אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המערב הפרוע: יש חיסון ויש כסף, אז למה לא כולם יקבלו אותו

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
הכל הבל הבלים.רשע ופשע
מי שהמציא וירוס הוא כמו פנצרמכר שזורע ברגים בכבישים כדי שיהיו לו קליינטים אלה שלאלה אין שובע מה שניקרה הרצחת וגם ירשת ... מה שמחכה להם זה צוחק מי שצוחק אחרון . שכחו שיש מנהיג אחד לעולם . היו מוכנים להרוס את הכלכלה העולמית להכניס אותנו לחובות ולשעבד אותנו תחת טרור הפחדה ואשליה של סדר עולמי חדש . הרי הם כולם נחשים שעשויים לגלות שקמו עם עקרבים
רות  | 23.11.20
14.
כשממשל טראמפ "לוקח קרדיט" על החיסון,
אתם ממהרים ללגלג ולא, זה קרה מהכסף של פפייזר. התמונה של מודרנה ששמתם, היא של חברת STARTUP. למי שייך הכסף שאפשר ליזמים לפתח את הרעיון שלהם? אמור מעתה: כלכליסט רוצה קפיטליזם, בו מותר לחטוף את פרי היוזמה וההשקעה של אחרים. לא שזה חדש אצלכם, הרי ככה גם דיברתם על הגז ומה לא. גם קומוניזם זה קפיטליסטי מדי בשבילכם..
גל | 22.11.20
13.
כתבה מטעה
איזה אוסף של גיבובים, באמת. הבעיה עם החיסון לקורונה לא קשורה בכלל להגנה על פטנטים של החברות כרגע. הבעיה נמצאת בשרשרת הייצור וההפצה. פשוט אין יכולת ייצור מספיקה כדי לחלק את החיסון לכל העולם בזמן קצר. במצב כזה, מי שיש לו את הכוח והכסף, ינצח במאבק הזה של מי ראשון. אותו הדבר בדיוק היה קורה גם אם כל הפטנטים של כל החברות היו פתוחים לשימוש לכל אחד בעולם כרצונו. עדיין צריך מישהו עם המומחיות לייצר את החיסונים ועדיין אין מספיק יכולת לייצר מספיק ובמהירות כדי לחסן את כולם.
מישהו | 22.11.20
11.
למה כולם מתרגשים מחלוקה לא שיוויונית של חיסון
כאשר עדיין יש מדינות בלי מים זורמים ומספיק אוכל... לעשירים יש ביטחון פיזי, תזונתי ובריאותי ובנתיים מליונים מתים ממחלות שנכחדו במערב. תתחילו בבסיסי ואז תתקדמו לחיסון למחלה שבקושי הורגת בהשוואה למלריה, רעב, מלחמת אחים, כולירע, אבולה ושאר מרעין בישין קורונה זה צרה של העולם המפותח
אבו נפחא | 22.11.20
10.
עוד נקודה למחשבה
לפי ההגיון של חלק מהמגיבים, אפשר גם לומר שבתוך מדינות מסוימות יש "שווים" ויש "שווים יותר". רק לדוגמה: העניים במדינה מסוימת פחות תורמים לכלכלה מאשר העשירים, ולכן נתעדף את העשירים. ואפשר להמשיך גם לדון במגזרים מסוימים במדינת ישראל למשל, שאולי תורמים פחות לכלכלה.. אז איפה עובר הגבול? ומי "ישפוט"? לדעתי האישית זה מדרון חלקלק.. ולכן נראה לי שיש בהחלט טעם לדון בהשקפת כותב המאמר, ואולי לחשוב על פתרונות של "צדק עיוור". איש איש ודעתו
עוד מישהו | 22.11.20
9.
בעיה אחת - קיבולת ייצור מוגבלת
9 מליארד אנשים בעולם, מודרנה מבטיחה מאה מליון מנות בלבד בייצור הראשון, לא בגלל שהם לא רוצים אלא בגלל שלא יכולים לייצר בבת אחת יותר. רוצים לבנות מפעל חדש לייצר חיסונים? מי ישלם? השיטה הקפיטליסטית לא האשמה היחידה במצב. קומוניזם גם ייתקע באותו מקום.
יסמין | 22.11.20
3.
חבל שהמאמר מתעלם מהגורמים החשובים באמת.
1. פיתוח החיסון לא הובל ע"י חברות התרופות הגדולות (שיכולות אולי להסתדר בלי להרוויח מהם) אלא ע"י חברות קטנות וצעירות שהחיסון הזה הוא פחות או יותר המוצר הראשון שלהן (מודרנה האמריקאית ו-biontech הגרמנית). החיסון של אסטרזניקה, שפיתוחו הובל ע"י אוניברסיטת אוקספורד- אכן ימכר ללא רווח. 2. גם בלי התחשבות ביכולת של מדינות לשלם על החיסון- הגיוני שהמדינות המפותחות יקבלו עדיפות מכמה סיבות שונות. הסיבה הראשונה היא שהאוכלוסיה שלהן מבוגרת יותר מהאוכלוסיה של המדינות המתפתחות, ולכן פגיעה יותר לוירוס שהוא קטלני בעיקר לזקנים עם מחלות רקע. הסיבה השנייה היא שהן חשובות יותר לכלכלה העולמית- שגם המדינות החלשות תלויות בה מאוד. והסיבה השלישית היא שסביר להניח שהאוכלוסיה של מדינות מתפתחות רבות כבר נדבקה רובה ככולה וחוסנה באופן טבעי- כי לא הוטלו שם סגרים אפקטיביים וכי אין למדינות האלה יכולת לבצע בדיקות PCR המוניות או יכולת לאשפז את החולים הקשים.
מישהו2 | 22.11.20
1.
צריך להתחיל במדינות החשובות לכלכלה העולמית שמייצאו
צריך להתחיל במדינות החזקות שמניעות כלכלה ומדע. הן אלה שפיתחו חיסון ומייצרות אותו. צריך קודם להגן על אלה שמייצרים חיסונים שזה ארהב ואירופה. אין שום הגיון גם לא הומני להתחיל או לעשות שוויוני אם העולם השלישי. מה זה נותן? שגם מדינות עולם שלישי נפגעו הרבה פחות מקורונה, גיל הממוצע שם הרבה יותר נמוך.
שמוליק | 22.11.20
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת