אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא טייס, מנהיג: הגנרל הגיבור שהקריב את חייו באוויר

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
תגובה ל13
אני מסכים לחלוטין עם 13 . ההתפארות של המערב פשוט לא במקום . הגרמנים כבשו את אירופה בהליכה . צרפת נכנעה . היחידים שניצחו את הגרמנים היו הרוסים שהקריבו מעל 20 מיליון אנשים במלחמה ולא נכנעו . גם חלק גדול של יהודי פולין שניצל במלחמה היה בזכות הרוסים שהיו היחידים בעולם שפתחו את השערים לכניסת יהודים . אני אישית נצר של כאלו ולעולם לא אשכח את זה כי בזכותם אני חי . יש איזושהי נטייה של הישראלים לרדת על הרוסים . די, הם כבר לא קומוניסטים . מה אוכל אתכם?
חי | 19.02.21
24.
למס -13 כמה נקודות מחשבה
1. למרות שארה"ב עזרה לבריטניה, המלחמה העיקרית שלה הייתה בפסיפיק, מול יפן. אם גרמניה הנאצית לא הייתה מכריזה מלחמה על ארה"ב כנראה שחזית אירופה הייתה חשובה להם אפילו פחות. 2. עם כל הכבוד לצבא האדם, במסגרת הטיהורים הגדולים של סטאלין הרבה גנרלים טובים ומוצלחים נרצחו ואין ספק שצבא ללא גנרלים הוא הרבה פחות טוב
אני לא הסטוריון | 16.02.21
23.
13 אתה צודק חלקית, אבל האמריקאים לפחות לא היו עד כדי כך טיפשים כדי לעזור לנאצים בתחילת המלחמה
ולכן הפנו יחסית מעט כוחות לחזית עם גרמניה. כן, מגיע הרבה כבוד לצבא האדום על חלקו בנצחון על הנאצים, אבל על כל זה מעיב ענן די שחור של ההתנהגות המגעילה בתחילת המלחמה, כשהם עדיין חשבו שהיטלר "רק" יקח את החלק מפולין (עליו סיכמו ביחד לפני המלחמה)
המלחמה החשובה מבחינת ארה"ב היתה באוקיינוס השקט מול יפן | 15.02.21
22.
תגובה ל- 13 בענין הצבא האדום
גדולתו של הצבא האדום היתה פשוט גודלו: כמות החיילים היתה עצומה בקנה מידה אירופי, בהתבסס על רזרבות כח אדם של ברית המועצות. ובנוסף - חוסר אכפתיות מוחלט לבני אדם. מפקדים סובייטיים כלל לא לקחו בחשבון מספר הקרבנות בקרבות בודדים או במערכות שלמות. הנה דוגמה ממשית כדי להבטיח ניצחון בקרב על מוסקבה , ה NKVD - המשטרה הרצחנית הפוליטית - הציבה מקלעים מאחורי הכחות הסובייטיים. מי מהסובייטים שנסוג, נורה למוות על ידי רוצחי ה NKVD. ובנוסף - אם הצבא האדום היה כל כך מוצלח ולבדו הביס המלחמה, מדוע סטלין דרש מרוזבלט ומצ'ר'ציל לפתוח חזית שניה במערב אירופה? . האין זה ברור שלולא החזית השניה ולוא הצורך להחזיק צבאות גדולים ביוגוסלביה ובחזית המערב ולולא התבוסות בצפון אפריקה, הצבא האדום לא היה מביס את הצבא הנאצי לבדו.
אנוש | 15.02.21
21.
ממפקד טייסת ומעלה לא חוצים גבול כיום
הסיבה היא כמות היידע המסווג שיש בידי הקצונה הבכירה. חסר שאחד כזה מופל ונופל בשבי, והנזק עצום, שווה למיליארדים רבים - אם בכלל ניתן לכסות בכסף על החורבן. והערה ל-16 שהוא קשקשן בעצמו: ספקטור הוא מבכירי טייסי חיל האוויר בכל הזמנים, אדם שהשתתף באינספור מבצעים, הפיל מטוסי אויב ועוד, היה מפקד טייסת אגדי שכתב תורת לחימה שלמה. לא פגע בכור? אז מה, אין טייס שלא מפספס מדי פעם. לכן שלחו אז (לפני עידן הנשק החכם) הרבה מטוסים לכל יעד, היה סביר ששיעור הפגיעה יהיה, נגיד, 50% (וברור למה יש לך מה לומר על ספקטור, זה הרי מסיבות פוליטיות...).
DashX | 15.02.21
19.
כיום זוהי טעות לשלוח מפקד בכיר כל כך לחזית
אולי בעבר, כשרשתות הקשר היו טובות פחות - מיקומו של הגנרל בחזית היה כדאי ואף הכרחי. כיום נסיונו רב השנים של הגנרל יתרום להתפתחות הקרב בצורה אסטרטגית ש(אמורה לפחות) לעזור להביא לנצחון. אם אותו גנרל יהרג בחזית נסיונו יאבד איתו וישנה את פני הלחימה כולה. אני לא מדבר על מפקד בסיס, טייסת וכדומה, אלא על הפיקוד הבכיר ביותר.
י.ג. | 14.02.21
13.
טייסי החרטא. בזמן שהמלחמה האמיתית התרחשה במזרח מול הצבא האדום,
הכוחות האמריקאים לא הצליחו להתמודד בהצלחה עם שאריות הצבא הנאצי העלוב שלא נשלחו למזרח. למזלם של האמריקאים, הצבא האדום חיסל את צבא גרמניה ואפשר להם לספר סיפורי חרטא על "גיבורים אמריקאים" שניצחו את הנאצים.
היסטוריון | 13.02.21
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת