אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גיוס עובדים בחברות הייטק: היסטוריה של הרגלים רעים

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
תגובה ל-12
כנראה שאתה עף על עצמך יותר מדי. מוזר שגם בטכניון וגם בתל אביב מאשיים הרבה בוגרים של בן גוריון את הסגל האקדמאי. גם בבקשה תדייק בעובדות. הקבלה לבן גוריון בהנדסה בלבד מתבססת בעיקר על החלק הכמותי בפסיכומטרי שזה גם מאוד רלוונטי לגבי השאר לא מתפשרים על חצי נקודה אז אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתון הזה.
מהנדס מהדרום | 18.11.20
15.
כל בן אדם ששכל בראשו - לא יפנה להייטק...
המילה הייטק היתה נכונה לתחילת שנות ה-2000 שלמעסיקמם עוד היה כבוד למועמדים ולעובדים שלהם. היום ההייטק מת. תעשיה גועלית של ניצול מועמדים ועובדים - עד שלא צריך אותם יותר ואז זורקים לפח כמו סמרטוט. מנסיון מי שלא רוצה להיפגע שלא יפנה להייטק. תחום מת, לפחות בישראל.
ביי טק | 15.11.20
14.
נמאס ממנהלי גיוס שלא מבינים בטכנולוגיה
מקבל המון קורות חיים, רובם לא רלוונטים בכלל. מתוך אלה שכן, חלק גדול מעגל פינות (או משקר במפורש) בקורות החיים שלו. לחלק שנשאר יש מושג קלוש מחומר בסיסי במתמטיקה. בזבוז מוחלט של זמן, צריך לפנות ישירות למועמדים המתאימים בעצמי.
מהנדס | 14.11.20
12.
תגובה ל-9
גילוי נאות: אני עצמי בוגר אוניברסיטת תל אביב בהנדסת חשמל. 1. האוניברסיטאות המובילות הן הטכניון, העברית ואוניברסיטת ת"א. בן-גוריון יכולה לחשוב עד מחר שהיא מובילה. דרישות הקבלה שם נמוכות בהרבה, וכך גם רמת הסגל האקדמי. 2. אני לא מבין מאיפה הבאת את הנתון שההבדל בין בוגר מכללה לאוניברסיטה בתפוקה הוא פי 10 או פי 20. איך בכלל אפשר למדוד את זה? 3. אי אפשר להכליל את כל בוגרי האוניברסיטאות, וגם לא לא את כל בוגרי המכללות. בכל מוסד אקדמי יש התפלגות די רחבה של בוגרים. חלקם מעולים וחלקם ממש לא. לגבי המכללות, האקדמית ת"א-יפו והבינתחומי הרצליה בפירוש נחשבים למוסדות עם רמת לימודים גבוהה במדעי המחשב והוציאו הרבה בוגרים איכותיים. 4. הבעיה עם בוגרים טריים היא שעדיין חסר להם הרבה ידע כדי להתחיל לתת תפוקה.גם כשמגיע מהנדס מנוסה למקום עבודה חדש, צריך לחנוך אותו. על אחת כמה וכמה כשמגיע בוגר אוניברסיטה טרי.
מהנדס מהמרכז | 14.11.20
9.
שוק מוצף בבוגרי מכללות לא איכותיים
ההבדל בין מהנדס טוב בוגר אוניברסיטה (טכניון, בן גוריון ואוניברסיטת תל אביב) לבן בוגר מכללה, הוא אדיר. פי 10 ולעיתים פי 20 בתפוקה (מהירות למידה, פתרונות יצירתיים וכו). השוק מוצף בבוגרי מכללה מה שמקשה על תהליכי הסינון ומציאת מהנדסים איכותיים, מהם יש ממש מעט
ניר | 14.11.20
7.
הבעיה היא לדעתי במנטליות הישראלית ובקיבעון המחשבתי
כל כך הרבה פעמים אני רואה מעסיקים שפוסלים מועמדים מצויינים רק בגלל שלדעתם הם מבוגרים מדי או שאין להם תואר מאוניברסיטה או שהם לא ניראים מתאימים ב- 100% לדרישות המשרה. אז א) זה שמועמד מבוגר, זה ממש לא אומר שהוא לא יהיה עובד מצוין ואפקטיבי. ב) זה שיש לעובד תואר ממש לא אומר שהוא יותר מתאים. אני מכיר לא מעט תותחים בהייטק שאין להם בכלל תואר והם מפתחים מעולים ששמים בכיס הקטן הרבה בוגרי אוניברסיטה. ג) הגיע הזמן שהמעסיק הישראלי יוריד קצת את האף וייתן צ׳אנס גם לחסרי נסיון שמסוגלים ללמוד במהירות את העבודה.
הייטקיסט | 13.11.20
4.
סוף סוף קורונה עשתה משהו טוב למעסיק
סוף סוף הכח נמצא אצל מעסיקים. עבודה מהבית אפשרה לראות מי באמת עובד וגם חל"ת מתמשך אולי יבהיר לעובדים שתם עידן הסחטנות ולמעסיק יש עוד אופציות... בתור מנהל חברת פיתוח קטנה הקורונה עשתה רק טוב. נגמר העידן של מו"מ בלתי פוסק עם העובד תחת איום "אם לא תיתן אני עובר ל... ".
יובל | 13.11.20
1.
הכל נכון אבל למציאות של לפני 4 חודשים
באופן חריג בתחום ההייטק יש שוב ביקוש למהנדסים מנוסים. שתי סיבות עיקריות: 1. גיוסי כספים משמעותיים מקרנות שקורים לאחרונה, יש הרבה כסף שמחפש השקעה. הרבה חברות שעצרו גיוסים בקורונה חזרו לגייס במלוא המרץ 2. שוק מחפשי העבודה תקוע. בתנאי אי וודאות מהנדסים רבים חוששים משינוי ומחזיקים במקום הנוכחי מה שמייצר 'תחושה' של חוסר במועמדים יותר משמעותי מלפני שנה
מנהל פיתוח | 12.11.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת