכם, אתם מנסים לייאש אנשים כל הזמן בכל מיני תחזית בלהות ותיאור של מציאות שלא באמת קיימת בשוק העבודה, שכירות נדל"ן וכ'ד. יש משרות תמיד וכל אחד עושה את השיקולים והויתורים שלו בחיים. עובדים צריכים לדעת שהם לא צריכים להיות אסירי-תודה למי שמעסיק אותם, אלה לבוא עם בטחון שהם מספיק מוכשרים לתרום מיכולתם לאירגון.
עובד ומאושר | 09.05.20
80.
זה מסוג הכתבות שיוצאות תמיד כשיש משברונים כלכליים
תמיד כשיש משברון כלכלי, חברות ההשמה/גיוס דואגות לפרסם כתבה מהסוג לעיל. הסיבה פשוטה, זה מקדם את האינטרסים שלהם - לגרום ליותר אנשים שמחשיבים עצמם כאיכותיים לפנות להשמה כדי למצוא עבודה דווקא בתקופה הזו. זו מין פסיכולוגיה של "תופעת העדר". אבל מן הסתם אנשים איכותיים יודעים שמשברים לא נשארים לנצח ואם יש להם הערכה עצמית והם יודעים מה הם שווים, הם ימתינו עוד חודש-חודשיים, השוק יחזור לעצמו והם לא יאלצו להתפשר על השכר שלהם..
מיועד לעזור לחברות הגיוס | 08.05.20
79.
להתפשר? עדיף לחתום אבטלה.
עדיף לחתום אבטלה ולפתח משהו עצמאית שיכניס הכנסה פסיבית בשיגרה. עדיף ללמוד משהו חדש במקום לבזבז את הזמן במשרה לא טובה בתנאי שכר לא ממצאים. עידף לנוח, לקום מאוחר, להיות עם הילדים. חברה שלא מתגמלת, לא תצליח לשרוד בשוק הזה. ולחושבים בהגיון: אם 90% מהעבודה זה להסתכל במסך, מה זה משנה איפה המסך הזה עומד? ומה זה משנה מה הוא מראה, קורדינטות בחלל או תוצאות של בדיקות רפואיות.
לא חשוב | 08.05.20
75.
רחוק מהמציאות
זה רחוק מאוד ממה ששמעתי הרגע מהבן שלי. אין ויכוח על שכר, רק על האיכות וחסרים להם עשרים איש לפחות. הבעייה היא שחברות ההשמה בברוך, ולכן הן מנסות לגייס אנשים של קו ראשון לקו שני. אנשים טובים ומנוסים לא מפטרים ולא מוציאים לחלת כי הם יכולים לעבוד מהבית, ובשניה שיתאו הם לא יעברו אצל אף מגייסת שני טלפונים ומחר יש להם עבודה (או למען האמת, הם מקבלים טלפונים כל הזמן) לא הכל זה FULLSTACK יש גם דברים רציניים יותר. ומי שחולם על קנדה או US שיסע, שמעתי שם הרצפה עשוייה מזהב
סתם אחד | 08.05.20
69.
מציע לא לקחת את הדברים אלה כפשוטם
זו כתבה מטעם, כמו כל הכתבות באתר הזה. חכו ותראו בעצמכם שהשוק חוזר ובגדול. חל״ת או לא, אם יש אפשרות חכו ואולי תרוויחו יותר ממה שהרווחתם לפני הקורנה. באמת חברה שהוציאה לחל״ת תוותר על צוותים שלמים? ללמוד קוד מחדש? כל הידע האירגוני הולך לאיבוד? זה חודשים אם לא שנים של עיכוב בפיתוח. הבעלים יצטרכו להוציא כסף מהכיס.
מוטי | 08.05.20
63.
סיבה טובה לשמור על המשרה הנוכחית. עד יחלוף הזעם. מי שאין ברירה שיתפשר בינתיים.
בקרוב הכל יחזור ואף יותר. גם מי שמרוויח 30K ברוטו לא בדיוק חוגג. בסך הכל אנחנו אנשי ההיטק מעמד ביניים בורגני ולא יותר. לא עשירים ולא טייקונים. מתפרנסים בכבוד דבר שצריך להיות בכל מקצוע.
תמיר | 08.05.20
60.
אני מהפסיביים
רק באמצע המשבר היה שבוע אחד שלא קיבלתי פניות. אני מספיק זקן כדי לזכור את משבר בועת האינטרנט. אז זה באמת היה משבר. היום, אם אזדקק לזה, אז יקח לי לא שבוע וחצי למצוא משרה נחמדה כמו בפעם הקודמת. אולי אפילו לא אשפר תנאים כמו בכל פעם שקרה עד היום. אפשר לחשוב, גם כן משבר. מה עוד, שבעוד כמה חודשים בודדים הכל יחזור לקדמותו.
א | 08.05.20
59.
שיווי משקל חדש בשוק העבודה
אנחנו בדוק של מעסיקים לפחות עד 2021 בינתיים המעסיקים ינצלו את המצב כדי להוזיל דרמטית את העלויות תהליך שייקח חודשיים שלושה. כל האטלנטיים שלא יהיה להם פרנסה יתקפלו והפחד יחזיק רמות שכר נמוכות לפחות שנתיים הטירוף שהיה שכל מהנדס זוטר מרעיין את המעסיק נגמר. ביחד עם מחסור בכסף קל לכל סטראופוני קיקיוני יביא את שוק העבודה לשיווי משקל נורמאלי
מעסיק | 09.05.20
56.
איכססס
אחד הדברים שהכי מגעילים בתעשיית ההייטק זה הכינוי טאלנט. כביכול אנחנו מחפשים את אלה שמעל כולם, אלה שיעשו לנו עבודה של 3 מתכנתים בו זמנית, כל השאר הם בסדר, אבל לא בשבילנו, הם רגילים מדי, חוסר הגישה האישית, חוסר הראייה שיש בן אדם מלפניכם ולא טאלנט גורמים לי לסלידה מהתעשייה הזאת והערכים הלא מכבדים עליהם היא בנוייה
עמי | 09.05.20
52.
אם הם היו כל כך טובים, אז למה...
אם העובדים שהוצאו לחל"ת היו כל כך טובים לא היו מוצאים אותם לחל"ת. דווקא בעת משבר חברה אמורה לשמור על ההון האנושי שלה. כנראה חלק לא מבוטל מאותם עובדים "מצויינים" נפלטו כי הם היו עודפי שומן באותן חברות שנפלטו מהן. רוב רובן של עובדות ה-HR לא יזהו כשרון גם אם הוא יכה אותן בראש. זה שמועמד מגיע אם תואר ומספר רב של שנות ניסיון, לא הופך אותו אוטומטי לעובד מוכשר עם מוסר עבודה גבוה.
אלכסנדר | 08.05.20
39.
גם מחירי השכירות ירדו בחצי
וגם יוקר המחיה ירד בגלל המיתון. אה רגע שום דבר מזה לא קרה באמת. מישהו פה בכתבה, בין אם הכתב ובין אם המראויינים, לא הבין כל כך את המשמעות של "שוק חופשי". אחד הגורמים החשובים בשוק חופשי הוא התנודתיות, כלומר להסתכל על מגמה ולא על נקודה בזמן. ברור שאם המון חברות פיטרו עכשיו אז יש המון מחפשי עבודה. אבל עוד חודשיים שלושה הכל יתייצב והתמונה תחזור להיות כמו קודם. להיפך, ענפים שלמים עכשיו מחפשים יותר מתמיד את הפתרונות הטכנולוגיים היעילים - איך מטיסים אנשים עם המגבלות החדשות? איך מארחים תיירים במגבלות החדשות? איך מוכרים נעליים במגבלות החדשות? איך עושים חתונה או אירוע במגבלות החדשות? כל כך הרבה בעיות חדשות שמהנדסים יכולים לפתור. זאת בדיוק הסיבה אגב שהנסדאק מזנק בשבועיים האחרונים ועומד לשבור את שיא כל הזמנים שלו, כי אנשים מאמינים עכשיו שיותר מתמיד הטכנולוגיה הולכת להשתפר, פחות סטארטפים של "הנה עוד טכנולוגיית ענן עם ממשק משתמש שאף אחד לא באמת צריך", יותר מוצרים אמיתיים עם פוטנציאל גלובאלי בעקבות הזדמנויות הקורונה.
נונו | 08.05.20
36.
לכל חל"ת יש מוצאי חל"ת
חברה שתעסיק טאלנט/מהנדס "רגיל" בשכר נמוך ותנצל את המצב כבר יכולה מראש לצפות את ההתפטרות העתידית שלו בשנייה ששוק ההיי טק יחזור לתפקד. ההיי טק מוביל את העולם - זאת העתידנות (מי יותר ומי פחות) ולשם העולם תמיד ישאף ואם עכשיו חברות התיירות המקוונות מפטרות אז חברות הביו טק מגייסות. חבל לנצל את המצב בשביל לנצל עובדים כי בשניה שהם יוכלו הם יזכרו את זה ויעזבו.
אריק | 08.05.20
33.
מה שחברות מעולות יודעות
חברות מעולות כמו: גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, אמזון, אפל לעולם אבל לעולם יכתבו דברים כאלה, כמו שנאמרו פה בכתבה. ברור לחברות האלה (ולא כל החברות חברות מצטיינות) וגם לסטארטאפים המצויינים (לא כולם כאלה) שהעובדים המעולים שלהם היא הסיבה להצלחת החברה. והחברות האלה מתגמלות בהתאם. כל שאר החברות יכולות להתלהב ממשבר כזה או אחר (כבר עברנו משברים), זה לא לזכותן. לא סתם העובדים המעולים לא יבחרו בחברות האלה בזמני שיגרה. ולא סתם גם אם כרגע מחסור ברירה יחתמו בחברות כאלה, מיד יעזבו לחברה טובה יותר לכשיתאפשר. חומר למחשבה
חברות איכותיות ומנהלים איכותיים לא יבליטו בחיים פגיעה בעובדים | 08.05.20
27.
מדובר בגלים מחזוריים, שהתקשורת מגיבה אליהם באופן קבוע כ"החגיגה נגמרת".
המשברים הכלכליים מגיעים גם להייטק, ולכן יש מחזורים. השוק עולה, העובדים יכולים לקבל תנאים טובים, יש משבר עם פיטורים, העובדים נאלצים להתפשר, וחוזר חלילה. כל משבר כזה יש כתבות על איך החגיגה נגמרה, והטוקבקיסטים שמחים לאיד. שיהיה לכולם לבריאות.
יובל, תל אביב | 08.05.20
25.
לברוח
ידידי אנשי ההיטק , הרי ברור לכם שהדמוגרפיה הישתנתה ו 80 אחוז מהעם הוא פרימיטיבי והיתר זה אתם, המדענים, מהנדסים למינהם ולכן לפני שתתבגרו ולא ירצו אותכם והמדינה לעולם לא תידאג לכם משום שהיא מוצצת אותכם דרך מיסים קשים ועוד ולכן זה הזמן עבורכם לעשות שינוי אם כבר אין עבודה . תהגרו לארה"ב שם הטכנולוגיה רק תצמח
מבין דבר  | 08.05.20
18.
מדיניות התעשייה האוירית - מלחמה במהנדסים
מנהלי התעשייה האווירית המובלת היום על ידי כלכלנים ורואי חשבון, חסרי הבנה בעולם התוכן של החברה, רואים במדעני החברה ומהנדסיה את האויבים שיש להילחם בהם. המלחמה כבר התחילה ועכשו עם וועד חלשלוש צפויה עליית מדרגה במלחמה
יוניאן | 08.05.20
4.
המסננת הכושלת של משאבי אנוש
בוא ננצל את ההזדמנות ו"ביחוד בימים אלה" נפוצץ את הבלון שנקרא מחלקת גיוס במ"א. אם היו עושים סקר שבודק לא רק את ביצועי אלו שעברו את הסינון אלה את אלה שלא עברו היתה מתגלה תופעה מרתקת של הצלחת יתר אצל אלה שנפסלו. בואו נכיר בעובדה כי העוסקים ולרוב העוסקות במלאכה מבצעות אותה באופן טכנוקרטי ללא הבנה והפנמה של הצורך והחשיבות של המשרה. הדבר בולט במשרות הביניים והבכירות. הררי מילים נכתבו על השיטות והטריקים לעבור את הסינון הראשוני והלא מקצועי. לא כולם כאלה אבל כאן נעוץ היתרון התחרותי בניהול ההון האנושי.
א | 08.05.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת