אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלחמת עולם בפחית: פצצת יום הדין והמתיחה האטומית

81 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

81.
ל-79 זה רק טראמפ. לא ברור שביידן ימשיך בקו הזה
שנית אם פוטין באמת יזוז מכיסאו, בתקווה שאדם שפוי יותר יתמנה, ארה"ב ורוסיה יוכלו לחתום על אמנת הגבלת נשק גרעיני חדש שיוכל, אני מקווה, למנוע מלחמה בין הגדולות ואולי לתמרץ סגירת קצוות פרומים כגון צפון קוריאה או אירן.
ישראלי בקנדה | 11.11.20
77.
קריסת ברית המועצות הייתה יותר בגלל תכנית מלחמת הכוכבים של רייגן
לפי התוכנית של מלחמת הכוכבים ארצות הברית הייתה יכולה לפתח לייזרים חכמים שיוצבו בחלל ויוכלו ליירט את הטילים הבליסטיים של הרוסים. הרוסים נבהלו והחלו להשקיע כספים אדירים בניסיון לייצר מלחמת כוכבים משל עצמה וככה נכנסה לסחרור כלכלי שהוביל לקריסתה. (זה היה בשנות השמונים. מאז היו עוד כמה קריסות גם של האמריקאים)
מלחמות מיותרות | 27.10.20
67.
למגיב 22, הבעיה שלא תמיד אנשים חושבים בצורה רציונלית
תמיד יכול לקום מנהיג מטורף (כמו זה של צפון קוריאה) שברגע אחד של עצבים וכדי לנקום במדינות שהוא שונא יחליט פתאום לפתוח במלחמה גרעינית בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים", גם כשהוא יודע שזו תהיה פעולת התאבדות עבור המדינה שלו.
אדם | 24.10.20
65.
כתיבה מעולה, את תיקון לגבי מנגנון הפצצה
שלבי הפיצוץ של פצצת מימן אכן שניים, אבל הראשון הוא ביקוע ולא היתוך כפי שכתוב. כיום זה לא מסובך לייצר פצצת מימן, מה שצריך לעשות זה לעטוף פצצת אטום במימן נוזלי. הבעיה העיקרית, היא כיצד לשמר את המימן נוזלי. הפצצה היתה גדולה, בשביל מנגנוני הקירור המאפשרים למימן להישאר במצב הזה. כיום, זו לא ממש בעיה. כל מדינה שיש לה פצצת אטום יכולה מאוד בקלות לייצר גם פצצת מימן.
אחד סתמי | 24.10.20
62.
לצערי העתיד קודר מאוד
קודם כל הרוסים תחת פיקודו של פוטין הוציאו שרטוטים ישנים, שידרגו אותם ולבסוף בנו כנראה בשנתיים-שלוש האחרונות את הטורפדו הגרעיני שלהם שיכול לנוע בעומק 500 מטר הרחק מכל צוללת גרעינית צבאית של מערב. הטורפדו בעל ראש נפץ גרעיני שאכן יכול ליצור גל צונאמי מזוהם בחומרים רדיואקטיביים. 2- הם שוב פתחו ארכיונים ובנו טילים גרעיניים שיכולים לעוף עם מנוע גרעיני במשך מספר ימים, שבועות אולי חודשים באטמוספרה עד שיקבלו פקודה להתפוצץ על המטרה. כבר בוצעו ניסוים בטילים הללו. 3-רוב הסכמי גרעין בוטלו בשנים אחרונות
צפון1 | 24.10.20
61.
פצצת מימן (תשובה ל 2)
היתוך מימן להליום זהו תהליך שמתרחש בשמש. שני איזוטופים של מימן מתנגשים והופכים לגרעין הליום ופולטים קרינה (הנוסחה של אינשטיין). הבעיה כמובן היא איך מקרבים שני גרעיני מימן מספיק קרוב כדי שהם יתגברו על הדחיה החשמלית והכח החזק יכנס לפעולה ו "ידביק" אותם ביחד. התשובה היא טמפרטורה ולחץ גבוהים שיתנו לפרוטונים מספיק אנרגיה להתגבר על המכשול. בשמש מושגות הטמפרטורות בליבה בגלל הלחץ הכבידתי העצום. בפצצת מימן הטמפרטורה מושגת ע"י פיצוץ ביקוע גרעיני (פצצת אטום "רגילה"). הקרינה שנפלטת היא בגלל הביקוע וההיתוך.
אדוארד טלר | 24.10.20
49.
סיעור מוחות-הצעתי 4 הצעות למערכת הבטחון-ותודה- משר הבטחון-ו,,,,,
במלחמת יום הכיפורים חציתי התעלה לזכר הנופלים במלחמת יום הכיפורים- -נילחמתי פעמיים בתעלה-הכרתי המיקום לחצית התעלה שהכין אריק שרון זל שנה קודם - השתתפתי בתרגיל חציי של הגשרים- שניהם היו כשלון -לאור הכשל 1-תיכננתי גשר חציה אחר-ושלחתי למ"ב,מהשר דיין מכתב תודה,והמערכת : אנו לא נחצה והם לא יעיזו!מ"ב דחו הרעיו-רק הציוד שניקנה מגרמניה הצילה 2- הצעתי פצצה אחרת- חסוי 3-הצעתי שתי הצעות נוספות-למנכל מ"ב אלוף אודי אדם - פצצה חדשה -ללא נשורת- גלי הלם -אין כזו פצצה-המערכת -התעלמו 4-הצעתי למנכל מ"ב אלוף אודי אדם-רחפנים נגד בלוני הנפץ של המחבלים בשיטה מסוימת (מזלנו-שהם עדיין לא שידרגו)שיכולה לחסל צלפים בבנינים גבוהים או לכבות שרפה -בבנין גבוה - יותר נבון מהלייזר- לליזר יש בעיה(?!) =הרחפנים הנל =בנוסף יכולים לשמש למשהו מאוד מאוד נבון-כלוחמה נגד ,,, הפניה גם לכתב ניצן סדן- אולי הפניה שלך - תעזור 4- הצעתי למנכל משרד הבטחון ולכן לא צריכים את
איתן  | 24.10.20
34.
עולם מטורף
מחפשים רק להשמיד אחד את השני. לא קשה להבין שאחרי פצצה או שתיים, בעצם האנושות לא תחזור להיות מה שהייתה. מקורות מים ומזון יושמדו ויורעלו ברחבי העולם. הרי לכם קטסטרופה נוספת שתוביל למלחמות אין סופיות על מקורות מים ומזון. בקיצור, מאגר פצצות אטומיות מיותר. צריך מס' קטן כדי להשמיד את האנושות המפגרת.
דודו | 24.10.20
12.
תגובה ל 2
בפצצת מימן, פצצת האטום משמשת רק כ"פתיל" שמצית את פצצת המימן. על מנת לגרום לשני אטומים לתגובה של היתוך לכדי אטום שלישי (למשל שני מימן להליום) צריך טמפרטורה מאוד גבוה - ולצורך זה מבקעים אטום של אורניום או פלוטוניום. בשני המקרם משתחררת קרינה שיורת אבל במקרה של ביקוע משתחררת הרבה פחות קרינה ואנרגיה מאשר בתגובה של היתוך. כלומר שבירה של אטום כבד כמו אורניום לא משחררת אנרגיה כמו תגובת שרשרת של היתוך אטומי מימן לכדי אטומי הליום - אז חד משמעית משתחררת כמות גבוהה בפקטור עצום של אנרגיה וקרינה
אריה | 23.10.20
3.
יש בהחלט נשק מפחיד יותר או לפחות מסוכן יותר
נשק ביולוגי. פשוט זול מאוד (יחסית) לפיתוח וייצור. אך קשה שליטה. ההנחה היא שכול מדינה שפיתחה או תפתח נשק כזה תפתח ותייצר תרופה או חיסון. ההנחה הזו לא קיימת לגבי אירגוני טרור או גופים אחרים וכרגע יש להניח שכול מה שמונע מהם לייצר, זה הפחד אבל ... מצד שני ושלישי, נשק כזה יכול להביא, בהתנהלות נכונה, לשלום עולמי מבוסס פחד (בהתחלה).
גד | 23.10.20
2.
שתי הערות לגבי הכתבה:
1. טופולב לא היה צריך תמריץ של הגלייה לסיביר, כדי לעזור בפיתוח נשק הרסני. מאז ומתמיד מדענים שיתפו פעולה עם צוררים, כאשר המוטיבציה להתעסק במדע, דחקה את המצפון לצד . 2. לא ברור למה צריך פצצה גרעינית גדולה, כדי להתחיל תהליך תרמו-גרעיני שמזין עצמו בתגובת שרשרת, ןמיכוון שאין קרינה בתהליך התרמו גרעיני, לא היית מצפה ליותר קרינה מפצצת גרעין רגילה
רון | 23.10.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת