אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אגדת ההארייר: המטוס הקטלני של שוורצנגר

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
ל-26 ו-28: כל נשק טוב לתקופה מוגבלת
ה"דאגר" הארגנטינאי היה למעשה ה"נשר" הישראלי בתחפושת. במלחמת יום הכיפורים המטוס הזה הצטיין, 40 המטוסים שהיו בשירות הפילו כ-100 מטוסי אויב מול אובדן של 5-4 בלבד. אבל יום אחרי המלחמה כבר היה ברור שהוא מיושן ושעבר זמנו, ובתוך 4-3 שנים כולם הוחלפו ב"כפיר" שהיה מתקדם בהרבה. במלמת פוקלנד, 12-10 שנים אחרי שיוצר ואחרי שהצטיין במלחמת 73', ה"נשר-דאגר" התמוד מול טכנולוגיה וטייסים בריטים עדיפים בהרבה, והיה מצויד בטילים שגם הם היו בני עשור ויותר. התוצאה הייתה עגומה, 8 דאגרים הופלו בקרבות אוויר. כאמור, כל דבר טוב לפרק זמן מסויים. תמיד צריך לדעת מתי לוותר ולצאת מהמשחק.
איתי | 19.01.21
33.
ל-28: השפריר היה בדיחה????
ה"שפריר 2" הפיל במלחמות ההתשה ויום כיפור כ-100 מטוסים מצריים וסוריים, אז לקרוא לזה "בדיחה"?? בחייך, אין לך מושג. נכון הוא, שמול הבריטים בשנת 82', כעשור אחרי יום הכיפורים, ה"שפריר" כבר היה די מיושן, למעשה בחיל האוויר הישראלי כבר היו טילים אחרים ("פיתון 3"). אבל זה נכון תמיד: כל דבר הוא מצוין למועד זמן מסוים, ומיושן בתקופה אחרת. הארגנטינאים פספסו את המועד הנכון.
ארז | 19.01.21
30.
איך הצליחה בריטניה היכן שאחרות נכשלו? עשתה פשרות לא הגיוניות...
למעט ה Party trick של המראה ונחיתה אנכית, הוא היה מטוס קרב סילוני פשוט גרוע. והתאים למעשה רק לבריטניה של שנות השמונים שהיתה קטנה מדי בשביל להחשב מעצמה, וגדולה מדי כדי להחשב מדינה (ביחוד בעיני עצמה). הם רצו נושאות מטוסים כדי להגן על כמה איי חסות בצד השני של הכדור, אבל לא היה להם מספיק משאבים כדי לבנות נושאות מטוסים בגודל מלא. אז הם בנו את ההארייר ונושאות מטוסים קומפקטיות. זה עזר להם בפוקלנד, על זה אין וויכוח. אז בכל זאת, סוג של הצלחה... אהה כן, וטילי השפריר הישראליים בהחלט היו בדיחה מעופפת, מצחיק שמישהו בכלל הסכים לקנות אותם בכסף.
ההארייר אף פעם לא נחשב הצלחה כבירה | 17.01.21
21.
למס'12: לא מדויק מה סכתבת
ממש לא נכון שאיו טק"ק מדויק. ודאי וודאי שיש. . פשוט תביט מה קורה בסוריה בשנים האחרונות. לא הכל זה מטוסים. העניין הוא האיזון בין הדברים. ואגב, טילים אפשר להפיל ולא רק לישראל יש מערכות בסגנון כיפת ברזל. הרוסים יכולים ללמד את כולם בתחומים האלה.
דדי | 16.01.21
18.
בפיתוח היינו טובים בשירות מבצעי לא כל כך
עם יאק 36 היכינו את המערב בתדהמה. היאק 38 נכנס לשירות בנושאות המטוסים שלנו אבל צריך להודות שהוא לא היה מוצלח בלשון המעטה. עם היאק 141 יצרנו מהפיכה על קולית אבל לא התקדמנו מעבר לאב טיפוס. נגמר הכסף. הלייטנינג 2 חייב לנו את הפטנט של אופן הטיית פיית פליטה המצויידת במבער אחורי
אביקו יאקובלב | 16.01.21
9.
לרון מ-4 מחשבה מעניינת שמתעלמת ממספר עובדות
1. אכן חיל האויר הישראלי משמעותי ביותר בכל מלחמה אבל זה לא האיום הגדול ביותר שבידי מדינת ישראל, כך שהשבתה טוטאלית של כל חיל האויר הישראלי לא מונעת תגובה של תמות נפשי עם פלישתים. 2. לישראל יש את מערך ההגנה מטילים הטוב בעולם שמבוסס ארבע שכבות שונות של הגנה, כך שבמקרה של סיכון לשדות תעופה המערך הזה יכול לתעדף על מה להגן. 3. אתה מניח של חיזבאללה יש טילים מדויקים וגם שהם יכולים להגיע לדרום, לא בטעות לחיל האוויר הישראלי יש מספר שדות תעופה שפרוסים בארץ. 4. בהנחה שמדובר במלחמה מול גורם עוין אחד יש עוד דרכים שבאפשרות ישראל להגיב בין היתר נשקים אלטילרי ועד טילים מדויקים שמסוגלים להגיע לכל מדינה שמאיימת עלינו.
ggg | 16.01.21
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת