אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קרב אל-מנצורה: כשהפאנטומים של צה"ל ניצחו והפסידו בו זמנית

94 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

94.
ח"א לא "סיפק את הסחורה" ביום כיפור
בני פלד ומוטי הוד הבטיחו בצורה שחצנית לפני המלחמה שח"א יוכל להשיג הכרעה במלחמה, למרות SA3. בפועל לא היתה לח"א יכולת טכנולוגית לSA3. בני פלד היה האלוף היחיד שנשאר במטכ"ל לאחר המלחמה למרות שחיל עליו פיקד נכשל ולא השיג את ההכרעה שציפו ממנו למרות התקציב הגבוה שקיבל.
אחד שזוכר  | 03.10.20
93.
בס"ד:לחיזוק דבריי ציטוט"קרב ניסי" גד' 202
לשם חיזוק דבריי:שאתם הכותבים כאן עסוקים בהלקאה עצמית תמידית במקום לזקוף את החזה ולהיות גאים בעם ישראל ובבורא עולם המנצחים תמיד את מלחמות ישראל. " דבר אחד מוסכם על כל משתתפי הכתבה: הקרב של 14 באוקטובר, שבו כוחות צה"ל הדפו מתקפה של חטיבת טנקים מצרית, היה סימן דרך חשוב במלחמת יום הכיפורים. אחרי רצף מפלות נרשם שם לראשונה ניצחון ישראלי גדול בגזרת סיני. מהיום ההוא ואילך – ולא רק בגלל הקרב בוואדי מבעוק – החלה התפנית ממגננה למתקפה: צה"ל צלח את תעלת סואץ, הגיע עד למרחק 101 ק"מ מקהיר, וכיתר את הארמייה ..
M | 01.10.20
90.
בס"ד:המון שנאה עצמית של המגיבים לכתבה
צר לי לקרוא תגובות המגיבים כאן כל פעם כשמדובר בארוע הקשור למדינת ישראל המון שנאת חינם וחבל 1.מלחמת ששת הימים: מלחמה ניסית בס"ד: א.התעלות טייסי חייל האוויר בביצועייהם בקרב לעומת ביצועייהם באימונים ב.התעלות חלק מהמטוסים עצמם ללא תקלות טכניות שהיו דרך קבע באימונים. 2.מלחמת יום הכיפורים: ניצחון מזהיר ומוחץ שהתחיל בתנאים גרועים קרב השריון בסיני נחשב לשני בהסטוריה בכל הזמניםבעזרת השם 3.במבצע ערצב הושגה עליונות אווירית מוחצת 4.מבצע אל מנצורה השיג את יעדו ביעף השני חסרו מירז'ים מגינים ביעף א.
M | 30.09.20
88.
30 כ"כ צודק. עצוב שרוב הישראלים לא מבינים זאת. מלחמת 73 בסיני לא הסתיימה ב 73
"עד גרגר החול האחרון" בדיוק כפי שסאדת הבטיח לעמו. מה שעוד הרבה ישראלים לא יודעים, זה, שסאדת יצא למלחמה עם "אור ירוק" מקיסינג'ר, וכל ההשתהויות בסיוע האמריקאי לישראל, כולל סחיטת ההבטחה מצד דיין וגולדה כלפי האמריקאים (לא לצאת למתקפת מנע), הם פועל יוצא של התיאום בין מצרים לארהב בחודשים לפני פרוץ המלחמה.
אלא ב 1979, כשנחתם הסכם השלום שכולל מסירת כל סיני למצרים | 30.09.20
86.
היסטוריה צריכה להיות מסופרת בשלמותה
לא ראוי לספר רק חצי סיפור! כמי שהשתתף בקרב הזה אני מכיר גם את חלקו השני (שגם בו השתתפתי) בו המשימה הושלמה עד תומה. חציו החסר של הסיפור משנה את התמונה והמסקנות מן הקצה אל הקצה. חבל שהכותב חוטא בסילוף ההיסטוריה כאשר הוא מביא רק את חלקה
עפר | 27.09.20
82.
תגובה 4 אמת לאמיתה. מאז מלחמת יוה"כ לא נצחנו בשום מלחמה רק הצבא נצח על תקציב הבטחון...
מאז מלחמת יום הכיפוריםמאז מלחמת יום הכיפורים, צה''ל מנצח רק במלחמות על תקציב הביטחון. יותר מ 80 מיליארד ש''ח בשנה. המונה דופק ואזרחי המדינה נדפקים. היידה פנסיות, קדימה נופשונים וירידי חבר, יאללה מכוניות ליסינג ולימודים על חשבון הברון. צבא דמיקולו, שמן, זחוח ומסואב.
אחד שיודע ומכיר מבפנים | 28.09.20
78.
הגיחה המיותרת הזאת מסבירה מדוע חיל אוויר נכשל במלחמה ולא תרם למאמץ המלחמה ולמה צהל נ
זה ממש לא נכון שניצחנו במלחמת יום כיפור העובדה שבסוף המלחמה הסכמנו להפסקת אש בא וויתרנו על שטח והמצרים הרויחו שטח הפיקוד הישראלי בראשות דדו היה כושל ביותר ומאד לא מקצועי ולכן שלח את החיילים למשימות חסרות סיכוי שרק גרמו לשחיקת הכוח בלי להביא להשגים
גיחה מיותרת שנבעה מחוסר מקצועית של בני פלד והרמטכל | 28.09.20
74.
מה שחיל האויר לא הצליח לעשות ב 14 הוא היה מצליח לעשות ב 6(מכה מקדימה)?כנראה שלא
לא להאמין שעדיין משמרים את צ'יזבט שבתחילת המלחמה המטוסים היו חמושים עבור השמדת טילים והפקודה לעזור לכוחות הצפון שיבשה להם את יכולת ההתקפה .מה שחיל האויר לא הצליח לעשות ב 14 לאוקטובר הוא היה מצליח לעשות ב 6 לאוקטובר או יותר מעניין ב 5 לאוקטובר (מכה מקדימה) ? כנראה שלא .
הקרב על המידווי | 27.09.20
63.
גם מכת מנע לא היתה עוזרת
במלחמת ששת הימים, האויב איים, אך לא היה באמת מוכן להתקפה....ב73, המצרים והסורים עמדו לפני התקפה ולמדו את לקחי ששת הימים. מכת מנע, היתה אולי מחלישה קצת את עצמת ההתקפה בשעות הראשונות, אך לא היתה משנה משמעותית את מהלך המלחמה מחד וגורמת אבידות גדולות לחיל האויר הישראלי
אמנון | 28.09.20
60.
לכו חפשו את רס״ן י.ר. ש״לזכותו״ רשמו המצרים הצלחה
היה היה רס״ן י.ר. בחיה״א אשר קיבל מידע חיוני שיכול היה לסייע למנוע את רוב מספר הפלת מטוסינו באמצעות מידע חיוני שקיבל ואותו העדיף לשים במגירה כדי להעבירו עם הלוגו שלו באחד הימים כאילו הוא היה זה שגילה ולא ספק המידע. יש אנשים שאת קלונם צריך לחשוף בכיכר העיר. גם אז כהיום-האגו הוא מערכת השמדה עצמית.
כיכר העיר | 28.09.20
59.
חלקו של חיל האוויר המצרי במלחמת 73 הואדר מאוד בתקו
מבארק היה מפקד חיל האוויר בתקופת המלחמה, וחלק מעיצוב תדמיתו לאחר שעלה לשלטון היה האדרה של ביצועי חיה"א המצרי במהלכה. אמנם היו למצרים הישגים יפים בקרבות האוויר, אבל חלק מהקרבות זכו לתיאור מחמיא במיוחד על רקע זה.
מבארק | 28.09.20
55.
המסקנות, מוטעות. את שמחת המצרים אני מבין, לא חטפו
התובנות בכתבה שגויות. חיל האוויר יצא למשימה כשרף הסיכון גבוה ביותר. למרות שהמצרים הכירו את הטקטיקה של חה"א, היו ערוכים וזיהו את המטוסים, חה"א, אומנם לא ביצע את המשימה אך יצא מהמערב בנזק מינימלי. למרות היתרון שהיה למצרים ולסורים ערב המלחמה במערך טילי הנ"מ, ההפתעה וכו', מדינת ישראל ניצחה אותן ללא תנאי. חה"א הישראלי, למד את תוצאות המלחמה, הסיק את המסקנות שאותן למד הצבא הסורי במלחמת לבנון. אסור להיות שאננים, מדינת ישראל צריכה להעלות את רמת הלימודים ולהשקיע בלימודי המדעים המדויקים וההנדסה.
אחד העם | 27.09.20
46.
חיל האוויר נכשל ב- 73 כי לא התכונן לאיום הטילים
כמו כל צה"ל, גם חיל האוויר בשנים שלפני מלחמת יום כיפור, טעה בכך שזלזל באיום טילי הנ"מ, נוכח הכמות העצומה של אמצעי נ"מ שצברו המצרים והסורים לקראת המלחמה. אי אפשר רק להתהדר בהישג הנפלא במבצע ערצב ב- 82. הכותב המהולל יכול היה להזכיר שעם קצת פחות יהירות, מבצע ערצב יכול היה להתקיים ב- 73. לא חייבים לחכות ולחטוף מכה כדי למצוא פתרון. איום טילי הנ"מ היה מוכר, אבל בחיל האוויר לא עשו כלום בעניין. כל זה ידוע לכותב אבל הוא לא מזכיר את זה וחבל. אפשר בהחלט לכתוב על ההישגים של חיל האוויר, וגם על הכשלונות
רוני | 27.09.20
35.
לקחי מלחמת יום הכיפורים נלמדים מהטעויות, שהחלו שבועות לפני פרוץ הקרבות
בני פלד היה מח"א זוועתי והדבר התגלה במלוא הדרו במלחמה. מה שלא הפריע לו להמשיך להיות שחצן חסר תקנה. הוא היה חזק בלהאשים אחרים, אבל זה שהחיל לא ידע (!) על סוללות ה SA6 (או לפחות על המשמעות של המצאותן במערכה) , זה 200% עליו. העיף מהחיל את יוסף נאור מספר חודשים לפני פרוץ המלחמה ושיתק למעשה את יכולות הל"א של החיל. אם חה"א היה מכיר ומוכן ל SA6 בפרט, ולטק"א בכלל, כפי שחיל הים היה מוכן לטילי הסטיקס, כל המערכה האווירית ב 73 היתה נראית אחרת.
קרב אל-מנצורה הוא רק טיפה בים הטעויות של 73 | 27.09.20
34.
מחדל הפעלת חיל האוויר בפרוץ המלחמה
תודה על מה שכתבת. וגם תיקון עובדה. והרחבה קלה. 1. חיל האוויר לא היה ערוך למכה מקדימה כשהמלחמה פרצה. המכה המקדימה בוטלה בשעה 12:30 ומטוסי חיל האוויר כבר לא היו שם. אלא בעיצומו של תהליך "החלקה" שיכין אותם להגנת שמי המדינה. 2. תהליך ההחלקה הכללי - פקודה ישירה של בני פלד - היה שגוי מכיוון שלצורך הגנת שמי המדינה מול פקודת ההגנה האווירית נזקקו לכ-70 מטוסים (רובם מיראז'ים ומקצתם פנטומים). רוצה לומר - אפשר היה להשאיר מעל 200 מטוסים, עם חימוש, למכה עוקבת. כזאת שנותנים מיד עם פרוץ האש על ידי האויב: "שריטה" למשל (פקודה להשתתפות פעילה ויוזמת בקרב היבשה במקרה "הקטסטרופה", בדיוק תרחיש פרוץ מלחמת יוה"כ, על מנת לבלום, בצוותא עם כוחות היבשה הסדירים והדלילים את חציית תעלת סואץ בדרום ותעלת הנ.ט בצפון על ידי כוחות האויב). או "נגיחה" (פגיעה בשדות התעופה של האויב במצרים או בסוריה. ד.א זאת הפקודה שעד שעה 12:30 כולם היו ערוכים לקראתה). למה בני פלד לא עשה את זה ו/או את זה? שאלה מטרידה.
אבירם  | 27.09.20
18.
נצחון והפסד
שבעים שנות מלחמה עם אותו אויב,רק בששת הימים היה לצהל ניצחון חד משמעי, אבל נכון לכתיבת שורות אלה טרם נצרבו בתודעת העם שניצחון אך ורק אפשרי אם אתה מתקיף ראשון, באכזריות יתר, לא עושה חשבון ומרוצץ את האויב עד היסוד. איפה התובנה הזו ואיפה מאבקי ו בחמאס בחיזבאללה אירן ושאר מדינות החסד של הערבים האיסלמים?
ניסן אפלבוים | 27.09.20
15.
לכל מצדיקי המשיח (ביבי)
האמריקאים לא חייבים לשמוע לנו. מדינות המפרץ רוצות את המטוס והיצרן (לוקהיד) רוצה למכור כמה שיותר ולהרויח. אבל לביבי וחבורתו אסור לשקר ולהציג כאילו ה-F35 למדינות המפרץ זה "כלום". שיהיה ברור: אם יהיה מצב שבו מדינות ערב ירגישו שישראל על סף תבוסה, כולן יצטרפו למלחמה. זה כולל מדינות שיש לנו איתן "שלום": מצרים, ירדן, המפרץ..כולן!!!!
קחו בחשבון | 27.09.20
12.
אין סודות
ערצב 19 להכנות בתחום המודיעין הטכנולוגי היה שותף גם המוסד. בכיר המוסד נחיק נבות כתב: כמענה לאילוץ האופרטיבי החדש, הצלחנו להשיג ממדינה ידידותית את המפרטים הטכנו-אלקטרוניים המדוייקים של הטילים הללו. המידע עבר במהירות למטה חיל האוויר בקריה ומשם לטייסים בבסיסי חיל האוויר, שלמדו להכיר את הטילים ומערכותיהם ופיתחו תורת לחימה להתמודד איתם ביום פקודה.
החתול שמיל | 26.09.20
8.
ל-5 אתה ביביסט מושלם
אין בעיה עם הנושא. ה-F-35 לא מסוגל לעבור את ערב הסעודית מבלי לתדלק באויר. דבר שהופך אותו פגיע מאוד. כלומר בהנחה שישתבשו דעתם של נסיכי ומלכי האמירויות ויחליטו לתקוף את ישראל, ההגנה של ישראל ע"י חיל האויר תתבצע מעל סעודיה ולא מעל מדינת ישראל. שלא נדבר על עדיפות טייסי חיה"א הישראלי לעומת זה של האמירויות. הטייסים בישראל צוברים יותר שעות לחימה כמעט מכל צבא אחר באזור. הדבר דומה שתיתן אותה מכונית F-1 לשני נהגים. האחד מקצועי שנוהג דרך קבע בתחרויות ואילו השני למד נהיגה תחרותית אך ניסיון אין. מי לדעתך יקיף את המסלול בזמן מהיר יותר? די כבר מהפחד הזה. לסעודיה יש בסיס עם עשרות F-15 שני מטר מישראל. זה הרבה יותר בעייתי שעשרות מטוסים יטוסו בבת אחת לכיוון ישראל לתקוף.
ישראלי שפוי | 26.09.20
7.
ל-שאשא, מגיב 5:בבקשה אל תערב פוליטיקה בכתבות של ניצן.האם היתה ברירה אחרת?
כנראה לא קראת את הסקירה של ניצן על היבטים לסיבת ההצטיידות הזו. חפש, היא מבהירה הרבה דברים. בינינו - האם היתה ברירה אחרת, לא לעשות הסכם שלום ? האם לפספס הזדמנות לצעד עם משמעות היסטורית להווה ולעתיד, פלוס מדינות ערביות נוספות ? רק תחשב כמה מעולה מצבה המדיני של ישראל, אם ארה"ב הגדולה (בהרבה היבטים) מתייעצת שם ישראל הקטנה מה לעשות. חומר למחשבה
אחד מהעם  | 26.09.20
5.
מאז מלחמת יום הכיפורים
מאז מלחמת יום הכיפורים, צה''ל מנצח רק במלחמות על תקציב הביטחון. 75 מיליארד ש''ח בשנה. המונה דופק ואזרחי המדינה נדפקים. היידה פנסיות, קדימה נופשונים וירידי חבר, יאללה מכוניות ליסינג ולימודים על חשבון הברון. צבא דמיקולו, שמן, זחוח ומסואב.
סרן במיל' | 25.09.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת