אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איראן היא רק תירוץ: מה יעשו האמירויות עם F35?

125 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

124.
איראן השליט רוצה לשלוט על כל האיזור.בלי מעצור.ואת הכסף והנפט לקחת.ללא מעצור.
האינטרס של הערבי והאמריקאי זה הנפט. והכסף הגדול שנותן אחרי לחץ עולמי במצגת של מחסור לדלק. המרוויח הגדול זה סעודיה והחברים. וחברות הדלק הענקיות באמריקה בטקסס ועוד. 100 שנה הם חוגגים בזכות תרגיל זהירות ממחסור לכל העולם. לכן מימנו את בוש והבן ועוד. ואין סוף להצגה החוגגת.
התמונה המלאה | 03.02.21
123.
F35
כבר למדנו שכל הניחושים לגבי מה יקרה, מה יעשו, מה נעשה הם קישקוש מקושקש. כל הניתוחים והפרשנויות שבוצעו על ידי מיטב המומחים לגי : אירועים ביטחוניים / כלכליים /מדיניים היו בעלי ערך של קליפת שום. אין שום דרך לנחש מה יקרה. הכל יכול לקרות וכל הספקולציות יועברו לאחסון עמוק. איך אמר לי איש חכם : "אל תשאל אותי מה יהיה אבל אשמח לספר לך מה היה".
עמיר | 15.01.21
117.
"מדינה שבעצמה עולה הון לארה"ב"
האמירה שלך שישראל "מדינה שבעצמה עולה הון לארה"ב" שגויה. כמו אצל אחרים היא נובעת מהעובדה שהסיוע לישראל מוצג בגדול על ידי תועמלנים. בפועל הסיוע האמריקאי לגרמנייה כפול מהסיוע לישראל, גם הסיוע ליפן עולה בהרבה על הסיוע לישראל. ההבדל הוא שבישראל לא מוצבים לוחמים אמריקאים, אבל ב700 בסיסם אמריקאים ברחבי העולם כן. הסיוע לישראל גלוי וברור כי הוא העברה תקציבית, הסיוע למדינות אחרות נסתר בתקציבי הצבא האמריקאי. בשני המקרים הסיוע האמריקאי משרת אינטרסים כלכלים, גיאופוליטיים וצבאיים אמריקאים יפה מאוד. הסיוע לישראל משרת: מחירי נפט נמוכים, מכירת ציוד צבאי לאויבי ישראל, מעבר חופשי בתעלת סואץ, הגבלת רוסיה וסין ועוד (מבלי לדבר על סבסוד תעשיית הנשק האמריקאית וחסימת יצרנים ישראלים).
עידן | 23.09.20
112.
אירן שיגרה טילים לסעודיה, עם F35 היא תחשוב פעמיים !
הפוך גוטה, האמירויות הבינו כמה חשוב שיהיו להם חמקנים להרתעת אירן מלתקוף אותם, לכן היו מוכנים ללכת על הסכם שלום עם ישראל (עד כדי כך חשוב), לאמירויות וסעודיה ושאר מדינות יש בריתות ביניהן כך שהתקפה על סעודיה תיענה בהתקפת נגד אמירותית, ההתקדמות שלהם מדייגים לשליטים חשובים בעולם אומרת שידעו לקבל החלטות נכונות וזאת אחת מהן
אא | 19.09.20
101.
שה
ניצן שלום. קיימות 3 גרסאות לאפ שלושים וחמש. הראשונה, זאת הנמכרת עי ארהב לבנות בריתן, תומכת המראה על מסלול סטנדרטי, ארוך, המצריך תשתית של בסיס אם. השנייה, בעלת יכולת המראה אנכית, המראה מהמקום. זו נוצרה למצבים בהם נדרשת העתקת-מיקום מיידית וצמודת תשתית. המראה אנכית זאת דורשת תצרוכת דלק מרובה ואינה בשימוש במצבי קיצון. הינה לצרכי שינוע בלבד כשתדלוק אופציונלי נמצא בהישג יד. כלומר, בתנאי הכנה לקרב. טעות נפוצה היא, שהאפ שלושים וחמש מסוגל לתמרונים אנכיים בזמן אמת, בקרב. הגרסא השלישית נוצרה עבור נושאות המטוסים של ארהב. מוטת כנפיים רחבה יותר, יכולת קיפול שלהן והתאמה לשתפ עם צי ימי. יש להבדיל בין הגרסאות. שכן כל אחת מקפלת בתוכה תכונות ואפשרויות מבצעיות ופוליטיות. תודה, ניצן, על המדור שלך! יא קברניט.
איך | 31.08.20
99.
ניצן, יש לך טעות לגבי הנושא של אישור מדינת ישראל למכירת נשק למדינות ערב
יש מושג שנקרא QME, ויש חוק שעבר בקונגרס H.R.2833 - Defending Israel's QME Act of 2017 לפי החוק הזה הנשיא האמריקאי צריך להתייעץ עם גורמי ממשל ישראלים בזמן שהוא רוצה למכור נשק למדינות במזרח התיכון, שעלולות להשפיע על הייתרון האיכותי של ישראל בנשק. ככה שנכון, תאורטית לא צריך "אישור" של ישראל (זו רק התייעצות כביכול) בפועל עם ההשפעה הפוליטית של ישראל בוושינגטון, מדובר בפועל בווטו ישראלי.
נדב | 30.08.20
97.
ניתוח יפה ושקול
כדאי להוסיף שתי התפתחויות מעניינות שהתרחשו השנה. א. האיחוד הפסיק את ההתקפות האוויריות שלו על החותים בתימן, כנראה בעקבות הסדר כלשהו עם איראן ("אתם לא תתקפו את שדות הנפט שלנו כמו שעשיתם בסעודיה, אנחנו לא נתקוף את החברים התימנים שלכם"). ב. הוא הצטרף לקואליציה הסעודית מצרית בלוב הלוחמת נגד הממשלה המוכרת על ידי האו"ם. מטוסי מיראז' 2000 שלו פועלים מבסיס במערב מצריים בסיוע למיליציות של גנרל חפתאר. כן מפעיל האיחוד מלטי תקיפה מתוצרת סין (יש לו 15 כאלה) המצויידים בטילים מדוייקים. בינואר טיל כזה הרג עשרות טירונים לא חמושים שעמדו במסדר בוקר בבסיס בטריפולי.
אופסימיסט | 31.08.20
96.
אתם ממש מנסים להקטין את הסכנות. למה?
למה לכם לנסות להקטין את הסכנות? לכתוב כאילו זה טבעי והכל בסדר? בפועל יש פה שינוי בגישה האמריקאית, וזה ממש לא לטובת ישראל. זה לא היה קיים עד היום, החל מההסכם הזה ישראל מאבדת את העליונות האווירית בתמיכה אמריקאית והופכת לסתם עוד מדינה שארה"ב לא חייבת לה כלום... הכל בחסות המושחת הגדול מכולם סגול השיער וחברו המושחת כתום השיער.
שי | 30.08.20
95.
יפה, אבל...
חבל שהכותב מצטרף לאלה שמנסים לגמד את ההסכם ההיסטורי עם האמירויות. הניסיון הזה של רבים בתקשורת (מן הסתם, עם הטיה פוליטית מסויימת) חוטא בענק למציאות. העובדה שמדינה ערבית חשובה מכירה בישראל ומתכוונת לקיים איתה קשרי מסחר מלאים, בנוסף לשגרירויות ויחסים דיפלומטים מלאים, היא חסרת תקדים, בטח לאור העובדה שזה לא בא על חשבון וויתור אסטרטגי של ישראל, כמו בהסכם עם מצרים או ירדן. אבל גם אם שמים את הוויתור האסטרטגי בצד, עושה רושם שההסכם עם האמירויות יהיה הסכם של נורמליזציה מלאה, מה שאין לנו עד היום לא עם מצרים ולא עם ירדן. לא רק זה, אלא הכל גלוי, דבר שהוא מאוד מאוד מאוד משמעותי בתרבות הערבית ושבתרבות הישראלית הבטחוניסטית-שושואיסטית אנחנו הרבה פעמים לא מבינים. העובדה שמנהיג ערבי מכונן *בגלוי* יחסי נורמליזציה אמיתיים עם ישראל (ככה זה נראה לפחות כרגע), בלי הסתה ובלי הגבלות זה חסר תקדים. נקודה.
ערן | 30.08.20
94.
מציע ל 81 לקרוא שוב, הבנתך לוקה בחסר
רעיון הסיפוח עלה רק לפני שנה ולא בוצע, וויתור עליו הוא כמו וויתור על זכיה בלוטו שטרם התקיימה. כמו שנאמר בכתבה - לישראל אין ממש השפעה על ההחלטה אם למכור לאמירויות או לא , כשם שלא הייתה לישראל השפעה על מכירת f15 ו f16 לסעודים למשל. יחסים בארון אין דינם כיחסים גלויים והפאניקה של הפלסטינים מעידה על כך
zion | 30.08.20
92.
ל מגיב 48 - טעות בידך ...
בהקשר ל יחס של 2 פלגים באיסלאם - שיעים ו סונים .. סונים רוצים להשמיד שתי יצורים מהעולם .. יהודים ו שיעים .. שיעים יודעים שאין ביכולתם להשמיד מיליארד סונים , אז נשאר להם להשמיד רק מטרה אחד .. תנחש את מי ?? ... ותבין שבהקשר שלנו , אויב של אויב שלנו - הוא ידידינו .. וטוב שהתברכנו במנהיג כמו נתניהו , שהבין את זה היטב. שלום עם עולם הסוני הוא צעד שקול ו נכון מאוד מטעם נתניהו ..
אזרח איראן .. | 30.08.20
80.
ישנן 3 נקודות מהן ישראל תסוכן ע"י נוכחות F35 בידי איחוד האמירויות.
1.מכירת F35 תאפשר מייד לאחר-מכן, גם לערב הסעודית להצטייד במטוס זה כמו במקרה מכירת ה- F15, וזו כבר בעיה. 2.איראן קרובה. לאיראן כוחות קומנדו פעילים ומנוסים. באמירויות, 90% מן האוכלוסיה-זרים. השילוב הזה נפיץ ויוצר סיכון לחדירה איראנית לבסיס אוויר של איחוד האמירויות ואולי חטיפת מטוס או אף כיבוש זמני שלו. לחלופין, לאבו-דאבי יש נטייה "לייצא" עוצמה אווירית מוץ לגבולותיה. גם במקרה שכוונותיו אינן מופנות נגדנו, אפשר לתאר סיטואציה בה צמד F35 מגיע ללוב/סוריה או מקום אחר כדי לסייע לגורם כזה או אחר ושם נחטף/מופל. בעניין הזה, אנו והאמריקנים בסירה אחת. בניגוד לאמריקנים-אין לנו אינטרסים נוגדים (כגון האינטרס הכספי להרוויח מהמכירה). 3.צריך לזכור עוד דבר: הגישה של כלל לקוחות הF35 לקרבי המטוס - אינה קיימת למעשה כי האמריקנים מחייבים שאף פעולות אחזקה סטנדרטיות תתבצענה תחת פיקוחם, שלא לדבר על עדכוני חומרה/תוכנה. המשמעות היא, שבניגוד ל-F16, כמעט ואין מצב לפיו נוכל לשדרג באופן משמעותי את הF35 שלנו לעומת זה שיגיע לגורם אחר במזה"ת (סעיף 1). כלומר לא יתקיים הבדל איכותי בין F35 ישראלי לאחר (למשל סעודי) וזו בעיה.
כבשה פועה | 29.08.20
72.
F35 בידי האמירויות לא מסכן את בטחון ישראל כהוא זה
כמי שעסק באיומים אויריים במהלך שירותו, אני קובע חד משמעית שהימצאות F35 בידי האמירויות לא מסכנת כהוא זה את בטחון מדינת ישראל. יתרה מזאת, לו מחר בבוקר האיחוד היה מחליף את כל צי ה F16 שלו בF35, מצבנו הבטחוני לא רק שלא היה מורע אלא היה משתפר. הסיבה לכך היא הטווח הקרבי הקצר של ה F35 שהינו 1150 ק"מ בלבד, חצי מהמרחק שבין האמירויות לבין ישראל (2200 ק"מ, שהם במקרה גם הטווח של ה F16). יתר על כן, אין לו אפשרות לשאת מיכלי דלק צורתיים או נתיקים כמו ה F16 כי הוא לא תוכנן לכך. הדרך היחידה שלו להגיע היא באמצעות תדלוק אוירי, תמרון שיחשוף אותו ואת מטוס התדלוק הפגיע ליירוט בקלות רבה הרבה יותר מאשר שימוש ב F16 עם מיכלי דלק. אז נכון שישראל צריכה לעשות קולות נומינליים של התנגדות לעסקה הזו, אבל יותר בשביל להרויח משהו ממנה (למשל לוודא שייצור הכנפיים של המטוסים יתבצע בארץ, או אולי אישור עסקת "סיילנט איגל" בתנאים מועדפים "כדי לשמור על יתרונה היחסי של ישראל") אבל בטח לא לזעוק בקול רם מדי ולא לירוק בפניהם של טראמפ והשייח' זיאד. המקסימום שישראל יכולה לבקש (לא לדרוש!) זה שהעסקה תכלול גרסה ללא יכולת תדלוק אוירי.
איש הגנה אוירית במיל. | 29.08.20
65.
קתבה מרתקת, ולדורון מס, 11 ישראל מקבלת סיוע ביטחוני ב 3.5 מיליארד דולר שרובו
הוא כסף שהממשל שאמריקאי משלם לחברות אמריקאיות עבור ציוד בטחוני לישראל. לישראל אין את המשאבים ליצר מטוסים מספיק מתקדמים. יש אולי יכולית טכנולוגית אבל אין כסף. לדוגמא הלביא שאת המנוע ישאל לא יכלה ליצר. מעבר לזה מה שהביא לסיום הפרויקט היה לחץ אמריקאי ישיר וברור. אפשר להגיד או.קי עוברים לקנות באירופה. האירו-פייטר מפיל בקלות F-16 אבל אז נכנסים לעימות עם האירופאים שונאי ישראל. כך שבעתיד הקרוב והרחוק זה לא יקרה. ישארל לא תשרוד ללא הסיוע האמריקאי.
אל-עד | 29.08.20
59.
הכתבות במדור הזה פשוט מרתקות
ואם חשבתי שזה נובע רק משליטה כמעט מוחלטת בידע הטכני ושליטה מדהימה בהיבטי קרב, אז ההתרחבות הזו להיבטים מדיניים ואסטרטגיים הותירה אותי שמוט לסת יש לציין שלפני שצץ המדור הזה תעופה וטייס עניינו אותי פחות מחקר התלבושות בחצרו של חמורבי או כנימות העלים בחקלאות הטאג'יקיסטנית. ופתאום אני קורא את זה בשקיקה מרותק לגמרי תודה רבה
דני | 29.08.20
49.
נא חשוב היטב על מה שרשמת???
אתה רושם הגיע הזמן " שהמדינה שלנו תתחיל לייצר מטוסים" ,כאילו שמדובר בייצור פסטה באוסם .בישראל אין היום שום תעשיות כבדות אפילו תעשיית הרכב הקטנה שהייתה כאן פעם נכחדה מסיבות ברורות . פעם ניסינו לייצר מטוס לביא שמו והפרוייקט הופסק, מפני שכמויות הכסף שהיינו צריכים להכניס היו אדירות וגם אז זה לא אומר שהמטוס היה שורה ראשונה . מנועים אין לנו כרגע יכולת לייצר ,מפני שלוקח שנים לתכנן ,לייצר ולהגיע לבשלות וניסיון בתחום ולא משתלם לנו בכלל להכנס לזה, לפי כך גם אם נייצר פלטפורמה למטוס תמיד נזדקק למנוע והוא ב99.9אחוז יהיה אמריקאי ולא בטוח שהאמריקאים יתמכו בנו בכלל, למעשה בטוח שלאא, גם כאן הסיבות ברורות .
למגיב 11 | 29.08.20
48.
הפעם - המון שטויות והבלים.
דגם ה-F16 של האמירויות לא היחיד. האמריקנים מספקים את הדגם הזה לסלובקיה, לאחרונה גם לטאייון, הציעו אותו להודו כולל ייצור מלא (ההודים סרבו), ליוון בעסקה שכוללת שדרוג ה- F16 היווניים. השיפור העיקרי הוא מכ"מ מטיפוס AESA-עוצמת מנוע פחות חשובה. הלאה: אם האמירויות קיבלו עצמאות ב71, איך ח"א הוקם ב- 68? הלאה-הF35 אמור להחליף את ה F16 (גם בישראל), זה לא רק מטוס למשימות מיוחדות. הלאה-הסעודים קיבלו 170 מטוסי F15 שרובם מתקדמים יותר מאלו של ישראל. ב- 81 לא היו מכלי דלק צורניים בכלל. זו המצאה מאוחרת יותר. הלאה-איחוד האמירוית זקוק למטוסים הללו כדי לשדר כוח ורלוואנטיות. אפילו כיום כמה מטוסים שלו נמצאים בלוב.
כבשה פועה | 29.08.20
45.
ל-11: נכון, הגיע הזמן להשתחרר מארה"ב
הבה נגדיל את האוכלוסיה פי 10 ואת השטח פי 20, נגלה אוצרות טבע ענקיים, נקבל חוקה שמבטיחה שלטון יציב והעברת שלטון מסודרת כל 4-8 שנים, מבטיחה חופש פעולה ויוזמה תוך הקפדה על איזון בין היזמים לבין המבצעים, מונעת סכסוכים אתניים ואיזוריים - בקיצור - בואו ונהיה גרמניה או אנגליה.
תראו מי משתחרר פה | 29.08.20
43.
אין לסעודיה ולאמירויות שום סיכוי לתקוף את איראן, על כל החימוש שלהן.
הכלים הנ״ל משמשים אותן כמקדמי בטיחות והגנה עצמית, ולו נדייק - גינונים חיצוניים ושופוני. הרעין שציינת, לפיו ארה״ב חושקת בזרוע ארוכה ע״י חימוש בעלות בריתה הוא נכון, אך בהקשר המפרץ הפרסי הוא שגוי. ארה״ב עושה כן כדי שלקוחותיה יוכלו להגן על עצמן, אך אין בעסקה זו שום כמיהה לפעולה אקטיבית כלפי איראן. הן לא יכולות לתקוף מדינה ענקית, עשירה ומתוחכמת כמו איראן. במיוחד לא כאשר בנק היעדים הסעודי והאמירתי, מכיל מתקני נפט ומכוני מחקר גרעיני גלוים ודולקים, חלקם ממש לאורך מישור החוף. זהו מתכון לכיליון מבחינתם, ואיראן תוך 3 ש׳ יכולה לפגוע להם אסטרטגית באספקת הנפט בבית ובעולם לצד החזרת הערים המודרניות שלהם 80 שנה אחורה. לסיכום, ה-F-35 ישמש את הסעודים והאמירתים כדאווין, יתכן שכוח קואליציוני כנגד בובות כמו בשאר אסד אותו הם כבר מכים מ-2014, אולי כמטוס ביון המפטרל במפרץ, ואולי גם, הכי חשוב, במלחמה בתימן, שבכלל לא צריכה ביון ול״א וחמקנות אבל בן סלמאן הוא בן זונה ידוע שמשתמש בכלים במיליארדי דולארים כדי לרצוח אנשים עניים עם רוגטקה, ופה אני דווקא תומך בשיעים שישרפו אותו כליל.
ינון | 29.08.20
37.
הגיע הזמן להיות עצמאיים
ישראל מעצמה והגיע הזמן שלא נסתמך על נשק אמריקאי... הגיע הסמן לייצר טילים חודרי בונקר של 60 מטר ומעלה. הגיע הזמן לייצר מטוסים. ומטוסים חמקניים! הגיע הזמן לפתח חטיבת טילים. יש כסף יש תקציבים. יש כבוד לאמריקאים אבל,תמיד הכסף דיבר אליהם יותר מהביטחון של מדינת ישראל. זה הזמן להתחיל לעשות ייצור כחול לבן
אלעד | 29.08.20
28.
תגובה למס' 11
הסיכוי לייצר מטוס ישראלי אפסי. מטוס הכפיר הוא הראשון וסביר להניח האחרון. גם בייצור מטוס ישראלי קיימת תלות רבה בארה"ב. והם לא יסכימו שזה יקרה, הם יעצרו את הסיוע הבטחוני שלנו. רוצה ללמוד על מקרה כזה? עיין ערך פרויקט ה"לביא". אנחנו נמשיך להיות בן חורג של אמריקה הגדולה כי הם "משלמים" לנו הרבה כסף, עדיין. אז נשב בשקט בלי להפריע להם, נקבל מה שהאמא הגדולה נותנת ונאמר תודה.
רז | 29.08.20
22.
תמימות קדושה
תמימות קדושה. איראן כבר כבשה ארבע מדינות ערביות ובוחשת בכל שאר שכנותיה. אחוד האמירויות היא יעד איראני מובהק ומוצהר. 30% מתושבי האיחוד הם שיעים וההתקוממות שלהם תגיע במוקדם או במאוחר. עיראק ותימן הן גם שכנות שיעיות של איחוד האמירויות ועלולות לשלוח את חיילות האוויר שלהן לסייע לשיעים באיחוד האמירויות לכשיתקוממו (האיראנים מסוגלים להשאיל לשכנותיהם השיעיות מטוסים וטייסים כדי שיתקפו מדינות סוניות). ניטרול חיל האויר האיראני והעיראקי והתימני והיכולת להפגיז בעומק אותן מדינות הם יעד אסטרטגי מהמעלה הכי ראשונה שאפשר עבור איחוד האמירויות.
עלי עבדו | 29.08.20
21.
כרגיל הקברניט חד ומדויק. מילות המפתח הן כסף כח וכבוד
שום דבר אחר לא רלוונטי. ויש עוד דברים לדוגמא כמה שווה המטוס , תכלס ? לדוגמא ההפצצות "המאסיביות" בעזה אפשר היה לעשות עם פייפר מ 1948. אבל הפצצות בסוריה ? המידע שישראל מעבירה לארצות הברית שווה הרבה מאוד מיליארדים. כך ששוה לארצות הברית לתת מטוסים " בחינם לישראל"
א | 29.08.20
4.
.. יש חיקויים של F-35 למכירה ברוסיה ו סין ..
.. לחץ של גורמים בישראל .. או יהודי ארה"ב [ רק חלק מהם .. אגב . חלק גדול שבמחנה דמוקרטי כבר אנטי - ישראליים ] יביא למצב של רכישת מטוסי סוחוי 50 - או מטוס סיני , שהם תאומים זהים של F-35 .. ומישהו חושב שרוסים או סינים יחשבו פעמיים או יתייעצו עם ביבי כשיבוא בקשה ל רכש ו כסף מטעם אמירויות ? ... כרגע טורקיה של ארדואן שכבר רגל ו חצי בחוץ לנאטו מאיים בזה ... ו המבין יבין , שהתערבות בעינייני ארה"ב רק מזיקה לישראל .. דרך אגב .. מה עשו סעודים עם המוני מטוסי F15 שלהם כשאיראנים תקפו את שדות ה נפט שבסעודיה ??? ....
נותן עצות מאשדוד  | 28.08.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת