אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לחקור, לא את הקורונה, אלא את ייבוש מערכת הבריאות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מערכת בריאות מפוארת שהתמודדה היטב
יבחן הכותב הנכבד מה קורה במדינות עם גודל אוכלוסייה כמו שלנו והרבה פחות צפופות למשל שבדיה: 10 מליון תושבים, 30 אלף נדבקים וכמעט 4 אלפים מתים. אם קיימות בעיות בניהול משבר הקורונה הן אינן קשורות למערכצת הבריאות ולא כאן המקום לפרט.
אשר | 22.05.20
4.
מסכים אם התגובה של 1
תקציב הבריאות עלה בכל שנה, גם ריאלית וגם ביחס לגודל האוכלוסיה. ההשוואה ל-OECD לא רלוונטית כי דמוגרפית אנחנו שונים מהותית משאר מדינות ה-OECD (הרבה ילדים קצת מבוגרים) למה בכלכליסט לא טורחים לבדוק האם קיים ביסוס למאמר בגדול כל אחד יכול לכצוב איזה שטות שהוא רוצה.....
גיא | 21.05.20
3.
מערכת הבריאות בזבזנית
המערכת ככלל במצב מצוין, וההוכחה האחרונה לכך היא פתיחת מחלקות לטיפול בקורונה ללא צורך בעובדים נוספים אלה בפינוי מלא של מחלקות פנימיות ואחרות לטובת החולים שנדבקו. בבדיקה פשוטה ניתן לראות כי מחלקות אלו עמדו ימים רבים בחודשיים האחרונים בתפוסה של 50% ופחות. השאלה המתבקשת לאן נעלמו מאות חולים מהמחלקות שפונו לטובת הקורונה ? ? ? ובכן התשובה מאד פשוטה ולא מפתיעה, נכון החולים שלפתע נעלמו מהמחלקות שוחררו לבתיהם מכיוון שמלכתחילה לא היה צורך לאשפז אותם, אבל ידוע לכל שכל יום אשפוז שווה לבית החולים הרבה כסף אז למה לא למלא את המחלקות והמסדרונות ולהרוויח כסף טוב ? כל מי שהגיע לגיל השלישי ומגיע לחדר מיון עם שפעת או חולי קל מאושפז כדי למלא את המיטה הריקה וכך הקופה תהיה מלאה תמיד. למען הגילוי הנאות במשפחתי יש מעל 5 קרובים העובדים בבתי החולים השונים בארץ. מנתוני משרד הבריאות בעבר ובהווה עולה תמונה ברורה ככל שהיו מחלקות סגורות ללא חולים עקב שביתות בעבר, התמותה בבתי החולים ירדה בעשרות אחוזים. לסיכום זו דעתי האישית בלבד ואשמח לשמוע דעות נוספות.
שלמה | 21.05.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת