אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רות ביידר גינסבורג והדמיון הישראלי

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
למגיב 5 ירון---
+ שים לב שבישראל השופטים ממנים את עצמם. ולאף אחד אין יכולת לערער או להרהר בעניין ..שר המשפטים נמצא בוועדה למראית עין ...מי שמחליט זה היועמ"ש ביחד עם השופט הבכיר ביותר כרגע אצלנו המחליטים הם (חיות ומנדלבליט...כמובן תחת הנחייתו של אהרון ברק).. ובארה"ב המינוי נעשה ע"י הנשיא המכהן באישור הסנאט. יחי ההבדל הקטן !!!!!!! רוצה התערבות קטנה ??? שי ניצן יהיה המינוי הבא או אחד אחריו לעליון. לכן כרגע הוא שומר על דום שתיקה בהוראתו של אהרון ברק (סיט בובו סיט) אפילו אין וועדה שמבקרת את מעשיהם והחלטתם . ד.א תפקיד העליון באמריקה הוא לפרש את החוקה , לא לשנותה וזה מה שהוא עושה. בישראל תפקידו של העליון הוא לשפוט ...כי אין חוקה ויש מליון תקנות ותתי תקנות +++ אבל העליון הפך את עצמו למחוקק. כשבישראל הכנסת נקרת בית המחוקקים כי זה תפקידה
ששון | 21.09.20
8.
ישנה בעיה בישראל מעבר לנושא של ועדה למינוי שופטים...
הבעיה הגדולה היא חוסר ההפרדה שיש בין כל המערכות שאמורות לישמור על שילטון דמוקרטי. לצערי יש קשר הדוק מדי בין בית המחוקקים לממשלה ובין הממשלה לבין בג"ץ. דבר שגורם מעבר לחיכוכים הרגילים גם לחץ לא נורמלי כל אימת שיש בעיה פרסונלית או ערכית בין הכנסת/ממשלה לבין בג"ץ. מה שקורה בישראל לא יכול לקרות בארה"ב. בהשתלחות של ביבי/כלבי השמירה שלו בבג"ץ לא היה עובר בארה"ב. עובדה שלא הלך לטראמפ כלום בהתחלה כנגד ביה"ד העליון כל אימת שביטל צווים נשיאותיים. הוא למד לאט לאט כיצד ניתן לעבוד כדי שלא יבטלו לו אותם. בישראל שר המשפטים, אם היה נציג של ליכוד/ימינה, היה משתלח לא כל שכן מנסה לשנות את החוק כדי לדרוס את בג"ץ. כל החוקים הפרסונלים שיש בכנסת לא קיימים בארה"ב.
ישראלי שפוי | 21.09.20
5.
ההבדל בין מערכת המשפט האמריקאית לישראלית
היא שהסמכות, האחריות והכוח של בית המשפט בארה"ב מוגן בחוקה, ואף מחוקק לא יכול לשנות את זה ובארץ אין הגנה כזאת, וכמה מחוקקים - בין אם הם משיחיים, בין אם הם ניו-ליברלים או סתם מושחתים יכולים למעשה לסרס את אחת הרשויות שאמונה על יציבות חוקתית.
ירון | 20.09.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת