אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סרבנות חיסונים: הזכות להיות חרד

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
האמנם חרדה? זאת אפשרות אחת, אבל לא מכסה את המגוון
יש למשל מתנגדי חיסונים שכל מה שהם רוצים זה שנעזוב אותם בשקט. הם לא מתרשמים מהקורונה ולא מרגישים צורך להגן על עצמם מפניה וכל מה שהם רוצים זה את החופש שלהם להתקהל, להתחבק, בלי סמרטוטים על הפנים ובלי שיכריחו אותם להכניס לגוף חומרים כלשהם. מה תעשה להם? תחסן בכוח? מה שבטוח שהם לאו דוקא יותר חרדים ממי שהתחסן
דודו | 01.10.21
27.
אם ני חרד
שברמזור אדום יבוא אדם וישדוד אותי. האם זה נותן לי את הזכות לנסוע באדום? לא ולא בגלל החוקיות של הדבר, אלא בגלל שבכך אני מסכן חיים שלי ושל אחרים. אם יש לי לרדה ממוות (כמו שיש לרוב האנשים) האם אני יכול לסרב להתגייס? גם לא. יש חובה אזרחית. לתת לאנשים להתמודד עם החרדות שלהם זה בסדר. כל עוד זה אינו פוגע בהם ובסביבה שלהם. לאנשים פסיכוטיים יש המון חרדות מדומיינות וכשהם מהווים סכנה לעצמם או לסביבה מאשפזים אותם בבי"ח פסיכיאטרי
יובל | 20.09.21
25.
החופש שלך םוגע בחופש שלי
המטזרקים דורשים םריבליגיות לעצמם או שלילת זכויות לנו? אתה גם מחוסן גם נבדק גם מסיכה..אני בריא..ואתה עדיין חרד? אם אתה כלכך םוחד תישאר בבית אל ץגביל לי את החוםש הרי זה ברור שמי שחרד,מי שלוקה בבורות,מאמין במדע(מדע זו לא מערכת אמונות) ובאמונות שווא רק כי הן במיינסטרים פרייםטיים..הוא הוא החרד
למספר 3 | 19.09.21
22.
החרדה שלהם מתנגשת עם החרדה שלי להדבק מהם
גם בהנחה שכל מה שכתבת פה הוא אמיתי ונכון הרי חרדתם מתנגשת עם חרדתי להדבק מהם. אף אלד לא היה מקים קול צעקה אם חרדתם הייתה פוגעת קודם כל בהם. היינו מגלים אמפטיה מצקצקים בלשוננו ומייעצים להם ללכת לטיפול. אבל חרדתם, המדומה או לא, פוגעת באנשים חפים מפשע מה היית כותב אם חרדתם של אלה המפחדים לטוס הייתה מקרקעת את כל המטוסים?
עמית | 18.09.21
21.
כותב המאמר מזלזל ברציונליות של סרבני החיסונים
החשש אינו מטעמים פסיכולוגיים, אלא מנימוקים מאוד רציונליים. החשש העיקרי מצד רבים הוא שהחיסון לא ניבדק לטווח ארוך וכן שיש חוסר אימון גדול במידע שמועבר לכל הציבור באשר להשפעת החיסון הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. על סמך המידע המקורי מאוד, חלקו שקרי, חלקו לא שקוף, אין לי בכלל אימון במידע הרשמי שאני מקבל ממשרד הבריאות. לזה מתווסף נסיון ממושך שלי על מידע שקרי לגבי רוב שירותי הרפואה. אני החלטתי שלא אתחסן בטרם עברה שנה מתחילת החיסונים כדי לצמצם את המצב האפשרי בו המידע שאני מקבל מוטעה ומסתיר נזק
ספקן רציונלי | 30.09.21
20.
אין שם כלל רציונליות
כמה עוד מתנגדי חיסונים צריכים למות ביסורים מהמחלה הזו עד שתבין שמה שאתה וחבריך אומרים הם שטויות. נתחיל בסיבה שבגינה אתה לא מתחסן. כבר עברה מעל שנה מהרגע שבו התחילו במתן חיסונים למתנדבים. והפלא ופלא, רובם המוחלט לא מת מזה. אז למה אתה לא מתחסן? רוב החיסונים שאנחנו מקבלים לא נבדקים לטווח ארוך (צריך גם להגדיר את אותו טווח ארוך) כי אם יחכו עד שפרק הזמן הזה יעבור, התחלואה מהמחלות האלה יכולה לפגוע בצורה אנושה באנושות. על סמך מה אתה קובע שהמידע שאתה מקבל הינו שקרי/לא שקוף? מידע רשמי ממשרד הבריאות לא מספק אותך, אבל מידע לא רשמי שאתה קורא באינטרנט מילד בן 12 מאחורי המקלדת כן מספק אותך?
מישהו | 30.09.21
18.
רק שבינתיים המחוסנים הם החרדים לגופם כאילו זו מגיפת
האפוקליפסה. לא מחוסנים מסתובבים , מחבקים, נפגשים ונהנים מהחיים. אתם הפסקתם לעצמכם את הזכות לחיים נורמלים, אנחנו רק מבקשים אותם בחזרה. רוצים לשכנע אותנו? תפתחו את הפרוטוקולים, תפרסמו את ההסכמים החסוים, תנו תמיכה לנפגעי החיסונים הרבים שמושתקים, תשמיעו עוד דעות בתקשורת ובעיקר תפסיקו את ההסתה. אנחנו משכילים ואינטילגנטים. בינינו רופאים רבים, עורכי דין, סטטיסטיקאים מומחים ופרופסורים לכל התחומים. אתם הפחדנים, אתם סרבני האמת ששותים בשקיקה כל שטות בפאקינג ווינט. תתעוררו
סרבנית גאה | 29.09.21
16.
איזה זלזול. תמיד צריך לכבד דיעה שונה
רפואה זה לא מדע מדויק, חייבים תמיד לבדוק את כל הטענות מנגד. אפילו אם כל הרופאים בעולם מעידים על הצלחתו של החיסון ורק רופא אחד טוען אחרת, צריך להקשיב לטענותיו ולא לזלזל בו ולכנותו "מתנגד חיסונים". לאורך ההיסטוריה תמיד משוגע אחד הביא לשינוי (לדוגמה גלילאו גלילאי...) תמיד צריך להטיל ספק ולבדוק. אי אפשר לעבור בקלות כזו מהתאוריה לפרקטיקה בצורה חלקה ללא בעיות. וכמובן שלא מדובר ברופא אחד שדורש הבהרות אלא ברבים אחרים שעוברים הדבר בקהילת הרופאים, מושפלים חברתית כי העזו לפקפק. רק הלחץ החברתי על החיסון
ממילא הסטטיסטיקה מעבר להבנתו של מתנגד לחיסון?  | 27.09.21
13.
כך לא מחפשים משמעות
יש הבדל עצום בין חרדה לבין פארנויה,ונהייה אחר קונספירציות למיניהן. הפצת פייק מטורפת מאורגנת וזדונית ,אינה סממן של חרדה. היא סמן לתופעה עמוקה בהרבה שכדאי לחקור יותר לעומק. לימוד חשיבה בקורתית,בדיקת עובדות וכו הכרחי בבתי הספר ובאוניברסיטאות.
רוטמן צביה | 27.09.21
12.
די להתבכיין!
אין לי בעיה עם זכותו של אדם להיות חרד או לעשות בחירה זו או אחרת על גופו, ולא ראוי בעיני להוקיע אותו או להטיל עליו סנקציות. יש לי בעיה עם אדם שלא מקבל על עצמו את התוצאות ואת האחריות לנהוג בהתאם, ומתבכיין על המערכת שבסך הכל מנסה לתמרן בין צרכים רפואיים וכלכליים במצב המורכב הזה, או גרוע מכך - מנסה לרמות, לזייף ולתחמן לנוחותו האישית בלי לראות אף אחד אחר ממטר. מי שעומד בקריטריונים של התו הירוק זכאי לחופש תנועה ועיסוק שהם השלכה ישירה של מצבו החיסוני, ומי שלא (מבחירה או שלא מבחירה) פשוט מוגבל יותר כמו בימים לפני היות החיסון, זה הכל.
רותי | 27.09.21
11.
החופש להדביק
בעוד שאני מבינה את החשש מחיסון חדש ולא מוכר, ההחלטה שלא להתחסן הנה זכות בערבון מוגבל: מי שלא מתחסן/ת מסכן/ת לא את עצמו/ה אלא אותי ואת ציבור המתחסנים. יואילו הלא מתחסנים להשאר ספונים בביתם, ולכשיייחלו-לקבל טיפול מרופאים לא מחוסנים,ואם יירגע מצבם-שלא יפנו לבתי החולים הציבוריים אחא יקימו מכספם בית חולים פרטי משל עצמם, שיאויש כולו באחיות ורופאים לא מחוסנים, במכשירי הנשמה שאינם דרושים לבצע החולים. מע שמכחיש קורונה ואינו מתחסן, יכול גם לבחור למות מקורונה.
אזרחית מחוסנת כפול 3 | 25.09.21
8.
הנסיון לערער על טענות של אנשי מדע הגונים
וטובים, שמזהירים מפני ההשלכות העתידיות של חיסוני ה-mRNA, בטיעונים של חוסר רציונליות הוא עוד דמגוגיה בתחפושת. נכון שאנשים מהישוב לפעמים מוסיפים טענות משלהם שלא בדיוק עומדות במבחן המדעי, אבל ניתן להגיד את אותו הדבר גם על אלה שמצדדים בדעה השלטת. אולי הגיע הזמן לנהל את הדיון האמיתי, והוא האם אנחנו מוכנים להמר על עתידנו ועתיד ילדנו עם טכנולוגיה שעדיין לא נחקרה מספיק, ומהמחקרים שכן יש לנו יש חשש שתגרום למחלות אוטואימיוניות בטווח הרחוק, רק כדי להשיג שקט בטווח הקצר.
גמביט המלכה | 22.09.21
6.
כתבה מטעה
אתה יוצא מנקודת הנחה שסרבנות חיסונים נובעת מחרדה, ומבסס את טענותיך על עבודה זאת. לא הבאת שום תימוכים לכך. כל סרבן שקראתי, או דיברתי איתו לא הציג סימני חרדה. חרדה היא דבר משתק. הסרבנות נובעת מרצון להיות בשליטה על הגוף וההחלטות של עצמי עד כדי עיוות המציאות לצורך הצדקת עמדתם. צריך להמשיך להפעיל לחץ חברתי כדי שנוכל לצמצם את המחלה הזאת שפוגעת בחיים, בכלכלה, בתלמידים ובמשפחות רבות.
שב | 17.09.21
3.
כמה חרדה אפשר לאפשר
כל הכבוד על הניתוח הפסיכולוגי/פילוסופי. כל זמן שבמבחן התוצאה, לא נפגעים מהחרדה גורמים שלישיים, אין בעיה. מהנקודה שיש היפגעות, נגמרת הסובלנות וההתחשבות. כי, פילוסוף נכבד, החופש שלך נגמר בנקודה שהוא פוגע בחופש שלי (מישהו צרפתי כבר אמר את זה לפני?)
המתבונן הישיר | 17.09.21
1.
נקודת מבט מעניינת
ועם זאת, חסרה לי התייחסות גם לחרדה של הצד השני. מצד המתחסנים דווקא. אמנם הכותב מציין שהחרדה משותפת לכולם, אבל היה מקום לדעתי להדגיש שהחרדה לא מייחדת דווקא את אלו שלא רוצים להתחסן (לא אוהבת את המונח שהתקבע "סרבני חיסונים" עם הנימה השלילית והשיפוטית שבו). אני דווקא חושבת שאיבוד העשתונות והפרופורציה בכל מה שקשור בקורונה, מלמד על חרדה לא רציונאלית מצידם של המחוסנים ורודפי "הלא מתחסנים" הרבה יותר מאשר ההיפך. ובכל זאת, המאמר חשוב. תודה.
נירית | 17.09.21
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת